Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC kezdőknek

Témaindító: Placi84, idő: Okt 3, 2005
Témakörök:
- A PIC ÖSSZES Vdd és Vss (AVdd és AVss) (tápfeszültség) lábát be kell kötni!
- A táplábak mellé a lehető legközelebb 100nF-os KERÁMIA kondenzátorokat kell elhelyezni.
- Az MCLR lábat, 10kohm-mal fel kell húzni a Vdd tápfeszültségre.
- Külső kvarc használatakor 4MHz-ig XT, a fölött pedig HS konfigurációt kell beállítani.
- Stabilizált tápegységet kell használni, a kapcsoló üzemű "telefon töltő" adapterek okozhatnak hibákat.
- Programozáshoz, használj lehetőleg PICKIT2 vagy 3 programozót. Kerülendő a JDM (soros porti) programozó.
- A PIC adatlapja (PDF), tartalmazza a lábak kiosztását és a PIC minden paraméterét. Az adatlap ingyen letölthető!
- Egyes PIC típusoknál az RA4 nyitott nyelőelektródás (Csak lefelé húz L szintre, H szintet nem ad ki!)
- Ha a PGM lábat digitális ki-/bemenetnek használod, az alacsony feszültségű programozási lehetőséget le kell tiltani.
Lapozás: OK   736 / 1210
(#) gyoran válasza Bakman hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Szia
A 33 USD nem rossz ár érte. Nyilván a döntés nem fekete - fehér alapon megy, csak tippeket tudok adni.
És/de
- én vettem egyszer a Con..dban Vellemannt, összeraktam, örültem neki, de nem használtam semmire, pedig WEB-es interface is volt hozzá. Tanulási érték = 0, de ez, amit Te választottál valószínű többet ad, rugalmasabban használható
- nincs benne programozó, ezt még meg kell venned
- nincs USB interface (habár én a régi korosztályhoz tartozom, ASM-ben élem ki magam, ezért ez a proc nekem bőven elég lenne)
- Én 16f628a-val kezdtem dugdosós panelen, egyes funkciókat próbálni az is jó, és nem köti meg a kezedet. A panelnek viszont nyilván nincs meg az a funkcionlitása mint a Te panelednek.
- mire végigprogramozod az összes beépített funkciót, nagyon sokat tanulsz, de utána ez a panel nem igazából használható, mert nem alakítható át.
- Ha a tanulás, a különböző lehetőségek kipróbálása megér Neked 33 USD-t akkor ez biztosan élvezetes lesz.
De én úgy saccolom, legkésőbb 2-3 hónap után ez a panel a fiókban végzi. A tényleges áramkörökhöz úgyis fog kelleni egy dugdosós és nagy valószínűség szerint teljesen más procikkal fogsz dolgozni.
(#) sonajkniz válasza Sten hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Szia!
Szerintem egy ilyen panel iskolai oktatási célra való.
Autodiktakta módon való tanuláshoz nem!
Könnyedén kiütheted a rajta lévő perifériákat, azután mehet a szemétbe. Azt pedig, hogy milyen PIC-el kezdessz, több dolog is befolyásolja. Milyen programnyelvet választassz, és mennyire akarsz a régebbi tipusokkal foglalkozni. Én a 18-as szériát tanulgatom. Ezt asm.- ben könnyebb programozni, rugalmasabb, és többet tud. Épp ezért szívok most egy 12-essel. Mivel nem ebbe tanultam bele, ezért a bankváltások és hogy nem minden működik mindenhol, kiidegelnek.
(#) Hp41C válasza Sten hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Egy PICkit3 vagy PICkit2 programozó, egy breadboard, néhány DIP tokozású PIC, quartz, kondenzátorok, ellenállások és LED -ek. Egy tápegység, ami 5V -ot és 3.3V -ot is tud előállítani.
A Microchip MpLab 8.90 .. 8.92 vagy MpLabX (ha a géped bírja). Van benne assembler és szimulátor valamint nyomkövetés az említett programozókkal. XC8 fordító (van ingyenes módja).
(#) sonajkniz válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Kedves fórumtársak!

Érthetetlen problémával kerültem szembe.
Egy PIC12F1840-es Watchdog timerjének program közbeni állításával.
A feladat szerint, bekapcsolás után a WDT még tiltva van, és a proci nagyon alacsony órajelen járva mindössze egy bemenetet figyel. Ha érkezik jel, az órajel 16MHZ-re ugrik, a WDT pedig bekapcsol 64 msec-re. Ha minden rendben lefutott, át kellene kapcsolnia WDT-nek 4 sec-re.
A baj az, hogy ez az átkapcsolás csupán a program egy pontjáig hajlandó üzemelni.
Itt a teljes program, bejelölve, hogy meddig üzemel az utasítás.
Ha valaki már találkozott ilyennel, kérem segítssen!
  1. LIST    P=PIC12F1840                            ; lista megadása
  2.         RADIX   hex                                                     ; alapértelmezet számrendszer megadása
  3.  
  4. #include "p12F1840.inc"
  5.  
  6.  __CONFIG _CONFIG1, _FOSC_INTOSC & _WDTE_SWDTEN & _MCLRE_OFF
  7.  
  8.  __CONFIG _CONFIG2, _LVP_OFF
  9.  
  10.     CBLOCK  0x0070
  11.         BITSZAMLALO   ;Beolvasott bitek száma
  12.         T1FH          ;Timer 1 feltöltend? hight byte
  13.         T1FL          ;Timer 1 feltöltend? low byte
  14.         AZONOSITO     ;Hardver azonosító kód
  15.         AN_ERTEK      ;Beállítandó analóg érték
  16.         MB            ;Memóriabitek MB,0-tól MB,7-ig
  17.         MENT_W
  18.     ENDC
  19.  
  20.         org             0x0000                                          ; program memória kezd? címe
  21.     GOTO    START
  22.  
  23.     org     0x0004
  24.     GOTO    MEGSZAKITAS
  25.     org     0X0010
  26. START
  27. ;------------------------------INICIALIZALAS------------------------------------
  28.     MOVLB   0x0
  29.     CLRF    T1CON
  30.     MOVLW   B'00000000'
  31.     MOVWF   T1GCON
  32.     MOVLW   B'11000000'
  33.     MOVWF   INTCON
  34.     CLRF    PIR1
  35.     MOVLB   0x1
  36.     CLRF    PIE1
  37.     MOVLW   B'00101000'
  38.     MOVWF   TRISA
  39.     MOVLW   B'00100010'
  40.     MOVWF   OSCCON
  41.     CLRF    ADCON0
  42.     CLRF    ADCON1
  43.     CLRF    WDTCON
  44.     MOVLB   0x2
  45.     CLRF    LATA
  46.     MOVLB   0x3
  47.     CLRF    ANSELA
  48.     CLRF    MB
  49.     MOVLB   0x2
  50.     BSF     LATA,1
  51. ;-------------------------------------------------------------------------------
  52. MAIN
  53. ;-------------------------------Jelre várás-------------------------------------
  54.     MOVLB   0x0
  55.     BTFSC   PORTA,5       ;Indító jelre vár
  56.     GOTO    $-1
  57.     BTFSC   MB,0         ;Ha reset után van, fel kell emelni az órajelet.
  58.     GOTO    KIKERUL       ;Ha már megtörtént, átugorja
  59.     MOVLB   0x1
  60.     MOVLW   B'01111010'
  61.     MOVWF   OSCCON
  62.     BSF     MB,0
  63. KIKERUL
  64.     MOVLB   0x1
  65.     MOVLW   B'00001101'   ;Bekapcsolja, és 64ms-ra állítja a Watchdogot
  66.     MOVWF   WDTCON
  67.     MOVLB   0x0
  68.     CLRF    TMR1L         ;Törli Timer 1-et
  69.     CLRF    TMR1H
  70.     BTFSS   PORTA,5       ;A jel megszünésére vár
  71.     GOTO    $-1
  72. ;-------------------------Bemér? jel várása, bemérés----------------------------
  73.     BTFSC   PORTA,5       ;Újabb jelre vár. Ha nem jön jel, WDT resetel.
  74.     GOTO    $-1
  75.     BSF     T1CON,0       ;Ha megjött a jel, bekapcsolja Timer 1-et.
  76.     BTFSS   PORTA,5       ;Vár a jel megszünésére
  77.     GOTO    $-1
  78.     BCF     T1CON,0       ;Ha megszünt a jel kikapcsolja Timer 1-et.
  79.     MOVLW   0xFF
  80.     MOVWF   T1FH          ;T1FH és T1FL tárolókba 255-öt tölt, majd kivonja
  81.     MOVWF   T1FL          ;TMR1 értékét. Ezután hozzáad egy korrekciós értéket.
  82.     MOVF    TMR1H,W       ;Ez képezi a Timer beállítását.
  83.     SUBWF   T1FH,F
  84.     MOVF    TMR1L,W
  85.     SUBWF   T1FL,F
  86.     BTFSS   STATUS,C
  87.     DECF    T1FH
  88.     MOVLW   D'10'
  89.     MOVWF   T1FL
  90.     BTFSC   STATUS,C
  91.     INCF    T1FH
  92.     MOVLB   0x1
  93.     BSF     PIE1,0
  94. ;------------------------Startbitre várás, adatfogadás--------------------------
  95.     MOVLB   0x0
  96.     CLRF    AN_ERTEK
  97.     MOVF    T1FL,W
  98.     MOVWF   TMR1L
  99.     MOVF    T1FH,W
  100.     MOVWF   TMR1H
  101.     BCF     PIR1,0
  102.     BTFSC   PORTA,5       ;Indító jelre vár
  103.     GOTO    $-1
  104.     BSF     T1CON,0       ;Ha megjött a jel, bekapcsolja Timer 1-et.
  105.     MOVLW   D'8'
  106.     MOVWF   BITSZAMLALO
  107.     BTFSS   MB,1
  108.     GOTO    $-1
  109.     BCF     T1CON,0
  110.     MOVLW   D'120'
  111.     SUBWF   AN_ERTEK,W
  112.     BTFSS   STATUS,Z
  113.     GOTO    $+3
  114.     MOVLB   0x2
  115.     BSF     LATA,2
  116.     BCF     MB,1
  117. ;------------------------Startbitre várás, adatfogadás 2------------------------
  118.     MOVLB   0x0
  119.     CLRF    AN_ERTEK
  120.     MOVF    T1FL,W
  121.     MOVWF   TMR1L
  122.     MOVF    T1FH,W
  123.     MOVWF   TMR1H
  124.     BCF     PIR1,0
  125. ;-------------------------------------------------------------------------------
  126. ;Ezen a ponton még működik a Watchdog timer átkapcsolása
  127. ;-------------------------------------------------------------------------------
  128.     BTFSC   PORTA,5       ;Indító jelre vár
  129.     GOTO    $-1
  130. ;-------------------------------------------------------------------------------
  131. ;Innent kezdve viszont már nem kapcsol át. Pedig a program továbbmegy, mert
  132. ;minden működik. Az utasítás így néz ki:
  133. ;    MOVLB   0x1
  134. ;    MOVLW   B'00011001'   ;Bekapcsolja, és 4s-re állítja a Watchdogot
  135. ;    MOVWF   WDTCON
  136. ;    MOVLB   0x0
  137. ;-------------------------------------------------------------------------------
  138.     BSF     T1CON,0       ;Ha megjött a jel, bekapcsolja Timer 1-et.
  139.     MOVLW   D'8'
  140.     MOVWF   BITSZAMLALO
  141.     BTFSS   MB,1
  142.     GOTO    $-1
  143.     BCF     T1CON,0
  144.     MOVLW   D'19'
  145.     SUBWF   AN_ERTEK,W
  146.     BTFSS   STATUS,Z
  147.     GOTO    $+3
  148.     MOVLB   0x2
  149.     BSF     LATA,0
  150.     BCF     MB,1
  151. ;-------------------------------------------------------------------------------
  152. ;Ide kellene kerüljön  a WDT átállító rész.
  153. ;-------------------------------------------------------------------------------
  154.     GOTO    MAIN
  155. ;----------------------------------Megszakítás----------------------------------
  156. MEGSZAKITAS
  157.     MOVLB   0x0
  158.     BCF     T1CON,0
  159.     MOVF    T1FL,W
  160.     MOVWF   TMR1L
  161.     MOVF    T1FH,W
  162.     MOVWF   TMR1H
  163.     BSF     T1CON,0
  164.     RLF     AN_ERTEK
  165.     BCF     AN_ERTEK,0
  166.     BTFSS   PORTA,5
  167.     BSF     AN_ERTEK,0
  168.     BCF     PIR1,0
  169.     DECFSZ  BITSZAMLALO
  170.     RETFIE
  171.     BSF     MB,1
  172.     RETFIE
  173. ;-------------------------------------------------------------------------------
  174.     END
(#) Prendick válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

A watchdog nem szereti, ha kuplung nélkül váltanak rajta sebességet. Az osztó átállítása nem törli a számlálóját és emiatt bármi lehet benne. Vagyis a helyes eljárás az, ha leállítod a watchdog-ot, törlöd a számlálóját (clrwdt), utána átállítod az osztót és újraindítod. Elvileg így már nem bénázhat.
(#) sonajkniz válasza Prendick hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Köszönöm.
Kipróbálom.

Sajnos így sem működik.
Sőt, a jelzett sortól kezdődően már lekapcsolni sem tudom a WDT-t.
(#) Prendick válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Ilyen hardverhiba nincs. Ha nem tudod kikapcsolni sem a WDT-t, akkor egyszerűen arra a sorra nem fut rá a program. A kritikus pont a 107. sorban az MB,1 vizsgálata. Ha ott nem megy át, akkor resetel a WDT, mert nem jött időben a megszakítás és nem fut rá a WDT átállításra.
Egyszerűen meg lehet nézni, hogy így van-e: állítsd át az első WDT-t kb. 0,5-1s-re. Ha utána ki lehet kapcsolni a WDT-t, akkor időzítési gond van a timer1-nél. (Szimulátorban, minden RA5 vizsgálatot kikapcsolva 104ms mire megjön az interrupt.)
(#) Sten válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Köszönöm mindenkinek...
Úgy gondoltam maradok akkor én is az említett breadboard-nál egyébként ezeknél nem szokott érintkezési hiba előfordulni?
PICkit3 helyet megfelel egy ilyen clon? árban sem rossz úgy gondolom?
még csak azt nem bírtam eldönteni milyen PIC-el kezdjek....
(#) gyoran válasza Sten hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

Szia
A Breadbord nekem még nem mutatott kontakthibát, pedig 5 éve megvan.
Szerintem megkerülhetetlen
A processzorról... ez attól is függ, miben akarsz programozni. Ahogyan írtam én 16F628A-val kezdtem, ez 6-700 Ft-ért beszerezhető, usb, PWM, timer, portok stb minden van benne. Assembler tanuláshoz nekem ez jól bejött.
A következő kategória egy C-ben programmozható USB-s proci lenne, de ebben én nem vagyok otthon.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2015
(#) Pali79 válasza Sten hozzászólására (») Dec 28, 2015 /

A 10,12,16 széria programozása eléggé hasonlít egymásra, a 18-ban több az utasítás, meg 1-2 dolog könnyebb mint az előzőeknél, illetve van pár saját szabálya. Kezdésnek javasolnék egy 12F675-öt, egy 16F629-et és mondjuk egy 18F14K22-öt. Ha a neten rendeled, érdemes összehasonlítani, mert lehet, hogy nagyobb tudásút kapsz olcsóbban.

Nem valószínű, hogy hardverhiba, ugyanis több PIC-el is ugyanezt csinálja. Viszont azt elképzelni sem tudom, hogy miért ugorja át ezt az utasítást. Ugyanis elé is és mögé is betettem 1-1kimenet bekapcsolását, és mindkét kimenet be is kapcsol. Csak ez az utasítás nem hajtódik végre. Mintha a program futása során átállítódna a konfigurációs beállítás kapcsolhatóról állandóra. Az RA5 vizsgálata nélkül az időzítő nem áll be a kellő értékre, hanem a teljes 16 bit lefut. A gyakorlatban azonban csak max. 2000-ig kell számolnia.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2015
(#) gyoran válasza gyoran hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Bocsánat, usb-t írtam, RS232-t akartam írni. USB nincs a 16f628a-ban.
(#) Pali79 válasza gyoran hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Idézet:
„A következő kategória egy C-ben programmozható USB-s proci lenne”

Nem a 16F628A-ról írtál legalábbis nem az jött le. Usb-je pl a 18F4550-nek van, de azt sem kell C-ben programozni, sőt egyik pic-et sem kell csak lehet és van amire azt mondják, hogy ajánlott de azt is lehet assemlyben csak épp nem egyszerű.
(#) gyoran válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Igen, így korrekt.
Mindenesetre kezdésre én speciell az egyszerűbb 12/16 családot ajánlom, de én megrögzött HW közeli ASM-es vagyok. Imádom, ha ránézek egy kódra és - némi túlzással - látom, hogy a chipen belül honnan hova vándorolnak az elektronok . De ez egyéni szeretet kérdése, kinek a szőke, kinek a barna, hogy népiesen fejezzem ki magam . Egyébként egyszer láttam (fotón) egy - ha jól emlékszem Z80-as - procit csupa standard TTL ic-kből felépítve, na az lenyűgözött
(#) Pali79 válasza gyoran hozzászólására (») Dec 29, 2015 / 1

Egyszerűbbnek a 18F éppen egyszerűbb mint a 10/12/16, nincs bankváltás, nem kell a memória címzéssel annyi foglalkozni, megszakításnál a fő regisztereket magától menti és tölti vissza, stb. Szóval egyszerűbb csak éppen ezért nem tanulja meg ezeket az ember ha egyből 18-assal kezd.
(#) Hp41C válasza Sten hozzászólására (») Dec 29, 2015 /

Idézet:
„... az említett breadboard-nál egyébként ezeknél nem szokott érintkezési hiba előfordulni?”

Két oka lehet, hogy egy breadboardnál kontathibák jelentkeznek:
- A breadboard minden pozíciójában egy rugós lemez szorul az alkatrész lábához vagy a vezetékhez. Ha rendszeresen túl vastag vezetéket vagy alkatrész lábat erőltetünk bele, a rugó kilapul. Ha vastag kivezetéssel (TO220 vagy a jumper már "vastag") rendelkező alkatrész kivezetéseire forrasszunk más alkatrészről levágott vékonyabb kivezetésdarabot.
- Az átkötésekre használt huzal nem jól érintkezik. Ne használjunk felületkezelés nélküli réz vezetéket vagy forrasztó ónnal befuttatott vezetékeket (azon a szakaszon, ami a breadboard -ba megy). A legjobb a felületkezelt, nem flexibilis (egy vastagabb érből álló) bekötőhuzal. Vagy magunk készítsünk átkötő vezetéket különböző hosszúságú és színű felxibilis kábelből a két végére levágott kivezetésdarabot forrasztva.

A klón megfelelő lehet. ((Ha sokan vesznek klónokat, a következő fejlesztésű gyári programozó majd egyre drágább és másolhatatlan lesz. Az újabb PIC -ek On Time Programmable memóriaterületet is tartalmaznak és egyedi azonosítójuk is van.))

Az új enhanced Midrange kontrollerek olcsók, sokat tudnak, egyszerűen programozhatók, PICkit3 -mal nyomonkövethetők, DIP tokban kaphatók. Van közöttük USB -s is (16F145x).
(#) Auf hozzászólása Dec 30, 2015 /

Sziasztok!

Szeretném a tanácsotokat kérni, hogy fejlesztői környezetet melyiket telepítsem, ha c nyelven szeretnék pic -ekre programot írni.
Én a MPLAB x IDE v2.35 -t gondoltam, de nagyon nem akar sikerülni egy led villogtatás sem.

Köszönöm előre is a tanácsokat.
(#) Lamprologus hozzászólása Dec 30, 2015 /

Nem tudna valaki egy meghívót küldeni a sonsivri-re?
Előre is köszönöm! És bocs az offolásért!
(#) dinokal válasza Lamprologus hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Az nekem is jól jönne
(#) n_yálastrubadúr hozzászólása Dec 31, 2015 /

Sziaasztok!
Kellemes ünnepeket mindenkinek. Több éves projektem most kezdtem csak megvalósítani. Igazából 2 kínai kis rc autó átalakítása infrásra. Az egyik az 38Khz es , a másik 56Khz en menne. De az a problémám hogy mind a két adón sugárzott kódot ugyanúgy veszi mind a 2 vevő. Hogyan válasszam szét a csatornákat hogy zavartalanul irányíthassam a két egységet?
(#) bbalazs_ válasza n_yálastrubadúr hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Az RC atalakitasnak van valami magyarazata? Mert visszalepes.

A vevok ne sima infradiodak legyenek, hanem savszurovel es megfelelo kontraszterositovel ellatott cel-eszkozok. Elegge olcson (olyan 300Ft korul) kaphatok ezek keszen es tobbfele frekire elore beallitottak. pl. TSOP 1736/1738, ezek 36/38 kHz-re vannak allitva.

En is atalakitottam kisautot, csak 2.4MHz-es RC-re, sokkal gyorsabb adatatvitel, ralatas nem szukseges, adas nyugtazasa hardveresen, hardveresen 60 csatorna, de elvileg korlatlan (ha az uzenetbe kodolod a cimzettet - amit egyebkent az infranal is megtehetsz). Es volt kb 450Ft darabja (ez adovevo, tehat ugyanaz mehet a taviranyitoba es a kisautoba is).

Szoval siman megteheted azt is, hogy te is sugarzol egy fejlecet, egy parancsot es egy CRC-t. Ha a fejlec szerint neki szolt, akkor vegrehajtja, ha nem, akkor a CRC hibahoz hasonloan nem veszi figyelembe.
(#) n_yálastrubadúr válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Tulajdonképpen az átalakítás lényege a rádiós résznek az a hitványsága, hogy szinte felette kellett állni. a vevők pedig tsop-k az egyik 38 a másik 56 khz-es. De az 56Khz es demodulátorban nem csak , hogy belezavar, hanem szinte pontosan jól látja a 38Khzes adást. Ez fordítva is így van. Természetesen csomogokat küldök külön címekkel. De ha össze vissza érkeznek a megszakítások egyik oldalon sem lesz értelmes kódom, csak maximum véletlen.

Szerintem ott valami mas lehet a gond. Az ado hogyan van megoldva?

Probald 36/38 parossal, NEM SZABAD, hogy egymas adasat fogjak.
Ott a nagy kondi a TSOP bemeneten? Felhuzoellenallas eleg kicsi?
A vivofreki elegge stabil mindket ado eseten?
(#) Hp41C válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Sajnos az adatlap szerint f0/10 -nél van a -3dB pont a görbén, így a 38kHz -es veszi még a 36 kHz -es jelet és fordítva. Az 56 kHz -esnek már nem kellene vennie a 36-28kHz -s tarományt.
(#) n_yálastrubadúr válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

Szia!
Én is végig bogarásztam ezt. Azt tapasztaltam hogy levittem a vivő frekit 30Khz-re a 38 as és az 56 is simán vitte. Majd felvittem 75Khz-re és ugyanúgy vitte a 38 as is és az 56 os is.
(#) n_yálastrubadúr válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 31, 2015 /

A vivő freki a pic pwm kimenete. Felhúzóellenállás nincs, de a picen belül be van kapcsolva a felhúzó ellenállás.
(#) n_yálastrubadúr hozzászólása Dec 31, 2015 /

A probléma szerintem az volt, hogy pár centiméterre volt az adó és a vevő. Messzebbről már alig van áthallás, vagy nincs is. Még nincs mind a kettő teljesen kiépítve. Ugyanazzal a távirányítóval váltok frekvenciát. Amivel próbáltam az egy 3 ledes távírányító ami működés közben 70mA-t vesz fel. Valószínűleg ez interferálódhatott ilyen közelről.

Ezert TAViranyito
Na BUEK!
(#) horka001 hozzászólása Dec 31, 2015 /

Sziasztok

Nem tudja valaki miért nem kommunikál mplabx ipe alatt a pickit3?
Linux-ot használok és le akarok számolni végleg mindenben a windows-szal otthon.
Bármilyen segítség jól jön! Köszönöm.
(ui. Bár én nem pic-re álltam rá, de jól jön ha van ilyen eszköz otthon!)
Következő: »»   736 / 1210
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem