Fórum témák
» Több friss téma |
Felvettem videóra mit csinál! Bővebben: Link
Na az történt hogy a multimétert hozzá érintetem a kristály lábához és be indult az óra...
Akkor lehet a tapod nincs szurve elegge, vagy a kristaly melletti kondik erteke nem jo, vagy egy soros ellenallas kellene a kristaly es a PIC koze -- probalkozni kell ha nincs mgfelelo muszer es tapasztalat
Pickit2ről kapja az áramot nJ 22 es kondik vannak benne milyen ellenállásra gondoltál és hogy? most az a probléma hogy a hőmérséklet 3 fok
Két dolog. A video szerint, nem indul be a rezgés a kvarcoddal. Biztosan 4MHz-es a kavics? Minden érintkezés rendben van? Esetleg próbáld ki, hogy a 22pF-okat kicseréled 33pF-ra.
A másik: ha a DS egyszer is csak egy pillanatra fordított tápot kapott, akkor meghalt. Sajnos nagyon nem jól tűri...
YIC4.0000 ez van a kvarcra írva az a baj hogy itthon nem nagyon találok 33Pf-eset hogy van rá írva esetleg bontatni tudok ezekre a régi barnákra hogy van rá írva? Nem kapott fordítót tápot figyeltem rá!!
Nagyon csunya a nyak forrasztasa. Nem hasznaltal eleg gyantat, tul sok ont adtal neki. Barhol lehet erintkezesi hiba. Szerintem eloszor kend le gyantaval es holegfuvoval adj neki hatulrol.
Latok valamifele atkoteseket a PIC alatt, ezek szerint ketoldalas a panel? Az atkoteseknel is lehet hiba. A programot te irtad vagy csak egy kesz HEXet akarsz beepiteni? A ds szenzor az 18B20 vagy 18S20? Mert a protocolja mas, boltban meg boldogan adnak keverten... Szoval egy olyan esetben, ha sem az aramkor mukodesevel nem vagy tisztaban, a megepites is eros kivannivalokat hagy maga utan, sem a program nem egyertelmu, az alkatreszek is vagy jok vagy nem, akkor olyan sok ponton lehet hibas, hogy erdemes lenne ujrakezdeni.
Azt nem értem, hogy miért nincs bekötve a stabIC kimenete? Mik azok a lógó drótok?
http://www.hestore.hu/prod_10031025.html ezt rendeltem meg .. http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/digitalis_ora_homerovel_...1.html ennek a hex-e van benne a közös anódos nincs érintkezési hiba át néztem..
Azért nincs bekötve mert a pickit 2-ről kapja az áramot és annak a kábele
A S-ses változattal nem is fog menni...
Miért nem kap a stabic-ről tápot? Attól még rajta lehet a PK2.
Akkor ez bukŕs.. de 3 fokot mičrt mutat esetleg lm75-el működhet? Azčrt nem arról megy mert nagyon melegszik a kocka.
Szia! DS18B20-al működhet. Azért nem működik DS18s20-al mert az csak 9 bites a B meg 12 bites,
Az lm 75 meg nem 1-wire hanem I2C. De ha tudsz progit írni bármelyikkel meg lehet oldani a problémát! De a legegyszerűbb az lenne ha olyan alkatrészt vennél bele ami elő van írva, vagy beszélj a szerzővel hátha megszán és átírja neked S-es verzióra. Az anyagiakat meg majd lebeszélitek egymás között.
Ti nem tudtok nekem segíteni az át írásban?
De azt hogy tudom kijavítani hogy ne kelljen a kvarcra kábelt tenni hogy működjön az óra?
Szerintem a 2 kék kondit cseréld ki 22 pF 27pF vagy 33 pF-os kerámia kondira és hátha megjavul.
Sajnos új darab nincs csak bontani tudok azokra mit szoktak írni vagy hogy? a kék kondik 2db NJ 22-es kondik
Ilyet keress!Bővebben: Link
Okés keresek!
De a programozásba nem tudtok segíteni van ismerősöm aki tud programozni de így ő se tudja el kellene mondani mit kellene csinálni?? Fontos lenne
Ha csak a hexed van meg, akkor nem lesz senki, aki neked atirja. Uj program kell. Ha nem tudsz olyan havert leakasztani, aki ert hozza, akkor ez bukta.
Azert mutat harom fokot (valoszinuleg) mert 9 es 12 bit kozott 3 a kulonbseg, 2^3=8, szoval a nyolcadat mutatja., 24 fok meg hiheto is lehet. De ha mondjuk megfogod vagy jegre teszed, akkor valtoznia kell valamelyest. De elsokent a hardvert rakd rendbe, mert ha a proci sem indul el...
Leírom pontosan mi van rá írca a szenzorra DALLAS DS1820 1128C4 +715AJ
Ezt hol vetted itt a HE-n? Ez egy 3. típus se nem s se nem b! Ha nem ilyet rendeltél reklamáld meg bár neked az S verzió se jó ehhez.
Mindegy meg oldódót a probléma találtam s-es verziót!! már cask a kristályosat kell meg csinálni.. :/
Mégegyszer mondom: Az S jelü nem jó oda.
De találtam ehhez a változathoz másik hex-et ugyan is amit itt meg találunk a fórumon "koppintott" verzió és az eredetihez van s-es hex már csak a kristály-t kellene valahogy helyre hozni van ötleted?
Sziasztok. Ilyen hibaüzenetnél mi a teendő? A programban van a hiba vagy a hardware-ben?
Ugy latom, inkabb a chipvalasztasban (628 vs. 628A)
Az A-s jeluek nem programozhatok a simaval altalaban.
Nekem A-s jelű van. De már rá jöttem mi a gond. A gépem usb-ja csak 4,8V-ot ad ki. Pickit2 klónban lévő diódán esik még 0,3V. Tehát olyan 4,5V van a kimeneten. Van az áramkörben 2db 7 szegmenses kijelző meg 2db shift regiszter . Ezek programozáskor világítanak (az összes digit). Gondolom még ez is ejt a feszültségen. Gondolom már nagyon alacsony neki a feszültség. De ha csak egy kijelző van rajta akkor nincs gond.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |