Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony STR-DG520 házimozi erősítő probléma
Lapozás: OK   1 / 1
(#) danger hozzászólása Okt 19, 2011 /
 
A következő problémám lenne, nemrég vettem ezt a fent nevezett házimozi erősítőt, és a hangszórókból amik rá vannak kötve sipoló alapzajt lehet hallani, ez egy 2008-as gyártmányú erősítő, kizártnak tartom, hogy gyárilag ilyen alapzajú.Ezt akkor is csinálja ha a hangerőszabályozó minimumon van, és akkor is ha nincsen bemenetre kötve semmi, de csak analóg bemeneten lehet ilyet hallani, digitális bemeneten nem, a kérdésem a következő lenne mi lehet a probléma?
(#) Bigpeterson válasza danger hozzászólására (») Okt 19, 2011 /
 
Szia!

Ha minimum hangerőn is csinálja, akkor a végfok okozza a sípolást. Forrasztási hiba is lehet akár, de kondi is.
(#) rolie válasza danger hozzászólására (») Okt 19, 2011 /
 
Szia!

Szerintem a táp zaja szűrődhet be, egy újraelkózás a táppanelen segíthet (ártani biztos nem árt). Jó minőségű LOW-ESR kondikat használj.
(#) danger válasza rolie hozzászólására (») Okt 19, 2011 /
 
A tápban 2 darab SONY 71v-os 6800µF-os elkó van, külső sérülés nincsen rajta, tehát nem púpos attól még lehet rossz?
(#) Bigpeterson válasza danger hozzászólására (») Okt 19, 2011 /
 
Ha van cseredarabod, érdemes lehet, ahogy rolie írta, ártani nem árt. Most jutott el az agyamig, hogy csak analóg bemeneten csinálja. ÉrAzt megnézhetnéd, hogy akkor is sípol-e, ha rövidre zárod a bemenetet, akkor is sípol?
(#) danger válasza Bigpeterson hozzászólására (») Okt 19, 2011 /
 
Sajnos nincsen tartalék elkóm, ha lenne nem is töprengenék kicserélném csak egyenlőre még tapogatózok a sötétben.
Ha a bemenetet zövidre zárom akkor is ugyanúgy sípol.
Egyébként csak egy kérdés, ha az elkó nem jó a tápban akkor miért nem zúg a digitális bemenetre kapcsolva?
(#) Bigpeterson válasza danger hozzászólására (») Okt 19, 2011 / 2
 
Csak analógon zúg, így tényleg csak kicsi az esélye, hogy a táp okozza. Találtam service manualt a sony str-dg510-eshez. Ha nem sokban különbözik a két gép, akkor ez segíthet. Főleg az elkókat nézd végig a jel útjában. Csatolom a pdf fájlt.
(#) danger válasza Bigpeterson hozzászólására (») Okt 19, 2011 /
 
Köszönöm a rajzot és a segítséget!Most mondta egy ismerős, hogy haverjának is van Sony erősítője és neki is van zúgás, mondjuk kérdés, hogy ennyi-e, amúgy arra tippelek, hogy ezt már kínában gyártották sajnos, mert a hátoldalán nincsen rajta, és azért is lehet gyengébb minőségű.
A hangszórókimenetet, bemenőjel nélkül, tehát csak alapzajt mérve 8mV feszültség van, és akkor ezek szerint ez a sípoló hang.Ebböl lehet valamire következtetni?
(#) Bigpeterson válasza danger hozzászólására (») Okt 19, 2011 /
 
A zúgás az inkább utal táphibára, földhurokra, amit több mindenből fakad. Neked sípol, amit megint több dolog okozhat.

Nekem gyanús az elkó. Mindenekelőtt a tápfesz és a föld közé érdemes lenne betenni egy-egy 100nf-es kondit. Egyik ismerősöm erősítője is sípolt, nem hangosan, de éppen annyira, hogy zavaró legyen. Persze az egyszerűbb szerkezet volt, a tápfesz hidegítése segített.
(#) danger válasza Bigpeterson hozzászólására (») Okt 19, 2011 /
 
Én arra voksolok, hogy az előerősítőjében lesz valami probléma, a táp nem lehet problémás mert digitális bemenetnél pedig minden oké.Megmértem a Panasonic házimozi erősítőm kimenő feszét is bemenő jel nélkül ott csak 2mV van mégsem 8mV és 10 évvel régebbi a sonynál kb...
(#) Bigpeterson válasza danger hozzászólására (») Okt 20, 2011 / 1
 
Még az előerősítő sem biztos, igazából az előerősítő előtt is lehet. Érdemes lenne végignézni a jelutat, hátha ott látszik szemmel valami probléma.

A tápfesz hidegítését azért gondoltam, mert lehet hogy a digitálisnál valahol megvan oldva. Rontani nem ronthat rajta, és legalább kilehetne zárni.

Ha egy régebbi készülék nem úgy működik, ahogy kéne, és tényleg csak állt, akkor az esetek 80%-ban az elkó csere megoldja.
(#) danger válasza Bigpeterson hozzászólására (») Okt 21, 2011 /
 
Meglett a probléma, egy csatlakozó mozdult el ezért volt sípoló alapzaj, valószínűleg szállításkor mozdulhatott el, azért köszönöm a tippeket!
(#) Bigpeterson válasza danger hozzászólására (») Okt 22, 2011 /
 
Nincs mit, A lényeg hogy meglett a hiba, és jó lett a masina
(#) Pigi válasza danger hozzászólására (») Dec 10, 2011 /
 
Az a lényeg, hogy jó lett
(#) Barbydance hozzászólása Márc 3, 2012 /
 
SOS!! Valaki segítsen! Van egy panasonic SC-PT 550 típusú házimozim... a probléma vele az, hogy ahogy észrevettem, nem szól a 2 első hangszóróm... próbáltam, már a gyári beállításokat visszaállítani, és az összes vezetéket elelnőriztem... de eredménytelenül... Kérlek, segítsetek! Mi lehet a baja? Nagyon fontos lenne! 1000 hála minden segítségért!
(#) hzoli2 hozzászólása Márc 11, 2024 /
 
Sziasztok , nem tudom jó helyre írok -e , de majd megtudom, Kaptam egy régi sony dv-dav280 -as 5.1 es dvd -s házi mozi erősítőt , lehet , hogy hibás , de lehet , hogy nem tudom kezelni . A hangja rendesen szól , úgy értem nincs semmi mellék zaj benne, viszont kerestem rajta hangszín szabályzót eq-t , de nem találtam, csak különböző módokat , amiket nem igazán értek , kis mértékben változott a hangja , de nem úgy ahogy vártam. 2.1 ben próbálgattam 2db 3 utas sony hangfallal és egy mélynyomóval , a mélyekkel nincs probléma, viszont a magas hangok nem nagyon jönnek, a hangfal jó , mert a másik erősítővel minden jól hallatszik, de ennél valahogy tompák a magas hangok. Lehetséges , hogy mindegyik ilyen 5.1 es cuccot már ilyen műszaki adottságokkal készítik? , én hozzászoktam a min. mély és magas hangkiemeléshez vagy a több sávos eq hoz , de ez nem tetszik eddig , ezért is írok ide , hátha valaki jártas az ilyen rendszerekben. A hozzávaló sony hangfalak is inkább közép hangszórók , 1db széles sávú van benne , beszédre , filmekhez jó , de zenére nekem nem jött be.
Ha ki lehetne kapcsolni benne a hangzási módokat és egy többsávú eq -t rátennék , lehet , hogy tudnám használni, de nem találtam ilyesmit benne.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem