Fórum témák
» Több friss téma |
Nem elkötés a hex nem jó, szimulátorban se működik. A simpié az villog.
Kondik, kvarc jók? Nincs szakadás a panelen ezen a környéken?
Sajna nem egy valamilehet hogy megromlott az ic-ben majd még probálkozok de köszönöm a segitséged. Ha esetleg jutok valamire azért jelzem mert idáig egy elvarázsot PIC
Üdv Kovács G
hát az a helyzet hogy a nyák terven nincsen kondenzátor teljesen eltér mint ami a képen van a kvarc szerintem jó de van másik kicseréljem?
A kvarcnak kell a kondi mind a két lábára 30pF körüli a testhez képest.
Hát nekem úgy van mint a közös anódos kijelzőn nézd meg a nyákot!! minden érték ugyan akkora
Lehet rosszul látok de ott van kondi 2db 22pF-os. Lefényképeznéd?
A LED elé nem raktam ellenállást de másik PIC-nél müködik a LED ellenállás nélkül a programozom pickit2 de probáltam 12F629-et irni és az müködött, lehet hogy a foliakondik zavarnak be? Ha a kvarcnál van valami bibi akkor lehet ez a jelenség?? Egyszerü a bekötés 10k 1-es láb, 8-as láb minusz,17-18-as lábak LED, 19-es láb minusz, 20-as láb plusz, 9-10 között 4MHz kvarc lábanként minuszra huzva 22pF foliakondival. Bocsi most nincs elöttem már a kapcsolás de ha jol emléxem akkor rosz helyen van a kvarc (az IC másik oldalán), holnap megnézem és jelentkezem.
Üdv Kovács G
Na itt vannak a képek ki vettem belöle a kristályt és ugyan azt csinálja mint ha benne lenne Hmmm.
Biztos a kvarc lesz a baj mert belsö kvarcal nem volt problémám csak most hogy egy számomra (hobbista kb 1 éve) komolyabb ic került a kezembe most jött el a baj, de idáig is futottam bele ilyenekbe és megoldottam ugyhogy ezzel is valami ilyesmi lesz csak lehet hogy sokáig tart
Lehet hogy a kvarcot sokáig melegítetted és nem bírta ki.
Akkor cseréljem ki ?? esetleg meg tudom nézni szkóp nélkül hogy jó-e?
Ha van frekimérős multimétered akkor igen, a kvarc lába és a test között kell 4 megát mérned ha jó.
Akkor kicserélem egy másikra. ugyan az a. :'(
Inkább ez lehet a baj:
Idézet: „ha jol emléxem akkor rosz helyen van a kvarc (az IC másik oldalán)”
A DS benne van? Lehet, hogy ha nem tudja inicializálni, elakad a progi...
Benne van gondoltam rá én is a kvarcot is kicseréltem de semmi :/ csak az a baj hogy 7ezer forintom van benne ...
Mi van a kicsi kék kondikra írva? A fényképen nem látszik...
Az jó. Tudsz valami normális fényképet felrakni a nyák fólia oldalról? A égetés hiba nélkül ment?
A kvarc 4MHz-es?
Igen ! Az égetés szerencsére hiba nélkül ment!
Most néztem és nem 22pF kondik hanem 22nF kondik vannak a mclr 10k-s ellenállás plusz 5v-re van kötve. Elösször rendberakom a kapcsolásomat majd jelentkezem mert belebonyolodtam.
Kipróbáltam másik picel ugyan ez a helyzet van ötlete valakinek??
Végig kellene menni minden vezetőn szakadásvizsgálóval, mert lehet hogy hajszálszakadás van valamelyik sávon. Meg meg kellene mérni, hogy a szenzorhoz eljut e a fesz.
De szerintem nincs szakadás mert akkor nem is világítana a kijelző vagy nem azon a részen gondoltad?
A pic alatti és a kvarc felüli oldalt kellene főleg átnézni.
Oké holnap átnézem Remélem meg találom a hibát mert már kicsit kezdek ideges lenni.. De ezt viszont nem értem hogy nem jut el a szenzor hoz a feszültség?
A szenzor két szélső lábán 5 Voltnak kell lennie, ha nincs akkor addig keresd amíg meg nem találod hogy hol veszik el.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |