Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok!
Kedves "csöves" barátaim, "védjetek" meg! A vaterán egy eladó arról akar meggyőzni, hogy már pedig azok új csövek. Előzmény. Írtam neki, hogy: Idézet: „Csak tájékoztatom, hogy a képen látható csövek egyáltalán nem újjak, sőt eléggé használtak. Látszik ez az EF illetve a 85-ös felirat alatti, üveg elszíneződésből, az oda kirakódott, belül elpárolgott fémből.” Erre válasza: Idézet: „Értesítem, hogy a csövek belső felületén lévő tükröződő felület a gyártás során alakul ki, amikor nagyfrekvenciás térben felmelegítik a "gettertartó"-ba helyezett könnyen párogó fémet, hogy az - az üveg felületére kicsapódva - a cső belsejében lévő gázmolekulákat lekösse. Ha ez a réteg - a "gettertükör" fehér, akkor a cső levegős, tehát használhatatlan. A cső "korát", használatának mértékét a gettertükör méretéből megállapítani nem lehet. Jó volna, ha ilyen külső jelek alapján meghatározhatnánk egy cső elhasználódási fokát!” Bővebben: Link A kérdésem törölte, de miért Én nem az Ő aukcióját akarom rontani, hanem a kezdő csöves vásárlót megvédeni attól hogy olyan terméket vegyen meg, ami korántsem fedi az eladó által állított állapot valóságát. Bár az ára, és a cső típusa miatt, szerintem, nem valami nagy tolongásra számíthat érte. Immáron vagy 1000 darab elektroncsövem van itthon, új, használt, lelkét kilehet vegyesen, hogy már látásból is megtudjak különböztetni egy vadonás újat, egy "lefüstölt" használttól.
Sőt szerintem még a lábai is görbék ami arra utal, hogy a foglalatból húzták ki...
Szerintem is újak. Volt egy pár olyan cső amit én bontottam ki elősször a dobozából, és mind így néztek ki.
Úgylátom a felirat is teljesen ép tehát szerintem a két cső valóban uj. üdv
És a getter elfüstölésekor az oldalán a lyukaknál is ki kell csapódnia, nem csak a tetején?
Ki szokott, Szinte EL84-en látni ugyanezt a jelenséget.
üdv
Építs egy polcot, amit felraksz az asztalra és rárakod a dobozokat.
Hohohóóó!
Gyerekek! Már megint narancssárga riasztás Orkán erejű szelek,jégeső Stb.
No megint tanultam! Ezek viszont tuti még foglalatban is max a gyárban voltak. A dobozuk még sértetlen a gyári vas kapcsokkal vannak lezárva. Nem lehetett nem hazahozni őket. Egy kisebb karton GU-50, 6P3SZ-E, pár darab 6P3SZ. Most már tényleg neki kellene állnom a komolyabb alkotásoknak is, nem csak a drótkupacot hallgatni. Persze előtte kell még foglalat is nekik.
De hát ez a meleg, meg az építkezés is kicsit kifacsar mint a citromot.
Nyugaton szép viharok vannak!
Időkép.hu !!!
Itt hajnalban volt vihar. Apám munkatársához be is csapott a villám és nekik 3fázisú rendszer van a házban és pont az egyik fázisba csapott bele és minden, ami arra volt kötve tönkrement. Minden más megmaradt. Érdekes jelenség ez is.
Úúúú! Az nagyon rossz dolog!
PL egy PC van rákötve meg egy LCD TV..... Az nagyon nem jó :no: A műhelyben nekem is 3 fázis van!!!
Nekem is van két zsír új EL84-em, de mind a kettőnek ilyen az oldala.
De ott van a 6N8Sz. Abban meg épphogy van egy kevés getter.
Nem kell Neked annyi 6P3Sz!
Akor most nálatok jó nagy felfordulás és por van.Nekünk télen volt az átalakítás.
Hát az van bőven! 2 éve karácson előtt a konyhát csináltam meg, de az álmennyezet még nincs kész. Tavaly a garázs és galéria fő szerkezete plusz a tető rá volt a soron. Idén a terasz, télikert és étkező újjáépítése folyik. Jövőre az eddigiek befejezése, azaz, hőszigetelés, burkolás, villanyszerelés, fűtési rendszer... Szóval nem unatkozom. Nem csoda, hogy nem sok időm, energiám marad a kétkezi alkotó hobbizásra.
Sajnos ez a kőműves munka nagyon elviszi az időt és az energiát.Saját bőrömön tapasztaltam...
Azaz a villámhárító...
Nekünk is van a tetőn...múltkor majdnem esre hastam rajta (hasra estem) Meggyőződtem róla...hogy van
helló!
Van egy kamerám. Szerintetek miért ilyen a képe? Tiszta ilyen fehér pöttyös a kép, mint a képen látható. Ez egy régi kamera még vidikon felvevőcsővel. Mivel nem elektronikai kérdés, remélem elfér itt és valami tudja, hogy miért ilyen. Vak sötétben is ott vannak a pöttyök.nem lehet, hogy valami kosz az objektív és a felvevőcső között?
Szerintem kiégtek a fényérzéken szemcséi a NewVicon csőben. Olyan hiba, mint az LCD-k pixelhibája.
Valaki tudna ajánlani Debrecenben műszerészt? Telefonba kéne gombot forrasztani... Vagy ha van ilyen topic azt is megmutathatjátok.
Sziasztok! Szép napot mindenkinek.
Éppen böngészgettem a netet, és rátaláltam egy szoftwerre. Ez egy tűzfalprogram, de nemakármilyen! A $koda cég írta. Igen, az a cég, aki az $koda nevű autókat is gyártja. Bővebb információ a lap közepefelé találjátok.
Sziasztok.Nem tud valaki egy olyan programot, ami töredezettségmentesít és jó is?Mert az ashampoo winoptimizer 4 nem tudta rendesen megcsinálni.
Én az Auslogics Disk defrag-ot használom és nekem bevált.
Sziasztok!
Eddig mindent megtaláltam kérdés nélkül is itt, de most megakadtam! Emlékszem valahol ebben a topikban volt muffin recept, egy halom. Nem találom Segítsetek! Éhen veszek Köszi! hali mps
Igen, de kiválogatva a muffin-os hsz-eket. És most már ezt a hsz-t is közé teszi.
Nagyon szépen köszönöm életem megmentését!
Kérem a fax számokat mps Idézet: „Ja és az elkészült muffokból egyre igényt tartanék, faxon..” Hát... egy fiatal, szőke, kék szemű muffot én is elfogadnék, de nem faxon. |
Bejelentkezés
Hirdetés |