Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Pioneer GM-X404 javítása

Témaindító: Thomas10100, idő: Júl 5, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Thomas10100 hozzászólása Júl 5, 2007 /

Sziasztok!

Adott ez az autós végfok. A hiba annyi hogy bedugva, világít a power LED, majd vmi kattan egy halkat, és mint rövidzárnál ki be kapcsolgat.

Már átnéztem mindent.

-tápszűrő kondi OK
-egyenirányító OK
-2db műv erősítő a +-15V-os ágon HIBÁS(kivettem őket), így a 15V stabil

Az erősítő 4 csatornás hidalható, 4x2 végtranyó, minden fokozatnál az ezeket meghajtó áramkör.
Na most odáig jutottam hogy a végtranyók nem játszanak szerepet a zárlatban. SŐT 2 csatornára le is szűkítettem a hibát. Amelyeknél a meghajtó tranyó kivételével megszűnik a zárlat.

CSAK nem ilyen egyszerű, mert minden jó! Minden pontos érték! Forrasztási hiba nincs! Kondik is jók!

Kapcsolási rajzom van hozzá, de nem érek vele semmit.

Már 2 napja ezzel szenvedek.

Légyszí segítsetek!

Köszönöm!
(#) titi válasza Thomas10100 hozzászólására (») Júl 5, 2007 /

Nem értelek, ha kiveszed a tranyót, akkor megszűnik a zárlat, akkor nem az a rossz?
Esetleg felrakhatnád a rajzot, hátha érthetőbb lenne.
(#) Thomas10100 válasza titi hozzászólására (») Júl 5, 2007 /

Hát épp ezaz!

De nem rossz a tranyó!

A rajz 7Mb

Hát látni kéne, hogy mi van a tranzisztor környezetében. Ha az biztos jó, akkor tuti a környezetében van a hiba.
Esetleg nincs valami zárlatos kondi a közelében? (nem a tápszűrőkre gondolok)
7Mb? Nem lehet tömöríteni? Vagy legalább egy csatorna rajzát kiemelni?
(#) Thomas10100 hozzászólása Júl 5, 2007 /

Most kiforrasztottam minden aktiv alkatrészt, és minden ellenállás jó, és a kondik értékre pontosan!

Viszont a táp feszültsége terheletlenül +-23.6V és a rajzon 28.2V-ot ir(és ez terhelten)

Szóval most még átnézem a tápot is!

(#) (Felhasználó 1947) válasza Thomas10100 hozzászólására (») Júl 5, 2007 /

Szia !

Ha van kapcsi rajzod, akkor nem értem miért szenvedsz.
Nézd át a véfokokat
(csatornánként,) a vég és a meghajtó tranzisztorokat nézd át.Ott lesz a probléma.(Vedd ki őket, ne az áramkörben mérd.)
A védelem kapcsolgat benne, zárlat van az áramkörben, nem tudnak beállni a tápok.

Üdv ! Luki
(#) Thomas10100 válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Júl 5, 2007 /

Helló!

A végtranyókat kivettem, és úgy mértem. És így kivéve is zálat van.

De tényleg minden alkatrész mostmár ki van mérve! Ami más értéket mutatott azt kivettem, és így már jó volt.

1db alkatrész se maradt ki!

Majd felkondizom az egész cuccot újra. Hátha az ...

Hogy is van akkor most?

Idézet:
„Amelyeknél a meghajtó tranyó kivételével megszűnik a zárlat.

Idézet:
„A végtranyókat kivettem, és úgy mértem. És így kivéve is zálat van.”

Most zárlat van ha kiveszed, vagy nem?
(#) Thomas10100 válasza titi hozzászólására (») Júl 7, 2007 /

Helló!

Az első mondatban meghajtó tranyók vannak, amik a végtranyókat hajtják meg.

A másodikban pedig a végtranyó!

Szóval a végtranyó nem játszik szerepet!(tehát nem lehet hibás)

Feldaraboltam a kapcsolási rajzot:
(#) titi válasza Thomas10100 hozzászólására (») Júl 7, 2007 /

Bocs igazad van, nem voltam elég figyelmes.
Na akkor, a feteket is megnézted a meghajtó fokozatban?
Ha a két hibás csatornát kiiktatod, akkor a másik kettő szól rendesen?
Esetleg megirhatnád, hogy a rajz szerinti melyik csatornák rosszak, így tudnánk konkrét alkatrészekre hivatkozni. (pl:Q313 vagy Q301)
(#) Thomas10100 válasza titi hozzászólására (») Júl 7, 2007 /

Most az a helyzet, hogy kiszedtem minden alkatrészt majdnem. Újra kondizom, meg ellenállásokat is teszek majd be. Kiszedve is minden alkatrész jó!

FET-ek jók.

Ha majd megjöttek a kondik, akkor összerakom, és megpróbálom külön tápról meghajtani. Aztán az nem tilt le és akkor talán füst jelenség is lesz a hibás alkatrésznél

Mást már full nem tudok kitalálni. TL494-et is kicseréltem de semmi.

Majd ha megpróbáltam akkor irok. Asszem kedden jönnek meg az alkatrészek.

Amúgy monitor szereléssel foglalkozol? Abban tudnál segíteni esetleg? Mondjuk Msn-en?
(#) Thomas10100 válasza titi hozzászólására (») Júl 15, 2007 /

Helló!

Megint más a helyzet!

Átforrasztottam minden alkatrészt, és kivettem a védelem IC-jét. És így már majdnem OK!

A rajzon visszakövettem a hangot a végfoktól a bemenet felé, és elakad a hang, még pedig a fázis fordító után!

Csak az a baj hogy nekem valószínű más tipusú az erősítő, mert pont ebben a kicsi panelban eltér a rajz, de teljesen.

Szóval ha fázisforditó után teszem a bemenetet akkor OK mind a 4 csatorna. De csak úgy ha leveszem ezt a kis áramkört, különben igen rossz a hang.

Nem tudom ez mi lehet, de az tuti hogy a panelon minden IC jó. Az ellenállások is jók. Nem tudom mi ez...

(#) Thomas10100 válasza titi hozzászólására (») Júl 16, 2007 /

Helló!

Köszi a segítséget!

Itt már csak annyi volt a bökkenő, hogy az RCA bemenetnek összekellett lennie kötve az erősítő belső GND-jével.

Ezt megoldottam!
(#) titi válasza Thomas10100 hozzászólására (») Júl 24, 2007 / 4

Hali!
A múlt héten Erdélyben voltam, most látom, hogy megoldottad.
A segítséget pedig szívesen!
Üdv.
(#) kaja válasza Thomas10100 hozzászólására (») Jan 28, 2011 /

Szia !

Nem akarok beleszólni de ezt nem értem:
Itt már csak annyi volt a bökkenő, hogy az RCA bemenetnek össze kellett lennie kötve az erősítő belső GND-jével.

Ez nem így van!

Én is javítottam egy ilyen erősítőt de az INPUT RCA-k külső fele azért nincs lekötve a GND-re mert ha rákötöd egy olyan rádió kimenetére amelyben hídkapcsolású végfok van annak a negatív kimenete egyből elszáll (mivel erősítve van) ha az RCA-n keresztül letesteled!

Szerintem amit csináltál az nem jó megoldás!
(#) Tetye hozzászólása Ápr 8, 2012 /

Sziasztok!
Most én is belefutottam egy ilyen erősítőbe, de nem a X404-02 be hanem a sima X404 be és nem találok hozzá rajzot, a fentit több helyen megtaláltam de az isolator panel más bennük minden rajzon elvileg sima PDIP8 4 db van benne, viszont amit javítok abban van 6db ugyan az az ic csak 1 sorban van a 8 láb. És van mellette 8db tranyó is.
A jelenség az hogy nem szól.
A végek jók a meghajtók is.
Ha az isolátor panelt kiveszem és ott zongorázom végig a 4 kimenetét akkor szól, ha benne van a nyákban akkor nem. mintha némítana. De a mute vezetősávon mindenhol 0V van tehát a némítás nem aktív. a +- 15V -ot is megkapja a nyák és azt az iso10V ot is.
Találkozott valaki ilyen hibával? Cseréjem ki mind a 6db UPC4570H-t ?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem