Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Egy köszönet a kollégáknak amikor segítséget kértem Ubuntu ügyben. Közben kiderült még egy-két hiányosság is. Fel kell rakni a Gnome fájkezelőt, mert különben nem kezel le semmi Windows Alkalmazást. Az UHU ezt már ezer éve tudta mert beintegrálták, a programba. Ráadasul támogatás nélkül nem lehet letölteni..Két nap két éjszaka. A kugli sem Isten. Olyan helyekre küld...
Én meg 26-án 59. Igaz érzem itt ott a kort, de lélekben tini vagyok. Minden jót neked is.
Akkor egy hónapban születtünk, csak én 16-án.. A kor nem érdem sajnos cak egy állapot. Teszem hozzá én sem érzem magamat vénembernek
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2014
Annyi biztos, hogy kifilmes. De a tipusát nem tudom. Nekem régen Zenitem volt. Akor az világbajnok volt a saját kategóriájában.
Szerintetek ez, hogy működik?
Bővebben: Link Azt gondolom, hogy egy bolygóműves áttétel lehet benne, de miért nem a nyél forog a lapát helyett?
A nyél is forog.
Sajnos nem tudok. Ez is kb 100 méterrrol lett csinálva, + még digitálisan nagyítva.
Egy vibramotor van benne és rezgés forgatja.
Az. Bár manapság divat réginek kinéző hiper-szuper digitális gépet csinálni. De ez biztosan nem az.
Igen, közbe megnéztem egy másik videot és azon látszik.
Na itt jön be az öregedésem.. Már nem látok. De azért Hajrá Diósgyör!
Ez az! Bár én nem nézek focit. Nem szeretem.
Hát én sem.. Nem igazán kedvelem a sok .... Szurkolót. Nem a focival van gondom, hanen a sok részeg lelkes szurkolóval. A meccs elöt már fél órával el van ájulva. Ez se nem volna gond, de belekötnek még az éló fába is. Főleg ha már benyomtak 10 Borsodit 10 felessel. De ez nem csak itt van így.
Az ecetes hal számomra 40 évig a ruszlit jelentette.
Aztán rájöttem, hogy mit is szeretnék enni Semmi titok nincs benne. Összeforralunk néhány liter vizet, pici sót cukrot tört borsot (babérlevél mustármag ) és ráöntjük a vörös vagy fehér ( a lilától csúnya lesz a színe ) hagymakarikákkal egymásra rétegezett rántott halszeletekre. Van egy nagy (kicsi!) jénai tálunk abba szoktuk a 2-3 kilónyi halat belerakni. Lefedve hűtőbe rakjuk. Amikor a bundája (éppen átnedvesedett akkor már meg szoktam kóstolni) teljesen elázott akkor lenne elvileg kész. Eredetileg ponty vagy zsírosabb olcsóbb halból készítik. A halat jól megtisztítják, beirdalják sózzák és prézlivel kirántják. Elvileg akármilyen bundázás is jó lenne hozzá. Az ecetezés öli el elvileg a szálkákat ezért eredetileg töményebbet használtak hozzá. Ecetezéssel, marinálással elkészíteni lehet akár bécsi szeletet is (marhából, borjúból) rántott sertés szeletből, csirkemellből szinte minden rántott dologból. Az epém miatt kerültem a zsíros dolgokat ezért az ecetes halat próbáltuk tonhal szeletből is elkészíteni. Nem igazán tetszett, de meg lehetett enni. Manapság a pangasiushoz hasonló zsírosabb halszeletből vagy éppen pangasiusból is készítjük. Megyek is nyikogok egy kicsit az asszonykámnak, hogy mikor készít már eceteshalat ? Mondjuk én is szeretek főzni, meg is lehet enni Meg is látszik rajtam. Sok minden van ami akkor a legfinomabb amikor más készíti el. ((panírozni azért én szoktam))
Köszi szépen.
Ez jó lehet. Ki is próbálom még a héten. Mennyi idő kellene, hogy elázzon kellően?
Az előbb séta közben egy kocsma mellett mentem el. A kerthelyiségben nagy vetítővásznon, kivetítővel nézték a meccset. Egész kultúráltan. Csak az a bagófüst volt nagyon tömény. Két prosti leszólított. Biztosan lefoglalta a meccs a kuncsaftokat, s bennem potenciális ügyfelet láttak. Na mondom, majd, ha ti is mankóval lesztek.
Idézet: „majd, ha ti is mankóval lesztek.” És az miért lenne neked jó? Hogy mondhasd rájuk: botlik?
Mert én mankóval voltam. Amúgy meg soha nem tudnék egy prostival....
Nagyon belejöttél! Nagyon szép lett. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Ide is eljött az illata, megcsapta nekem is az orrom.
Bélyeget gyűjt valaki?
Van egy 1,100 BAHT-os Thaiföldi bélyeg, amit sajnálok kidobni. Találkozón adaadom, ha kell valakinek...
Akkor megint megvan a mindennapi. Egyre profibb leszel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |