Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   111 / 1149
(#) coyote55 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Minden alaplapon - emlékeim szerint - van egy 32.767 Hz-es kvarc. Én ott néznék körül...
Ha minden beállítás megmarad a CMOS RAM-ban, akkor a probléma szerintem az oszcillátornál lehet.
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Tantálok? Pedig azokra nem jellemző az ilyen öregedés. Soká gondoltam volna rájuk ránézésre, de ilyen pozícióban talán gyanúval éltem volna. Jók az ilyen tapasztalások!
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Windows szinkronozhat időt?
(#) kadarist válasza didyman hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Igen, van ilyen: Bővebben: Link
(#) gery89 hozzászólása Okt 15, 2010 /

helló mindenkinek! olyan kérdésem lenne, hogy ha a laptop környékére (mindkét oldalára, kb 50cm-en belülre) rakok két hangfalat, mely nincs mágnesesen árnyékolva nagy problémát okozhat?
(#) didyman válasza kadarist hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Én tudom, hogy van ilyen . A kérdés arra irányult, hogy az idő eltérése mindig fix, vagy egy bizonyos dátumra áll vissza. Előbbi esetben a Windows időszinkron lehet oka a dolognak, ha valami távoli ország időzónáját akarja magáénak tudni.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Szia.
Nem nem tantálok voltak azok, csak sima műanyagházba fröccsentett kondenzátorok voltak.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Didyman. Ismersz olyan kapcsolást, amivel feltudnék programozni egy 2732 -es CMOS PROM -ot.

A legegyszerűbb kapcsolás lenne a legjobb diszkrét elemekkel, amit LPT re lehetne rákötni.
Összesen csak kettőt kéne felprogramozni nem többet.
(#) belfi2 válasza coyote55 hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Szia!
Köszi, majd ha megint szólnak hogy állítani kell majd meg keresem és át nézem.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Hali!
Igen, engedélyezve van.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Ismét itt.

Találtam a pincében egy Diamond Monster 3D 3dfx Voodoo1 4MB PCI videokártyát, és nem bírom működésre bírni.

A kártyán kettő darab D-sub csatlakozó van. Az egyik papás, a másik anyás.
Fogtam az LCD monitor kábelét a lehetőség szerinti csatlakozóba kötöttem és nem adott képet, de a diagnosztika ugyan úgy lezajlott, hibát nem jelzett.

Kérdésem a következő:

A működéséről letudnál nekem írni egy pár sort mert annyira nem ismerem ezt a Voodoo1 -es kártyát.

Élőszőr csak a fordítókábeles részén jön ki a VGA jel? :Mert ha igen akkor az jó nagy szívás lesz ,mert a kábel ugyan megvan de már egy éve nem futottam bele. -

A második kérdés:

Van egy Sound Blaster 16 CT2290 -es hangkártya, amiről sajnos három elkó eltűnt.

Ebből kettő nagy, gondolom, hogy a kicsatoló kondenzátor akar lenni a jobb és a bal csatornának (c116, c137) TEA2025 -ös Ic -ből, még annyira nem vettem szemügyre. Van egy közvetlen TDA1387 -es IC közvetlen társaságában, de azt nem tudtam már megállapítani, hogy melyik lábra megy, mert az IC alá bekúszik. Az adatlap alpján, ha a 7 -es lábra csatlakozik, akkor 1µF tegyek oda?

Szerk.: továbbá találtam még kettőt, de azt már lokalizáltam a Line Out jobb, bal csatorna elkói lennének azok.
(#) kadarist válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Szia!
Ez csak egy video-gyorsítókártya, önmagában nem ad képet. Egyes régi játékok grafikai gyorsítását végezte úgy, hogy a már meglévő videokártya kimenetét bele kell kötni ebbe a kártyába, majd a monitort csatlakoztatod a Voodoo-ba. Itt találsz leírást és képeket a gyorsítókártyáról.
(#) _ampervadasz_ válasza kadarist hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Értem már, ötletes, köszi a segítséget.

Csak a játékokhoz jó, Videóanyaghoz nem?

Csak játékhoz jó.
(#) _ampervadasz_ válasza kadarist hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Ez nagy kár. Sebaj, dísznek azért jó lesz.

Köszi a segítséget.

Szívesen!
(#) Riddick01 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Szia mindenkinek aki olvassa!!
Velem is hasonló dolog történt mint mukamaki15-el.
Vírust szerencsére nem kaptam de szerettem volna kitakarítani a hűtő ventilátort és a hűtőbordákat .
Szétszerelés közben a hűtőbordára tapadt processzort (amiről igazából nem tudtam,hogy nem ilyen formában kellene kijönnie)takarítás után visszatettem. A gépet összeraktam. Restart majd meglepetésként ért,hogy se kép se hang. A gép indult ventilátorok üzemben de a rendszer nem indult be.
Ezután itt a fórumon olvastam a hozzászólásokat.
A probléma megoldása szerencsés kimenetelű volt.
Szétszerelés majd a processzor óvatos leválasztás tisztítás zsírozás után a kis kar fel processzor be összeszerelés és most csendesen de legfőképp tökéletesen működik minden.
Üdv mindenkinek !
Köszönöm belfi2-nek a megoldást.

(#) belfi2 válasza Riddick01 hozzászólására (») Okt 16, 2010 /

Nagyon szívesen!
(#) belfi2 hozzászólása Okt 17, 2010 /

Hali!
Most szóltak a Lányomék hogy nem indul a gép .Az üdvözlő képig bejön aztán semmi .Csökkentett módban beállítottam az órát,akkor bejött rendben.Megnéztem a BIOS-t csak az óra ment el,a többi beállítás maradt az előzőleg beállítottakon. Most kikapcsoltam a szinkronizálást megnézzük hogy mit csinál.Érdekes módon újra indítani simán lehet akkor nem vacakol.(Tusi M)
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Úgy látszik teljesen mind egy neki, hogy be, vagy ki van kapcsolva a szinkronizálás.Reggel bekapcsolva rendesen indult a gép.Kikapcsoltam, és kb két óra múlva ismét be ,akkor viszont már kérte a rendszer időt.Olyan is előfordult, hogy más időre (órára )állt át de a dátumot meg hagyta.Vagy dögölne be végleg vagy gyógyulna meg mert a köztes állapot kiakasztó.
(#) jancsi8511 hozzászólása Okt 18, 2010 /

Sziasztok
Lenne itt egy kisebb gondom az operációs rendszerrel,Az XP-t szerettem volna lecserélni megint Windows 7-re mikor kicsomagolja a fájlokat és újraindítja a gépet nem fojtatja a telepítést hanem kiad nekem egy olyat hogy "winload.exe"nem tölthetőben.már többször is felraktam ezt a rendszert de eddig soha nem csinált ilyet. Valami ötlet??
(#) bbb válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Cseréld ki az elemet (CR2032-es), utána elvileg jó lesz.
(#) belfi2 válasza bbb hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Szia!
Már kicseréltem de semmi javulás ,és csak ez óra megy el a többi beállítás meg marad.

Más:Az egyik ismerősöm hozott egy PC-t ASUS P4P800S-X alaplappal hogy nem indul.Szétszedtem, a RAM-ot ki és azt hittem megvan a hiba oka.A RAM-on elfüstölt a NYÁK egy vezetője.A maradék RAM-mal indult szépen csak mikor betöltötte az XP-t és bejött az asztal akkor felugrott két DOS-os ablak és leállította a gépet A hibaüzenetet nem lehetett elolvasni.Gondoltam újra telepítem amit meg is tettem .Remekül működött de délután szóltak hogy nem lehet megint beindítani mert folyton újra indul, a bejelentkezés után.Ugyanaz a két DOS ablak ugrik fel de nem ír semmit ki.A maradék RAM-ot teszteltem OK Csökkentett módban megy rendesen. és nem ír semmit a hibanapló.A táp szerintem rendben bár az 5V az 5,25V ami épp a benne van a tűrésben.Most megint telepítem.Szerintetek mi a hiba oka?
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Szar napod van... ennyi

Lehet ,hogy túlmelegszik a proci . Talán tuningolják ? A ram mitől füstölhet el? Szerintem sok volt neki a feszkó.
(#) belfi2 válasza ptesza hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Szia! Hát mondasz valamit, és még mindig Nincs vége(2 1/2 óra)
Nem hiszem hogy tuningolták volna az ismi gyerekeié azok még túl fiatalok hozzá.A biost vissza állítottam alapra de a DOS-os ablakok akkor is felugrottak.Most lett kész a második kör telepítés és minden rendben van (eddig) Megjegyzem a HDD regenerátor talált egy hibát a lemezen, a HD Sentinel nem tudom mit mond rá.Ha alaplap hibás lenne akkor most nem működne tökéletesen, és a telepítést sem vette volna fel,kondi nem púpos sem a tápban sem a lapon. Erre hogy varrok gombot még nem tudom. :nemtudom:
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Kicsit hosszú, de megéri elolvasni !

Már jártam úgy , egy közeli nagyon jó ismi kisfiával: Hínak , hogy nem jó a gép , mindig újraindul fagy meg ilyenek. Jó mondom átnézem a gépet. Hűtők ellenőrzése , kicseréltem a tápot egy fsp-re ,mert szent meggyőződése volt a kis tulajnak ,hogy biztosan az a hiba. Ami igaz az igaz ,tényleg egy codegen volt benne. Ugyanolyan szar , nagy köpködés lesés , anyázás meg ilyenek. Na akkor gyorsan egy ram-test. 2 db kingston 2 gb -os modul van benne ddr2.Hiba hiba hátán.Egyik modul ki , és megjavult. Na mondom ez ram csere lesz. Élettartam garancia , ha ha ha , megy vissza . Korábban ezeket a modulokat már cserélték egyébként. De most visszaküldték ,mondván ,hogy jók több napot tesztelték egy ottani gépben. Fel voltam háborodva , de kulturált maradtam. Az időzítésekről kaptam nemi infót. Ekkor kezdtem gondolkodni , az időzítések meg ,hogy állítódhattak el?? ?
Megjöttek vissza a ramok , bele a gépbe , természetesen csak az egyik jó. És ekkor sújtott le a villám ! A bios dátum egészen friss a 1.5 éves gépben! Na gyorsan megnéz net bios ügyben , ez bizony a legfrissebb beta verzió... Bios vissza egy nem beta-ra , a gép megjavul , időzítések rendben , minden OK! Bukta 2 futár , meg egy tápcsre ami nem volt igazán aktuális. Emberkém a netről tájékozódott mindenfelől és így sikerült biost is frissíteni , és egy jól működő gépet elrontania.

*** én meg kivettem..köb.. Még jó hogy nem vastag pirossal írtad ide..
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Ezek a DOS ablakok simán lehetnek valami trójai jellegű program "termékei" is... mert egy hibás gép mért pont DOS ablakokat dobálna fel... azt lehet látni, hogy van-e bennük valami?
(#) coyote55 hozzászólása Okt 19, 2010 /

A segítségeteket kérem!
A lányom gépére frissen telepített XP miért zaklat állandóan, hogy "kapcsolat nélküli munka"?
Az a gép az életben nem volt a netre kiengedve, még hálókártya sincs benne, amitől ingerenciája támadna.
A hardver: Soltek HOT663 alaplap, processzor: PIII 667 MHz, Slot1-es, 256 MB RAM.
Előre is köszönöm.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Sziasztok.

Nem akarok vészmadárkodni, de lehet, hogy mégis van valami probléma az ellátással.

A RAM modulok környékén egy elkózással lehetne segíteni a problémán.

Ami még előfordulhat, hogy összeférhetetlenség támadt egy illesztőprogrammal, mert rosszul lett megírva és ebben a verzióban stophibát generál.

Érdemes lenne ebben az esetben csökkentett módban indítani a gépet (ha lehetséges), és tiltani az automatikus újraindulást Rendszerhiba esetén.

A beállítás a következő módon érhető el:
jobb klikk a saját gép ikonján, majd a Speciális fülön az Indítás és helyreállítás kiválasztva, kiveszed a pipát.

Ebben az esetben akkor legalább meglehet tekinteni a Rendszerhiba üzenetét, és lokalizálni a problémát.
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Okt 20, 2010 /

Szia!
Nem hiszem ,mert nálam tökéletesen működött mint ahogy most is immár második napja.Szerintem a két kis gézengúz nem a leállítási sort választotta hanem lekapcsolta az elosztót és megsérült a merevlemez ahol az operációs rendszer van.Olyan gyorsan eltűnt hogy csak annyit láttam hogy "sys32".
De azért köszi mert menne van a pakliban a vírus lehetőség.
Következő: »»   111 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem