Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   629 / 3604
(#) zoly15 válasza radocziandras hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Úgy látom nagy alkohol szakértők vannak itt
Nekem csak káros dolog az összes
(#) zoly15 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Akkor, tessék visszaköltözni
(#) HA3GX hozzászólása Aug 2, 2009 /

Van vagy 40°C fok itt a szabadban, képzeljük el a napon milyen meleg lehet... inkább itt vagyok szívesebben. És ti?
(#) mark.budai válasza HA3GX hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Nekem a számítógép asztaltól jobbra, kb. 1,5m-re megy a ventilátor, így talán nincs annyira meleg.
(#) szamóca válasza HA3GX hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

A szobában 28 fok van, kinn árnyékban 33,5!
Ez mostantól nem a mérges smile jele.
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Ez kizárt dolog mert nem tudom
Téged meg tudlak vesztegetni egy BRG MK23-al
(#) mark.budai válasza szamóca hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Hát ez a smile most már tényleg nem a mérgesség jele! Nem tudom, hogy hány fok van, de mindjárt úgy járok, mint ez: !
(#) zoly15 válasza HA3GX hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Itt bent van 29 fok, oda kinn nem tudom
Egy asztalt kezeltem le a napon (lazúr) majd meg főttem
Azt hiszem le kéne menni a 20 fokos pinyóba
(#) zoly15 hozzászólása Aug 2, 2009 /

Most nézem, hogy ma Lehel napja van, tehát fel kell köszönteni a 3 csillagos lehel hűtőt?
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Nálam bent most csak 26 fok van, de ez éjszaka is megmarad. Hiába van este intenzív ventilátoros levegőbefújás az ablakon keresztül, nem megy lentebb a hőmérséklet. :no:
(#) zoly15 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Nekem este 7-8 tól reggel 5-6 ig tárva nyitva az ablak..
Amikor hűvösebb idő volt éjjszaka, akkor volt hogy 22fok volt majd meg fagytam, de jó volt lehűlni :yes:
(#) Ricsi89 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Nekem is így van, és még ventilátorral is rásegítek, hogy jöjjön a hűvös levegő, de nem akar bejönni. Pedig este 8-9 körül már olyan jó hűvös van kint.
(#) mark.budai válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

A megoldás egyszerű!
Az ablakon kidobod az ágyat, és kinnt alszol!
(#) Ricsi89 válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Az nem jó, sok a szúnyog. :yes: A szomszédságban 3 helyen is van halastó és annyi szúnyog van, hogy este nem lehet kint lenni. és idén még nem volt írtás. :no:
(#) mark.budai válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Hát írtást ne várj, esetleg szór egy kevés vizet a repülő.
Csinálsz szúnyoghálóból hálózsákot, amit egészen be lehet cipzározni, aztán nem mennek be a szúnyogok.
Vagy az ágy első, hátsó felére, és az egyik oldalára ráfogatod a szúnyoghálót, az egyik oldalán bemászol alá, aztán hozzácipzározod az ágy oldalához.
Vagy: felfelé meghosszabbítod az ágy lábait (80-100cm), és mindenhová szúnyoghálót raksz, csak az egyik oldalán megcsinálod olyanra, hogy fel lehessen hajtani, bemész, és behúzod a cipzárt az "ajtó" oldalán. Így még közel sem mennek a szúnyogok, nem hallod őket.
Így lenne szerintem a legjobb! Télen a szúnyoghálóra felfogathatsz valami vastag hőszigetelőt, így bennt meleg marad.
(#) szamóca válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Nincs köszöntés, nem jól dolgozik, me meleg van!
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 2, 2009 /

Na a mai délutánom jó volt. Tesóm a gépet át akarja vinni mostmár a szobájába, mert eddig ,amíg nem volt laptopom, addig közös használatban volt és itt tanyázik a szobámban. Most már eljött az idő, hogy átvigyük. Viszont a szobájában nem volt földeléses konnektor. Ekkor jött a keresgélés. megnéztük előbb a két konnektornál, hátha ott van a földelés, csak nincs bekötve a földelés nélküli konnektorok miatt. Hát nem lett szerencsénk. Megnéztük a szomszéd szobában a konnektorokat, hogy ott megvan-e. Hát ott sem volt. De ekkor jött a meglepetés. Az akkori "mester" olyan színű vezetékkel dolgozott, amit épp talált. Az egyik konnektornál volt egy piros és kék vezeték, a másiknál két kék, a harmadiknál pedig egy kék és egy fekete. Elvileg a piros lenne a földelés, de ezek szerint itt már nem lehet tudni, hogy mi-micsoda. Végül szerencsénk volt, hogy a szoba falán ment el a bojler vezetéke és ott volt földelés az egyik dobozban és onnan behúztuk a konnektorig. A falba a cső a konnektor és a doboz között pedig szépen nyíl egyenesen keresztbe a falon megy. Gratulálok a "mesterembernek" aki ilyen remekül megcsinálta. A ház egyik felében van földelés, a másikban nincs sehol.Szerintem nem egy felesen volt túl, amikor csinálta.
(#) radocziandras válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

És az a gáz, hogy a gányért is elkéri a pénzt.Nálunk a garázsban volt hasonló, csak ott nem indult el a nyagyflex.
megcsináltam, utána gyönyörűen kibírt 2 db nagyflexet is.Összesodorja a rezet az aluval...
(#) mizsei.robi hozzászólása Aug 2, 2009 /

Sziasztok!
Hogy birom megoldani hogy az Acorp 6via/zx85 induljon usb-röl?
Üdv!
UI:Megkaptam az uj vinyot a gépembe 160-as sansung
(#) Ricsi89 válasza radocziandras hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Hát igen. Akkor, amikor ezt csinálták, jó 30 évvel ezelőtt még adtak a szabványra. Mindenki másképp csinálta. Mennyit szidta már apám a maszek villanyszerelőket ilyenekért. Igaz apámnak sem ez a szakmája, de több házban is csinált már komplett villanyszerelést és még sehol sem volt gond. Apám ilyen mindenes. Régebben parabola antennát is szerelt, cnc gépeket is javít(elvileg ez a szakmája) villanyt szerel, meg mindent, ami elektromos.
(#) slave557 hozzászólása Aug 2, 2009 /

Üdv!
Mit gondoltok, hogyan tudok festősablon (festéshez sablont) csinálni házilag?, egy dvd olvasónak a lézerével lehet vágni, ha nagyobb feszültségre teszem pl 12v-ra?

Valami egyszerű megoltást keresnék, mert van öntapadós papírom és ha abból kivágom az alakzatot, szöveget, és azt ráragasztom a felületre lefújom, és leszedem, akkor az jólesz, de szikével nem sikerült kivágnom, mert meggyűrte..
(#) radocziandras válasza slave557 hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

Azz a lézerdióda kapásból lesül, ahogy megadod neki a 12 voltot.Egyébként ha a szikét kis szögben tartod a papírra, máris nem fogja meggyűrni.Még ha a lézeres megoldás működne is, elfogadhatóan nem tudnál vele papírt vágni.Esetleg a papír ki is gyulladhat.
(#) slave557 válasza radocziandras hozzászólására (») Aug 2, 2009 /

ok kipróbálom kisszögbe.. kösz
(#) zoly15 hozzászólása Aug 3, 2009 /

Nagyon csend van ma itt :no:
Itt olyan meleg van hogy mindjárt kinyílok mint egy kondi
Más hogy van vele?
(#) vicsys válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Én meg egész nap fát hasogattam mert majdnem megfagyok...

DSCN0002.JPG

(#) zoly15 válasza vicsys hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Ez jó!
Én reggel 10-ig egy atom nagy dinnyés ládát bontottam szét.
Azóta próbálom kitalálni mit kéne építeni, kevés sikerrel.
Valaki nem tudna valami tippet adni?
Valami egyszerű de nagyszerűt látványosat stb-t..

Üdv!
(#) vicsys válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

...esetleg ha építenél belőle egy nagy fakupacot...? (Lehet túl sokat voltam a napon?)
Egyéb ötletek:
- Hangdoboz/subláda
- Erősítő/tápegység doboz
- Levilágító doboz
- Ugráló (lég) vár, rossz gyerekeknek
- Doboz tároló doboz
- dinnyés láda...
(#) zoly15 válasza vicsys hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Hangdoboz-> nincs hangszóró
erősítő -> nincs mit hajtani
Levilágító -> már van
ugráló -> hát nem tudom
doboz tároló doboz -> ez jó
dinnyés láda -> építsem újra?

(#) Müszi válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Idézet:
„Azóta próbálom kitalálni mit kéne építeni, kevés sikerrel.”

Egyszegmenses VFD óra. A hatás nem marad el
(#) zoly15 válasza Müszi hozzászólására (») Aug 3, 2009 /

Óra?
Van már elég
Következő: »»   629 / 3604
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem