Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Igen, a TN-nek megvolt az a jó tulajdonsága, hogy drága és gyorsan be tud száradni .
De igen túl vastagon fog (lehet megyek be holnap megint venni véknyabb hegyűt). Mikor megszáradt körző hegyével kaparom le ahol összeért.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2013
Csőtollas rajzoláshoz a Pantonnál vettem "Aristo" márkanevű tust, többféle szinben van, én sárgát vettem, csőtollhoz nagyon bevált. Kb. 0,8-1,0-es tollal jól fed, rajzolás után meg kell várni amíg megszárad, ha már nem nedves, pár percig 60-80 fokon tovább szárítani, és lehet maratni. Én csak vaskloriddal próbáltam, az nem vitte le, azzal jó lett. A végen alig lehet lesikálni. A tollba nem szabad hagyni beszáradni, mert utána nemigen lehet kimosni, a műanyagot nem bántja. Eredetileg azért vettem, hogy tintasugaras nyomtatóban kipróbáljam, de valahogy még nem került rá sor. Kb. két éve 800 Ft. körül volt 23ml.
És még annyit, hogy kényelmesen lehet vele rajzolni, nem kell sietni, hogy rajzolás közben beszárad, nem oldószeres, neken úgy tünt, hogy vízbázisú. üdv.
sziasztok!
Valaki tudna egy linket küldeni, hogy hogyan lehet (és kell) puntosabban NYÁK lapot készíteni? Köszönöm.
Ha magát a NYÁK-lapot akarod elkészíteni, nem lesz egyszerű. Valami vékony bakelitlapra kellene rézfóliát ragasztani, de nem akárhogyan.
Minő véletlen...épp azt a topikot olvasod.
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata Ezzel! kapcsolatban?
Szia.
Még a '70-es években használtam a fekete Holló tust.Bevált még a "Brillian" vagy valami hasonló márkanevű tus is. A vas klorid egyik alá sem mart de a hyperol+sósav keverékét is bírta.
Sziasztok.
Szeretném megtudni, hogy hol lehet kapni üres nyák lemezt,kémiai ónozót, nátrium_per szulfidot és akril lakkot. Köszönöm.
Elektronikai boltban, elektronikai boltban, vegyszerboltban, festékesnél.
Egy esetleges beszerzési forrás Bővebben: Link
Lehet hogy egy kicsit messze lesz neki az ajánlott üzlet ... Nézd meg az adatlapját
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2013
Sziasztok!
Tud valaki segíteni, 70 mikron vastag rézzel hol lehet kapni nyákot? Köszi!
Ma ismét sikerült új dolgot tanulnom, és lehet hogy egyre többször fogom használni a laminálásos technikát kisebb nyákokhoz.
Korábban már említettem, hogy nekem nagyon bejött a LabelOff nevű címke eltávolító spray, mikor pauszra készítem a fotózáshoz a maszkot. Szép filmszerűen fed, és nem lesz porózus az eredmény mert jól elteríti a tonerport a pauszon. Nekem a laminálásnál eddig - ha nem is jött le a papírral a nyomat - az volt a gondom, hogy a vasklorid valamiképp vékonyan átdiffundált a fekete nyomaton, és egy csúnya felmart felső réteget eredményezett a megmaradt rézfelületeken . Ma kipróbáltam , ha a műnyomóra nyomtatott rajzolatot lefújom , nem lesz-e jobb az eredmény. Nem hogy jobb lett, hanem valósággal tökéletes! Egyrészt sokkal jobban rgaszkodik a rézhez a nyomat, sehol sem jött fel egy pici morzsa sem. Másrészt a nyomat letakarítása után tükörfényes rézfelületet kaptam, olyant mint mikor lecsiszoltam nyomtatás előtt. Próbáljátok ki !
Szerintem , ha mutatsz róla képeket úgy is elhisszük.De egyébként nem kell hozzá ilyen hókusz pókusz csiribi csiribá.Ha jó a technika , és a hozzávalók , akkor trükkök nélkül is szép kell , hogy legyen.
Üdv . Karácsonyra szeretnék egy NYÁK lap készítő szettet szerintetek megéri egy olyan ami tartalma:2 db műanyag tál, 1 zacskó ammónium perszuflát, 1 zacskó előhívó , 2 db papírbakelit100 x160mm ,1 palack fórásztólakk 100 köb cm, 1 szórófej feltét.
Ti milyen panelfúrót használtok?
Van egy minidrillem, valami olcsóbb fajta (6-7e volt pár éve), és nem igazán jó. A fejek amiket kaptam hozzá kopnak, s már nem szorítja be a fúrókat. Valami olyan kellene, amibe akár valami kis tokmány is belemegy, s mukifunkciós kis gépként is lehetne használni, mert néha jól jön a csiszoló, köszörülő funkciója kis helyen. És persze webáruházból lehessen rendelni.
Mindezt külön külön megveheted , kb feleannyiért mint a csomagot egyben ...
Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy vasalásos technikával szeretnék nyákot készíteni, és nem tudom milyen műnyomó papír kellene hozzá, annyit tudok, hogy a 150rammos az helyenként fel-fel szedi a festéket, és nehezen ázik le a papír a nyákról. Ismerősöm 135gramosat használ, ahol én nyomtatnék, ott 80grammos is van, de van 120grammos is, meg sok más féle súlyú papírra lehet nyomtatni.. A 80grammos nagyon vékony, és 120grammos papírra nyomtassak, vagy jó a 80grammos papír is? Előre is köszönöm a segítségetekrt!
A 120-as jó. Csak tükörfényes legyen.
Én 135-ös fényesre nyomtatok, azzal működik szépen, de a 120-as mégjobb lenne.
Viszont működött a dolog az egészen vékony szórólapokon is, csak azokat nehezebb áztatáskor leválasztani egyben.
És azon belül milyet érdemes venni?
Valami kis tokmányos kellene 0.5mm-4mm minimum befogó átmérőre. Fordulatszám állítás az nagyon fontos lenne. És persze nem arany árban, olyan 10-15e Ft-ot szánnék rá maximum.
Ezek a 12v os készülékek Válassz ...
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2013
Nekem nyákfúrásra ilyen van, szenzációs kis fúró!
Nagyobb dolgokoz, ha csiszolni, vágni is szeretnél vele, ez kevés, de a 0,4-2,0 -ig vidáman lehet fúrni vele. a 3,5-ös szár is belefér, de ahhoz már határeset. De nem is arra való, annak ott az akkus fóró, vagy az ilyen és ehhez hasonló jóval drágábbak.
Én a negyedik fúrógép vásárlásnál jutottam el a proxxon hoz , előtte volt 3 ilyen noname 5-7 ezer Ft os gépem , mind a kukában kötött ki . Már újonnan ütött a tokmány , excentrikus volt a befgópatron.... visított remegett mind a 3 .
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2013
Hogy azon belül melyiket? Azt csak az igényeid és a pénztárcád határozzák meg (a proxxon minden gépe kompromisszumok nélkül arra tökéletes amire tervezték ) Nézd meg a leírást és az alapján válassz .
Forrasztásgátló lakkot keresnék lehetőleg toll kivitelben zöld színben. Az ebay tele van UV fényre kötő lakkal, de lakkréteg javításhoz kellene. Emiatt jobb lenne a toll kivitel. Tud valaki segíteni hol szerezhető be vagy milyen néven keressem angol oldalakon?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |