Fórum témák
» Több friss téma |
A következő problémám lenne, nemrég vettem ezt a fent nevezett házimozi erősítőt, és a hangszórókból amik rá vannak kötve sipoló alapzajt lehet hallani, ez egy 2008-as gyártmányú erősítő, kizártnak tartom, hogy gyárilag ilyen alapzajú.Ezt akkor is csinálja ha a hangerőszabályozó minimumon van, és akkor is ha nincsen bemenetre kötve semmi, de csak analóg bemeneten lehet ilyet hallani, digitális bemeneten nem, a kérdésem a következő lenne mi lehet a probléma?
Szia!
Ha minimum hangerőn is csinálja, akkor a végfok okozza a sípolást. Forrasztási hiba is lehet akár, de kondi is.
Szia!
Szerintem a táp zaja szűrődhet be, egy újraelkózás a táppanelen segíthet (ártani biztos nem árt). Jó minőségű LOW-ESR kondikat használj.
A tápban 2 darab SONY 71v-os 6800µF-os elkó van, külső sérülés nincsen rajta, tehát nem púpos attól még lehet rossz?
Ha van cseredarabod, érdemes lehet, ahogy rolie írta, ártani nem árt. Most jutott el az agyamig, hogy csak analóg bemeneten csinálja. ÉrAzt megnézhetnéd, hogy akkor is sípol-e, ha rövidre zárod a bemenetet, akkor is sípol?
Sajnos nincsen tartalék elkóm, ha lenne nem is töprengenék kicserélném csak egyenlőre még tapogatózok a sötétben.
Ha a bemenetet zövidre zárom akkor is ugyanúgy sípol. Egyébként csak egy kérdés, ha az elkó nem jó a tápban akkor miért nem zúg a digitális bemenetre kapcsolva?
Csak analógon zúg, így tényleg csak kicsi az esélye, hogy a táp okozza. Találtam service manualt a sony str-dg510-eshez. Ha nem sokban különbözik a két gép, akkor ez segíthet. Főleg az elkókat nézd végig a jel útjában. Csatolom a pdf fájlt.
Köszönöm a rajzot és a segítséget!Most mondta egy ismerős, hogy haverjának is van Sony erősítője és neki is van zúgás, mondjuk kérdés, hogy ennyi-e, amúgy arra tippelek, hogy ezt már kínában gyártották sajnos, mert a hátoldalán nincsen rajta, és azért is lehet gyengébb minőségű.
A hangszórókimenetet, bemenőjel nélkül, tehát csak alapzajt mérve 8mV feszültség van, és akkor ezek szerint ez a sípoló hang.Ebböl lehet valamire következtetni?
A zúgás az inkább utal táphibára, földhurokra, amit több mindenből fakad. Neked sípol, amit megint több dolog okozhat.
Nekem gyanús az elkó. Mindenekelőtt a tápfesz és a föld közé érdemes lenne betenni egy-egy 100nf-es kondit. Egyik ismerősöm erősítője is sípolt, nem hangosan, de éppen annyira, hogy zavaró legyen. Persze az egyszerűbb szerkezet volt, a tápfesz hidegítése segített.
Én arra voksolok, hogy az előerősítőjében lesz valami probléma, a táp nem lehet problémás mert digitális bemenetnél pedig minden oké.Megmértem a Panasonic házimozi erősítőm kimenő feszét is bemenő jel nélkül ott csak 2mV van mégsem 8mV és 10 évvel régebbi a sonynál kb...
Még az előerősítő sem biztos, igazából az előerősítő előtt is lehet. Érdemes lenne végignézni a jelutat, hátha ott látszik szemmel valami probléma.
A tápfesz hidegítését azért gondoltam, mert lehet hogy a digitálisnál valahol megvan oldva. Rontani nem ronthat rajta, és legalább kilehetne zárni. Ha egy régebbi készülék nem úgy működik, ahogy kéne, és tényleg csak állt, akkor az esetek 80%-ban az elkó csere megoldja.
Meglett a probléma, egy csatlakozó mozdult el ezért volt sípoló alapzaj, valószínűleg szállításkor mozdulhatott el, azért köszönöm a tippeket!
Nincs mit, A lényeg hogy meglett a hiba, és jó lett a masina
SOS!! Valaki segítsen! Van egy panasonic SC-PT 550 típusú házimozim... a probléma vele az, hogy ahogy észrevettem, nem szól a 2 első hangszóróm... próbáltam, már a gyári beállításokat visszaállítani, és az összes vezetéket elelnőriztem... de eredménytelenül... Kérlek, segítsetek! Mi lehet a baja? Nagyon fontos lenne! 1000 hála minden segítségért!
Sziasztok , nem tudom jó helyre írok -e , de majd megtudom, Kaptam egy régi sony dv-dav280 -as 5.1 es dvd -s házi mozi erősítőt , lehet , hogy hibás , de lehet , hogy nem tudom kezelni . A hangja rendesen szól , úgy értem nincs semmi mellék zaj benne, viszont kerestem rajta hangszín szabályzót eq-t , de nem találtam, csak különböző módokat , amiket nem igazán értek , kis mértékben változott a hangja , de nem úgy ahogy vártam. 2.1 ben próbálgattam 2db 3 utas sony hangfallal és egy mélynyomóval , a mélyekkel nincs probléma, viszont a magas hangok nem nagyon jönnek, a hangfal jó , mert a másik erősítővel minden jól hallatszik, de ennél valahogy tompák a magas hangok. Lehetséges , hogy mindegyik ilyen 5.1 es cuccot már ilyen műszaki adottságokkal készítik? , én hozzászoktam a min. mély és magas hangkiemeléshez vagy a több sávos eq hoz , de ez nem tetszik eddig , ezért is írok ide , hátha valaki jártas az ilyen rendszerekben. A hozzávaló sony hangfalak is inkább közép hangszórók , 1db széles sávú van benne , beszédre , filmekhez jó , de zenére nekem nem jött be.
Ha ki lehetne kapcsolni benne a hangzási módokat és egy többsávú eq -t rátennék , lehet , hogy tudnám használni, de nem találtam ilyesmit benne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |