Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   764 / 1387
(#) pjg válasza Signal hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

A gépi tervezés a legtöbb esetben megköveteli a manuális korrekciót. Általában a végeredmény nyomokban sem hasonlít a kiindulási állapothoz. Egy idő után az ember kihagyja a gépi tervezést.
(#) kokozo válasza Signal hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Szia! nem akarom leszólni a gépi tervezést, de nekem nem tetszenek ezek a nyáktervek. Ésszel végiggondolva egy ilyen egyszerű nyákrajzot max 30 perc alatt meg lehet csinálni, annyi idő alatt amennyi idő alatt beállítod a kapcsolási rajzot a gépnek.. Elhiszem hogy szép is az a 3d-s kép meg minden de amit logikusan végiggondolva tervez az ember azok kinézetre is sokkal egyszerűbb vonalvezetésűek szerintem. Itt az én verzióm. Lehet hogy nem tökéletes és lehet hogy van benne hiba még át kell nézni!
(#) Zoli_bácsi válasza Signal hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Nekem az a véleményem, hogy a gépi tervezés egy vakvágány. Az autoroute nagyon kezdetleges, ráadásul esztétikai szempontot sem vesz figyelembe. No meg a tervezéssel töltött idő egyfajta tanulás, játék, kihívás. Ki-ki minek tekinti. Nem utolsó sorban szerintem fejleszti a probléma megoldó készséget is. Én nagyon szeretek manuálisan nyákot tervezni.
(#) pjg válasza kokozo hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Nekem mániám a telefólia. A Gnd-t biztosan beöntöttem volna.
(#) kokozo válasza pjg hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Ezen az egy gombnyomáson ne múljon akkor semmi
(#) pjg válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Régen volt egy nyáktervező program. Sajna már nem emlékszem melyik. Egyszerű volt, minden sávot gumiszálként kezelt arra törekedett, hogy a lehető legrövidebb legyen. Ha arrébb tettem egy alkatrészt rögtön átrajzolta a sávokat. Ezt hiányolom a maiakban.

Yes!
(#) kokozo válasza pjg hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Talán a Tango pcb nevű progira gondolsz? Az működött úgy.
(#) gordonfreemN hozzászólása Ápr 3, 2012 /

Sziasztok. Altalanosan a 35mikron-os vagy a 17 mikronos rezreteg a jobb?

Valószínű. Azt sokat használtam. Meg volt valami SmartWork. Az még lehet, hogy DOS alatt ment.
Fel kéne éleszteni egy 486-os gépet és azon nosztalgiázni.
(#) pjg válasza gordonfreemN hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Csak attól függ, mekkora áramok fognak rajta folyni. Nekem van 70 mikronos. Brutál, mire kimaródik a nyák.
(#) gordonfreemN válasza pjg hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

A legnagyobb egy forrasztopakanak a taplalasa, 24V 4A.
(#) karaszbandi válasza gordonfreemN hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Nem csak a terhelhetőség számít. Ha finom rajzolat van, akkor a vékonyabbat kell használni. Ha van egy 0,1 mm-nél vékonyabb sávokból álló bonyolult rajzolat, ami házi körülmények közt nem igen fordul elő, akkor a vékonyabb jobb. Gondold végig a maratás folyamatát. Hiába írják a marató anyagra, hogy csekély alámarás. Az mindíg van és lesz is, bár mivel csinálják.
Egy vastagabb réteget lemarni több idő és ahogy vékonyodik a réteg űgy megy alá is, és ezzel csökken a sáv szélessége is, mivel oldalról is mar az anyag.
(#) gordonfreemN válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Ok, koszonom! Ezeket ertem, tisztaban is voltam veluk, terhelhetoseg, alamaras stb. Arra lettem volna kivancsi, hogy ha veszek vagy rendelek, akkor mi az a meret, ami altalanos, hogy ne 5 felenyakot kelljen vennem. Mert nalunk pl nem kapni, csak 0.17eset, azt is A4es tablaban. Ez nem keves, nem tudom mikorra fogyna el. Rendelhetnek is, de pl hestore-on 0.37es van fennt.
Altalaban nem erosaramra szeretnek tervezni, max ilyen par amper.
(#) pjg válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Ez így igaz. Majdnem annyit keskenyedik a sáv, amennyi a rézfólia vastagsága.

A pár ampereket nem bírja el a nyák. Az áram útját 2,5mm2 es tömör rézhuzallal szoktam "megpatkolni". Így keskenyebb is lehet a sáv, hiszen jóval vastagabb.
Mennyiért adják a 0,17-es A/4-es nyákot? Egy vagy két oldalas?

Egy oldalas A4-es méretű 1400ft.

Köszi.

Azt hittem mondasz valami véleményt, azért érdekel az ár. Ez így nem sokat mond, miért érdekelt.
(#) zozz12 hozzászólása Ápr 3, 2012 /

Sziasztok!
Érdeklődnék félfényes, 200g -os műnyomópapír mennyire alkalmas vasalásos NYÁK készítéshez!

Köszi
(#) pjg válasza gordonfreemN hozzászólására (») Ápr 3, 2012 / 1

Nálunk egy 160x100mm-es egyoldalas 440Ft.

Akkor A4-es méretben nálatok 800ft körül mozog.
Szóval ez itt drága.
Szerintem nem is innen fogom venni.
A legbosszantóbb, hogy UV-s nincs is, kisebb méretben sincs, csak A4.
Nembaj, megyek Gyöngyösre K+K.
Ott az UV aktívra 200x250-es darabra mondott egy ezrest.
(#) gulasoft válasza gordonfreemN hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Látod ezért használunk dry fóliát. 60Ft/a4 volt.
(#) gulasoft hozzászólása Ápr 3, 2012 /

Na vonalvastagságmérők! Mondjátok meg milyen vastag a designed by gsc feliratban a betűk vonalai.

img100.jpg

(#) storm válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Nem tudom milyen vastag de profi viszont feltűnt, hogy a forraszem közepén nincsen megvezető lyuk. Gondolom a fúrás már CNC-vel megy
(#) gulasoft válasza storm hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Persze, csak nem fúrtam ki, mert csak feldobáltam a nyákra a fóliát. 4*
Négy ugyan ilyenem volt, egyet elküldtem már, még van 3.

img098.jpg

(#) pepe091 válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Szép, jól olvasható az írás is.
Az esztétikai minőséget kicsit rontja, hogy ferde :hide:
Na halljuk milyen vastag a betűk vonalai?
(#) karaszbandi válasza pepe091 hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Majd a fűrész kiegyenesíti!
(#) pepe091 válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Ezért szoktam én előre méretre vágni, így nincs felesleges nyák pazarlás. Az a halálom, ha azt látom, hogy valaki egy 50*50 paneltervet rávisz egy 100*100-ra ráadásul középre, és ki is maratja
Természetesen itt nem Gulasoft barátunkra gondoltam.
(#) gydanee válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 3, 2012 /

Ismét lenyűgöztél! Nagyon precíz munka! Egyszer én is kipróbálom már ezt a dry fóliát.
Következő: »»   764 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem