Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   782 / 1320
(#) icserny hozzászólása Aug 3, 2010 /

Valaki foglalkozott már a PIC32 Ethernet Starter Kit-tel, egészen konkrétan az Ethernet - TCPIP-BSD - HTTP Server Demo-val?
(#) trudnai válasza watt hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Teljesen jogos!
(#) Hp41C hozzászólása Aug 3, 2010 /

Sziasztok!

Hibát találtak az MpSim modulban a pic24F család trap kezelésénél.
Bővebben
(#) potyo hozzászólása Aug 3, 2010 /

Tud valaki olyasmiről, hogy feltételes fordítási direktívával lekérdezhető, hogy mi van kiválasztva debuggernek az MPLAB-ban? A __DEBUG csak azt jelzi, hogy debug módban van a fordítás, viszont nekem olyan kellene, hogy ha MPSIM alatt nézem a programot, akkor ne várjon az LCD busy jelzésére, mert az ugye sosem fog jönni és csak végtelen ciklusban marad (jó, mondjuk lehet tenni lejáratot, de ha a kijelző is fontos része az áramkörnek, akkor felesleges), ha viszont pl. ICD2-vel debuggolok, akkor ott már figyelje az LCD busy jelzését.
(#) icserny válasza potyo hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

A helyzet annyival bonyolultabb, hogy a szimulátort akkor is használhatod, ha nincs definiálva a __DEBUG szimbólum...

Olyan megoldással találkoztam eddig, hogy a programban vagy a projekt opcióknál definiáltak egy SIM szimbólumot, s a forráskódban #if defined(SIM) direktívák szabályozták, hogy mit csináljon a fordító.
(#) kissi válasza icserny hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Én is ezt a megoldást ismerem a problémára...

Steve
(#) trudnai válasza potyo hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Stimulus-szal nem tudud megoldani az lcd busy flagjenek szimulalasat?
(#) potyo válasza trudnai hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Nem akartam, így egyszerűbb lett volna...
(#) Attila86 hozzászólása Aug 4, 2010 /

PIC18F2523-nál a konfig beállításokat szeretném megadni, hogy külső 40MHz-es kvarccal menjen. De az MPLAB-ban a Help/Topics.../PIC18 config settings-nél nem egyértelmű nekem a dolog. OSC = XT-nek kellene lennie?
(#) kissi válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 4, 2010 / 1

4 MHz felett HS beállítás kell !

Steve
(#) Attila86 válasza kissi hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Köszönöm!
(#) potyo válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Azért azt nézd meg az adatlapban, hogy meddig garantálják a külső kvarc meghajtását, mert nem biztos, hogy a 40MHz-et már szeretni fogja. Nekem 25MHz rémlik maximumként az általános (nem USB és nem Ethernet) tipusoknál. Inkább tegyél 10MHz-es kvarcot és kapcsold be a PLL-t.
(#) Attila86 válasza potyo hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

És tényleg! Na akkor ez esetben (10MHz-es kvarc és PLL) mire állítsam? HSPLL? Mást ugye nem kell állítani?
(#) potyo válasza Attila86 hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Igen, HSPLL vagy valami ilyesmi, HS és PLL legyen benne. Mást nem kell állítani, de lehet, hogy le kell venned a tápot és ismét ráadni, hogy bekapcsoljon a PLL, miután a konfig bitekbe beírtad. Utána már többször nem kell táp fel-le, csak ne lepődj meg, ha égetés után továbbra is 10MHz-en fut.
(#) Attila86 válasza potyo hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Köszönöm!
(#) mrobi hozzászólása Aug 4, 2010 /

Üdv. Elkezdtem pic-et programozni. Az időzítéssel lenne problémám. 16F628-at használok. Belső oszcillátor van bekapcsolva.

TIME MOVLW 250
MOVWF Loop1
Outer MOVLW 200
MOVWF Loop2
Inner NOP
NOP
DECFSZ Loop2,F
GOTO Inner
DECFSZ Loop1,F
GOTO Outer
RETURN

Hogyan lehetne beállítani úgy hogy mondjuk millisec-ben lehessen megadni az értéket.
(#) Hp41C válasza mrobi hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Szia!

Készíts egy rutint ami 1ms alatt fut le. A futási idő mérésére a MpLab szimulátorában levő stoppert javaslom. Ha a rutin már megvan, akkor mondjuk a W ben átadott számmal már ms-ben lehet állítani a várakozási időt.
(#) mrobi válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

A stopper elindításában és használatában tudnál segíteni?

Szia!
Állítsd be a szimulátort debuggerként - Debugger / Select Tool / MpSim. Jelenítsd meg a stopper ablakát: Debugger / Stopwatch. A felső sorban a teljes szimuláció idejét láthatod időben ill. ciklusban. A második sorban a legutóbbi törlés óta történt szimuláció idejét és ciklusszámát látod. A sor elején a Zero gombbal lehet a második sort nullázni.
A valós adatokhoz a Debugger / Settings lapon be kell állítani az órajel frekvenciáját...
(#) mrobi válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Nekem nincs ilyen menüm hogy Debugger. Csak Debug de ott meg nem találom meg amit írtál.
(#) watt válasza mrobi hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Melyik bolygóról töltötted le a MPLAB-ot? Verzió?

Szia!

Ha Win98 -nál frissebbet használsz töltsd le a Microchip honlapjáról az Mplab 8.53 verzióját - a hivatkozásokat abból másoltam át...
(#) mrobi válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 5, 2010 /

5.7-es verzió van meg. De letöltöm amit mondtál
(#) trudnai válasza mrobi hozzászólására (») Aug 5, 2010 /

Igen, az 5.7-es meglehetosen regi, talan bronz korbol szarmazik.
(#) Hp41C válasza mrobi hozzászólására (») Aug 5, 2010 /

Szia!

Sokat használtam -- még Win 3.1 alatt is fut...
(#) mrobi válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 5, 2010 /

Hát nem nagyon akar menni ez a szimuláció. Akárhogy változtatom az értékeket mindig 2 ms-ra jön ki.
(#) watt válasza mrobi hozzászólására (») Aug 5, 2010 /

Break pontokat használsz? Két, az időzítő rutinok meghívásai között kéne mérni az időt...
(#) mrobi válasza watt hozzászólására (») Aug 5, 2010 /

Nem tudom mik azok a break pontok. Úgyhogy nem hiszem hogy azokat használom. Vagy lehet csak nem tudok róla.
(#) watt válasza mrobi hozzászólására (») Aug 5, 2010 /

Ha kiválasztottad a Debugger/Select tool/ menüből az MPLAB SIM módot, akkor utána ha kettőt kattintasz arra a sorra, ahol szeretnéd, hogy meg álljon a szimulált program futása, megjelenik a sor elején egy piros B betű. Ez a Break pont.
Ha két CALL wait1ms rutinhívás követi egymást, akkor az elsőnél mikor megáll a program lenullázod a StopWatch-t, majd tovább futtatod a programot. A következő Call nál(lehet ez egyébként bármilyen másik sor is, pl. NOP) megállva láthatod, hogy mennyi időbe tellet a wait1ms rutin lefutása...
(#) mrobi válasza watt hozzászólására (») Aug 5, 2010 /

Nekem ez nem nagyon megy. De szerintem én rontok el valamit. Mivel kell léptetni? F7-el?
Következő: »»   782 / 1320
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem