Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy monitorral lenne bajom : Sony G420 CRT Bekapcsoláskor kék villanás illetve automatikus kikapcsolódás illetve fehér színű kép jön be. Idáig jól működött egy ideje kezdett el egyre rosszabb lenni. Ma 50x kellett bekapcsolnom a monitorom ,mert nem jön be a kép hanem egy fehér kép jön be és úgy marad. Nem kattan vissza semmi... Ha ilyenkor nem kapcsolom ki ,akkor egy pattogó hangot lehet hallani időnként. Megmutatom nektek miről is van szó. Ide kattints innen le lehet tölteni. Kérdések. Mi a hiba? Van értelme ezt megcsinálni? Hogyan lehet megcsinálni? A probléma megoldása sokba kerülne? Válaszotok várom. Előre is köszönöm.
Valószínűleg vannak kiszáradt elkók, a nagyfesz részen lehet sok kosz por, ami miatt áthúzhat.
Nem reménytelen, de vidd inkább ismerős szerelőhöz, mert nem játék a nagyfesz benne. no meg a 230 sem.
Lehet ismerősnek odaadom nézzen rá.
De attól még várom a megoldást. Még annyit hozzáfűzök : A monitor ha "bemelegszik" (50x ki be kapcs) onnantól kezdve tökéletesen működik ,amíg ki nem kapcsolom 5 percnél többre.
Szia !
Egyértelműen kapacitásvesztett elkók okozzák a hibát. Cseréld ki az összest a tápban, a szekunder oldalon. Ne is méregesd, hogy jó-nem jó, csere az összesnek. A primer oldalt is átkondizhatod. Üdv! Luki
Az elkók alatt csak kondenzátort értesz igaz?
Egy monitort meddig kell pihentetni ,hogy minden fesz kimennyen belöle? Választ előre is köszi.
Szia!
Elektrolit-kondenzátort cserélj! Polarizált, alumínium házút. Vékony feliratozott műanyag fólia van rajtuk. Hengeres testűek, legtöbbször függőleges állásúak. A kapacitásuk és feszültségtűrésük jelölve van a házukon. A legnagyobb kondit süsd ki egy izzólámpával a biztonság kedvéért!
Szia!
Ha már szétszeded, a tápot mindenféleképp érdemes átkondizni(az elkókat), de nézd át a panel alját, különösen a táp és a sorkimenő körül, mert hidegforrasztás, vagy átégett forrasztás is okozhat ilyen hibát.
Ilyen hasonló bajom nekem is van...néha kivilágosodik a kép néha ritkán teljesen eltorzul.,de egy határozott ütés és újra jó.Nekem is a kondik lennének a hibásak?De akkor az ütéstől mért javul meg?Van amikor egy hétig is elvan rendesen.Ha hallgatom hangosan a zenét szokása hogy zene ütemére villog vagyis hol világosabb kicsit hol meg jó.
Szia!
Szerintem neked is hidegforrasztásos lehet a panelod. Érdemes árforrasztani a sorkimenő környékét. Illetve még a sorkimenő Ug2 potija szokott hasonló hibát okozni, ha kontakt hibás lesz. Ha szerencséd van, egyszer-kétszer oda-vissza forgatva helyreáll a béke.
Szia !
Igen, elkók alatt az elektrolit kondikat értem. Ha kikapcsolod,és persze kihúzod a konnektorból, pár perc múlva javithatod. Azért biztos ami biztos, a primer oldali puffer elkót süsd ki egy ellenállással.(100-400µF/400V) Utána nekiállhatsz átkondizni. Ha lehet jó minőségű Nichicon,Rubycon stb, Japán 105 fokos kondikat használj. Üdv! Luki
Köszi.... csak vinne rá valami hogy nekiálljak leszedni a tetejét
|
Bejelentkezés
Hirdetés |