Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   291 / 489
(#) patexati válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 21, 2013 /
 
Szia! Igen az átvitelre át lett alakítva de nem lett tesztelve.. Ezt érdemes elkészíteni mert jó a régi szoftverrel is és bármelyik bázissal megy (persze melyik nem képes rá azon átvitel nélkül).. Igen két nyák van az egyik a rotor a másik a táp melyen az egyenirányító és a kondik vannak. Ez PC ventillátor hajtásra lett tervezve de rá lehet tenni másfajta motorra is. A rotor nálam most kis rézdrótból hajtott rugós érintkezőkön érintkezik felszerelt állapotban a rotorral . Nem javasolom semmilyen rugó felszerelését helyette mert azzal megjártam mivel óriási veszteség lépett fel a nagy ellenállás miatt.Bővebben: Link
(#) KKobra hozzászólása Ápr 22, 2013 /
 
Sziasztok
Valahol láttam olyan bázist ami a táp ventilátorba van beleépítve. Első körben ezt szeretném megépíteni, valaki tudná merre van a rajz és a nyák? Adat átvitellel kapcsolatban felmerült egy infó valahol Hp41C említette hogy videófej motorra tesztelte az átvitelt. Az óta lett tesztelve ventilátor motorral is? ki tudná megmondani milyen motorral lehet a lehető leg csendesebben hajtani? A fordulatszám milyen legyen? A szebb kijelzéshez nem a nagyobb fordulat lenne jó
Mekkora lenne az ideális?
(#) Hp41C válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 22, 2013 /
 
Idézet:
„Az óta lett tesztelve ventilátor motorral is?”

Tudtommal nem.
(#) KKobra válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 22, 2013 /
 
Szia
Valamikor kaptam tőled egy linket ahol össze van szedve A bázisok egy másikat ahol a rotorok
Megküldenéd ha még meg van ?
(#) Hp41C válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 22, 2013 /
 
Ha használod a keresőt, minden előjön ebből a topikból...
(#) KKobra hozzászólása Máj 5, 2013 /
 
Sziasztok
Nagyon nagy figyelem kell a panel elkészítéséhez Négyszer vasaltam fel a mintát sokszor végignéztem nagyítóval mégis csak 99% -os lett Maratás után találtam 2 hibát csipogóval az egyik jól látható a másik nagyító alatt is nehezen. Ti hogyan készítitek el a mintát? Én matricás papír hátsó részére nyomtatom rá és azt vasalom fel a nyákra, vasalóval. Hát ilyen lett
(#) Pali79 válasza KKobra hozzászólására (») Máj 5, 2013 /
 
Ha jól sejtem üzemben készültek a nyákok vagy esetleg fotózva. De állítólag a laminálós módszer is jobb mint a vasalós.
(#) KKobra válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 5, 2013 /
 
szia
Üzemben ? nem értem a képen látható panel kézzel vasalásos módszerrel készült SK
Én ha csak mód van rá magam csinálok mindent Saját Kezűleg. Ha mással csináltatom meg a panelt onnan már csak egy lépés az egységcsomag vagy a kész panel megvásárlása.
(#) Pali79 válasza KKobra hozzászólására (») Máj 6, 2013 /
 
Hát azért ez így egy picit erős szerintem, sőt Patexati-ra és HP41C-re és még pár kollégára még sértő is lehetne! Ha mindent SK csinálsz, miért nem tervezel saját panelt?
Ezeket a panelokat (nem csak ezt a prop-ot, hanem több mást is) az itteni kollégák tervezték, ami azért a legtöbb fórumozónak igencsak meghaladja a képességet. Ha valaki saját kútfőből megtervez egy ilyen panelt, akkor miért baj az ha üzemben legyártja a panelt??? Attól a munka érdemi része az övé marad! Azzal szerintem nem lehet vitatkozni, hogy az üzemben gyártott panellal nem tudsz versenyezni, sem minőségben, sem kinézetben és a furatgalvánról ne is beszéljünk.
Úgyhogy azért csak óvatosan az ilyen kijelentéssekkel!
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2013
(#) patexati válasza KKobra hozzászólására (») Máj 6, 2013 1 /
 
Örülök,hogy sikerült a nyákot elkészíteni! Sok sikert a folytatáshoz!
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 6, 2013 /
 
Szia!
Egyrészt minden elismerésem, hogyha valaki saját maga készíti el a paneleket. Bár nekünk is vannak saját kezüleg készített paneljeink, amit vasalással, laminálással készítettünk, de sokat valóban gyártattunk. Patexati hozzájárult a laminálós módszer fejlesztéséhez (ld. topik): A panelt híg vasklorid oldattal előmarja maszkolás nélkül, leöblíti, aztán laminálja rá a mintát. Sajnos a birtokomban levő OKI gyártmányú nyomtatókkal nem sikerül a laminálás a maga toner olvadóspont miatt (Watt fórumtársunknak lerobbant a henger burkolata miatta). Másrészt egy kaláka alakult ki itt a forumtársak között és a feladatokat megosztottuk. Patexati tervezte a nyomtatásokat, Janocsi sok óra programját tesztelte és prototípusokat készített (a propeller órákhoz a video motorok indítása, transzformátorának átkötése), H2Opok segítségével történtek a panelgyártások. Jómagam terveztem a kapcsolásokat és írtam a programokat Bob Blick és Soubry Henk nyomdokaiban. (Egy jobb kéztőcsont törés kb. fél évre megakadályozott a finom munkálatok elvégzésében.)
(#) KKobra válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 6, 2013 /
 
Szia
Távol áll tőlem hogy kisebbítsem bárkinek a munkáját!! De szerintem minél több részét tudom elkészíteni saját magam annál inkább az enyém az alkotás öröme. A fórum tagjainak segítsége, munkája nélkül nem tudnám elkészíteni sem a nyákot sem a programot. Valamikor réges-régen Ezermester boltban lehetett venni mindenféle egységcsomagot (Lomexnál még most is) Nem tudom miért én nagyon idegenkedem egy ilyen megvásárlásától! Nem érzem a magaménak, olyan MŰ vagy nem is tudom. Kevés élvezetet ad! Csak mechanikai munka beledobálni az alkatrészeket és dobozolni. Egységcsomagnál még az élesztéssel sincs gondod ha nem cseréltél fel alkatrészt akkor minden megy.
(#) KKobra válasza patexati hozzászólására (») Máj 6, 2013 /
 
Szia
Meg adta a munkát mire jó lett. Három nyomtatót próbáltam ki mire elfogadható lett a vasalás minősége. Ma ki is fúrtam és most látszik hogy van a két oldal között minimális elcsúszás nem veszély szerintem megépíthető ezzel a hibával bár erősen foglalkoztat a gondolat hogy elkészítem még egyszer de jobban koncentrálva a két oldal pozíciójára. Most csak az asztalon egymásra illesztettem a két nyomatot össze ragasztottam és becsúsztattam a nyáklemezt a kettő közé arra gondoltam kifúrok 2-3 furatot és azzal pozicionálom
(#) patexati válasza KKobra hozzászólására (») Máj 6, 2013 /
 
Szia! Tudom,hogy nem egyszerű a kétoldalas nyák elkészítése de kell hozzá némi tapasztalat meg kis szerencse,hogy jó legyen. A fúrást úgy szoktam,hogy megfúrom egyik oldalon kb félig a forrszemet majd a másik oldalról utána fúrom így kisebb csúszás észre sem vehető..Kivágni a nyákot,elemtartót,infra szenzor helyét türelmet igénylő feladat de nem szabad elkapkodni! A beforrasztásnál ajánlom felül kezdeni a ledekkel majd az ellenállásokkal. Az átvezető forsszemekbe kis alkatrészlábat forrassz de csak akkor ha beforrasztottad az ellenállásokat mindkét oldalon mivel így könnyebb szerintem (igazság szerint azzal kéne kezdeni de itt én kivételt tennék) A soklábúakat ne rakd be csak majd ha le lett csekkolva ..
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2013
(#) jacek672 hozzászólása Máj 6, 2013 /
 
Szia Hp41C
nagyon tetszik a propeller óra és meg is van hozzá nagyjából minden alkatrészem a megépitéshez
megkérnélek mond meg hol találom a leirásokat (fórum oldal ) és a16f628-ra a 2.27 firmware-t
nagyon köszi a türelmedet.
(#) Hp41C válasza jacek672 hozzászólására (») Máj 6, 2013 /
 
Itt...
(#) jacek672 hozzászólása Máj 7, 2013 /
 
nagyon köszönök mindent
(#) KKobra válasza patexati hozzászólására (») Máj 7, 2013 /
 
szia
Mindenben követem a tanácsaid és tudom nem fogok csalódni Nagyon bosszant hogy nem 100%-os a panel igy hát ismét nekilátok vasalni
(#) nurseboy hozzászólása Máj 7, 2013 /
 
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Segítsetek értelmezni egy kapcs. rajzot. Nem propeller clock, de a müködés hasonló, prop. globe. Azért irtam ide, mert azt a topicot már régen nem használják. Szerintem a következő 3-as shift reg. 1ső SCK-jához kell kapcsolódnia. Ami a rajzon a nem kérdőjeles vonal. Szerintetek is?

Üdv: Ati
(#) Pali79 válasza nurseboy hozzászólására (») Máj 7, 2013 /
 
Ez engem is érdekelne! A többi része is elérhető?
(#) nurseboy válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 7, 2013 /
 
persze, a neten keresgéltem, de egyénileg akarom megoldani. Majd felteszem az egészet ha kész leszek. addig keress pm-ben. De a kérdésre nem válaszoltál?!
(#) Pali79 válasza nurseboy hozzászólására (») Máj 7, 2013 /
 
Persze, mert nem tudok! Én csak egy lelkes amatőr vagyok, de majd este jönnek a kollégák akik jobban vágják a témát.
(#) Hp41C válasza nurseboy hozzászólására (») Máj 7, 2013 /
 
Szia!
Ha jól látom, akkor a felrajzolt 3 db 74HC595 valójában 3 * 5 db 74HC595 -öt ábrázol, szinenként 5 darabot. Az egy színhez tartozó 5 -ös csoportonként lenne azonos a SCLK vezérlés, a három csoportnak pedig egyedi vezérlést terveztek.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
(#) nurseboy válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 7, 2013 /
 
Tehát akkor jól gondoltam ugye?

Az 5-ös csoportba van az azonos vezérlés, azok vannak összekötve, a 3-as csoporton belül pedig külön külön!

Egyébként ez csak az egyik része, Ez egy 40 rgb ledes globe, de az egyenlítője mentén kicsit kvülrébb menne egy viszintes propeller clock Az egyedi tervezés és elképzelés megvan, mint mechanikailag, mint elektronikailag, de még most tervezem a hajlítható SMD-s nyákot hozzá. Ha lesz kézzel fogható eredmény majd jelentkezem.
(#) Hp41C válasza nurseboy hozzászólására (») Máj 7, 2013 /
 
Az elfogadható kijelzéshez tartozó forgási sebességnél feléépő erők oválissá torzítják a gömböt. Kísérleteztünk 1mm vastag nyák panellel, de még azt is deformálta...
(#) nurseboy válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 7, 2013 /
 
Ugy gondoltam, lesz egy forgástengelye, amihez rögzítem illetve két merevítőt, alul és felül egy-egy (körben húr), ami tartalmazza magát a vezérlő elektronikát. Szerintem így elég stabil lesz.

globe.png
    
(#) patexati válasza nurseboy hozzászólására (») Máj 7, 2013 /
 
A nyák görbítését felejtsd el én teszteltem és a centrifugális erő szézmarcangolja a forrasztásokat.. Csak valami stabil merev hordozó jöhet szóba mire persze lehet a nyákot rágörbíteni ha sok helyen van rögzítve.. HASONLÓ megoldásban gondolkozz! Többit ha folytatás is lesz a saját topicban!
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
(#) sany2 hozzászólása Máj 9, 2013 /
 
Üdvözlet.
Írok a Google fordító.
I am looking for HEX PIC16F628A RTC.
Nem ismerve a nyelv nagyon nehéz megtalálni.
Köszönöm.
(#) Hp41C válasza sany2 hozzászólására (») Máj 10, 2013 /
 
Keresd így. Search like this. ...
A HEX nem elérhtő, forrásból kell fordítani. HEX iisn't available, need to be recompiled form the source.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
(#) sany2 hozzászólása Máj 10, 2013 /
 
Köszönöm szépen!
Pontosan ez az, amire szükségem van!
Következő: »»   291 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem