Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   781 / 3610
(#) Norberto válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

A múltkor egy lejtőről 75 km/h-val jöttem le. Kutya legyek, ha egy V-fék betétje nem olvadt volna meg a lejtő végén a fékezés hatására... no ezért.
(#) DuMatyi válasza Norberto hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Kedves Andrást tegnap fél óráig győzködtem, de remélem a többség ereje meggyőzi. Volt rá példa, hogy lejtőnek lefele elszállt a hátsó fék. Ha nem lett volna első, akkor lefejelem a vasúti hidat. Emellett esőben csak dupla fékkel lehet biztonságosan közlekedni. Bevallom őszintén, én általában hátsó féket használok. Abban az esetben, ha lejtőnek megyek, mind a kettőt, de finoman. Ha probléma van, akkor a hátsó "satu", az elsőt meg addig szép finoman, míg nem érzem azt, hogy kezd instabil fejtre állós lenni a dolog.
(#) jdani hozzászólása Okt 30, 2009 /

üdv. ha én innen az oldalról, a kapcsolásokat, és cikkeket másolnák át egy másik weboldalra, az engedélyetek nélkül, akkor abból mi lenne?.. nem áll szándékomban, másról van szó...
(#) Norberto válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Idézet:
„Abban az esetben, ha lejtőnek megyek, mind a kettőt, de finoman. Ha probléma van, akkor a hátsó "satu", az elsőt meg addig szép finoman, míg nem érzem azt, hogy kezd instabil fejtre állós lenni a dolog.”

Na igen, ez lenne a helyes módszer. De ugye ez csak akkor kivitelezhető, ha két fék van a biciklin.
(#) bankimajki válasza Norberto hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Engem már húztak 60-70 nel, és simán megálltam, a fékeknek kutya bajuk se lett.
(#) Georgee válasza Norberto hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Haver 96 ot tolt lejtőn lefelé, a tárcsa felmelegedett, de én jobban szeretem, mint a V féket.
(#) Norberto válasza Georgee hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Hol van az a lejtő?
(#) sándor válasza Norberto hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Azért vigyázz a trafipaxra, nehogy megbüntessenek gyorshajtásért (szó szerint)
Az biztos hogy a tárcsaféknek jobb a hűtése..!
Nekem elől dobfék (!) hátul "sima"kontra, agyváltó , alu "felni" csillag/szekér kerék.. ,
(#) jdani hozzászólása Okt 30, 2009 /

egyébként az előző hozzászólásomban arra gondoltam, hogy nem-e sért valamilyen szabályzatot?
(#) radocziandras válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Igazából a villán nincs is helye a v-féknek,mert egyszer eltörtem a villát, olyat sikerült olcsón szerezni, amin nincsen hely féknek.Ha lesz felesleges 30000-em, oda is szerelek tárcsaféket.(tekintve, hogy rólam van szó, nem sok olyan alkalom lesz)
(#) Macsek71 válasza radocziandras hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Kicsit én is hozzáugatnék a bicós témához :

Az olcsó egybepréselt fogaskeréksort nem érdemes szétszedni, nehéz jól összerakni .
- ez az a típus ahol a legkisebb fogaskerék mellett a csoport VÉGÉN van egy gyűrűanya. ( két lukkal) az ilyet szerintem elég tisztítószeres áztatás, kifúvatás után olajozni.( legjobb kicserélni )

A jobb (kazettás) csoportot meg tudomásom szerint "gondozásmentes" megoldással rakják össze. ( "elnyűttem" már pár gépet, a kazettás szabadonfutó már a második garnitúra lánckereket viseli sokezer km futással )
(#) DuMatyi hozzászólása Okt 30, 2009 /

Ma a Könyvtárigazgató Asszony (a szakmai gyakorlatvezetőm) aláírta a javított gyakorlati naplót. Olyan jó értékelést adott, hogy visszakérdeztem, ez valós, vagy csak nem akarja letörni az önbizalmamat. Azt mondta igen, egy nagy bajom van. Nevezetesen: túlvállalom magam, több célt tűzök ki, mint amit el tudok végezni. Azért, hogy ne lógjon ki a lóláb (Ezt ő mondta így) , 2 helyre húzott be "jó" értékelést. A többihez "jelest". Elsősorban úgy vélem a gyakorlatokon az embernek a hozzáállását osztályozzák. Néha bizony úgy éreztem magam, mint egy elefánt a porcelán boltban (Amire a legbüszkébb vagyok: azt mondták: halálpontos vagyok, hozzám órát lehetne igazítani).
A szempontok: Gyakorlat alatt tanúsított magatartás, kommunikációs képesség, olvasóval való kapcsolattartás, szakmai hozzáállás, önállóság, megfigyelőképesség, elvégzett feladatok minősége. Mire kaptam 4-es minősítést? Kommunikációs képesség és önállóság, megfigyelőképesség (Beismerem, sokat kérdeztem )
(#) DuMatyi válasza Norberto hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Mondta hogy "tolt". Azaz ő tolt kocsival valakit 96-tal!
(#) Müszi válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

HAJRÁ MATYI !!
(#) DuMatyi válasza Müszi hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Nem érted... Én négyest kommunikációs képességre?!
(#) Moderátor hozzászólása jdani hozzászólására (») Okt 30, 2009

Legyél szíves, olvasd el a Használat feltételei-t!

Ha gondolod google earthel megmutathatom, amugy egy vadátkelő az m30as felett . Régen oda jártunk ki "gyorsulni".
(#) Norberto válasza Georgee hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Na muti!

280 méter hosszú, abból a lejtő része az 80 méter. Hejőszalonta mellett.

kép1.JPG

(#) Norberto válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Jaaa, te az Ő domborzati viszonyaira gondoltál?
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Örülnél, ha megmutitná neked, mi van lejjebb (ami nem látszik a képen). :hehe: Elárulom én: lejjebb mellmagasságban a brightness és color, derék magasságban az állomáskereső. Csak akkor, ha magyar gyártmányú, és szétnyitható lábas...
(#) Rober_4 válasza Norberto hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

És szerintem azért is áll fejre az ember, mert fékezéskor az első kerékre kerül a súly nagyrésze, márpedig akkor itt lehet a legnagyobb fékerőt is elérni, amit felesleges lenne elpazarolni, mert lehet, hogy ezen múlik, hogy megúszol egy balesetet.
Az meg, hogy egy biciklin valaki jól kezelje a fékeket, az legalább olyan kihívás, mint az autónál a sebességváltás, gázadás, fordulattartás megvalósítása, tehát igazi "férfimunka". Csak "lányok" használnak egy féket, különösen csak hátsót, illetve állnak elsőfék miatt fejre
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Hallod, András?! Csak lányok használnak egy féket... :hehe:

@Robi: A tehetetlenség miatt. A szekér megáll alattad, Te meg nem vagy hozzá szögellve, és a testedben tárolt lendület (mozgási energia) miatt egyszerűen átfordulsz a kormányon. Azaz a tested tova repül. Ugyanez a lendület repíti ki a karambolban a szélvédőn az embereket, ha nincsenek bekötve. Továbbá a loncsos-bozontos kutyák is ezt a jelenséget használják ki, amikor megrázzák a vizes bundájukat. A víz tehetetlenségénél fogva kilökődik a szőrükből, amikor "forgásirányt" váltanak az altestükkel.
(#) _ampervadasz_ válasza Georgee hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Húúúúú, ez marhaszép! Nem csodálom hogy belszerettél...

Guitar Pro 4 full programom, és 22420 kottám. Mivel gitárom nincsen, csak pár deszkából össze eszkábált Guitar Hero konzolom, ezért én így nem is probálkoztam vele.

Összesen 546,3 mega az egész, feltöltöm valahová ha kell.
(#) Georgee válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Hagy szóljon , Azért gondolkoztam, hogy megtanulok gitározni, mert lefoglal. Meg el kéne felejteni egy pár dolgot. Bár nem sok pénzem van rá, de azthiszem spórolni fogok. Amugy a zene nagyon régi, és nagyon szeretem.
(#) radocziandras válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Elmégy ám a tudod hová!
(#) DuMatyi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Aki eddig nem szerette a Dire Straitst, ezután tuti megszereti! Theme for local hero @ 1992 Basel

Ez az a CD, amit 320 Kbps-ben küldtél át. Minden szám megvan, amit ott játszottak. Pontosan azokkal éljenzés és füttykoncert maximumokkal, amik a mp3-on is rajta vannak. Nem is volt olyan nehéz megtalálni, annak ellenére, hogy a file-ban csak "track 1" van.
(#) DuMatyi válasza radocziandras hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Tudom! Holnap Börzére. :hehe:
(#) jdani válasza (») Okt 30, 2009 /

jól tudtam, hogy van valami ilyesmi... Van egy oldal, ahol van az Admin barátom, és én. ketten vezetjük az oldalt, és msot itt egy HE felhasználó közt, rátaláltam egy weboldalra, ahol a mi kapcsolásunk, és letöltésink vannak közzétéve.. mit tudok ez ellen én tenni?
(#) _ampervadasz_ válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Nemtudom írták e neked, még nem sikerült az összes hsz. végére érnem, de azért leírom a véleményem hátha sikerül így eldönteni hogy mit válassz.

Vonalas telefon: Relatíve drága, függ a központtól való távolság, viszont akármennyi PPPoE kapcsolatod lehet. Ez főleg akkor előnyős, ha mondjuk mind a két géppeddel ( ha van) egyszerre tudsz tölteni fájlmeosztókról, a dinamikus az IP kiosztása miatt. Router esetében ez más, de ezt szerintem te is tudod.
Hátránykényt felróható a modem minősége, és silánysága. Ha nem figyelsz oda rá, és nem foldítod el 90 fokkal, és felrögzíted valahová tuti tönkremegy, ami veszélyesebb a vonalon felépő akár 300V -os tranziensek.
Letöltés szempontjából kedvezőbb, minnél több géppel rendelkezel, kivéve router esetén, mert akkor már nem éri meg, mert minden gép egy kapcsolaton osztoszkodnak. Ebben az esetben ne ezt válaszd.

Kábelnet: jelneleg is terjeszkedik, viszonylagosan, és magában is nagyságrendekkel olcsóbb mint a telefonvonalas "társa". Megbízhatóbb, kevésbé érzékeny a tranziensekre, legfeljebb földhurok az ami kitud alakulni. Jó letöltés jellemzi, mind a megbizhatóság, mind az adatbiztonság szempontjából, de itt is kell figyelni a modem melegedésére. Teljesen mindegy, hogy router mögül, vagy direkt csatlakozol, a kábelmodem mindig egy IP-t használ, akárhány gépet lógatsz rá, kivéve ha ezt a szolgáltató külön nem biztosította. Valahol biztosítanak 2 - 4 IP -t is!
Legideálisabb megoldás mind letöltés, mind szolgáltatás terén, mert ugyan akkora összegért 1,5x -2X többet kapsz, és biztonságosabb "üzem".

Tepsis TV (tányéros)
"Jó időjárás jós" misztikuomokat is halottam már rólla.
Nem éppen a legjobb megoldás, ennél még a vonalas is megbizhatóbb. Az időjárás közbe tud szólni rendesen, attól függően, hogy hol helyezkedsz el, milyen rálátással vagy a műholdra, és hogy milyen körülmények között jut fel műholdra az adás. a $D$g$iTV jó időjárás jós, mert rossz idő érkezte elött már gondok vannak vele.

Mikróhullámú internet.
Azt tudom elmondani hogy a kábelnet mellett áll szorosan, annyi különbséggel hogy költséges, és sok helyen még nem elérhető.

GPRS/EDGIE (3G)
Csak akkor javasolt, ha pecázás közben is He -zni akarsz, és sajnos a szolgáltatók a jogi kiskapuk miatt, a felhasználók jórésze, úgy jár, hogy még egy vacak mailt sem tud megnyitni, de nem politizálok.

Remélem tudtam segíteni abban, hogy könyebben tudj dönteni, mi kell neked, ezeknek csak a környezet a "gátja", hogy mi áll rendelkezésre.
Következő: »»   781 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem