Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   201 / 1155
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

A BIOS-ban nézted hogy engedélyezve van e?
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Az volt majdnem az első, de erre vonatkozó beállítást nem találtam.

belfi2 most sírok! :rinya:
Ugye, hogy nem állítottam be a BIOS -ban a PS2 -es egértámogatást!
A boot opcióban elbujt, én meg a super I/O ban kerestem a beállításokat (ott található a hardverek ki-be kapcsolását és báziscímet beállító szolgáló beállítások 99,9% az a 0,1% már nem fért be a keretbe pedig vagy 200 karakter hely szabad hely volt a képernyőn. Ever AZUSZ!)

Ez idáig rekord!

Épp most akartam írni hogy én is a Boot settings config-ban találtam meg.
De legalább meg van!
Ez is ASUS!

Mostanában egy kicsit szétszórt vagyok, amik a kezem közé kerültek, vagy driver hiányzik, vagy javításra szorul, és besokalltam.

Éppenséggel még egy 24portos switch van hátra javításra, szerencsére abban csak kettő elkót kéne cserélni, mert szegénykék, kigömbölyödtek, alig tudtam kiforrasztás után csavarhúzóval kifeszegetni a EMI szűrő és a hűtőborda fogságából. Apropó, még arra is ügyelt a kedves gyártó, hogy a borda oldalról és felülről is jól közrefogja az elkót. Most kap egy szép nagy passzív hűtés az a DuoSottky dióda, szépen messze az elkóktól kivezetve a nyákról.

A szervergép építésén is már túl vagyok.

Hopp! Apropó szervergép, a BIOS -ban hol találom azt a funkciót, ahol is azt tudom ki-be kapcsolni, hogy áramszünet után azonnal induljon a gép?
jelen esetben erre funkcióra nincsen szükség ( még ).

Ja meg a tavasz fáradtság és ez a hülye idő is sokat közre játszik.Tehát BIOS->Power->Restore on AC power loss: Kikapcsol vagy utolsó állapot vagy újraindul

Köszi még egyszer, majd holnap kipróbálom, a telepek is kimerültek, most megyek aludni.

Jó éjt.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Projekt - támogatott hardware lista -ez a projekt, mindjárt a támogatott hardverek listája, viszont én vettem egy 3COM 3c905b-tx kártyát, és ahogy itt "finoman" írják hogy "egyes" 3com kártyák csak may 128k eepromot támogatnak, szóval ez a kártya is pont ilyen és nekem 512-es et kellene programozni, az érdekes, hogy -force kapcsolóval olvasni tud, ellenőrizni is, viszont az íráskor hibázik, de nem állandó helyen, de nagyjából kb 8 féle helyet láttam a sok sok futtatási próbálkozás közben amit írt, hogy ott lett hiba ezért leáll---> egy hátulütője van ezen felül(vagy valakinek pont előny, nekem inkább hátulütő) hogy LINUXOS, elvileg van windows-port hozzá de c forráskódként, azt meg általában a hajunkra kenhetjük win-ben... nekem pl ötletem sincs hogy fordítanám le, ami azért linuxban ha minden úgy működik, ahogy kellene neki nem bonyolult (ugye ./Configure make make install...)

Szóval ez jó is lehetne pont bios eepromokat írni, de így elég körülményes, bár lehet még egy Realtek kártyával megpróbálom, csak a gond, hogy olyan kéne amin 32 tűs eeprom hely van, és a 8139/8139C jó a D végű nem... elvileg...

Viszont van egy másik projekt amit találtam ez a willepronak valami átalakított változata, de annak a programjával is megy, szinte mindent megesz, de kb egy TTL temető, EzoFlash a neve, viszont a "hivatalos" nyáktervüket most tették kétoldalassá, szóval ez így hogy nekem kb 1-2 ic-re kéne kicsit túl körülményes... még akkor inkább a linux, persze ki mit szeret...
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Hali!
Belenézegettem ebbe a projetkbe,de inkább maradok a cserés módszernél.A régebbi lapokon (p2) a BIOS még kétsoros (2x16) pin eepromokkal volt megoldva és a cserélős módszer ott is működhet.Hogy valójában működik e azt nem tudom mert sosem próbáltam.Egy időben foglalkoztatott a dolog hogy csinálok átkapcsolható foglalatos Flashrom modult de letettem róla.Nem naponta csinálom hogy megérje,viszont nem dobtam ki a P3-as lapot és azt csak erre használom.(Egy régi szekrény elvágott ajtajára van felszerelve így könnyen hozzá lehet férni.)De még az idén nem kellett elővenni.
(#) sprofan hozzászólása Ápr 16, 2011 /

Sziasztok!
Van ez az onlie Flash játék (csatolt kép), és egyszerűen nem tudom átállítani a játék méretét. Firefox, IE és Operában is ugyan ekkora mint a képen, a játékon belül ha állítom a keret akkor is ugyan ekkora marad. Teljes képernyőn is ugyan ilyen kicsi a játék, jobb egérgombos Flash beállításokban is próbáltam de egyszerűen nem megy. A legújabb Flash player van fent, de már nagyon régóta ilyen kicsi a kép. Esetleg valakinek ötlet hogy mivel próbálkozzak?

187.jpg

(#) DJanosi hozzászólása Ápr 16, 2011 /

Üdv! Van egy IBM Pentium III gépem és a guta beleütött minden baj előfordult vele pláne olyan amiről nem hallani .Mar lassan kistudíroztam de most az a bajom hogy nagyobb rázkódásra kikapcsol a gép vagyis inkább lefagy szerintem mert a CPU kimozdul a helyéről egy pillanatra és az eppeg elég Mit szóltok?Valszaitokat köszönöm
Üdv:Levente
(#) belfi2 válasza DJanosi hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Szia!
Egy CPU nem olyan könnyen mozdul meg a foglalatban ha rendesen le van fogatva.Nézd át az összes csatlakozót, foglalatot. (PCI,RAM, HDD 40 pin interface STB)Nem árt mindent kivenni és néhányszor újra csatlakoztatni.Egy nagyobb csapásra a HDD is be szokott kattanni de akkor annak nemsora konyec lesz.
(#) DJanosi válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

En azért gyanakvók a CPU rá mert az nem az a lapra fekvő tehát párhuzamos az alaplappal hanem olyan kiálló metsző állásban elhelyezkedő és hat.....!?

Légyszi írd le az alaplap pontos típusát .
Ha olyan mint a régi PII-esek akkor vedd ki a procit és a foglalatot vizsgád át ,hogy az érintkezők rendben vannak-e!
(#) DJanosi válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Sajna nem kapok iratot! De annyit mondhatok hogy ez nem olyan kocka hogy fektetem bele az alaplapba hanem egy téglatest amire rá van fogata a hűtés és a téglalap éle az érintkező tehát derékszögén éri a proci az alaplapot az alaplap pedig bazi nagy !

Az alaplapon lennie kell egy azonosító számnak vagy a processzor oldalán.
(#) abyka1979 válasza DJanosi hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Szia!

Ezt a progit töltsd le: Bővebben: Link,és telepítsd a gépre(persze ha nem fagy le addig.
Ez részletesen kiír minden információt a gépedről.
Magyar nyelvű.
Így talán kiderül az alaplap tipusa.
(#) DJanosi válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Ezt írja a proci oldalán:500/512/100/20V S1
095 10064-0461-COSTA RICA
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Nem kell ehhez átkapcsolható foglalatos modul, én egy szimpla foglalat átalakítót csináltam aminek az egyik fele belemegy a kártya dip32-es foglalatába és a nyák másik szélén meg van egy plcc32 foglalat a bios epromnak, és ha minden jól működik akkor elvileg a hálózati kártyával lehet az epromot megírni. A rendszer biost nem kell így a dologba belekeverni, amit én mondjuk nem szívesen tennék...
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Megértem!
De egy javarészt értéktelen lappal csinálod,( AGP slot hibás csak PCI-ról megy) akkor nincs sok veszteni valód.Egyébként csak akkor lehet elrontani ha fordítva teszed be a flasht vagy a sajátodat írod felül.Ezek olyan dolgok amiket kis odafigyeléssel el lehet kerülni.
(#) belfi2 válasza DJanosi hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Tényleg próbáld meg az vagy az AIDA-t vagy az Everest-et vagy valamilyen diagnosztizáló programmal kideríteni a lap típusát.Egyébként valószínűleg a Slot1 ről van szó!Mindegy amit fentebb írtam az marad ,de a procit is kiveheted (csak a foglalatból ne a tömbből )és takarítsd meg az érintkezőket.Ha ezek után is csinálja léphetünk tovább.De valamit nem értek miért kell a PC-t ütögetni,rázni, :nemtudom: !

Slot 1.jpg

(#) DJanosi válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Ilyen az enyém proci is és nem ütögetem csak van nekem is egy elektronikai műhelyem és az asztala alatt helyezkedik el vagyis az asztalnak van egy alapsora ami 10 cm a földtől oda van rögzítve az asztalhoz tehát a gép érintkezik az asztallal és ha valamit ütök az asztalon akkor a gép is rázkódik!
(#) moltam hozzászólása Ápr 17, 2011 /

Helosztok.
Miután alaplapot cseréltem, a gépem PIII procival nem akar elindulni, xp cd ről se bootol. A hidak egyeznek. A driverek betöltése után vagy megáll, vagy újraindul. Winyóról kék képernyő IQRL NOT LESS OR EQUAL vagy megáll vagy újraindul. PII vel megy. Döglött a procc?
(#) lala1975 hozzászólása Ápr 17, 2011 /

hali

segítségre lenne szükségem. van egy asus f5m típusú laptopom és nem müködik egyik usb sem (egér, külső vinyó,stb). vettem egy st-lab c-310 express kártyát de azt sem ismeri fel a rendszer,tehát sehogy nem tudok usb eszközt csatlakoztatni a géphez. van valmilyen megoldás?
(#) Legato13 hozzászólása Ápr 17, 2011 /

Sziasztok!
A problémám a következő:
Formatáltam a gépet, majd felraktam ugyan azt az x64-es Win7-et, ami előtte is fent volt. Felraktam a legújabb: DirecX-et, PhysX-et, nVidia drivert, .net-eket, alaplahoz a drivereket, úgy ahogy azt mindig is szoktam. Ezzel szemben a játékok akadnak, méghozzá akkor amikor úgy tűnik, hogy valamilyen modellt akar betölteni, mintha a VRAM eléréssel lenne valami. Szerintetek mi lehet a gond?
(Túlzott melegedés nincs. Gép: P5QC alap, Q9400 proci, GTX260 videókárlya, 4GB DD3 RAM)
Köszönöm.
(#) Kovidivi válasza lala1975 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Újratelepíteni próbáltad már? Hogyan jött elő a probléma? Túl lettek terhelve a portok? Próbálj meg egy Live Ubuntu CD-ről boot-olni, aztán egyből kiderül, hogy a hardware vagy a software a hibás.
(#) belfi2 válasza lala1975 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Szia!
Gondolom a BIOS-ban engedélyezve van az USB.Ha igen akkor nem tudom.(egyenlőre)
(#) belfi2 válasza Legato13 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Próbálj meg egy VRAM tesztet csinálni. Ha jól emlékszem hasonló a program neve is VRAM Teszter.
(#) belfi2 válasza DJanosi hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Szerintem a legjobb megoldás, a takarítás után ha kiveszed az asztalból,és egy független rázkódás mentes helyre teszed.
(#) BEMcorp válasza lala1975 hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Szia!

Sajnálattal olvasom, hogy a bővítőkártyás megoldás se működik (én javasoltam).
Ha azóta még nem installáltad újra a windowst, akkor most itt az ideje. És ha van rá lehetőséged, ne ugyan ezt a verziót tedd vissza.
Ha azután se kezdenek működni az USB-k, akkor sajnos az lesz a hiba, amit először gondoltunk: a vezérlő chip halt meg, nagy valószínűséggel.
Következő: »»   201 / 1155
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem