Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   350 / 3608
(#) Action2K válasza kaszarobert hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Hát nem! A Teflon egy bevonat a tepsin.
(#) Norberto válasza kaszarobert hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

tepsi = maga az eszköz, a forma, az alakzat, amiben a kaja (85%-ban valamilyen sütemény) készül

teflon = bevonat, ami esetlegesen a tepsi bevonataként is funkcionálhat, annak megakadályozására, hogy a készítmény leragadjon vagy komolyabban odaégjen
(#) kaszarobert válasza Norberto hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Tudom-tudom, csak megnéztem segítetek-e

Ezt a corilis 3d-és böngészést nézegetgetem. Érdekes.Bővebben: Link
(#) Action2K válasza kaszarobert hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Nem új dolog, csak most tud elterjedni a mi PC-inkre. de erről már írtam itt. Az utánalévő hsz-ben van még róla több filmanyag.
(#) idlob válasza Action2K hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Igazából a 90-es évek elején nem az volt a kérdés, hogy lehet-e, hanem hogy mennyi idő alatt. Ami pl. az Alias videókon van, annak jó részét ma már on the fly megcsinálja a PC-d. Noha ez semmit sem csorbít az eredményeiken, jóval a koruk előtt jártak, és az is tény, hogy nagyon sok többre érdemes cég tűnt el a süllyesztőben, többek között az M$ csörtetése miatt is...
(#) vtsoftware hozzászólása Jan 13, 2009 /

Sziasztok

Ne tudjátok meg milyet szívtunk haverommal.
Ma áthozta a notebookját.
Visszavitte a boltba mikor nem hozta, és most értünk rá mindketten.
Hát elvoltunk vele, és kiderült mi volt a baj.
Sem a drivereknek, sem semminek nincs baja, hanem egy átkozott DLL.
Ugye mikor megjelent az egérkurzor akkor fogta magát pillanatnyi kékhalállal újraindult.
Igen, mert én az XP-met Vista-sítom. UXTheme progival.
Kerestem egyet a neten, gondoltam jó lesz, nekem ment is, de most mikor újratelepítették a notiját, ugye alap XP kék téma lett. Mondta hogy Vista-sítsuk a notit is.
Le"patch"elem a dll-t, restart, és kiskékhalál - ez egy új fogalom
Visszaállítottam a progival - még jó hogy van benne ilyen lehetőség, csökkentett módban sikerült is.
Aztán kézileg másoltam a rendszerbe a dll-t, és működik.
Úgyhogy egyből a rosszra gondoltam/tunk...
(#) Norberto válasza vtsoftware hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Idézet:
„XP-met Vista-sítom. UXTheme progival”

Sose értettem, hogy az amúgy sem mindig tökéletesen stabil rendszert minek kell ilyesmi programokkal méginkább instabillá tenni

Én például sose használtam/használok ilyen csicsásító, minden kutyafülét módosító programokat, ezért sosem találkoztam ilyen jellegű problémákkal és nagy valószínűséggel nem is sokat fogok.

Én inkább egy szép háttérképnek tudok örülni, minthogy minden ablak csilivili, lekerekített stb. legyen.
(#) MolnarG válasza Norberto hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Teljesen egyetértek veled, engem a sok ikon is zavar az asztalon, néhol látom, hogy az egész képernyőt beteríti, hát az valami.... Az én "asztalom" a szigorúan minimalista elrendezés irányzata szerint lett kialakítva . Abból a hat ikonból egy csak a vizsgaidőszak végéig marad a többi az állandó

asztal.jpg

(#) zolee1209 hozzászólása Jan 14, 2009 /

Ezaz! Tárgyfelvétel a köbön! A neptun haldoklik! Te legalább a lövészetet fel tudtam venni! :gun:
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Osztom véleményed!
Én még az XP-nél a stílust is a "klasszikus windows" beállításaira teszem. Ha pedig használok valamilyen skin módosítót az leginkább "anticsicsásító". Emellett nagyon örülnék, ha telepítéskor szigorúan csak a kernel menne fel, és ha gusztusom támad a pasziánszra, movie editorra, outlook... akkor azt utólag felteszem. Tudom, van erre program utólag, de milyen jó lenne ha ez alap lenne.
(#) oxygen válasza Action2K hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Énis osztom a véleményeteket, klasszikus nézet, no csicsa, csak erőforrásokat vesz el a hasznos dolgoktól. Egyébként az nlite nevű progival asszem tovább lehet csupaszítani az xp installját, de bele is lehet integrálni ha valami kell (ahci drivert raktam bele hét végén asszony notija miatt) így csak egyszer kell egy normális install cd-t összehozni.
(#) lgyk hozzászólása Jan 14, 2009 /

Sziasztok!

Látom, PC-s téma megy...

Találtam egy játékprogit, ami a méretéhez képest ki...ott (kiválóan megalkotott ) jó grafikával rendelkezik. Amikor írok PC-re vagy uC-re valamit magas szintű nyelven, az ötödik egymásba ágyazott ciklus után azt gondolom, hogy tudok programozni. Aztán látok egy ilyen alkotást, és átdefiniálom magamban a "tudás" fogalmát.

Egyébként díjnyertes alkotás, és szerintem erősen megérdemlik a jutalmat a készítők.

A teljes program 96kByte-os, a DVD méretű játékokhoz szokott gamerek igencsak meg fognak lepődni...

(Izmos PC-t igényel a futtatáshoz.)

.kkrieger
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Idézet:
„Én még az XP-nél a stílust is a "klasszikus windows" beállításaira teszem.”

Akkor mondhatom, nem vagy egyedül, nálam a telepítést (ami "szerencsére" elég ritkán fordul elő) követően szinte ez az első mozdulat, amit módosítok.
(#) Szárnyas válasza Norberto hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Ezzel én is így vagyok, nálam abszolút puritán kinézetű az asztal: klasszikus stílus, kék háttér, áttűnések, simítások, árnyékolások, stb... kikapcsolva.
(#) watt válasza Norberto hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Én is így vagyok ezzel... Nem is értem minek másabb(mert jobb sose lesz!) oprendszert szenvedniük, mikor tökéletesen megfelel ez is, hibáitól eltekintve. Persze ha csak azért nem, hogy venni kelljen hozzá egy ötször erősebb gépet!
(#) kisszee hozzászólása Jan 14, 2009 /

Szerintem a mai processzorok már lassan a teljesítőképességük csúcsán vannak ( fizikai határokat véve ); a Windows 7 -el indul megindul már talán valami a szoftverfejlesztések/optimalizálások irányába.
(#) llaci56 válasza kisszee hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Miért? Eddig ezek elmaradtak?
(#) zoly15 válasza Norberto hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Hűűűűűűűű
Ez jó megjavult Köszönöm szépen! Akkor lehet hogy véletlenül én állíthattam el?
No mindegy.. Ezt a funkciót sem ismertem... Köszönöm!
(#) TyeDa hozzászólása Jan 14, 2009 /

Más szakokon is összeomlik a Neptun tárgyfelvételkor, vagy csak a BMFen?
Legalább gyönyörködhetünk a 20féle változatos hibaüzenetben...
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Nekem tegnap nem ez jött le... hanem csak annyi hogy zárjam be az ablakot és "nyissam újra"
De a lényeg hogy jó lett...
(#) MolnarG válasza TyeDa hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Nálunk is rendetlenkedett a neptun, bár tárgyfelvételnél nem omlott össze (nem tudom, hogy csinálták) csak mindig nyomatta a "szerver túlterhelve, próbálkozzon később" meg a "Kérjük várjon" szövegeket. Tegnapelőtt viszont azt mondta a neptun, hogy halál... és bejött valami script error, nagyon örültem, hogy nem tudtam megnézni hol vizsgázok... Nálunk megint tettek bele egy újabb fölösleges funkciót, valószínűleg azért halt meg.
(#) DuMatyi válasza MolnarG hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

A neptun EFTR sokszor fagyott Veszprémben. Én most Baján Neptun ETR-t használok. Azzal nincs gond. Évközben a neptun 1-2 %-on ketyeg, most meg 99 %-on. Egyszerre csak fix mennyiségű logint enged be, ezért van a szerver túlterhelt error!
(#) MolnarG válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Tudom miért van a túlterheltség :yes: . Nálunk két szerveren megy a neptun, amikor bibi van akkor az egyik általában be sem jön, a másik meg errorozik
(#) DuMatyi válasza MolnarG hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Kis magyar valóság, Welcome to Hungary!
(#) vtsoftware válasza Norberto hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Én azt mondom hogy nem instabil.
Ugyan úgy működik mint előtte...
Nekem csak nem tetszik az XP-s téma, egyik sem. Az is lekerekített, mint ez a Vista-sított, csak a más a színe.
Nekem tetszik, bajom nincs vele...
És ez nem program, azokat én is borzasztóan utálom, ez csak egy dll-csere (bár windowsnak néha elég ennyi, de ennyi nem csinál semmit) meg pár fájl a Resources könyvtárba, és semmi gond sincs...

Volt még régen a ChaNinja, na azt borzasztóan utáltam, avval tényleg volt probléma, elég sűrűn.
(#) kaszarobert válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Akkor nem lehetne, hogy másképp kelene csinálni! ? Esetleg több időt a tárgyfelvételre, vagy ami biztos azt sokkal előbb lehessen felvenni! Persze honan tudnám hogy felveszem a tárgyat, ha azt sem tudom, hogy az "előzményéből" sikerül-e levizsgázni?

A legjobb megoldás ugyanaz mint régen:

Veszel egy szál virágot, beviszed a tanulmányi hivatalodba, odaadod a hölgynek, egy héten belül fel van véve minden ami kell
(#) googa hozzászólása Jan 14, 2009 /

Sziasztok! Ismét XP-t telepítek és van egy kis gondom. Végre látja a bios a procit, az összes ram-ot és minden más is klappol.
- Beállítom, hogy CD-ről boot-oljon, indul az XP telepítő, particionálok, formázok...a windows felmásolja a telepítő fájlait, aztán újra indul a gép.
Ezek után már nem a CD-ről kell boot-olnia ugye?
- Tehát átállítom, hogy wichesterről induljon és hagyom, hadd menjen.
- Odaér a windows logós-üdvözlős-töltögetős lapra és szépen töltikézik. Aztán, ahol a telepítős képernyőnek kellene következnie ott egy szép kis kék képernyő jön, a köv. üzenettel:
"A rendszer problémát talált és a windows a sz.gép védelmében leállt.
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
...stb...stb...stb..."
Mi nem tetszik neki? Próbáltam már másik winyót is. Hi-he-tet-len
(#) vicsys válasza googa hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Idézet:
„- Tehát átállítom, hogy wichesterről induljon és hagyom, hadd menjen.”

Miért állogatod? Nem kell mert megpörgeti a cd és kiírja, hogy a cd-ről történő indításhoz nyomjon meg egy gombot... Persze Te nem nyomsz és ezért vinyóról fog töltődni.
(#) MATT2 válasza Topi hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Én lebetegedtem. Mindenkinek ajánlom a vitaminokat! Ha az ember legyengül, akkor jobban vezeti az áramot is az emberi test. Éppen ezért ajánlom a vitaminokat.
Jó egészséget mindenkinek! Ja! És ne csússzatok be a baleseti osztályokra!
(#) googa válasza vicsys hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

És ezért "kékhalálódik" be?

szek.: Kipróbáltam, ugyan az sajnos.
Következő: »»   350 / 3608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem