Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Rendben, oké! Bár ennek ellenére ezen a rajzon és az előzőn sem látom, hogy miért ez jön ki Nem valami jó a térlátásom, fejleszteni kellene valahogy. Van valamilyen ötletek mivel lehet? Illetve a térlátásomszerintem elég jó, de ezeket soha nem tudtam, hogy van...
Hát hogy mivel lehet fejleszteni, azt nem igazán tudom, régebben jobban vágtam ezeket, csak rásasoltam és megmondtam hogy is van, ma már gondolkozni is kell, de szerintem az egész lényege, hogy vagy látod , vagy nem, de akkor ki lehet következtetni. Kell hozzá képzelőke, az biztos, főleg komolyabb ábráknál.
Üdv.
Értelek! Most megyek is vissza, eszek aztán megrajzolom a másik ábrát is, ha abban is kellene segítség, akkor még itt legyetek a fórumon és ne este jöjjek rá, hogy elakadtam és nem tudom folytatni
Fejleszteni.
Veszel egy nagyobb darab almát és késsel megfelelő módokon belevagdosol, kivágsz belőle bizonyos darabokat a széleknél, stb. Aztán szép lassan forgatod a kezedben, és nézegeted, hogy bizonyos szemszögekből milyen formákat látsz. De bármi más jó, amit könnyen lehet farigcsálni és olcsó...
Most kaptam az információt, hogy egy újfajta vírusos email terjed!
Egy vírusirtó letöltésének van álcázva. Ha valaki ilyet kap, vigyázzon!
Ez nem is rossz ötlet.
Idézet: „De bármi más jó, amit könnyen lehet farigcsálni és olcsó...” Esetleg hungarocell. Apropó alma, megyek eszek is egyet.
Jaja, az se rossz, sőt!
Továbbfejlesztve az ötletet, még azt is meg lehetne csinálni, hogy ha az ember egy hungarocell darabkából kivágott egy darabot, akkor vastagabb alkoholos vagy bármilyen másfajta filccel kihúzza a frissen létrejött éleket, kontúrokat, és utána lehet forgatni és szemlélni.
Na, például.
Egyre jobb később jöhet a megharapott alma. Vicet félre, ez az élkihúzás nem is rossz. Ugyanígy lehetne metszetet is , vagy bármi mást.
Ráadásul ha elrontja, ételbe fojthatja a bánatát...
Én itt valamilyen szerszámnyelet álltam volna neki darabolni, mivel az már hengeres, de ez jóval munkásabb módszer. Régen volt olyan játék, hogy hungarocellből egy ilyen izzószálas "kézi készülékkel" ki lehetett vágni különböző formákat. Az így elkészített tárgyak előnye, hogy nem romlanak meg (ellentétben az almával). Szerk.: izzószál=izzó szál, ellenállás huzal
Ez nagyon jó ötlet! Köszi a tippet most a napokban ki is fogom próbálni!
Csak nem Antivirus pro 2010? Haver gépére is ez települt, Svédországban netezett a kamionból... Most le kell gyepálni az egész gépet, hiába törlöm a programfájlszból, újra telepíti magát a rohadék!
A nagy ötletek meg úgy is evés közben jönnek meg
Ha a melegedő hungarocell szaga nem veszi el az étvágyad, akkor kombinálhatod is a két módszert.
Amúgy nálunk a technika órán (még általánosban, már 16 éve!) a kiharapott szivacs volt divatban. Az egyik sarkánál hiányzott egy kocka alakú rész belőle. Ha 20x nem rajzoltuk le, akkor egyszer sem. Elég érdekes volt a tanárnénink. Igazi öreg bútordarab, de szerintem nem volt teljesen százas. Viszont nem volt rosszindulatú legalább.
Doncso második rajza oké. és Miért olyan? Mert olyan. A függőleges kis vonalak azért vannak egyre beljebb, mert hengerről beszélünk, és ha a henger palástját bemarjuk, mint ezen a rajzon is, akkor oldalról sík lesz.
Képzeld el, hogy egy hengert a tengely vonalán félbe vágsz függőlegesen.... Szemből mit látsz? egy téglalapot. Ami pont olyan széles mint a henger sugara. Oldalról mit látsz? egy téglalapot. Ami pont olyan széles mint a henger átmérője! Tehát első esetben fele olyan széles lesz a téglalap. Mi van akkor ha nem a tengelyvonalban vágod el a hengert? Minden esetben keskenyebb téglalapot kapsz az oldal nézeten mint a hengered átmérője. Ez történt itt is a te rajzodon, az oldal nézetnél azért lettek keskenyebb sávok (téglalapok) mert nem a tengelyvonalon lett "lemarva" a henger. Ezt a méretet viszed át körzővel a fölülnézetről az oldalnézetre. Ha ebből nem világos, akkor tudom még cifrázni (vagy bonyolítani) a magyarázatot. A térlátást meg egyértelműen a gyakorlással, azaz a rajzolással tudod fejleszteni. Mi rengeteget rajzoltunk, kézzel, és nagyon sokat pauszra csőtollal. Ez még jobban fejleszt, mivel mégjobban odafigyelsz, mert ha elrontod, akkor vagy ki tudod javítani szépre vagy nem. Mert kapirgálhatod a pauszt, aztán meg szétfolyik rajta a tinta, azt meg a tanár már nem fogadta el ha csúnya. Csak a tökéleteset. Első körben papírra aztán átrajzolni pauszra, később már csak pauszra. Fémes szakmát tanulsz? Van nagyon sok rajzom ha kellenek, akkor scannert beizgatom, és tudok küldeni gyakorolni valót. De gondolom neked is van könyved amiben vannak rajzok. Rengeteget rajzolj, és megjön az a térlátás. Még egy gyakorlási lehetőség: leülsz a szobában a fotelba, 5 percig rögzíted magadban a környezetet, csak nézed mi van körülötted. Becsukod a szemed, és megpróbálod felidézni magadban a környezeted, ha megvagy vele, akkor egy pontot kiszemelsz magadnak, gondolatban fölállsz, és odamész, megfogod azt a tárgyat, ha tudod, megforgatod, visszateszed, és megfordulsz majd visszamész, és leülsz a fotelba. Elsőre lehet túl könnyűnek találod ezt, de a részletekben van a nehézsége. Ha átsiklasz a részletek fölött, akkor fogsz átsiklani a rajzban a részletek fölött is. Ha minden részletre tudsz figyelni egyszerre, ahogy nyitott szemmel is, akkor fejlődik a térlátásod is, pontosabban az agyad azon területe, ami felelős a térlátásodért. Figyelmet fejlesztesz ezzel, ami kell egy ilyen henger részletezéséhez, ahhoz, hogy lásd gondolatban a hengert oldalról. Ugyanis első körben még rajzolgatsz/rajzolgattok az iskolában, később már ránézésre meg kell tudjad mondani egy akármiről hogy látnád azt oldalról, fölülről, vagy akárhogy. Idővel ez természetessé válik. Több év rajzolás után már magától is jön ez. Kicsit elkalandoztam ezzel a figyelem fejlesztéssel. olyan részleteket kell látnod, mint szín, hőmérséklet, érzéseket kell érezz csukott szemmel, felületeket kell észlelj csukott szemmel, megvilágítás, anyag, anyagvastagság, elhelyezkedés, stb... még rengeteg mindent érezhetsz észlelhetsz, csak néhányat soroltam fel. Minél többet gyakorolsz ilyet annál több mindenre jössz rá magadtól. szerk: később ezt az alap otthon fotelbanülősdit lehet ismeretlen helyekkel bővíteni, illetve helyettesíteni cserélni. Kimész a természetbe...de a fantáziádra van bízva minden
Így név szerint nem tudom, csak apám mondta telefonon hogy a cégnél legyepálta a gépet.. :no:
Annyira sok igazságot írtál ebbe a hozzászólásba, hogy be is jelöltem segítőnek, mert ez nagyon jó!
Köszi a tippeket, ezt még ma ki is próbálom, vagy holnap. Egyébként most technikusira járok, azon belül is elekrtotechnika. De érettségi előtt infó szakon voltam, mert csak úgy indult nulladik évfolyam, hogy informatikus osztály lett belőle. És nekem a nulladik volt a cél, mert, hogy milyen jó lesz megtanulom az első azaz a nulladik évben az angolt... Hát nem így lett. És ebből az osztályból infó vált ki. Olyan nem volt, hogy nulladik és utána elektronika lett volna. Egyébként elektronikára mentem volna, aztán most járok elektronikára technikusi képzés keretében (2év) de eléggé húzós nekem midnenféle alapok nélkül. Az osztály fele a volt elektrós osztály, a másik fele meg infósok, gépészek voltak. Most megyek vissza folytatom a rajzolást, már nem sok van hátra belőle Szerk.: Á, haggyad csak, nem kell bescannelned a rajzokat, majd próbálkozom megcsinálni amit heti egyszer feladnak. Heti 1 órában tanulok "műszaki rajzot" de félévtől át fog menni autocad-be. Azért köszönöm a felajánlásod!
Most találtam, egy román folyó így néz ki: Bővebben: Link
És itt van helyileg: Bővebben: Link Boszniában láttam már szemetes folyót, de ez 8X túltesz azon.
Egy ilyen forgás-kúpnak ugyanaz lesz az elölnézeti képe mint az oldalnézeti, igaz? Csak azért kérdezem mert túl egyszerűnek tűnik. Minden oldalról így néz ki, csak felülnézetből más, felülről összesen négy kör látható. Jól gondolom?
Szerk.: Ez a szemetes folyó... Iszonyatos látvány. Honnan ez a sok szemét?
Egy olyan forgástestnek aminek van tengelye (magyarul ha nem csonkolt valahol), azaz olyan mintha egy eszterga gépből jött volna ki minden oldalról mindig ugyanaz lesz a képe. Így ennek is minden oldalról ugyanez lesz a képe.
Fölülnézet meg 4vastag+1 szaggatott vonalból kör. Ha a besüllyesztés nem pont ugyanakkora átmérőjű mint a legkisebb legfölső átmérő. Ha a süllyesztés és a tetején lévő legkisebb átmérő egyforma, akkor csak 4 kör lesz a fölül nézet.
Csak hogy tudd, hogy áttértek AutoCADre az a térlátásodat nem segíti. Sokkal nagyobb tapasztalatot igényel, mint a papíron történő munka. Mert papíron jobban odafigyelsz. Mikor gépen rajzolsz nem.
Mi egész komoly háromdimenziós alakzatok rajzolását is csináltuk digitálisan, de ha nem tudod megrajzolni papíron, ne mondjam, ránézésből tudni, hogy néz ki a harmadik rajz, akkor bajban leszel. Mert hidd el, nem egyszerű egy háromdimenziós ábrából, tehát egy nézet, megrajzolni a valós tárgyat, hogy minden a helyén legyen.
Igen a szaggatottat le is felejtettem, az is kell, mert más az átmérője! Köszi a segítséget, ezzel mára a műszaki rajz le is van tudva, jöhet a többi nyalámság
@KTobi! Autocad-ben nem 3D-ben fogunk rajzolni, hanem ugyanezt mint papíron, csak gépen. Én szeretek így papíron is rajzolni, csak általában kapkodni kell, mert mindenből elég sokat adnak fel illetve nekem nagyon sok az újdonság mert semmilyen elektros alapom nincs és így nekem rengeteg az újonnan megtanulandó elmélet minden tantárgyból és rajzra kevés idő marad, általában elkapkodom. Most szünet van, most nekiláttam időben és nem kapkodva. Autocad-ben két képzés van hivatalosan is, az alapfokú és a középfokú. Az alapfokú az azt takarja, hogy 2D-ben kapsz egy kinyomtatott rajzot és ugyanazt meg kell rajzolni autocad-ben, a középszintű az meg azt hiszem, hogy ilyen 3 oldali nézet alapján kell 3D-ben megcsinálni a testet. Most egy kis időre megyek befejezem a rajzot, aztán kigyűjtöm a munkaadó, munkavállaló jogait, aztán belekezdek egy prezentációba "Nyák készítése házilag" címmel.
Csak most tudatosult bennem, hogy lomtalanítás van
Kinézek at útcára, nézem lomok, aztán egyszer csak belém hasít hogy "jááá de jó "
Üdvözlet mindenkinek! :kalap:
Végre sikerült magam teljesen kialudnom, kető és fél nap szenvedés után. Már a torkom nem fáj, sem az orrjáratom, csak fikusz van még, szerencsére. Szerencsére tompán érzem az ízeket is, ami azért jött most jól, mert olyan kaját eszek, amit nagyon útálok ízre. Nem ez a legultolsó. A Bridgestonéktól kaptam egy egy szerelmes levelet aminek a tartalma szépen elhajt a gyászba, viszont ezen már nem lepődtem meg. Ami ezután következett: kaptam egy üzenetet, ami akár egy fülessel is felérhetne akár, ami azt jelenti, hogy van még két cég ahová keresnek emberkéket, tehát nincsen veszve minden.
Sikeres vadászatot.
Köszönöm!
Remélem lesz mit.. Ha más nem, egy séta/ bicózás.. Nem nagy megrázkódtatás.. De nem szeretnék üresen hazajönni..
Ha nem faluhelyt próbálkozol, akkor biztosan lessz zsákmány.
A nem napon barnult, fém vadászokkal pedig tessék vigyázni
Ebben van nagy igazság. Mikor még volt ladám, és nem használtam, mert eléggé lepukkant állapotban volt már, akkor már 17 -en megakarták venni 20k -ért a kocsit, sőőt, egy nagyon kitartó volt, ott erőszakoskodott 5 percig, mig rá nem csaptam az ajtót. A szaga meg olyan volt, mint a veszélyeshulladéklerakónak, egy kis fáradtolaj beütéssel, ráadásul olyan napbarnított volt, a csávókám, és a szemei fehérek, hogy a szemem nemtudta beállítani a kontrasztarányt, az optimális látási fényviszonyoknak megfelelően. Szóval jó sötét volt.
Régebben itt Sopronban nem voltak sokan, de mostanában egyre többet látok sajnos. A szomszéd albérletébe is beköltözött múltkor pár de aztán eltűntek.
Ha lomtalanítás van mindig feltűnnek, tavaly vittem pár hordó abroncsot ahogy letettem, már tették is be az autójukba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |