Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
Itt van minden infó, így szoktam csinálni és általában 99% ban nincs probléma.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2017
Már élesbe megy levettem az izzót jól üzemel de ami rossz volt modul az sokkal gyengébben szól mint a másik. Hol lehet a hiba? 44,5 dc-t kap.
Az eddigi tapasztalatok alapján a forrasztás a projekted leggyengébb láncszeme, nézd meg a hangszóróhoz menő vezetékeket!
Ha ez nem segít, a visszacsatoló ellenállások értékét fogjuk ellenőrizni, készítek is hozzá egy ábrát... ... a bekarikázott ellenállásokat mérd meg mindkét csatornánál az erősítő feszültségmentes állapotában. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2017
Néztem a vezetéket ami megy a hangszóróhoz. Jól van be forrasztva a 820 ohm ellenállás mind két modulnál 815 ohm. A 15k ellenállás ami halkabban szól azon 15k. a másik ami jobban szól 78k ohm.
A hangfal kimeneteket úgy zsinóroztam be hogy, a pozitív az piros színű a föld meg fekete. Ami halkabban szól modul, ha ráteszem a műszert dc-állásba a műszeren a pozitívat teszem a kimenet pozitívra a a földet a negatív műszerre akkor a műszer kiteszi a mínusz jelet. Ha megfordítom akkor jó. Ez jelent valamit?
A kimenet pozitív illetve negatív jelölése nem függ össze a kimeneten tapasztalt egyenfeszültséggel.
A rajzon 15k értékkel jelölt ellenállásnak mindkét csatornában egyformának kell lenni, különben eltérő lesz az erősítésük. A kimeneti egyenfeszültség minimalizálása érdekében a 78k-t cseréld 15k-ra és a 820Ω helyett tegyél be kisebbet. 330-470Ω már kellő érzékenységet tud biztosítani.
Rendben. Köszönöm az eddigi fáratságodat. Majd jelentkezek ha kicseréltem. Még van hozzá hangszóróvédelem is még azt is be kell kössem majd Csak nem tudom még azt hogy, bírni fogja-e a 44,5dc-t. Állítólag az is úgy lett tervezve akitől vettem.
Bővebben: Link A bc 546 helyet bc182-ők vannak.
Kétségtelenül ez a védelem áramkör a legslendriánabb az általam ismert tervek közül, de működőképes. A ±44V-os használata csak az ellenállások helyes megválasztásán múlik.
Rendben. A táp ágba párhuzamossan milyen értékü fólia kondit tegyek?
Azért kérdeztem mert ajánlották itt üzenetbe hogy tegyek rá 3,3µF 100V-os fóliakondi párt, simítókondinak.
Nem értem: ha valakinek észre, javaslata van egy témával kapcsolatosan, akkor miért nem itt a fórumon teszi azt meg. Nem meri felvállalni magát és a javaslatát?
Először úgy kezdődött hogy, itt kerestem végfok modult. Sok volt a kínálat tda-ból. Rám írt üzibe.
Javasolta ha szubnak akarom a tda végfokot akkor annak jó de ha hifi erősítőt akarok akkor jobbak a tranyósak. A jófogáson találtam az st151-et. Ő ajánlotta hogy ő ezt választaná, és én úgy is döntöttem Nem bántam meg mert szép hangja van ezeknek a moduloknak. Utána én kérdezősködtem 360w-os trafóm van rá 2x41000uf 50v-os kondi és ő ajánlotta tegyek párhuzamosan fólia kondit simítónak. Ha nem muszáj nem teszek rá. Remélem így értendő a téma
Tegyél a főtápra (kondik) egy egy 22-47nF fóliakondenzátort. Mindegy az értékük 100 nanoig oké...Semmit nem nyersz vele de nem is veszítesz..
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2017
(Így már világos, azt hittem innen adnak ötleteket neked privátban.)
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2017
Ott van a panelen a 47µF és a 100nF mindkét tápcsatlakozónál, teljesen indokolatlan további kondenzátorok beépítése.
Ok. Kicseréltem a rossz 15k ellenállást. A 820ohm helyet 470ohm-ott tettem. Szuper
A hangja nagyon tetszik A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2017
Potmétert milyet tegyek be? Majd későbbiekbe még szeretnék bele vagy előerősítőt vagy hangszínszabályzót. Melyiket javasolnád?
Hangerőhöz 10k logaritmikus potmétert javaslok.
Az előerősítést és a hangszínszabályzás szükségességét a jelforrásod határozza meg. Mi a terv?
Jobban számítógépről lesz használva. De ha vinném házibuliba ne keljen már rá keverő stb..
Itthon porosodik egy hangszínszabályzó de nem tudom a bekötését meg állítólag kell hozzá előerősítő .tudohttp://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2075701.html#2075701m
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2017
KészülgetKészülget, de még van mit csinálni rajta Lenne egy hangszínszabályzóm azt szeretném bele tenni ha lehet, de a bekötését nem tudom
Szia a kábelezésre figyelj oda ne össze-vissza tekeregjenek,vagy meglepetés zajok lesznek.
Rendben köszi a tippet. Még nem tartok a kábelezésnél
Alakul A trafó igen meleg 1-2 óra múlva kb 5mp tartás után le kell vegyem a kezem róla mert majd csak éget.
Lehet nem bírja sokáig? A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2017
Az nem lesz úgy jó oda..Kicsi lesz az a trafó... Áramban..
Szia! Már az előtét izzó jelezte a trafó magas alapáramát. Növelned kéne a primer menetszámot. Ha van felhasználatlan tekecsed amin jelenleg 10-20V mérhető, kösd sorba a primerrel úgy, hogy a szekunderfeszültség csökkenjen. Érdemes az izzót ismét beiktatnod.
Amennyiben a trafón nem tudsz módosítani, hűtheted egy ventilátorral. |
Bejelentkezés
Hirdetés |