Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   242 / 1149
(#) _ampervadasz_ válasza Rober_4 hozzászólására (») Szept 23, 2011 /

Szia Robi. Sajnos nem igen lehet valószínű, de lehet regisztráltam egyszer csak már nem emlékszem. (Az utóbbi időkben meg már nem élek a fórumoknak sem)
(#) Kocska hozzászólása Szept 25, 2011 /

Sziasztok.
Újra kéne telepítenem egy gépet. De nem megy Az xp telepítő mé a teljes elindulása előtt kék halált dob. próbáltam több vinyóval, sata p-ata. De az eredmény ugyanaz. Tudnátok segíteni? Már semmi ötletem.

IMG016.jpg

(#) Kocska hozzászólása Szept 25, 2011 /

Cirka 5 órája szenvedek a géppel. Már elindul a telepítő de most mással van gondja.
(#) Hx-2 válasza Kocska hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Ez talan segit:http://pcforum.hu/tudastar/69768/Xp+telepitese+kozben+vegzetes+hiba.html
(#) KTobi hozzászólása Szept 26, 2011 /

A múltkor említettem a grafikust ami nem volt rendesen felpasztázva. Esetleg tudja valaki, hogy az NVidea 8800es típusnál mi szolgáltassa a képet? Van egy nagy proci fém borítással (legalább 4*4cmes), és egy kisebb műanyagtetejű, BGA kiszerelésű (a chip 0,5*0,5cmes).
Ha rákötöm a monitort már nem írja ki, hogy nincs jel, ennyi a teljes életjele, nyomkodással se sikerült semmit kideríteni, jó lenne, egy kis segítség merre induljak.
(#) belfi2 válasza KTobi hozzászólására (») Szept 27, 2011 /

Hali!
Kapcsolni kapcsolja a monitor? Nekem az a gyanúm hogy szegény grafikus hőgutát kapott.Nézd meg hűtés nélkül kézzel, ha a bekapcsolás pillanatától extrémen melegszik (pillanatok alatt forró lesz) akkor nem sok jövőt jósolok neki,de hogy őszinte legyek egyébként sem.A nincs je (monitor teszt) akkor jelenik meg a képernyőn ha a csatlakozó a levegőben lóg.(érintkezés hiba).Ha viszont testre "ütött" akkor semmi nem fog megjelenni .
(#) KTobi válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 27, 2011 /

Semmi életjelet nem ad. Ha kézzel kapcsolom a bekapcsolás pillanatában a monitort, akkor se. Egy P2es hűtője van rajta, 5perc múlva tojást süthetek rajta, nem lehet kézzel megfogni. Utoljára 9600ast kezeltem, az se volt sokkal hűvösebb, abban volt életjel, és a végén kikúráltam. Egyetlen életjele hogy fütyül, ha nem kapja meg a külső tápot. De ez simán egy csipogó, semmi elektronika nem kell hozzá.

Másnem próba szerencse alapon majd kicsit ráfőzök.
(#) sprofan hozzászólása Szept 29, 2011 /

Sziasztok!
Van egy service manual amire nagy szükségem lenne, de egyszerűen nem tudom leszedni, most én vagyok béna, vagy nem is lehet? Próbáltam már 3 féle böngészővel, gondolom fel kellene ugornia egy kis popup ablaknak hogy hova kívánom menteni de nem megy... Valakinek valami ötlet hogy miért nem tudom egyik böngészőmmel sem leszedni?
Bővebben: Link
(#) sprofan válasza sprofan hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Hát, tényleg én vagyok a béna, ott a Get manual felirat Csak ugyan olyan a színe mint a Google reklám szövegének és valahogy átsiklottam felette
(#) Inhouse válasza sprofan hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Nem csak te nem vetted észre...

Üdv
Inhouse
(#) neogeo2 válasza sprofan hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Én még most sem látom De tényleg nem! Hol is van?
(#) mizsei.robi válasza neogeo2 hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Itt

itt.jpg

(#) b-max válasza mizsei.robi hozzászólására (») Szept 29, 2011 /

Nekem ezt irta ki :
This file is downloadable free of charge from the site... processing

De többszori próbálkozásra sikerült , és engedte letöltni.
(#) petitrial hozzászólása Szept 30, 2011 /

Helló!
A tanácsotokra lenne szükségem, hoztak hozzám ma este egy laptopot (valami újabb fajta Asus 2.2 GHz proci, 4 giga ram, Ati radeon 500 mb), amiben garancia által cserélve volt a képernyő, de a gazdája megkért, hogy rakjak rá egy új windowst, mert vírusos volt a gép meg egyebek, így hát megpróbáltam installálni rá egy XP-t, mert eredetileg is az volt rajta és működött is, be is bootol a cédé, elkezdi tölteni a szokásos dolgokat, aztán meg kidobja a csatolt üzenetet. Próbáltam windows 7-et is installálni rá, annak be sem bootol a cédéje, valamint próbáltam win 98-at és ott is problémázott az installer. A hdd-vel nem hiszem, hogy gond lenne, partition magic-el nyomtam rá particiókat, formáztam, lescanneltem és semmi hibát nem adott ki. Van valami ötletetek, hogy mi lehet?

Kép0135.jpg

(#) bbb válasza petitrial hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

Szia!

XP-t mókold meg úgy, hogy az alaplap SATA drájverét beleuszítod a lemezbe (pl. NLite megcsinálja neked), egyedül arra figyelj, hogy TEXT mode legyen kiválasztva, amikor belerakod.

Olyankor szeret ugyanis így megdögleni a telepítő, amikor nem talál vinyót, ez meg többek közt a modern gépek SATA portja miatt van... (amikor XP született, még híre se volt)
(#) petitrial válasza bbb hozzászólására (») Szept 30, 2011 /

És a win 7 miért nem bootol be vajon?
(#) Hx-2 válasza petitrial hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Csokkentsd le a ramot 2GB-ra.
(#) neogeo2 válasza bbb hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Erre egy alternativ megoldás: Indítsuk újra a gépet, és a BIOS-ban a SATA vezérlő működését kapcsoljuk át AHCI módról IDE módra, és kezdjük újra a telepítést. Ilyenkor a vezérlő legacy IDE módba vált át, az XP pedig sima IDE-s merevlemeznek érzékeli a HDD-t.

Eredeti az xp telepítő lemezed? Nem lehet hibás?

BIOS nem tiltja a MBR-be való írást? Nincs bekapcsolva ilyen fajta "vírusvédelem"?
(#) petitrial válasza petitrial hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

SATA volt a hiba, kösz szépen mindenkinek
(#) Powerslave válasza neogeo2 hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Nem tiltja, de ha tiltaná sem menne vele semmire, mert int 13h helyett nyugodtan beszélgethetsz az IDE kontrollerrel, abba meg a BIOSnak nincs lehetősége beleszólni. Az OS szintén nem tököl a BIOSszal, saját IDE driveren keresztül lemezel.
(#) neogeo2 válasza Powerslave hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Mondjuk ez egy xp-nél igaz, tehát a feltelepített rendszer nem használ bios hívásokat. De vajon így van ez a telepítés elején is? Na abban már nem vagyok 100%-ig biztos.
(#) hobit hozzászólása Okt 1, 2011 /

Sziasztok!
Bocs, ha valaki ezzel a problémával már írt hozzászólást, én most nem olvasgattam a fórumot.
A problémám az lenne, hogy a digitális fényképezőgéppel készítek képeket, amikor csatlakoztatom a számítógéphez, az felismeri azt, de a megnyitott mappa üres. Gyakorlatilag, mintha semmi kép nem lenne a gépen, pedig van.
xp-vel működött, pár hónapja windows7 van telepítve. Amugy xp-s gépen, simán fel tudom tölteni a képeket. Tehát biztos nem fényképezőgép hiba. De hibaüzenetet meg nem ír, hogy pl nem kompatibilis a windows7-tel.
Találkozott már vki ilyennel?
Előre is köszi a választ.
(#) edison14 válasza hobit hozzászólására (») Okt 1, 2011 /

Szerintem driver hiba lesz. Vagy nem kompatibilis a mostani drivered a WIN7-el vagy nincs is felinstallálva drivered. A gyártó oldalán nézz szét ha minden igaz ott meg kellene találnod a fényképezőgéppel és a WIN7-el kompatibilis drivert.
(#) CsemanAttila hozzászólása Okt 1, 2011 /

Üdv! Lenne két igencsak bosszantó gondom.
1: Indításkor elindul egy úgynevezett "ccleaner.exe" és 100%-ban lefogja a cpu-t. Ezt hogyan lehetne megszüntetni?

2: Pár napja, új ablak ugrik fel az "[Új kérdés felvetése]" gombra. Azóta Firefoxban nem tudok hozzászólni semmihez. Ablak előjön, írok, aztán tovább semmit sem csinál. Ötlet? Előre is Köszönöm!
(#) edison14 válasza CsemanAttila hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Az elsőre az a megoldás hogy kikapcsolod az alkalmazás indítását az msconfig-ban. Ezt úgy teheted meg hogy a starton rákattintasz a futtatás gombra és beírod hogy msconfig majd enter és az előugró ablakban rámész az automatikus indítás fülre. Amelyik alkalmazást nem szeretnéd elindítani az asztal betöltődésekor az elől vedd ki a pipát. A másik problémát úgy háríthatod el, hogy felteszed a google chrome-t. Én is nagy mozillás voltam de majd 300 mega ramot zabált amellett hogy állandóan befagyogatott és a plugin container is elég idegesítő volt. Most hogy áttértem új világ nyílt a szememben. Próbáld ki hidd el tetszeni fog.
(#) CsemanAttila válasza edison14 hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Helló! Köszi a segítséget, megtaláltam és kikapcsoltam. A Chrom kipróbálás alatt. Még egyszer köszönöm! Üdv.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 2, 2011 /

Sziasztok.

Újabban előjött egy kis probléma, ami nagyon kezdi magát zavaróba kinőni.

Egy DUAL DVI -os videokártyára rá van kettő monitor csatlakoztatva, abból az egyik egyszerűen megblondul, ha a számítógép be van kacsolva.

Az történik, hogy a monitor alján található összes gomb elfelejt működni, egyedül a source gomb hoz elő egy Picture OSD -t amin a fényerő kontraszt állítható (lenne hal ehetne), és ki be kapcsolni sem lehet, mert a power gomb megnyomásakor is ugyan az jöb be, továbbá ugyan ez az OSD magától is képes megjelenni párosítva az auto adjusment Loced OSD menüelemmel.

Szerintetek ilyenkor mi van? A videokártya beletud szólni a dologba? Érdekes amikor az egész számítógép ki van kapcsolva vissza kapom a vezérlést, de ha csak simán lehúzom a DVI kábelt mintha semmi nem történt volna, csak akkor nem ugrik fel semmi OSD "elem" magától.

Ez a monitor egy 206BW samsung, és DVI kábelell használom nem kezeltetem HDTV ként.
A videokártya egy Nvidia 9600GT
(#) edison14 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Egy próbát tehetnél méghozzá úgy hogy megcseréled a két monitort. Ha a másik monitornál is jelentkezik a probléma akkor a graffal lesz a gond vagy a kábellel, ha pedig továbbra is fennáll a probléma akkor a monitorban lesz a hiba.
(#) _ampervadasz_ válasza edison14 hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

A jelkábel az jó mert szervizes munkákra használom, meg nem az a törésre hajlamos gagyi csájnai verzió.

A cserén már átesett, akkor is előjött, teljesen mindegy hogy be volt e előzőleg tölve az OS vagy sem.
Majd később lefogom tesztelni (másik géppel is).

Köszönöm a segítséget.
(#) Zsora válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 2, 2011 /

Kizártnak tartom, hogy a videókártya okozna ilyet. Ez a monitor hibája lesz. Talán zárlatos a kezelőpanel, vagy nincs rendesen a helyén. Szedd szét és nézd meg!
Következő: »»   242 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem