Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC kezdőknek

Témaindító: Placi84, idő: Okt 3, 2005
Témakörök:
- A PIC ÖSSZES Vdd és Vss (AVdd és AVss) (tápfeszültség) lábát be kell kötni!
- A táplábak mellé a lehető legközelebb 100nF-os KERÁMIA kondenzátorokat kell elhelyezni.
- Az MCLR lábat, 10kohm-mal fel kell húzni a Vdd tápfeszültségre.
- Külső kvarc használatakor 4MHz-ig XT, a fölött pedig HS konfigurációt kell beállítani.
- Stabilizált tápegységet kell használni, a kapcsoló üzemű "telefon töltő" adapterek okozhatnak hibákat.
- Programozáshoz, használj lehetőleg PICKIT2 vagy 3 programozót. Kerülendő a JDM (soros porti) programozó.
- A PIC adatlapja (PDF), tartalmazza a lábak kiosztását és a PIC minden paraméterét. Az adatlap ingyen letölthető!
- Egyes PIC típusoknál az RA4 nyitott nyelőelektródás (Csak lefelé húz L szintre, H szintet nem ad ki!)
- Ha a PGM lábat digitális ki-/bemenetnek használod, az alacsony feszültségű programozási lehetőséget le kell tiltani.
Lapozás: OK   291 / 1210
(#) morzsa15 válasza kokozo hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Át néztem mindent nincsen semmi hiba
(#) morzsa15 válasza vicsys hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Felvettem videóra mit csinál! Bővebben: Link
(#) morzsa15 válasza morzsa15 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Na az történt hogy a multimétert hozzá érintetem a kristály lábához és be indult az óra...
(#) trudnai válasza morzsa15 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Akkor lehet a tapod nincs szurve elegge, vagy a kristaly melletti kondik erteke nem jo, vagy egy soros ellenallas kellene a kristaly es a PIC koze -- probalkozni kell ha nincs mgfelelo muszer es tapasztalat
(#) morzsa15 válasza trudnai hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Pickit2ről kapja az áramot nJ 22 es kondik vannak benne milyen ellenállásra gondoltál és hogy? most az a probléma hogy a hőmérséklet 3 fok
(#) vicsys válasza morzsa15 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Két dolog. A video szerint, nem indul be a rezgés a kvarcoddal. Biztosan 4MHz-es a kavics? Minden érintkezés rendben van? Esetleg próbáld ki, hogy a 22pF-okat kicseréled 33pF-ra.
A másik: ha a DS egyszer is csak egy pillanatra fordított tápot kapott, akkor meghalt. Sajnos nagyon nem jól tűri...

YIC4.0000 ez van a kvarcra írva az a baj hogy itthon nem nagyon találok 33Pf-eset hogy van rá írva esetleg bontatni tudok ezekre a régi barnákra hogy van rá írva? Nem kapott fordítót tápot figyeltem rá!!

Na ? akkor milegyen?
(#) bbalazs_ válasza morzsa15 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Nagyon csunya a nyak forrasztasa. Nem hasznaltal eleg gyantat, tul sok ont adtal neki. Barhol lehet erintkezesi hiba. Szerintem eloszor kend le gyantaval es holegfuvoval adj neki hatulrol.
Latok valamifele atkoteseket a PIC alatt, ezek szerint ketoldalas a panel? Az atkoteseknel is lehet hiba.
A programot te irtad vagy csak egy kesz HEXet akarsz beepiteni?
A ds szenzor az 18B20 vagy 18S20? Mert a protocolja mas, boltban meg boldogan adnak keverten...

Szoval egy olyan esetben, ha sem az aramkor mukodesevel nem vagy tisztaban, a megepites is eros kivannivalokat hagy maga utan, sem a program nem egyertelmu, az alkatreszek is vagy jok vagy nem, akkor olyan sok ponton lehet hibas, hogy erdemes lenne ujrakezdeni.

Azt nem értem, hogy miért nincs bekötve a stabIC kimenete? Mik azok a lógó drótok?
(#) morzsa15 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

http://www.hestore.hu/prod_10031025.html ezt rendeltem meg .. http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/digitalis_ora_homerovel_...1.html ennek a hex-e van benne a közös anódos nincs érintkezési hiba át néztem..

Azért nincs bekötve mert a pickit 2-ről kapja az áramot és annak a kábele

A S-ses változattal nem is fog menni...
Miért nem kap a stabic-ről tápot? Attól még rajta lehet a PK2.

Akkor ez bukŕs.. de 3 fokot mičrt mutat esetleg lm75-el működhet? Azčrt nem arról megy mert nagyon melegszik a kocka.
(#) kokozo válasza morzsa15 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Szia! DS18B20-al működhet. Azért nem működik DS18s20-al mert az csak 9 bites a B meg 12 bites,
Az lm 75 meg nem 1-wire hanem I2C. De ha tudsz progit írni bármelyikkel meg lehet oldani a problémát! De a legegyszerűbb az lenne ha olyan alkatrészt vennél bele ami elő van írva, vagy beszélj a szerzővel hátha megszán és átírja neked S-es verzióra. Az anyagiakat meg majd lebeszélitek egymás között.

Ti nem tudtok nekem segíteni az át írásban?
De azt hogy tudom kijavítani hogy ne kelljen a kvarcra kábelt tenni hogy működjön az óra?

Szerintem a 2 kék kondit cseréld ki 22 pF 27pF vagy 33 pF-os kerámia kondira és hátha megjavul.

Sajnos új darab nincs csak bontani tudok azokra mit szoktak írni vagy hogy? a kék kondik 2db NJ 22-es kondik

Ilyet keress!Bővebben: Link

Okés keresek!
De a programozásba nem tudtok segíteni van ismerősöm aki tud programozni de így ő se tudja el kellene mondani mit kellene csinálni?? Fontos lenne

Csak 47-eset találok :/
(#) bbalazs_ válasza morzsa15 hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Ha csak a hexed van meg, akkor nem lesz senki, aki neked atirja. Uj program kell. Ha nem tudsz olyan havert leakasztani, aki ert hozza, akkor ez bukta.
Azert mutat harom fokot (valoszinuleg) mert 9 es 12 bit kozott 3 a kulonbseg, 2^3=8, szoval a nyolcadat mutatja., 24 fok meg hiheto is lehet. De ha mondjuk megfogod vagy jegre teszed, akkor valtoznia kell valamelyest.
De elsokent a hardvert rakd rendbe, mert ha a proci sem indul el...
(#) morzsa15 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Leírom pontosan mi van rá írca a szenzorra DALLAS DS1820 1128C4 +715AJ

Ezt hol vetted itt a HE-n? Ez egy 3. típus se nem s se nem b! Ha nem ilyet rendeltél reklamáld meg bár neked az S verzió se jó ehhez.

Mindegy meg oldódót a probléma találtam s-es verziót!! már cask a kristályosat kell meg csinálni.. :/

Mégegyszer mondom: Az S jelü nem jó oda.

De találtam ehhez a változathoz másik hex-et ugyan is amit itt meg találunk a fórumon "koppintott" verzió és az eredetihez van s-es hex már csak a kristály-t kellene valahogy helyre hozni van ötleted?
(#) mrobi hozzászólása Aug 2, 2012 /

Sziasztok. Ilyen hibaüzenetnél mi a teendő? A programban van a hiba vagy a hardware-ben?

Névtelen.jpg

(#) bbalazs_ válasza mrobi hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Ugy latom, inkabb a chipvalasztasban (628 vs. 628A)
Az A-s jeluek nem programozhatok a simaval altalaban.
(#) mrobi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 2, 2012 /

Nekem A-s jelű van. De már rá jöttem mi a gond. A gépem usb-ja csak 4,8V-ot ad ki. Pickit2 klónban lévő diódán esik még 0,3V. Tehát olyan 4,5V van a kimeneten. Van az áramkörben 2db 7 szegmenses kijelző meg 2db shift regiszter . Ezek programozáskor világítanak (az összes digit). Gondolom még ez is ejt a feszültségen. Gondolom már nagyon alacsony neki a feszültség. De ha csak egy kijelző van rajta akkor nincs gond.
Következő: »»   291 / 1210
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem