Fórum témák
» Több friss téma |
Minden alaplapon - emlékeim szerint - van egy 32.767 Hz-es kvarc. Én ott néznék körül...
Ha minden beállítás megmarad a CMOS RAM-ban, akkor a probléma szerintem az oszcillátornál lehet.
Tantálok? Pedig azokra nem jellemző az ilyen öregedés. Soká gondoltam volna rájuk ránézésre, de ilyen pozícióban talán gyanúval éltem volna. Jók az ilyen tapasztalások!
Igen, van ilyen: Bővebben: Link
helló mindenkinek! olyan kérdésem lenne, hogy ha a laptop környékére (mindkét oldalára, kb 50cm-en belülre) rakok két hangfalat, mely nincs mágnesesen árnyékolva nagy problémát okozhat?
Én tudom, hogy van ilyen . A kérdés arra irányult, hogy az idő eltérése mindig fix, vagy egy bizonyos dátumra áll vissza. Előbbi esetben a Windows időszinkron lehet oka a dolognak, ha valami távoli ország időzónáját akarja magáénak tudni.
Szia.
Nem nem tantálok voltak azok, csak sima műanyagházba fröccsentett kondenzátorok voltak.
Didyman. Ismersz olyan kapcsolást, amivel feltudnék programozni egy 2732 -es CMOS PROM -ot.
A legegyszerűbb kapcsolás lenne a legjobb diszkrét elemekkel, amit LPT re lehetne rákötni. Összesen csak kettőt kéne felprogramozni nem többet.
Szia!
Köszi, majd ha megint szólnak hogy állítani kell majd meg keresem és át nézem.
Ismét itt.
Találtam a pincében egy Diamond Monster 3D 3dfx Voodoo1 4MB PCI videokártyát, és nem bírom működésre bírni. A kártyán kettő darab D-sub csatlakozó van. Az egyik papás, a másik anyás. Fogtam az LCD monitor kábelét a lehetőség szerinti csatlakozóba kötöttem és nem adott képet, de a diagnosztika ugyan úgy lezajlott, hibát nem jelzett. Kérdésem a következő: A működéséről letudnál nekem írni egy pár sort mert annyira nem ismerem ezt a Voodoo1 -es kártyát. Élőszőr csak a fordítókábeles részén jön ki a VGA jel? :Mert ha igen akkor az jó nagy szívás lesz ,mert a kábel ugyan megvan de már egy éve nem futottam bele. - A második kérdés: Van egy Sound Blaster 16 CT2290 -es hangkártya, amiről sajnos három elkó eltűnt. Ebből kettő nagy, gondolom, hogy a kicsatoló kondenzátor akar lenni a jobb és a bal csatornának (c116, c137) TEA2025 -ös Ic -ből, még annyira nem vettem szemügyre. Van egy közvetlen TDA1387 -es IC közvetlen társaságában, de azt nem tudtam már megállapítani, hogy melyik lábra megy, mert az IC alá bekúszik. Az adatlap alpján, ha a 7 -es lábra csatlakozik, akkor 1µF tegyek oda? Szerk.: továbbá találtam még kettőt, de azt már lokalizáltam a Line Out jobb, bal csatorna elkói lennének azok.
Szia!
Ez csak egy video-gyorsítókártya, önmagában nem ad képet. Egyes régi játékok grafikai gyorsítását végezte úgy, hogy a már meglévő videokártya kimenetét bele kell kötni ebbe a kártyába, majd a monitort csatlakoztatod a Voodoo-ba. Itt találsz leírást és képeket a gyorsítókártyáról.
Értem már, ötletes, köszi a segítséget.
Csak a játékokhoz jó, Videóanyaghoz nem?
Csak játékhoz jó.
Ez nagy kár. Sebaj, dísznek azért jó lesz.
Köszi a segítséget.
Szívesen!
Szia mindenkinek aki olvassa!!
Velem is hasonló dolog történt mint mukamaki15-el. Vírust szerencsére nem kaptam de szerettem volna kitakarítani a hűtő ventilátort és a hűtőbordákat . Szétszerelés közben a hűtőbordára tapadt processzort (amiről igazából nem tudtam,hogy nem ilyen formában kellene kijönnie)takarítás után visszatettem. A gépet összeraktam. Restart majd meglepetésként ért,hogy se kép se hang. A gép indult ventilátorok üzemben de a rendszer nem indult be. Ezután itt a fórumon olvastam a hozzászólásokat. A probléma megoldása szerencsés kimenetelű volt. Szétszerelés majd a processzor óvatos leválasztás tisztítás zsírozás után a kis kar fel processzor be összeszerelés és most csendesen de legfőképp tökéletesen működik minden. Üdv mindenkinek ! Köszönöm belfi2-nek a megoldást.
Hali!
Most szóltak a Lányomék hogy nem indul a gép .Az üdvözlő képig bejön aztán semmi .Csökkentett módban beállítottam az órát,akkor bejött rendben.Megnéztem a BIOS-t csak az óra ment el,a többi beállítás maradt az előzőleg beállítottakon. Most kikapcsoltam a szinkronizálást megnézzük hogy mit csinál.Érdekes módon újra indítani simán lehet akkor nem vacakol.(Tusi M)
Úgy látszik teljesen mind egy neki, hogy be, vagy ki van kapcsolva a szinkronizálás.Reggel bekapcsolva rendesen indult a gép.Kikapcsoltam, és kb két óra múlva ismét be ,akkor viszont már kérte a rendszer időt.Olyan is előfordult, hogy más időre (órára )állt át de a dátumot meg hagyta.Vagy dögölne be végleg vagy gyógyulna meg mert a köztes állapot kiakasztó.
Sziasztok
Lenne itt egy kisebb gondom az operációs rendszerrel,Az XP-t szerettem volna lecserélni megint Windows 7-re mikor kicsomagolja a fájlokat és újraindítja a gépet nem fojtatja a telepítést hanem kiad nekem egy olyat hogy "winload.exe"nem tölthetőben.már többször is felraktam ezt a rendszert de eddig soha nem csinált ilyet. Valami ötlet??
Cseréld ki az elemet (CR2032-es), utána elvileg jó lesz.
Szia!
Már kicseréltem de semmi javulás ,és csak ez óra megy el a többi beállítás meg marad. Más:Az egyik ismerősöm hozott egy PC-t ASUS P4P800S-X alaplappal hogy nem indul.Szétszedtem, a RAM-ot ki és azt hittem megvan a hiba oka.A RAM-on elfüstölt a NYÁK egy vezetője.A maradék RAM-mal indult szépen csak mikor betöltötte az XP-t és bejött az asztal akkor felugrott két DOS-os ablak és leállította a gépet A hibaüzenetet nem lehetett elolvasni.Gondoltam újra telepítem amit meg is tettem .Remekül működött de délután szóltak hogy nem lehet megint beindítani mert folyton újra indul, a bejelentkezés után.Ugyanaz a két DOS ablak ugrik fel de nem ír semmit ki.A maradék RAM-ot teszteltem OK Csökkentett módban megy rendesen. és nem ír semmit a hibanapló.A táp szerintem rendben bár az 5V az 5,25V ami épp a benne van a tűrésben.Most megint telepítem.Szerintetek mi a hiba oka?
Szar napod van... ennyi
Lehet ,hogy túlmelegszik a proci . Talán tuningolják ? A ram mitől füstölhet el? Szerintem sok volt neki a feszkó.
Szia! Hát mondasz valamit, és még mindig Nincs vége(2 1/2 óra)
Nem hiszem hogy tuningolták volna az ismi gyerekeié azok még túl fiatalok hozzá.A biost vissza állítottam alapra de a DOS-os ablakok akkor is felugrottak.Most lett kész a második kör telepítés és minden rendben van (eddig) Megjegyzem a HDD regenerátor talált egy hibát a lemezen, a HD Sentinel nem tudom mit mond rá.Ha alaplap hibás lenne akkor most nem működne tökéletesen, és a telepítést sem vette volna fel,kondi nem púpos sem a tápban sem a lapon. Erre hogy varrok gombot még nem tudom. :nemtudom:
Kicsit hosszú, de megéri elolvasni !
Már jártam úgy , egy közeli nagyon jó ismi kisfiával: Hínak , hogy nem jó a gép , mindig újraindul fagy meg ilyenek. Jó mondom átnézem a gépet. Hűtők ellenőrzése , kicseréltem a tápot egy fsp-re ,mert szent meggyőződése volt a kis tulajnak ,hogy biztosan az a hiba. Ami igaz az igaz ,tényleg egy codegen volt benne. Ugyanolyan szar , nagy köpködés lesés , anyázás meg ilyenek. Na akkor gyorsan egy ram-test. 2 db kingston 2 gb -os modul van benne ddr2.Hiba hiba hátán.Egyik modul ki , és megjavult. Na mondom ez ram csere lesz. Élettartam garancia , ha ha ha , megy vissza . Korábban ezeket a modulokat már cserélték egyébként. De most visszaküldték ,mondván ,hogy jók több napot tesztelték egy ottani gépben. Fel voltam háborodva , de kulturált maradtam. Az időzítésekről kaptam nemi infót. Ekkor kezdtem gondolkodni , az időzítések meg ,hogy állítódhattak el?? ? Megjöttek vissza a ramok , bele a gépbe , természetesen csak az egyik jó. És ekkor sújtott le a villám ! A bios dátum egészen friss a 1.5 éves gépben! Na gyorsan megnéz net bios ügyben , ez bizony a legfrissebb beta verzió... Bios vissza egy nem beta-ra , a gép megjavul , időzítések rendben , minden OK! Bukta 2 futár , meg egy tápcsre ami nem volt igazán aktuális. Emberkém a netről tájékozódott mindenfelől és így sikerült biost is frissíteni , és egy jól működő gépet elrontania. *** én meg kivettem..köb.. Még jó hogy nem vastag pirossal írtad ide..
Ezek a DOS ablakok simán lehetnek valami trójai jellegű program "termékei" is... mert egy hibás gép mért pont DOS ablakokat dobálna fel... azt lehet látni, hogy van-e bennük valami?
A segítségeteket kérem!
A lányom gépére frissen telepített XP miért zaklat állandóan, hogy "kapcsolat nélküli munka"? Az a gép az életben nem volt a netre kiengedve, még hálókártya sincs benne, amitől ingerenciája támadna. A hardver: Soltek HOT663 alaplap, processzor: PIII 667 MHz, Slot1-es, 256 MB RAM. Előre is köszönöm.
Sziasztok.
Nem akarok vészmadárkodni, de lehet, hogy mégis van valami probléma az ellátással. A RAM modulok környékén egy elkózással lehetne segíteni a problémán. Ami még előfordulhat, hogy összeférhetetlenség támadt egy illesztőprogrammal, mert rosszul lett megírva és ebben a verzióban stophibát generál. Érdemes lenne ebben az esetben csökkentett módban indítani a gépet (ha lehetséges), és tiltani az automatikus újraindulást Rendszerhiba esetén. A beállítás a következő módon érhető el: jobb klikk a saját gép ikonján, majd a Speciális fülön az Indítás és helyreállítás kiválasztva, kiveszed a pipát. Ebben az esetben akkor legalább meglehet tekinteni a Rendszerhiba üzenetét, és lokalizálni a problémát.
Szia!
Nem hiszem ,mert nálam tökéletesen működött mint ahogy most is immár második napja.Szerintem a két kis gézengúz nem a leállítási sort választotta hanem lekapcsolta az elosztót és megsérült a merevlemez ahol az operációs rendszer van.Olyan gyorsan eltűnt hogy csak annyit láttam hogy "sys32". De azért köszi mert menne van a pakliban a vírus lehetőség. |
Bejelentkezés
Hirdetés |