Fórum témák
» Több friss téma |
Szia Robi. Sajnos nem igen lehet valószínű, de lehet regisztráltam egyszer csak már nem emlékszem. (Az utóbbi időkben meg már nem élek a fórumoknak sem)
Sziasztok.
Újra kéne telepítenem egy gépet. De nem megy Az xp telepítő mé a teljes elindulása előtt kék halált dob. próbáltam több vinyóval, sata p-ata. De az eredmény ugyanaz. Tudnátok segíteni? Már semmi ötletem.
Cirka 5 órája szenvedek a géppel. Már elindul a telepítő de most mással van gondja.
Ez talan segit:http://pcforum.hu/tudastar/69768/Xp+telepitese+kozben+vegzetes+hiba.html
A múltkor említettem a grafikust ami nem volt rendesen felpasztázva. Esetleg tudja valaki, hogy az NVidea 8800es típusnál mi szolgáltassa a képet? Van egy nagy proci fém borítással (legalább 4*4cmes), és egy kisebb műanyagtetejű, BGA kiszerelésű (a chip 0,5*0,5cmes).
Ha rákötöm a monitort már nem írja ki, hogy nincs jel, ennyi a teljes életjele, nyomkodással se sikerült semmit kideríteni, jó lenne, egy kis segítség merre induljak.
Hali!
Kapcsolni kapcsolja a monitor? Nekem az a gyanúm hogy szegény grafikus hőgutát kapott.Nézd meg hűtés nélkül kézzel, ha a bekapcsolás pillanatától extrémen melegszik (pillanatok alatt forró lesz) akkor nem sok jövőt jósolok neki,de hogy őszinte legyek egyébként sem.A nincs je (monitor teszt) akkor jelenik meg a képernyőn ha a csatlakozó a levegőben lóg.(érintkezés hiba).Ha viszont testre "ütött" akkor semmi nem fog megjelenni .
Semmi életjelet nem ad. Ha kézzel kapcsolom a bekapcsolás pillanatában a monitort, akkor se. Egy P2es hűtője van rajta, 5perc múlva tojást süthetek rajta, nem lehet kézzel megfogni. Utoljára 9600ast kezeltem, az se volt sokkal hűvösebb, abban volt életjel, és a végén kikúráltam. Egyetlen életjele hogy fütyül, ha nem kapja meg a külső tápot. De ez simán egy csipogó, semmi elektronika nem kell hozzá.
Másnem próba szerencse alapon majd kicsit ráfőzök.
Sziasztok!
Van egy service manual amire nagy szükségem lenne, de egyszerűen nem tudom leszedni, most én vagyok béna, vagy nem is lehet? Próbáltam már 3 féle böngészővel, gondolom fel kellene ugornia egy kis popup ablaknak hogy hova kívánom menteni de nem megy... Valakinek valami ötlet hogy miért nem tudom egyik böngészőmmel sem leszedni? Bővebben: Link
Hát, tényleg én vagyok a béna, ott a Get manual felirat Csak ugyan olyan a színe mint a Google reklám szövegének és valahogy átsiklottam felette
Nem csak te nem vetted észre...
Üdv Inhouse
Én még most sem látom De tényleg nem! Hol is van?
Nekem ezt irta ki :
This file is downloadable free of charge from the site... processing De többszori próbálkozásra sikerült , és engedte letöltni.
Helló!
A tanácsotokra lenne szükségem, hoztak hozzám ma este egy laptopot (valami újabb fajta Asus 2.2 GHz proci, 4 giga ram, Ati radeon 500 mb), amiben garancia által cserélve volt a képernyő, de a gazdája megkért, hogy rakjak rá egy új windowst, mert vírusos volt a gép meg egyebek, így hát megpróbáltam installálni rá egy XP-t, mert eredetileg is az volt rajta és működött is, be is bootol a cédé, elkezdi tölteni a szokásos dolgokat, aztán meg kidobja a csatolt üzenetet. Próbáltam windows 7-et is installálni rá, annak be sem bootol a cédéje, valamint próbáltam win 98-at és ott is problémázott az installer. A hdd-vel nem hiszem, hogy gond lenne, partition magic-el nyomtam rá particiókat, formáztam, lescanneltem és semmi hibát nem adott ki. Van valami ötletetek, hogy mi lehet?
Szia!
XP-t mókold meg úgy, hogy az alaplap SATA drájverét beleuszítod a lemezbe (pl. NLite megcsinálja neked), egyedül arra figyelj, hogy TEXT mode legyen kiválasztva, amikor belerakod. Olyankor szeret ugyanis így megdögleni a telepítő, amikor nem talál vinyót, ez meg többek közt a modern gépek SATA portja miatt van... (amikor XP született, még híre se volt)
Erre egy alternativ megoldás: Indítsuk újra a gépet, és a BIOS-ban a SATA vezérlő működését kapcsoljuk át AHCI módról IDE módra, és kezdjük újra a telepítést. Ilyenkor a vezérlő legacy IDE módba vált át, az XP pedig sima IDE-s merevlemeznek érzékeli a HDD-t.
Eredeti az xp telepítő lemezed? Nem lehet hibás? BIOS nem tiltja a MBR-be való írást? Nincs bekapcsolva ilyen fajta "vírusvédelem"?
SATA volt a hiba, kösz szépen mindenkinek
Nem tiltja, de ha tiltaná sem menne vele semmire, mert int 13h helyett nyugodtan beszélgethetsz az IDE kontrollerrel, abba meg a BIOSnak nincs lehetősége beleszólni. Az OS szintén nem tököl a BIOSszal, saját IDE driveren keresztül lemezel.
Mondjuk ez egy xp-nél igaz, tehát a feltelepített rendszer nem használ bios hívásokat. De vajon így van ez a telepítés elején is? Na abban már nem vagyok 100%-ig biztos.
Sziasztok!
Bocs, ha valaki ezzel a problémával már írt hozzászólást, én most nem olvasgattam a fórumot. A problémám az lenne, hogy a digitális fényképezőgéppel készítek képeket, amikor csatlakoztatom a számítógéphez, az felismeri azt, de a megnyitott mappa üres. Gyakorlatilag, mintha semmi kép nem lenne a gépen, pedig van. xp-vel működött, pár hónapja windows7 van telepítve. Amugy xp-s gépen, simán fel tudom tölteni a képeket. Tehát biztos nem fényképezőgép hiba. De hibaüzenetet meg nem ír, hogy pl nem kompatibilis a windows7-tel. Találkozott már vki ilyennel? Előre is köszi a választ.
Szerintem driver hiba lesz. Vagy nem kompatibilis a mostani drivered a WIN7-el vagy nincs is felinstallálva drivered. A gyártó oldalán nézz szét ha minden igaz ott meg kellene találnod a fényképezőgéppel és a WIN7-el kompatibilis drivert.
Üdv! Lenne két igencsak bosszantó gondom.
1: Indításkor elindul egy úgynevezett "ccleaner.exe" és 100%-ban lefogja a cpu-t. Ezt hogyan lehetne megszüntetni? 2: Pár napja, új ablak ugrik fel az "[Új kérdés felvetése]" gombra. Azóta Firefoxban nem tudok hozzászólni semmihez. Ablak előjön, írok, aztán tovább semmit sem csinál. Ötlet? Előre is Köszönöm!
Az elsőre az a megoldás hogy kikapcsolod az alkalmazás indítását az msconfig-ban. Ezt úgy teheted meg hogy a starton rákattintasz a futtatás gombra és beírod hogy msconfig majd enter és az előugró ablakban rámész az automatikus indítás fülre. Amelyik alkalmazást nem szeretnéd elindítani az asztal betöltődésekor az elől vedd ki a pipát. A másik problémát úgy háríthatod el, hogy felteszed a google chrome-t. Én is nagy mozillás voltam de majd 300 mega ramot zabált amellett hogy állandóan befagyogatott és a plugin container is elég idegesítő volt. Most hogy áttértem új világ nyílt a szememben. Próbáld ki hidd el tetszeni fog.
Helló! Köszi a segítséget, megtaláltam és kikapcsoltam. A Chrom kipróbálás alatt. Még egyszer köszönöm! Üdv.
Sziasztok.
Újabban előjött egy kis probléma, ami nagyon kezdi magát zavaróba kinőni. Egy DUAL DVI -os videokártyára rá van kettő monitor csatlakoztatva, abból az egyik egyszerűen megblondul, ha a számítógép be van kacsolva. Az történik, hogy a monitor alján található összes gomb elfelejt működni, egyedül a source gomb hoz elő egy Picture OSD -t amin a fényerő kontraszt állítható (lenne hal ehetne), és ki be kapcsolni sem lehet, mert a power gomb megnyomásakor is ugyan az jöb be, továbbá ugyan ez az OSD magától is képes megjelenni párosítva az auto adjusment Loced OSD menüelemmel. Szerintetek ilyenkor mi van? A videokártya beletud szólni a dologba? Érdekes amikor az egész számítógép ki van kapcsolva vissza kapom a vezérlést, de ha csak simán lehúzom a DVI kábelt mintha semmi nem történt volna, csak akkor nem ugrik fel semmi OSD "elem" magától. Ez a monitor egy 206BW samsung, és DVI kábelell használom nem kezeltetem HDTV ként. A videokártya egy Nvidia 9600GT
Egy próbát tehetnél méghozzá úgy hogy megcseréled a két monitort. Ha a másik monitornál is jelentkezik a probléma akkor a graffal lesz a gond vagy a kábellel, ha pedig továbbra is fennáll a probléma akkor a monitorban lesz a hiba.
A jelkábel az jó mert szervizes munkákra használom, meg nem az a törésre hajlamos gagyi csájnai verzió.
A cserén már átesett, akkor is előjött, teljesen mindegy hogy be volt e előzőleg tölve az OS vagy sem. Majd később lefogom tesztelni (másik géppel is). Köszönöm a segítséget.
Kizártnak tartom, hogy a videókártya okozna ilyet. Ez a monitor hibája lesz. Talán zárlatos a kezelőpanel, vagy nincs rendesen a helyén. Szedd szét és nézd meg!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |