Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Nagyon szép igényes munka, gratulálok hozzá!
A műszaki tartalomra a vízszintes lamellájú hűtőbordák miatt nem adhatok maximális pontszámot. Tudom így adta ki méretet
Szia!
Tetszik az eleje és a belseje is. A kivezetékelt végtranyók és a fordított bordák a negatívumok amiket kijavítva tökéletessé lehetne tenni. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2015
Helló meg van a teljes cikk? Eltudnád küldeni?
Sziasztok! Gondban vagyok, ezért kérdezek. Van egy 3 tekercses Quadom, amiben a végtranzisztorokat és a meghajtóikat már kicseréltem korszerűbbre, mert 112V-ról szeretném járatni. A 15V-ok ellenállásait kicseréltem 3,9K/0,5W-osra (3,3k helyett). A to92-es tranzisztorokat is szeretném BC556B helyett valami másra cserélni a jobb feszültségtűrés miatt (tönkrement az utolsó tesztnél 2x33V-on!), mondjuk 2N5401-re. 2N2218-at is cserélném. Kinek mi a tapasztalat? Mire érdemes?
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2015
PNP-nek mehet szerintem az MPSA92. NPN-nek a BC300
Köszönöm. Ez lett volna a másik ötletem. Kár, hogy nem CBE, hanem EBC a lábkiosztás. Még szerencse, hogy nem nagy dolog áthajlítani a lábakat.
sziasztok!
átnyálaztam ezt a topic-ot és a hibák/tapasztalatok topicot és vagy én vagyok vaksi vagy nem volt arrol szó, hogy ha én 2N3055-öt használok, akkor a tápfesz max mennyi lehet? a -+40 V egyen, pufferelt (terheletlen) moderált hangerövel hajtva kibírhatja?
Sziasztok!
még egy kérdésem lenne. BU326A alkalmas lehet végtranyónak?
Szia! Sajnos nagyon nem erre találták ki. Keveset erősít és kevés árammal terhelhető.
Hello!
Mondjuk az én kérdésem nem 100% ig ehhez a témához kapcsolódik,de ti hátha tudtok nekem segíteni. Vettem egy quad 405 ös technikát de ez valami teljes orosz cucc, és én annyira nem konyítok hozzá, de nem vagyok meg elégedve a hangminőséggel. Régebben hallottam egy másik hasonló quad 405 öst az elég jól szólt, ez meg sem közelíti, ezért gondolom a műveleti erősítők és a végfok tranzisztorok a felelősek. A jelenlegi műveleti erősítő ami benne van az a következő : K553YД1A és a végfok tranzisztorok pedig: KT819AM ezeket szeretném kicserélni TL071 re és valami jó végfok tranzisztorra. Ha valaki tudna nekem segíteni azt megköszönném.
Üdv Mindenkinek,Majd nem egy év projekt állás után sikerült R2,R3 ellenállásokat ki cserélni,mondanom sem kell nagyon jó,ahhoz képest hogy milyen sok sebből vérzett,köszönöm mindenkinek a segítséget ,teszek fel képeket a jelenlegi állapotról,be lett szépen reszelve a kapcsolója,potméter,RCA,meg a csiptettős hangfalcsati,kapott egy ventilátort,meg egy pc 230 tápcsatlakozóját.
Szia!
A ventilátornak milyen szerepe van?
Hűtés,még jelenleg nincs be kötve mert egy termisztoros szabályzó panelt csinálok neki
És mit hűtene, mert a trafónak nem kell légáramlás.
Elégé meleg van a dobozba mert a trafó is melegszik,meg a tranzisztoroknak gondoltam hogy jobb ha van egy kis hűtésük de lehet hogy tévedek,az első ilyen komolyabb erősítőm előtte egy Texast építettem,meg abból indultam ki hogy a diszkós végekben is szokott lenni hűtés,jó azt is tudom hogy azoknál a bordáról szívja le a meleget,de úgy voltam vele nem baj ha bent van mert még lehet hogy mást fogok be építeni ebbe a dobozba.
Ahogy gondolod, de az alsó és felső fedlap szellőzőrácsai elegendőek szoktak lenni a belső meleg eltávolítására.
A bordákat célszerű lenne, 90fokkal elforgatni, hogy a lamellái függőlegesek legyenek. Jobba hőleadás.
Köszönöm a tanácsot meg gondolom még,egyébként félperces művelet mert csap pár csavart kel ki szedni és akkor el lehet forgatni.
Nem tudnád berakni a dobozba a bordákat?
Sajnos addig míg ez a trafó van benne nem.1500VA vezérlő trafó volt elég nagy db,arra gondóltam hogy veszek egy 500VA Toroidot 2*35v.
Hali!
Meg tudnád nézni, hogy ebben az orosz változatban a C6-os kondi milyen értékü? Az eredetiben ez 1nF Elöre is köszi.
Sziasztok !
Jelenleg Reloop ajánlására 2sc 5200 vannak bent vég tranzisztornak,+- 47V a nyugalmi tápfeszültségem, szerintetek mennyire lenne érdemes emelni és meddig,én arra gondoltam hogy +- 55 v-ra fel emelném. Vélemények esetleg ? Üdv Renátó
Szia! Elérsz vele 1,4dB teljesítmény növekedést, azt szinte érzékelhetetlen, jobbára csak fűtést fokoznád
Értem rendben van,csak egy kérdés volt
Nem hibáztatom a szerzőt, nyilván megvan a célközönsége a leírtaknak. A szakmai megállapítások és a képeken látható forrasztások hagynak némi kívánnivalót maguk után.
Az kinek-kinek szíve joga.
Idézet: „Ha kiszámolom, hogy mekkora teljesítmény disszipálódik a T2 emitterében, közel 1W. Igaz, ez 100W kimenő teljesítményen, ami ritka, de előfordulhat.” Nekem 311mW-ra jön ki (konkrétan az emitter-ellenállásról van szó, nem a tranzisztorról). A megállapítások többsége ilyen alapokon nyugszik, sajnos. |
Bejelentkezés
Hirdetés |