Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Na megvan. Ha rákattintok az egérre, akkor kijelöli az alkatrésszel együtt a szöveget is. Most már csak annyit szeretnék megtudni, hogy hogyan tudom kikapcsolni az egyik oldalt, hogy jól áttekinthető legyen.
Köszi! Végül is valaki csinál nekem szilva félét és inkább ahhoz építek egy kiegészítő áramkört.
Ha valakinek kell itt van a kiegészítő panel terve,a 40 es foglalatban tudja fogadni a 28 lábú piceket is .
Sziasztok! Én pickit 2 klónt már építgetem (ezt) , de mini usb-vel gondoltam megépíteni. Normális bekötést nem találtam, tudnátok egy jó bekötést linkelni? Köszönöm. Mellesleg láttam hogy másik pickit klón terjeng, az mivel másabb mint az "enyém"? (erre gondolok).
Válaszaitokat Köszönöm!
Semmivel. Mindegyik Szilva mester terve, átrajzolva. ITT az eredeti.
Két másik klón "terjeng" még itt a fórumon.. Watt féle nem csak 5V -os kontrollerekhez jó, a furatszerelt pedig mindent (nagyobb memória kapacsitásra is bővíthető) tud, amit az eredeti tud.
Szia! Hp41C klónját javasolom megépítésre mivel az szinte teljesen furatszerelt! Ha SMD forrasztás és kétoldalas nyák elkészítése nem probléma akkor watt fórumtárs klónja is jó választás! Viszont nem javasolnám az első SMD nyáknak bár nekem bevallom ez volt az első SMD cuccom mit elkészítettem de én bátor voltam és szerencsém volt
Köszönöm mindenkinek. Akkor először amit belinkeltem azt csinálom meg majd később a többit.
patexati: nagyon szép lett az smd cuccod nekem még nincs merszem ilyenekhez .
Sziasztok.
Nem tudom mennyire tartozik ide, de kis gondom akadt a PK2 és a számítógép kapcsolatával. Már nem először fordult elő. hogy a fixen erre használt USB-re feldugva a PK2-t,(gyári) nem észleli a program. A check communication után sem. Átdugva ugyanezen HUB másik csatlakozójára, minden működik rendesen. Mitől lehet ez?
Másik kábellel próbáltad már?
Nálam például a tv tuner tiltja le a pickit3-at és ha kikapcsolom a tv-t akkor megy rendesen utána nálad is valami ilyen lehet, vagy az usb lemegy energiatakarékos üzemmódba és nem éled fel.
Próbáltam úgy is, hogy azt a kábelt dugtam az eredeti helyére, amivel máshol ment. Úgy sem. Időről időre előjön ez a hiba. Mindig ugyanabban az aljzatban van, sosem húzom ki a kábelt, csak a PK-t veszem le róla. Aztán egyszer csak megbolondul, mint most. Semmi új hardver, semmi új környezet. Se szundi. Ez egy 7 portos külön HUB, saját táppal. Csak egy USB-s lámpa van állandóra beledugva, meg ez a kábel. A többi helyre inőnként pendrájvokat dugok, vagy a telefont.
Na, akkor ott a gond. A HUB-bal nekem is vacakolt. Vettem a gépembe belső USB kártyát és azzal jó lett. Sajnos a hub-okból 4-et is vettem és egyik sem lett jó. (A fene egye meg a gyártót, hogy csak 8db usb portot rakott az alaplapra! )
Mondjuk laptopoknál hamarabb kimerülnek a lehetőségek.
Ezért is utálom a laptopokat. Munkára nem jó, játékra nem jó, semmire sem jó...
Nekem laptopom van, 4GB DDR3-s RAM-mal, i3-as proci, 640GB HDD, nekem teljesen megfelel ez
De azért mégse hordozhatunk magunkkal egy nagy dobozt, billentyűzettel, meg monitorral. Az inverterről meg akksiról nem is beszélve.
Én egyre jobban érzem hiányát egy laptopnak, ha megtehetem, majd beszerzek egyet.
Nekem tökéletesen működik a laptoppal a PK2 klónom. Itt a HUB a bűnös, a laptop másodlagos kérdés.
Nekem is megy vicsys klónja tökéletesen.
Azért ez kicsit túlzás, mert nem tudom mit csinálnék most a kazánházban laptop nélkül. Biztosan nem cuccolnék le a PC-vel, akkor az áramkört kéne oda-vissza cibálni. Egy egérrel még fejleszteni is lehet a programot(mert a touchpad tényleg borzalom) és a PK2-vel csak rátolom és próbálom. A jövőben tervezek egy Win8-as 7"-os tabletet, csak még kérdés fognak-e futni rajta a Microchip programjai. Jó lenne, mert kényelmes lenne égetni...
Szia! Nekem van egy Travelmate 8000 laposom mit alkatrésznek kaptam de sikerült megcsinálni,van hozzá dokkoló és minden földi jóval el van látva a gép.. Teljesen felér egy asztalival még grafikai szinten is! Pesze,hogy egy alapgépen nem lehet soros,párhuzamos portokat találni ami néha nélkülözhetetlen..
Persze, hogy enyhe túlzás volt... Azért morgolódtam, mert hiába süketelek a kuncsaftoknak, hogy NE vegyen laptopot mert neki nem lesz jó, csakazértis azt vesz. 1 hét múlva meg hozza hozzám, hogy nem lehetne valamit csinálni, hogy ezt meg azt meg amazt is tudja meg ne szaggasson full HD-ben meg reggel főzzön kv-t....
Nekem nem szaggat, hanem 720p-s HD fölött olyan fura színes csíkokat kever be. Nem tudod mit lehetne kezdeni ezzel? (Átmehetnénk az OFF topikba már)
Milyen PIC-et égetnél?
12F629? Előtte mással is nyektetted? Másik PIC-el megy az égetés?
Már 3. PIC12f629-et teszem tönkre ha nem jön össze A dobókockádat szeretném elkészíteni, de nem megy. legelőször összejött, töröltem, mert azt hittem nem jó, de az újraprogramozás már nem megy. Ha a programozás elött az OSCCAL értékét beállítok 34FF-re, akkor programozáskor nem figyelmeztet, hogy az rossz. Viszont akkor sincs meg a 4.5V.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |