Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   98 / 399
(#) hapro válasza Mr.Grass hozzászólására (») Szept 8, 2010 /
 
Akkor a környékén lévő alkatrészeket is nézd át. Értékre jók-e és nem zárlatosak-e.
(#) Mr.Grass válasza hapro hozzászólására (») Szept 8, 2010 /
 
A t8tól T 10 ig kikel cserélnem amugy rájöttem hogy a hővezető pasztától volt a saját hülyeségem miat:S
pedig a leirásb irja is hogy nagyon körül tekintöen nézük meg hogy nelegyen zárlat a lábai között
(#) Mr.Grass hozzászólása Szept 10, 2010 /
 
Ha készen lesz rakok be képet
(#) Moszkvai hozzászólása Szept 12, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!
Összeraktam az Urbán féle QUAD-ot az itt közölt tervek alapján és prímán működik. A végtranyóknak 2SC5200-őt választottam a meghajtónak BD244C T1,3,4,5,6,-nak BC560C-t T2-nek MPSA42-őt. Elsőre indult, ahogy az egy QUAD-tól elvárható.
További képek a készítésről ITT
(#) tuske011 hozzászólása Szept 14, 2010 /
 
Sziasztok szakik.Lenne egy problémám.Egyik havertól sikerült szereznem egy quad 405-ös erőlködőt de az istennek sem tudom bekötni.Meg van építve rendesen de nem tudom beültetni.Küldök képet valaki segítsen.Köszönöm előre is.
(#) hapro válasza tuske011 hozzászólására (») Szept 14, 2010 /
 
Ez segíthet talán eligazodni: Bővebben: Link
(#) zoly15 válasza tuske011 hozzászólására (») Szept 14, 2010 /
 
Idézet:
„meg van építve rendesen”
Én úgy látom valami hiányzik! Mégpedig a képen a jobb oldali "A osztályú rész" tranzisztora nincs hűtve...
(#) Mr.Grass hozzászólása Szept 14, 2010 /
 
Szisztok Szeretnék érdeklödni hogy 2db 2*200Wattos Quadhoz mekkora hütö bordát ajánlotok és azt hol tudom beszerezni?
(#) hapro válasza Mr.Grass hozzászólására (») Szept 14, 2010 /
 
Elmész egy elektronikai boltba és ott veszel bordát, valószínű mindegyikben van, vagy elmész a metalloglobushoz ha pesti vagy és ott vágatsz magadnak a neked tetsző profilból.
(#) válasza Moszkvai hozzászólására (») Szept 14, 2010 /
 
Szia!

Meg kell hagyni, a beton lábak nagyon ötletesek!
(#) Moszkvai válasza hozzászólására (») Szept 15, 2010 /
 
Köszi! Más nem jutott az eszembe.
(#) Mr.Grass hozzászólása Szept 15, 2010 /
 
Sziasztok sajnos a végfoktranzisztorok cseréjével ugyan ugy nem jó quadom én esküszöm kivágom

Meg mértem használat után a tápot és a GND negativ közöt 0V a GND Pozítiv közöt meg 40V a rendes tápértéke és már a végtranzisztoroknál nincsem zárlat és mégis csinálja nagyon bénának érzem most magam:S
(#) cicoka válasza Mr.Grass hozzászólására (») Szept 15, 2010 /
 
Szia. Jó lenne, ha megnéznéd a tápodat is amiről járatod, hogy nem e rossz.
(#) hapro válasza Mr.Grass hozzászólására (») Szept 15, 2010 /
 
Néhány hozzászólással ez előtt írtam, hogy a táppal érdemes kezdeni a méregetést, és nem neki esni mint süket az ajtónak. Lehet hogy nem voltam elég nyomatékos, vagy helytelenül fogalmaztam. Végfokot lekötni, ha necces, hogy problémás a táp, és csak pusztán azt mérd meg első körben.
(#) Mr.Grass válasza hapro hozzászólására (») Szept 15, 2010 /
 
Az meg volt +- 50V meg van rendesen mind két oldalon és a benne lévö kondik is jól bemérve ugyan anyivan mind két oldalon
(#) tuske011 hozzászólása Szept 15, 2010 /
 
Sziasztok szakik.Építeni szeretnék egy quad 405-öt de nem tudom hol kezdjem el?Először is jó lenne ha valaki tudna küldeni rajzot róla és az összetevőket méret szerint ellenállás stb.Jah és nem tudom mik a jelek pl:U1 stb!!Köszönöm mindenkinek!!
(#) tuske011 hozzászólása Szept 15, 2010 /
 
Vagyis helyesbítek1,R3,Cs1,UT,L
(#) hapro válasza Mr.Grass hozzászólására (») Szept 15, 2010 /
 
De akkor most mit jelent, hogy használat után megmértem a tápot?
Kikapcsoltad, és közvetlen utánna mérted a tápot?
Mert ha igen akkor azon az oldalon ahol 0V lett gyorsan, azon a végfokba valószínű zárlat van. Tehát ha +40V megvan, és a -40 meg nincs, akkor a negatív táp környéki alkatrészeket kellene tüzetesebben átnézned.
Mondjuk elég furcsa mérés ez így, hogy bekapcsolod, aztán ki, és mérsz...
(#) cicoka válasza Mr.Grass hozzászólására (») Szept 15, 2010 /
 
A biztit is mérd meg mert nem minden esetben olvad ki középen. Én találkoztam már olyannal amelyik jónak tűnt de mégsem volt az. Nem a közepénél olvat ki. Mérj feszültséget a GND és a hűtőidom között! Itt 0 voltot kell mérned. Ha ez nem így van zárlatos valamelyik vég tranyód még mindíg.
(#) gepesz13 hozzászólása Szept 15, 2010 /
 
Sziasztok!
Szeretnék egy túlvezérlésjelzőt építeni a Quadhoz.
Csinált valaki már ilyet? Megosztaná a tapasztalatait? Nagyon jó lenne egy kis segítség, hálás lennnék érte.
Üdv, és előre is köszi!
(#) Mr.Grass válasza cicoka hozzászólására (») Szept 16, 2010 /
 
Köszönöm a tippeket remélem sikerül megcsinálni lasacskén már
Amint meg méregetem és tudok többet mondani irok köszi mindent
(#) Bandika_23 hozzászólása Szept 16, 2010 /
 
Sziasztok!

Van egy Quad405 dual-mono végfokom. 2db trafó van benne egy a végfokoknak egy pedig a védelmet,kivezérkésjelzőt hajtja! Nos a kivezérlésjelzőt most raktam bele,de ha a potméter és a végfokpanelek közé kötöm be akkor erős trafó búgás van a hangban. Azt szeretném kérdezni hogy mivel szürjem ezt ki,tutira a segédáramkőr csinálja a zajt mert nélküle teljesen zajmentes a cucc csak akkor zúg ha a kivezérlésjelzőt bekötöm.
(#) hapro válasza Bandika_23 hozzászólására (») Szept 16, 2010 /
 
A GND-ket szigorúan egy pontba kössed csak be! Akkor tutti nem fog zúgni, ha valamelyik nyákon nincs véletlenül mondjuk kétszer csatlakoztatva a test. Ezzel csak arra szeretnék utalni, hogy nekem erős a gyanúm, hogy földhurkot hoztál létre amikor beraktad azt a plusz segédáramkört.
(#) Mr.Grass válasza hapro hozzászólására (») Szept 16, 2010 /
 
Hello meg mértem és a 0.6volt van a GND és a hütö idom közöt ez azt jelenti hogy akkor még zárlatosak a vég tranzisztorok?
(#) hapro válasza Mr.Grass hozzászólására (») Szept 16, 2010 /
 
Úgy szokás fölszerelni egy tranzisztort a hűtő felületre, hogy fogod a csillámot, annak egyik felét bekened hővezető anyaggal, azt ráteszed a tranzisztorra, majd a csillám másik felét is bekened hővezető anyaggal, és így rá a hűtőfelületre. A tranzisztor furatába és a csavar közé szintén szigetelő gyűrűt kell tenni, és a csavar feje, és a szigetelő gyűrű közé meg egy alátét sem árt.
Erről nagyon jó képes dokumentációt találsz Alkotó gondozásában, valamilyen címmel, valahol, csak keresd, de lehet ő hamarabb belinkeli ide.
Ezután hogy fölcsavaroztad, meghúztad a tranzisztort. Meg kell mérni! ez az ami nálad kimaradt. Diódavizsgáló állásba állítod a multimétered és egyik tüskét a hűtőfelületre nyomod, és a másikat is, ha csipog akkor OK, és az egyiket felemeled, majd amit felemeltél, azt hozzáérinted a tranzisztor fém hűtőfelületéhez, ha nem csipog/sípol a műszer akkor OK, de még ezzel mindig nincs kész, nem teszel semmit a műszer mérőcsúcsaival, pusztán annyit, hogy ami a hűtőfelületen van most azt emeled fel, és hozzáérinted a tranzisztor fém hűtőfelületéhez.
Ez azért lényeges így, mert egyúttal ellenőrzöd azt is, hogy a mérőcsúcs biztos kontaktba legyen az anyaggal, és ellenőrzöd azt is, hogy van-e zárlat a hűtőfelület és a tranzisztor között vagy sem.
Lehet csak azt is ellenőrizni, hogy tranyó-borda és ha nem csipog akkor ok, de mi van ha nem volt megfelelő a kontakt valamelyik mérőcsúcsnál, és a tranyó meg épp zárlatba van a hűtőfelülettel, te meg azt hitted, minden ok, aztán mégse....
Ha ott bármi feszültséget mérsz akkor ott bibi van. Még az is lehet, hogy zárlat a tranyó és a hűtőfelület között.
Megkerestem neked az említett file-t itt van egy giga nagy kép formájában. Bővebben: Link
(#) Mr.Grass válasza hapro hozzászólására (») Szept 16, 2010 /
 
Köszi a ájékoztatást de tetem szigetelő gyürüket a lefogato csavarokhoz is és a tranzisztor lábaihoz is és ugy helyeztem el ahogy irtad és meg is mértem és nem volt zárlat sehol de át nézem ujra biztos ami biztos
(#) hapro válasza Mr.Grass hozzászólására (») Szept 16, 2010 /
 
Ez a 0,6V elég kevés ez lehet akár egy valamilyen földelési probléma is. Képet rakhatnál fel róla. A hűtőborda rá van kötve a GND-re? Milyen kontakt van a hűtőborda és a doboz között? Vagy még doboz sincs? Hát így infó nélkül csak vaktában lövöldözök, semmi sem biztos, és sok badarságot is írhatok ezáltal. Majd ha lesz kép akkor talán eredményesebben tudok segíteni.
(#) Mr.Grass válasza hapro hozzászólására (») Szept 16, 2010 /
 
Jólvan hát eddig ugy ál hogy Hütö borda nincs még rajta csak a T idom amit kaptam hozzá és csavarokkal van a dobozhoz rögzitve nincsen a hütöre kötve a GND
De majd holnap teszekfel képet köszi az eddigi ötleteket
(#) Bandika_23 válasza hapro hozzászólására (») Szept 16, 2010 /
 
Nos akkor ha jol értelmeztem a választ akkor a segéd- és a fő áramkörnek közös GND-n kell lennie. Kipróbálom köszi. De nem lehet hogy egyszerü tápszürési probléma lehet a segéd áramkörben,mert csak egyenirányítva és pufferelve van,nincs hidegídő kondi.
(#) scooby_ válasza Bandika_23 hozzászólására (») Szept 20, 2010 /
 
A Quad nagyon érzékeny a GND-re. Ha nem csillagpontba van kötve a GND már akkor is gerjed. Én a kivezérlés jelzőnek is,a védelemnek is és a végfokoknak is külön tápágat adnék a trafóról. külön puffer szűréssel és egyenirányítással. Ha tervezel hangszínszabályzót elé annak is tekerj a trafóra külön szekundert. A gerjedésed oka földhurok lesz.
Következő: »»   98 / 399
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem