Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   795 / 1385
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Hoppá az nem valami sok mármint nekem ,aki hébe hóba csinálok egy két nyákot .Bár nem tudni mit hoz a holnap , de csak kipróbáltam volna , azért lehet nem érné meg belemélyedni a dologba.Gondolkodok rajta még .Amúgy az van , hogy látok elég sok embernél azt , hogy nem sikerül nekik , és engem ez motivál , hogy megtaláljam azt , hogy miért nem sikerül nekik .Leírom miért , ha adva van a fólia , a nyomdai rajz minta , a levilágító, az előhívó stb , és egyszerűen nem értem , hogy hol lehet a hiba, mikor szinte minden elvileg kész , és a végén mégsem olyan amilyennek kéne lenni .
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Ha feltételezem, hogy jól van laminálva a fólia (nekem elsőre sikerült) akkor
1. A filmmel lehet gond. Nem eléggé kontrasztos ill. nem takar eléggé a fekete.
2. Az expozíció kevés, vagy sok.
3. Az előhívó oldat híg, vagy túl tömény.
Más hiba nem hinném, hogy előfordul.
(#) pjg válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
3 éve kaptam 1m x 30cm-es darabot mintaként. Eddig a fiók mélyén lapult. A minap vettem elő és jól működik. Nyáron 35 télen 12 fok hőmérsékletben volt tárolva. Viszont teljesen sötétben légmentesen lezárva.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Ezek szerint elég sok tényező van ami befolyásolja a végeredményt , és így sok a hiba forrás.
Gondolom a sötétben tárolás az lényeges nem is akármennyire igaz ?
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Nem olyan sok ez és könnyen kézben is tartható. A sötétben tárolás alap, hiszen fényérzékeny anyagról van szó. Kis fény is árt, ha sokáig kapja.

A film ha nyomdai levilágítóval készül hibátlan lesz.
Ha pauszra nyomtatsz akkor kellhet Nitro hígítós kezelés. Ha a nyomtató gyári festékkel megy akkor kevésbé kell utókezelés.

Az előhívó oldat 1%-os. Ezt nem nehéz betartani.

Az expozíciós idő amit be kell játszani. Ez függ attól, hogy átlátszó film, vagy pausz a hordozó és a fényforrás teljesítményétől. Valaki írta, hogy neki pausszal + arcszoláriummal 5 másodperc. Nekem dupla átlátszó fóliával tűző napon 1 perc. (alig bírtam leszedni a kész nyákról a fóliát, a fém dörzsi sem vitte)
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
A fólia műszaki leírásában írják, hogy a műveleteket narancsszínű fényben kellene végezni. Én a műhelyemben behúzott sötétítő függöny és lekapcsolt világítás mellet, a délelőtti órákban végeztem. Az eredmény nem utalt arra, hogy ez így nem volt jó. Itt láthatsz képeket: (#1257139)
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Értem , akkor itt még is csak az a lényeg , hogy jól ki legyen kísérletezve minden mozzanat .Nem pedig általánosságba csinálni , mert nem is lehet hisz mindenki másképp ,illetve máshogy csinálja , és így teljesen különböző lesz a végeredmény is .Akkor ebből adódnak a különbségek , és a hibák is gondolom.
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Nekem ez most 3 nekirugaszkodásra sikerült. Az első kettő pauszra készült nitrós kezelés nélkül, duplán nyomtatva egymásra téve. El is mozdult illetve aláexponálva.
Harmadjára fólia, az jó lett.

Nem beszéltem a laminálásról. Csak géppel próbáltam az egyszerű dolog. Csak arra kell ügyelni, nehogy meggyűrődjön.

Tréfa is volt a dologban. A harmadik próbálkozásnál benne a lemez az előhívóban és semmi. Meg sem mozdul. Eltelt vagy 5 perc mikor a homlokomra csaptam. Védőfóliát lehúzni.
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Persze a mestermunka alapja a gyakorlat. Ez az élet minden terén igaz.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Igy igaz azért van saját magamnak is egy mérce .Az alá sosem adom.A látvány ,a minőség , a ráfordított idő az meglátszik , és megtérül , és persze egészen más kedvel dolgozik az ember egy olyan nyákon, ami szinte tökéletes , és könnyebb is vele a későbbi munka .
(#) pjg válasza eyess hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Szerintem, amatőr gyakorlatban ez a fólia minden igényt kielégít. És egyszerűbb mint a P20-szal tökölni. (Ott van a garázsban 5 flakon bedögölve. Már vagy 20 éve. )
Ha ennél jobb kell, akkor gyártatni kell. Csak az meg költséges.
(#) eyess válasza pjg hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Meglátjuk kipróbálom majd , de ha nem hozza a várt eredményt , akkor csalódás lesz dry ügyben , illetve több időbe fog kerülni amíg ki kísérletezem a jó megoldást.Ki tudja én legalább is abban bízok , hogy minimum olyan eredményes lesz, mint ami nem dry al készült nyákjaim , és ettől csak jobbat várok .
(#) gulasoft hozzászólása Júl 5, 2012 /
 
Jaj ne dramatizáljátok már el a dolgot. Egyedül a jó maszk a lényeg! Ha nyomdai a maszkod, akkor világíthatod 40mp-től akár 10 percig is nem lesz semmi hatása, max. keményebb lesz a film.
Ha az előhívó nem 1%-os, hanem csak 0.8, vagy 1.5 egy jól levilágított filmnél teljesen mindegy!
Ez nem p20 meg gyári lakk. Ha túlvilágítod nem lesz baja, az csak a házi filmeknél számít amik nem teljesen sötétek. Egyáltalán nem olyan miliméterezzük ki mint a p20. Világításról meg annyit, hogy sárga lámpa jó neki, de behúzott függönynél sem kap sok uv-t, ilyenkor nyáron meg levilágító sem kell, ott van a big led az égen, dől belőle az UV.
(#) jani1987 hozzászólása Júl 5, 2012 /
 
ps fájl megnyitásához melyik programot ajánlatos használni?
(#) soos csaba hozzászólása Júl 7, 2012 /
 
Sziasztok, egy nagy kéréssel fordulnék hozzátok, van nekem egy be szkennelt áramköröm, ami egy diszkó fény elektronikája, hogy lehetne azt meg csinálni hogy én ki tudjam nyomtatni lézer nyomtatóval egy az egyben vasaláshoz. Már próbáltam sprin layout-ban meg tervezni, de sajnos nem értek hozzá, és csak fel idegesíttet, na de mindegy. Ebben kellene nekem egy kis segítség. Fel teszem a be szkennelt áramkört a panelről hátha sikerül valakinek ki sütnie valamit. Köszönöm előre is a segítséget.

IMG.pdf
    
(#) pjg válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Nem jön a kép.
(#) janikukac válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Átkonvertálod bitmapba, és Sprint Layoutban rámész a Options -> Scanned Copy -> Ott betöltöd. Esetleg ha nem megfelelő a méret, változtatsz rajta, majd átrajzolod a vezetőket, forrpontokat.
Üdv!
(#) soos csaba válasza pjg hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Hogy nem jön, ott van pdf formátumban.
(#) soos csaba válasza janikukac hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Milyen programmal lehet bitmapba át konvertálni, egy linket légy szíves tegyél ha lehet.
(#) pjg válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
(#) janikukac válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Bővebben: Link :google:
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Ha adsz egy képet a másik oldaláról is megrajzolom neked.
(#) soos csaba válasza pjg hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Hát igen de le szedtem mert a nagyobb panel nem látszott tökéletesen ha ki nagyítottam. :yes:
(#) soos csaba válasza pjg hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
A másik oldalról le operáltam az alkatrészeket, de vissza tehetem őket, de akkor sem hiszem hogy mindent tökéletesen fogsz látni.
(#) mate_x válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Print screent nyomd meg, ezzel lefényképezed a képernyőt. Paintet nyisd meg, és ctrl+v. Vágd ki a nyákot és azt illeszt be egy új paintbe. Mentés másként és válaszd a bmp-t. Sprintben opciók/kép beszúrása. Egy IC-t válassz ki a makrók közül és illeszd a képen egy IC-hez. Addig állítgasd a felbontást, amíg tökéletesen ráillik az ic. Na most kezdheted átrajzolni
(#) kokozo válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Szia! Nem az a panel ami tegnap a diszkófényes topikba tettél? mert ott van kép róla..
(#) soos csaba válasza kokozo hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
De ez az pontosan. Ha sikerül rá jönni hogy milyen ic-k kellenek bele akkor csinálok belőle egy csomót, nagyon király kis elektronika, és ezért kellene vasaláshoz a nyomtatott á ramkör.
(#) kokozo válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
És ebből szeded meg magad mint ahogy tegnap írtad
(#) soos csaba hozzászólása Júl 7, 2012 /
 
Hát igen, pontosan ahogy mondod, jó pár emberkének kel majd ez a jó kis elektronika. :smoke:
(#) soos csaba válasza mate_x hozzászólására (») Júl 7, 2012 /
 
Nem működik nem fogadja be a sprynt layout.
Következő: »»   795 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem