Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Valaki néhány oldallal ezelőtt, megosztott egy lay-t csőfoglalatokkal.
Az illető legyen szíves küldje már el emailben, vagy pü-ben a hsz linket! Bekrepált a vinyóm és többek között ez is oda lett sajna!
Sziasztok!
Valaki kitudna segíteni egy macroval ami jó lenne ehhez a 26 lábú szalagkábel csatlakozóhoz?
Sokat segítene ha megkeresnéd az adatlapját a csatlakozónak.
Még a nevét se tudom sajnos, nem hogy az adatlapot , de van egy másik ötletem is a probléma megoldására, csak reméltem hátha valaki felismeri a csatlakozót így képről.
A másik oldala érdekesebb lett volna. Ezek nem 26-osak de "folytathatók". A lábkiosztása lenne fontos.
Hát most próbáltam lefényképezni, de olyan rossz lett inkább leírom...
13 láb van egy sorban, 2 sor van egymáshoz képest egy féllel eltolva. Olyan mind amit küldtél, csak több lábbal. Szerintem megfelelő amit küldtél, csak több lábat kell csinálni hozzá.
Azért próbáld rá kinyomtatva.
Tudna nekem valaki segíteni a 6 verziót szeretném letölteni.
Üdv!
Most lenne egy nagyon kezdő kérdésem. Ha megtervezek egy nyákot akkor azt tükrözve nyomtassam?
Ne. A vasaláskor tükröződik. Csak a feliratokat kell tükrözni.
Tehát megtervezem a kapacsolási rajz alapján és semmit nem csinálok vele csak ha van felirat azt tükrözöm, utána mehet a vasalás.
Igen, én igy csinálom. És ez igy logikus.
Rendben, köszi!
Nem nem a nyákrajzot is tükrözni kell , mert ha azt nyomtatod ki ami éppen úgy lenne ahogy a nyáklapot látnád alulról , és nem tükrözöd , akkor a papírt lefordítva vasaláshoz pont a fordítottját kapod majd , és az úgy nem jó.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
Ha nem vagy biztos magadban, fogj egy 8 lábú IC-t, nyomtasd ki sima papírra a nyáktervet, és játssz el helyben, hogy mi fog történni, amikor felvasalod, merről lesz az IC beültetve, hogy be is tudd forrasztani, jól fognak-e állni a lábai. Erre magadnak kell rájönnöd! Ha máskor nem, hát akkor, amikor az IC-t háttal ülteted be, mert csak úgy jó a lábkiosztás.
Szia!
Attól függ hogyan és hova tervezted a vezetékezést. Ha alkatrész oldal felől tervezel (vagyis felülnézetből) és az ellenkező (alsó, vagy forrasztási) oldalra tervezed a vezetékezést (ahogy általában az egyoldalas nyákokat szokták) akkor nem kell tükröznöd a nyomtatásnál. A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
Köszönöm mindenkinek!
Tehát ha így nyomtatom elvileg jó lesz.
Attól függ, melyik oldali nézetben tervezel.
Szinte kötelező szabálynak tekinthető, hogy minden panelt a felső oldali nézetben kell tervezni. Ez egyoldalas panel esetében az alkatrészoldalt jelenti. A nyomtatást úgy kell tájolni, hogy azt kapd amit vársz. Ehhez segítség lehet ha a rézoldalra is teszel valamilyen szöveget (pl. típus, név, évszám, vagy más egyébként is hasznos felirat). Egyoldalas panel esetén, alkatrészoldali tervezést feltételezve, vasalásos technikához nem kell tükrözni, mert a papír ráfordításakor jön létre az átfordítás.
Gyakorlatilag is jó lesz.
Panelt rajzolni mindig a beültetési oldalról illik. Ha nincs furat szerelt alkatrész akkor is van felső és alsó oldal. Ebben az esetben is a felső oldalról kell tervezni. Ezért tükrözni vasaláshoz mindig csak a felső oldalt kell.
Sziasztok.
3528 ledhez kellene makró. Valaki feltudja tenni ? Köszönöm szépen előre is. Üdv Erik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |