Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   680 / 1320
(#) Attila86 hozzászólása Feb 20, 2010 /

Létezik valami egyszerű folyamatábra-szerkesztő program? Elegem van a radírozásból!
(#) Attila86 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Köszönöm, de én csak egy egyszerű folyamatábra-szerkesztőt keresek aminek adott esetben semmi köze a mikrovezérlő-programozáshoz. Én tényleg csak folyamatábrát szeretnék készíteni.
(#) AM2k válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Power Point esetleg, vagy OpenOffice-os Drawer.
Ha semmi extra nem kell akkor nagyon jól használhatóak.
És utólag is bármikor könnyen átszerkeszthető.

Más:
  1. movlw     .13          
  2.      movwf     Delay2

Ezt a .13-at hogyan kell értelmezni? Ilyent még sosem láttam. 16f690
(#) icserny válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Ha ilyenre gondoltál, akkor a Microsoft Word (Office XP) is megfelel. Arra ügyelj, hogy az első elem lerakásakor felkínált rajzterületet (canvas) használd, különben széteshet az ábrád! Az összekötésekhez pedig az Alakzatok/Összekötők menüből válassz, hogy az objektumokhoz tapadó, az objektumokkal együtt mozgatható összekötéseket kapj!

Egy másik lehetőség a Dia program. Ezzel kevesebb talasztalatom van.
(#) kissi válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Szerintem ez megfelelő ( nevezd át *.exe-re ! )!

Steve

algodraw.txt

(#) icserny válasza AM2k hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Idézet:
„Ezt a .13-at hogyan kell értelmezni?”

Decimálisan értendő 13 (más alakban írva hexadecimálisan: 0x0D).
(#) Balázs 1.3 JTD hozzászólása Feb 20, 2010 /

Sziasztok. Van egy projectem, amit MPlab 7.5-ben írtam. Most felraktam a 8.43-at és nem fordítja be úgyonazt a projektet, kiír ezer errort. Nem tudják mi lehet a gondja?
(#) watt válasza Balázs 1.3 JTD hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Másold egy txt fájlba a hibaüzeneteket és csatold ide, hogy lássuk mit ír ki!
(#) Balázs 1.3 JTD válasza watt hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Tessék. Azért nem értem mert semmit nem írtam át és a 7.5 befordította

Hibaüzik.txt

(#) watt válasza Balázs 1.3 JTD hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Jól beömlesztetted, alig olvasható, ezért első ránézésre én azt tippelem, hogy nem jó PIC-et választottál ki(Olyan üzi is van, hogy a kérdéses regiszter nem a 0-s bankban van).
Lehet a project adatai nem kerülnek át rendesen a verzióeltérés miatt. Állíts be újra mindent!
(#) trudnai válasza Balázs 1.3 JTD hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Ha jol sejtem eredetileg neked egy absolute modban megirt projected volt, es most be van kapcsolva, hogy relokativba forditson. Kapcsold vissza absolute modba...
(#) trudnai válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Dia es OpenOffice.org/Draw ingyenes es nyilt forras kodu, es egeszen jol hasznalhatoak (fokent a Dia ilyen celra). Ha Microsoftos vagy akkor pedig Visio ill. PowerPoint (megintcsak, a Viso kifejezetten ilyenekre van kitalalva, mig a PPP-al "meg lehet csinalni", hasonloan a Draw-hoz...
(#) icserny válasza Balázs 1.3 JTD hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

org0x00 <--- ebből hiányzik egy szóköz! (org 0x00 kell)

A "hibaüzenetek" közel fele ebből származik, a másik fele meg nem hiba, csak figyelmeztetés. A maradékot pedig akkor érdemes megnézni, ha ezeket rendbetetted!

A címke sor elején kezdődjön, az utasítás meg bentebb (legalább egy-két szóköz, vagy egy tabulátor legyen előtte).

A becsatolt szövegfájlok sorainak végén lehetőleg CR-LF legyen!>
(#) Balázs 1.3 JTD válasza watt hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Hát megnéztem mindent, minden stimmel. Nem értem mi lehet. Na mindegy visszarakom a 7.5-öt. Nem ba****odok ezzel

Szerk.: és köszi a segítséget!
(#) trudnai válasza icserny hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Hat en ezt ki nem szurtam volna Jo a szemed
(#) vizor válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

(#) Balázs 1.3 JTD hozzászólása Feb 20, 2010 /

Na mire megírtam a választ megjött a megfejtés
Köszi szépen. Bár nem értem hova lett a szóköz mert eddig ott volt .
Még egyszer köszönöm!

Ja és hogy tudom abszolútra rakni?
(#) icserny válasza Balázs 1.3 JTD hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Idézet:
„hogy tudom abszolútra rakni?”

MPLAB IDE Project -> Build Options -> Project menüpontban MPASM/C17/C18 Suite fül kiválasztása és Build normal target, valamint a Generate absolute code kijelölése.
(#) Balázs 1.3 JTD válasza icserny hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Köszi
(#) nyarfa hozzászólása Feb 20, 2010 /

Üdv a nagy mágusoknak!
Egy és két soros lcd-hez assemblyben hol találok egy rövid és kipróbált modult. Meg szeretném érteni a működését a PIC-nek ezért kell az asm.
(#) Hp41C válasza nyarfa hozzászólására (») Feb 20, 2010 / 1

Szia!

Itt.

Szia
(#) vaszil29 hozzászólása Feb 20, 2010 /

Üdvözletem Úrak!
Bocsánat a tudatlanságom miatt, de még nagyon új vagyok és ismerkedem a felülettel.
Bevallom nem vagyok valami nagy fórumozó, de igyekszem majd hamar kiismerni magam.
Add ig is nézzétek el az apróbb hibáim.

Köszönettel Szabolcs
(#) vaszil29 válasza vicsys hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Szia!

WTF??
az meg mi a szösz.

Én csak arra gondoltam, hogy mivel a java egy platform független nyelv és szinte minden programozási nyelv, illetve szerkezete felelhető benne, talán lehetnek azonosságok.
(#) vaszil29 válasza watt hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Szia !
Nézted a kapcsi rajzot??

üdv
Szabi.

Mit jelent a függőleges vonal?
  1. movlw   h'40' | .24
(#) icserny válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 20, 2010 / 1

Bitenkénti "vagy". Lásd: MPASM Help, Arithmetic Operators and Precedence
(#) trudnai válasza vaszil29 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Idézet:
„WTF??
az meg mi a szösz.”

Az a What The F... angol kifejezes, ami ugyanazt jelenti, mint a "Mi A Szosz", csak csunyabban

Idézet:
„Én csak arra gondoltam, hogy mivel a java egy platform független nyelv és szinte minden programozási nyelv, illetve szerkezete felelhető benne, talán lehetnek azonosságok.”

Javaban csak a C nyelv sajatossagai vannak meg, de ezt mar irtam amugy. Ez azert van, mert a C nyelvbol fejlodot ki gyakorlatilag (ill. azt vettek alapul). Tehat lehet neked C-ben kellene megtanulnod... Kernighan & Ritchie konyv vagy Petho Adam fele konyv vagy valami hasonlo konyv kellene, de a Konya fele PIC konyvben is ugy tudom vannak C-s dologok? De ezt nem tudom, mert nekem sajnos nincs meg az a konyv.
(#) potyo válasza vaszil29 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

A Java csak annyira platformfüggetlen, hogy van hozzá futtató környezet többféle operációs rendszerre. A PIC az pedig egy elektronikai alkatrész és nem számítógép. Így a Java nemis jön szóba PIC-hez.

Próbálok az LCD kijelző CGRAM-jába karaltereket írni, de nem sikerül. Így nem megy: Bővebben: Link. Próbáltam egy másik, kész ASM-ből kinézni de egyszerűen nem sikerül, nem jelenik meg semmi sem a kijelzőn.
(#) vicsys válasza vaszil29 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Arra próbáltam finoman célozni, hogy egy árva kukkot sem értettem az általad felvázolt irományból. Arra lennék kíváncsi, hogy ez, hogyan jön össze a PIC-el?
Következő: »»   680 / 1320
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem