Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Én is úgy nyomtattam, hogy a tintás oldal a panelre tapadjon. Az alsóréteg tapad is jól, inkább azzal lehet gond, hogy a 2. és 3. réteg csak a szélein volt ragasztószalagozva és felvállik. Pedig tettem is rá nehezéket, attól féltem, hogy eltörik az üveg.
Alul volt a világitó erre fektetve ment a fólia, rá a panel és erre még a nehezék. Igen, azok amit említettem, hogy kapargattam. Lehet elég lenne az 1 perc is. Sokadszorra jutottam el ehez az eredményhez. Nemtudtam eltávolítani a kemény fóliát róla ezért dörzspapírral dörzsölgettem, lehet nem lett egyenletes. Ha belegondolok éreztem is, hogy csúszik a filmen, aztgondoltam azért mert már poros, összefogdosott a film és nem tapad rendesen.
Most nem igazán tudlak követni.
Idézet: Itt ponotsan mire gondolsz? „Nemtudtam eltávolítani a kemény fóliát róla ezért dörzspapírral dörzsölgettem”
Elnézést a pontatlanságért. A megkeményedett dryt
A dry-fólia, fogalmazzunk így csak a levilágítás után "keményedik". Vagy még mindig félre értek valamit.
Arra gondlok, hogy a sikertelen levilágitások után dörzspapírral távolítottam el a dry fólia maradékait (ami megkeményedett).
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Próbáltad már a natrium-hidroxidot? Pl sziti. Az szépen leszedi.
Az nem a sima előhívó Positiv 20hoz? Mert ha az, akkor van is nekem... Sajnos nem próbáltam.
Igen az. Azzal lehet eltávolítani a felesleget.
Nagyon jó. Köszi. Legközelebb így csinálom, ha kellesz. Már mindig fóliázni fogok. Jobb mint fújni, azzal sosem tudtam ilyen eredményt elérni. Legalább nem vész kárba az NaOH.
Megnéztem a videót és elolvastam a cikket is. Ez is jó segítség volt. Köszi.
Igaz én fotózok, de neked is jó lehet. Az előhívást és maradék leoldását is hideg zsíroldó nevű konyhai csodaszerrel végzem. Hígítva előhívás, töményen leoldás/eltávolítás. Ja, és a tűzhely is ragyog!
Na! Egész jó. Szerintem hagyhatsz nagyobb szigetelési távolságot a sávok közt.
Kipróbáltam a laminálást egy kisebb lapon a cikk szerint. Könnyen ment.
Aztán letettem az asztalra a réz lapot, rá a film. Egy percig világitottam rá 30cm magasról. Lehet nem is volt egy perc, csak hasracsapással mértem az időt. Nem volt semmi sem látható a fólián, csak lila volt. Az előhívőban szépen előjött minden, éles volt, szép vonalak a vastagságok is megfelelők. Aztán lemostam NaOH val Hasznos volt a mai nap, rengeteg tapasztalatot szereztem. Érdemes volt felkelni
Gratula ! Első próbának nem is rossz! még egykét ilyen "próba nap" és tökéletes lesz a technikád!
Minden nap érdemes felkelni! Különben nem tudsz éjjel aludni
Idézet: „halotam olyat , hogy pár hónap útán a tengely elfordult” Ha nem forog a tengely, akkor az besült, leégett. Nem 1 hónap/fordulat a sebessége az üzemképeseknek.
Nem úgy értem , elnézést tévesen fogalmaztam!
Úgy értem , hogy pár hónap után a tengely egyszerűen elferdült szóval görbén forog! remélem megértetük egymást!
A készülő veboldalam és azon belül az új "vákuum asztalom" A nyák rendelés sajnos még nem működik de a projektek már megtekinthetők
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2013
Éppen ma"mobilizáltam "a vákuum leszorítót ! Találtam a fiókban egy 12v os kis szivattyút és hozzá egy dugasztápot , na meg egy "gázteleszkópot" hogy ne kelljen félni a keret lecsapódásától.
A meleg ital automatákban lévő szivattyú jó lenne vákum szivattyúnak?
Nem tudom milyen szivattyúra gondolsz.. a kávéfőzőkben "rezgődugattyús " szivattyúk vannak azok csak folyadék szállításra használhatók .
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2013
Öklömnyi piros műanyagban egy tekercs. A mágneses tér mozgatja a dugattyút 50Hz-cel fel s le. Van benne egy kis golyós visszacsapó is. Füstgépbe is szeretik beépíteni.
ULKA gyártmányú Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2013
Tökéletesen , mindkét oldalt 5s idővel használom , a másik keretben scanner üveg van
Akkor egyre gondoltunk , csak folyadékra jó viszont nagy nyomást tud .
Kár. Viszont lenne egy ötletem.
Egy befőttes üvegben víz lenne, majdnem tele. A szívócső a felső légtérbe csatlakozik. A szivattyú az üveg aljáról szívja a vizet egy másik tartályba. Az elfogyó víz fölött légritkulás történik, ahová a két fólia közül szívja ki a levegőt..
Sziasztok srácok!
Még nem rendeltem ilyesmit, ezért kérdeznélek titeket. Van egy kész pcb tervem, amit szeretnék legyárttatni. Milyen tapasztalataitok vannak különböző cégekkel, és áraikkal? (Bocsánat, ha rossz témakörbe tettem a topicot, nem találtam relevánsabbat) A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |