Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   470 / 3608
(#) tbence3 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Mi suliban kipróbáltuk ezt kb 2 hete de nem sikerült... Mikroba való kukoricával próbálkoztunk de lehet, hogy valami másik fajtát kellene hozzá használni.
(#) titi válasza tbence3 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Szerintem kamu, és az asztal alatt van a megoldás elrejtve...
(#) DuMatyi válasza titi hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

@titi:nem tudom, de nagyon örültek. Túlontúl boldogok voltak, hogy trükk legyen...
@tbence3:egyszerre több készülék is csörgött?
(#) DuMatyi válasza Norberto hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Erre és hasonló dolgokra a pszichológia tanárnőm csak annyit mondott (Ti. én is felvetettem egy hasonló témát, hogy olyan érzésem van, mintha néznének, hátranézek, és egy ismerős integet...) : Összeszámolták már, hányszor néztek hátra, olyan érzéssel, mintha figyelnék önöket és nem volt semmi? Erre nem akartam kekeckedni, de a statisztikák szerint a biztos megfelelés (valóban néznek és megérzem), és a véletlen között foglal helyet. Ahhoz sok a százalék, hogy pusztán véletlen legyen, de ahhoz kevés, hogy egyértelműen ki lehessen mondani: valóban 6. érzék. Megérzem mikor néznek/hívnak/beszélnek rólam...
(#) borvendeg válasza tbence3 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Hát a ki mit építettbe majd felteszem máshova nem terveztem de lehet csinálok belőle kit-et, ha lesz rá kereslet.
(#) tbence3 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Egyszerre 5-6 telót raktunk közé, majd mikor másodjára is próbálkoztunk akkor letakartuk 2 réteg alufóliával, hogy minél gyengébb legyen a térerő az az minél nagyobb teljesítményen sugározzanak a telefonok. (azon a héten készültek el egy kb 50m-es mobiltoronnyal)
(#) tbence3 válasza borvendeg hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Rendben akkor mostantól jobban fogom figyelni a témát És publikusak lesznek a dokumentációk? Vagy csak a kit-két lehet majd "hozzájutni"?
(#) Norberto hozzászólása Márc 28, 2009 /

Ki fogok menni a Lánchídhoz másfél óra múlva, megnézem, milyen, amikor este lekapcsolják a világításait
(#) válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Ez majdnem olyan mint amikor két telefon közé beraknak egy nyers tojást, majd az egyikről felhívják a másikat. Ezután vágás következik a videóban, majd feltörik a tojást, és láss csodát, megfőtt! Pont ugyanakkora hülyeség mint a pattogatott kukoricás...
Szerinted az a pár mW adóteljesítmény 2 másodperc alatt kipattogni kényszeríti azt a pár szem kukoricát?
És ha már itt tartunk, mi van a rádióadásokkal? Az adótorony közelében talán kipattog a kukorica?
Nem vitatom hogy lehetnek káros hatási a mobiltelefonoknak, de ez így ebben a formában cseppet sem tudományos (picit kevésbé szofisztikáltan nevezhetjük egyszerűen hülyeségnek is).
(#) tbence3 válasza Norberto hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Csak aztán ha is találj
Az űrből kellene ezt megnézni. Egyébként képzeljétek, a sulink nyert egy pályázaton minek az volt a tétje, hogy kapcsolatot létesíthetünk az űrben lévő Charles Simoni-val. Az országból csak pár iskolának adatik meg a lehetőség. Se sajnos csak pár percet lehet majd vele beszélni.
(#) Norberto válasza tbence3 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Fú, az nagyon baró!

Kérdezzétek meg majd tőle, hogy hány Marslakó integetett már neki az ablakból kívülről
(#) Norberto válasza hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Idézet:
„pár mW adóteljesítmény”

Jó lesz az 2 W-nak is /kis térerőnél/

Lehetett jelentkezni rá, de mint később kiderült csak az 5. éves OKJ-sok beszélhetnek majd vele. Ugyanis indult egy olyan szak amelyet a mi iskolánk "élesztett újra" ami valamiféle telekommunikációs névre hallgat. Sajnos nem tudom a pontos nevét. E miatt is nyertük meg a pályázatot.
(#) Norberto válasza tbence3 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Értem. Mondjuk az egy dolog, hogy ők beszélgethetnek vele, de Ti attól még hallgathatjátok a köztük folyó beszédet (beleszólások nélkül persze), csöndben, figyelve?

Persze! Úgy olvastam a faliújságon, hogy lesznek más programok is. Filmvetítés meg beszámolók meg minden más finomság.
(#) KTobi válasza hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Nem vitatom, hogy a régi analóg sugárzásnak is lehet káros hatása, DE sokat számít a frekvencia. Az analóg sugárzások alacsony frekvencián történnek (nem annyira alacsony, de itt igen). A Mobiloktól én annyira nem félek, de érzem, hogy utána fáj a fülem. Ritkán használom. De mikor kell, akkor nagyon jól jön. Nem egészen értettem, valaki magyarázta, hogy téves de miért azt nem értettem. A WLAN, ami 2,4GHzen működik, szerintem ez a veszélyesebb. Mert a mikrohullámú sütő is ezt a frekvenciát használja, báris ezt írja rajta (nem ezt, hanem kicsivel többet, pont azt amin a WLAN is ketyeg). Akkor valaki írta, hogy nem ez a víz rezonáns frekvenciája, akkor miért ez van a mikrókban? A mikro elpusztít minden élőt, amit bele raksz, ez köztudott, használják is fertőtlenítésre. A legújabb mobilhálózat is csak a WLAN frekvenciájának felén jár.
Biztos nem egészséges a mobil se, meg a többi sugárzás se, de azt nem rakod a fejed mellé, nem hordod a farzsebben, stb. Én valahogy a WLANtól félek jobban, vagy csak kevés a tudásom róla?
(#) googa hozzászólása Márc 28, 2009 /

Sziasztok! Használtok villanyborotvát? Lesz tőle olyan sima, borosta mentes az arcotok, mint egy jó 3 pengés zsilettől? Az is érdekelne, hogy körkéses, v agy rezgőkéses. Az egyik idősebb kollégám a rezgőkésest ajánlja. Kíváncsian várom a véleményeket! Üdv: goo
(#) KTobi válasza googa hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Mivel már legalább 20 év tapasztalatom van e téren. Körkéses borotvát használok, nekem megfelel. Apám sima zsiletes borotvát használ, még annak idejéről. Nagyapám használ még villanyborotvát, a rezgőkésesekre az a panasza, hogy hamar megkopik, és utána nem vág olyan alaposan, a vékony szálakat meghagyja. (Meg nehéz új szitát szerezni) Kapott egy körkésest tőlünk, nem rég, meg van vele elégedve. (Van szervízháttér, az árakat nem tudom. Papírja szerint két év után kellene cserélni a késeket) Nem láttam újabb rezgőkésest, de az új körkésestől nem kell félni, hogy megráz az áram. Persze nem a kádban ülve használjuk. A fém késeket műanyag tengelyeken hajtja meg. Vigyázni kell, hogy az ember régebbi modellt sokszor fele árban kap meg. Mert drága a reklám. A több pengésekre (nem villany) panaszt hallottam, hogy semeddig sem tart ki, hamar tönkremegy. Bár biztos van abból is minőségesebb kivitel.
(#) Norberto válasza KTobi hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Idézet:
„Mivel már legalább 20 év tapasztalatom van e téren...”

Ez olyan volt, mintha most azt írnám, hogy 35 éve mosógépszerelő vagyok...
(#) llaci56 válasza Norberto hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Kovács Árpád cagyok, és 35 éve javítok mosógépeket. DE MÁR NAGYON UNOM!!!!
(#) DuMatyi válasza Norberto hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

...és már baromira unom! (Régi reklámparódia)
(#) válasza KTobi hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Norberto: Tényleg annyi? Én azt hittem hogy kevesebb egy pár nagyságrenddel...
Viszont a videóban látottakat továbbra sem hiszem el... Egy pár perces telefonálás alatt felforralná az összes testnedvemet, a testhőmérsékletemnek pedig jópár fokkal kellene megemelkednie. Legalábbis szerintem.

KTobi:

Idézet:
„Mert a mikrohullámú sütő is ezt a frekvenciát használja”

Így igaz, bár ott azért egy picit nagyobb a teljesítmény (durván három nagyságrenddel). Egyébként pedig ez a "víz rezonáns frekvenciája" így értelmetlen; a mikró úgy működik, hogy rezgésbe hozza az ételben lévő vízmolekulákat, és azok rezgő mozgásukban felgyorsulva és egymásnak ütközve hőenergiát "termelnek" (nagyon leegyszerűsítve). De ehhez gyakorlatilag tökmindegy hogy milyen frekvenciát használunk - bár értelemszerűen minél magasabb a frekvencia, annál gyorsabban mennek végbe a reakciók, tehát gyorsabban melegszik fel a mikróba tett akármi.

A többihez nem igazán tudok hozzászólni, mivel nem igazán vagyok otthon a témában, okoskodásnak pedig nem sok értelme lenne (na meg persze hülyét csinálnék magamból )

Szóval nem tudom hogy milyen káros hatásai vannak a mobiloknak, de amíg valami kézzelfoghatót nem tud felmutatni e téren a tudomány, addig nem fogom elhinni az egy oldallal előrébb bemutatott, és hasonló pszeudo-tudományos videókat
(#) KTobi válasza Norberto hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Igen. Nem tudom Te hogy vagy vele, de nekem ~8év ismeretem van már a mosógép szereléssel.
Válasz folyamatban a másik topicban is
(#) googa válasza KTobi hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Köszi! Én attól tartok, hogy borostás maradok, közvetlenül borotválkozás után. Hiszen a kések egy védőrács mögött vannak, mind két típusnál, annak meg azért van egy minimális távtartó funkciója a bőr, meg a kések között.
(#) llaci56 hozzászólása Márc 28, 2009 /

A múltkori börzén vettem egy sztereo mikroszkópot. Gondoltam, hátha hasznát veszem az SMD cuccoknál. (Régóta lusta vagyok fúrni, így inkább az SMD-t művelem.)
Talán emlékeztek rá, hogy mennyit bosszankodtam, amikor egyesek elmesélték, hogy a szomszéd adott egy vagon csövet, - meg ilyenek. Tegnap a hátsó szomszéddal kerültem közelebbi kontaktusba, mert az egyik kerítéselemet megrongálta a szél. Ő csak ritkán jár ki, - anyukája lakik itt. Mikor felszereltem az újat, jött segíteni, és közben mondta:
- Szomszéd! Szereztem neked a szkenneredhez még egy ugyanolyat, (HP5590) épp csak ki lett bontva, jó lesz neked alkatrésznek. Amúgy hibátlan.
- Köszönöm szépen! – mondtam erre én.
- IPAQ H3630-as PDA-t tudsz használni valamire? Van két darab, de nincs szívem kidobni. Az egyik vadi új, de valami kontakt hibája van. A másik hibátlan. – Itt leestem a kerítésről, de megpróbáltam higgadt maradni, amíg az élet visszatért belém, - de ő csak folytatta… - Van még egy…. -
Nem szaporítom a szót, kaptam még egy 19” –os monitort, (Compaq, képcsöves) egy ES45 ALFA szervert, egy HP autós TV-t, és egy STAR blokknyomtatót. (E két utóbbi mindössze kibontott, de vadi új állapotúak.)
A kontaktos PDA –t mindjárt meg is javítottam, (egy tekercs nem volt jól beforrasztva,) - itt jött jól a mikroszkóp! - így a két fiam nagyon boldog az új játékkal. A TV-t még meg sem néztem közelebbről.
Ápolni kell a szomszédi kapcsolatokat!
(Mindjárt teszek fel képeket...)
(#) KTobi válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Nem tudtam, hogy Norberto reklámszöveget idézett
(#) googa válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Kész lottó ötös! Mondtam én, hogy a szél az mindenki barátja Csak lenne már egy kicsit melegebb, hogy mehessek szörfözni.
(#) DuMatyi válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Máris behozta a mikroszkóp az árát
(#) Ricsi89 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Á nekem még mindig nincsenek ilyen szomszédjaim. El kellene költöznöm valami jobb környékre.
(#) llaci56 hozzászólása Márc 28, 2009 /

Néhány kép az előzőhöz...
Következő: »»   470 / 3608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem