Fórum témák
» Több friss téma |
Nem szeressem, ha jatszani tamadna kedvem akkor belepek Win.-re.
Állítólag a Steam elvan Wine -nal. Szóval a CS szerintem nem fog nagy fejtörést okozni Ubira...
Lassan már azt sem tudom, mikor használtam gépet utoljára ilyesmire...
En (mondom En) nem ajanlom, de ez a szep ebben -- a dontes szabadsaga!
10000 Ft / kg áron nagyon szívesen átveszek új VAIO -t, MacBook Pro -t, Dell -t, HP -t
De csak bontatlan, gyári csomagolásban
A puding próbája...
...hogy jobban esik-e utána a sörike...
Sziasztok!
A napokban hozzám került egyL-8738-6C hang kártya.Kerestem volna hozzá illesztő progit de a driver detectívnél nem jutottam tovább.Ha valamelyikőtöknek van valamilyen forrása ahonnan lelehetne tölteni legyen szíves segítsen.A driver XP re kell. Nem a hang miatt hanem a játék port miatt.
Az egy C-Media 8738-as tipusu hangkártya, guglibo csak ömlik a driver
gyárto oldala , itt 3 tipus van, probáld ki valameiket, vagy mind3at
Üdv!
A C-media drivereivel próbálkozhatsz... Ha 5.1 csatornás kimenete van, akkor a CMI8738-LX vagy MX ami jó lehet hozzá. Ha csak 4 csatornás akkor a CMI8738-SX lehet a nyerő.
Valóban az csak 6 csatornás és nekem az a gyanum hogy a síma driver nem jó hozzá.
Idézem a gyártot "8738-LX/MX supports 6CH DAC 5.1 surround output for movies and 3D games."
Most Linux Mint Julia-rol jelentkezem, ezert nincs ekezet sem. Live cd-rol mar meggyozobb, mint az Ubuntu, am kerdes, ezen is megy, Wine, es satobbi? Valahol azt olvastam , hogy megy a CS vele, ha nem akar, akkor meg valamit a terminalba irkalni kell, vagy micsoda, meg ezt-azt felrakni...
Udv !
Ja, es ez erdekes keppen igy lazan felismeri D-t !
Az Ubit még tegnap letöröltem, ez meg Live CD-ről ment. Most hogyan rakjam fel, hogy helyes legyen?
Akkor Linux Mint Julia- is tudja a wine-t, stb.t kezelni? Amúgy beállítottam BIOS-ban a First Boot-ot CD-re, és onnan bootoltattam.
Ha nincs bent a Mint-ben a Wine (nezd meg milyen progikat tartalmaz) akkor kulon kell feltenned, de kezeli termeszetesen.De en nem kiserletezgetnek elesben a Te helyedben mert adatvesztes lesz a vege.
Híjjaj. Akkor mi a teendő? Én szeretném a Winfost is megtartani, ám amazt is használni, úgy, hogy semmi baj ne legyen, és mindent ki tudjak használni...
Mekkora most a vinyo ami a gepedben van es milyen csatlakozoval megy az alaplapra?
Őőőő, 80 GB-os , Samsung ATA , és nem tudom, hogy hol tudom megnézni, hogy mivel csatlakozik, mert a gépet nem akarom szétszedni, de ha Winfos alatt ezt le lehet ellenőrizni, akkor megteszem.
Akkor szerezz egy NEM 80GB-os vinyot es tedd bele a gepedbe.Azert ne legyen 80-as mert igy biztos meg tudod kulonboztetni melyik vinyora teszed a linuxot es igy nem nyulsz a winedhez a dualboot meg ugyis felcsatolja. A grub-ot mindenkepp az mbr-be tedd (oda is teszi de jobb figyelni ra)Milyen win is van a gepeden? (7 v xp?)
XP Service pack 3 . De akkro vegyek 10k forintért új vinyót? Hány gigás kell?
Hat ha nincs es nem tudsz kolcsonkerni valamelyik haverodtol hogy kiprobald a linuxot akkor venned kell.Hogy mekkoralegyen: ha kersz kolcson akkor min.:20GB, ha veszel akkor gondolj a jovore is es minel nagyobbat (persze amit a penztarca elbir)
Szoftverközpont: Wine
Feltelepíted, és aztán a megfelelő progit feltelepíted a wine-ban. Ez nem teheti tönkre a rendszert. (Ha erős a géped, tedd fel a virtualboxot, és telepíts egy xp-t fel, akkor futtathatsz egy ablakban egy xp-t is) A Julián hagyd lefutni a frissítést, illetve ki fogja írni, hogy hiányzó nyelvi csomagok telepítése, és tökéletes lesz. (Bár telepítéskor remélem a magyar nyelvet választottad ki!) Elvileg a rendszered stabil, viszont a szoftverforrásokat ne nagyon babráld, mert vannak instabil tárolók is, de ezt nem baj, ha most nem érted...
Akkor rakjam fel D-re valahogy a Juliát, frissítsem a szoftvert, wine-t rakjam fel, és tesztelgessem?
Aha.
De a D meghajtódon ne legyen semmilyen adat, amire később szükséged lehet! Elvileg a másik Os-t (windows) észre fogja venni. Bár óvatosan a telepítéssel, mert lehet, hogy az előző ubit sem akarja bántani (ha volt ilyen) és így nem mindig jó ha automatikusan telepít.. Én azt javasolnám, szólj valami havernak a felrakás erejéig aki ért hozzá!
A D-n csak kép, zene , stb. van. Az Ubi meg teljesen le lett széve. Ez harmadik Ubi volt rajta ami volt, ugyanazon a particion, formatálás nélkül.
Akkor mi a teendő? |
Bejelentkezés
Hirdetés |