Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   363 / 1152
(#) jani1987 válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Amint visszaraktam a fedelét, egyből beragadt, míg azelőtt hibátlan volt. Tehát a fedél okozta nyomás miatt nem nyit.
(#) _vl_ válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Lehet, hogy eldeformálódott a külső fémház. Mondjuk valaki rápakolt vagy ráült...
(#) eSDi válasza viktor0312 hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Most már igen. Sajna ez már egy 10 éves program, szerintem nem érdemes vele foglalkozni...
Arra én sem láttam megoldást, hogy hogyan lehetne analóg jelet bevinni vele. Véleményem szerint nem is lehet, hanem valamilyen szoftveres módon emulálhatja ezt a funkciót. Ha mégis lehetne, akkor biztosan valamiféle mikrovezérlő kellene az analóg jel feldolgozásához. Viszont, ha már itt tartunk, akkor ajánlom figyelmedbe ezt: Helm PCB - USB Joystick
(#) coyote55 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Újból csak a bakegeret tudom felhozni példának: a golyó elmozdulása analóg jel, amit a tengelyen lévő tárcsa és a fénykapu segítségével alakít át digitális jellé.
Hasonló megoldással szerintem megoldható, program kérdése csak (impulzusok beolvasása).
(#) viktor0312 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 30, 2013 /

Köszi ránézek
(#) Roli82 válasza sean hozzászólására (») Feb 2, 2013 /

A tengely kenését sűrű olajjal csináld én hajtóműolajjal csináltam.Kenés után zárd le a tengely végét(persze ha nyitott a tengelyvéged), hogy vákumot képezzen,szigetelő szalaggal vagy valami jól ragadó szalaggal ami légmentesen zár. Nekem így működik egy éve és olyan csendes mintha új lenne.
(#) vladcepes hozzászólása Feb 2, 2013 /

Sziasztok! A kérdésem a következő lenne: Az alaplapon most egy Celeron 2GHZ proci van. Működik de gondoltam raknék bele egy nagyobbat. Van nálam egy Celeron 2.9 GHZ-s ha berakom ugyan úgy fog indulni? vagy fog kelleni letölteni hozzá valami drivert? Lehet hogy hülye kérdés de akkor nézzétek el. A választ előre is köszönöm. Üdv.
(#) coyote55 válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Ha a BIOS tudja kezelni (megnézted?) akkor el fog vele indulni.
(#) _vl_ válasza coyote55 hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Továbbá ha fizikailag bele lehet dugni az alaplapba...
(#) coyote55 válasza _vl_ hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

A zárójelben lévő kérdés arra (is) vonatkozott...
Továbbá a "CPU Compatibility List" -re.
(#) vladcepes hozzászólása Feb 3, 2013 /

Sziasztok! Köszi a válaszokat! Ma délután derül ki. A foglalata mindkettőnek Socket 478 as. Ebbe bele kéne találnia fizikailag.(gondolom). A BIOSBA megnézem akkor a CPU Comatibility-t.
(#) pittti válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Ott valószínűleg nem fogod megtalálni.
Az alaplapgyártó honlapján kellene tájékozódjál.
(#) Mengyán válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Csak akkor tenném bele, ha ingyen adják. Egy 2.4GHz-es P4 1000Ft villámáron a V*terán, de a licit csak 200-nál tart. Sőt, van egy 2.8-as 10Ft-ért, igaz villámár nélkül, azaz bármeddig felmehet. Inkább azt tenném bele, bár a legjobb egy 2.8-3.2GHz-es HT-s (más néven virtuális két magos) P4 lenne, ezért elkérnek vagy 3-4.000Ft-ot. Persze ehhez tudnia kell az alaplapnak a 800MHz-es FSB-t.
(#) vladcepes válasza Mengyán hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Akkor ez a 2,9-es ez nem jò semmire? Ingyen van. Ha menni fog vele gondolom csak jobb mint a 2-es.
(#) sean hozzászólása Feb 3, 2013 /

Sziasztok! Meg akartam csinálni a táp ventilátorjának a cseréjét, de észrevettem hogy van pár púpos kondi. Talán mégis le kell hogy cseréljem az öreg Codegent, szerintem nem sok van neki hátra. Inkább mégis beruházok egy újra. Még az lenne a kérdésem, hogy a rendszerhűtő ventilátorokat hogy érdemes elhelyezni? Jelenleg elöl van egy befelé fújó 12cm-es, és oldalt a procival szemben egy 8cm-es, szintén befelé fúj. Hátul 2 hely van egymás fölött, az alsón van egy 8cm-es ami kifelé fúj. A gépházban a táp felül helyezkedik el. A hátul maradt 1 helyre tegyek még ventit? Az új táp alsó ventilátoros lesz. (A ventik a táp 5V-os ágáról mennek)
(#) Mengyán válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

De jó, gyorsabb lesz, az biztos. A 2-es cerkát szinte csak az 1.7-es tudja alulmúlni. Meg a Pentium 2 és lefelé. Csak fel akartam hívni a figyelmedet, hogy manapság egy szendvics áráért kapsz egy normális 478-as procit. Minden normálisnak számít, ami NEM Celeron. Egy pizza áráért meg akár "két magos" procid is lehet (HT-s, azaz virtuális 2 magos persze). Én azt csinálnám, hogy megvenném a 2.4-es vagy 2.8-as P4-et (tehát nem cerka!), és eladnám a 2 cerkát, akár 1Ft-ért 200Ft-os licitlépcsővel. Ha szerencséd van, és 2-3 ember licitál, akkor ingyen van a P4. Feltéve ha tudja kezelni az alaplap. Tényleg jó lenne megnézni a típusát, meg a kompatibilitási listát.
(#) Mengyán válasza sean hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Miért nem csak a kondikat cseréled ki?
(#) antikzsolt válasza Mengyán hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Bár olcsóbb lenne a kondi csere de nem ajánlom neki. Elég veszélyes üzem a Codegen. Nekem 1 alaplap és 1 ram bánta. 1 hét alatt nyírta ki mind a kettőt. Na azután én nyírtam ki a tápot. Szétszed aztán az elektronikát szétcsapkodtam. Most a házában egy 300w táp ketyereg. 12cm ventivel megtámogatva.
(#) antikzsolt válasza sean hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

Szia!

Nem muszáj odarakni ventit. Ha nem raksz oda viszont akkor le kell fedned. Mert fals levegőt fog szívni a felette lévő lukakon át. Tehát csökken a meleg levegő kifújása.
Az amit leírtál az jó. Nem kell semmit változtatni. Jól sejtem hogy 12cm lesz a tápban a venti? Azok szoktak alul ventisek lenni.

A tápot érdemes lecserélni. Elégé sok bosszúságot okozhatnak sőt kárt is. Én egy 400w codegenel megjártam. Ez nem jelenti az hogy a tiéd is rossz. Ha elég ügyesnek érzed magad vagy van olyan ismerősöd aki ezzel foglalkozik akkor ki lehet cserélni.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
(#) sean hozzászólása Feb 3, 2013 /

Igen, 12cm-es venti lesz, 400-500W-os Chieftec CTG, még nem döntöttem el. Akkor hátul a felső helyet majd lefedem. Bár eddig nem volt gond a Codegennel, a másik gépemben hibátlanul ment, rendszeresen volt takarítva is, de a kondikra csak most figyeltem fel. Nemrég bővítettem is a gépet, úgyhogy megérett a cserére a táp (300W). Köszönöm a válaszokat!

Szia! Köszi a választ! Az alaplap ez az: Alaplap. Megfogadom a választ és körbenézek,esetleg ha megmondod hogy meddig lehet bővíteni (vagyis milyen fér bele) a P4-et azt látom,és ha esetleg kaphatnék egy linket hogy milyen is az a Proci amire te gondoltál (jó nekem mailba is) azt megköszönném.(na és a mostani felállás). Mitől van az hogy a gép bekapcsolás után elkezdi enni a procit 100% on megnéztem a Feladatkezelőben a nagyját a frissítés csinálja na de ilyenkor ha valamit meg is akarok nyitni elég későre reagál. Most beraktam ezt az új procit amiről írtam ezzel is ugyan az a helyzet,gondoltam még se 2-ezer köbcenti hanem 3 .Régebb is frissített a gép és még se terhelte le ennyire hogy ne lehessen csinálni közbe bármit is. (vírus + spy nincs rajta) A win7, új rajta + ESS + Malwarebytes Anti-Malware. Válaszokat előre is köszönöm. Üdv.
UI: ha segít a feladatkezelőről csináltam képeket.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 3, 2013 /

UI: Ja és ez volt benne: I.Celeron 2GHZ/128/400 -és cseréltem 2,93GHZ/256/533 asra.
(#) Mengyán válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 3, 2013 / 1

Hogy mi eszi a procit, azt megnézheted a Process Explorer-el. Kicsit többet tud, mint a feladatkezelő. Valóban nem 2000 cm3, hanem 3000, de az is igaz, hogy nem 20LE, hanem 22. Rosszabb mondjuk nem lett, az biztos. Jó hír, hogy szinte bármit beletehetsz, tudja kezelni a lapod a 800MHz-et és a HT-t. Innen tudsz válogatni. Pl ez vagy ez egész jónak tűnik. Ezek HT-s (virtuális 2 magos), 800MHz-es procik, és elég gyorsak, a s478 tetejénél vannak. A Prescott újabb és elvileg jobb, de úgy emlékszem, nagyon melegedett. Persze lehet, csak nem lehetett tuningolni. Nem emlékszem már rá. Rossz hír, hogy nem sikerült kompatibilitási listát találni az alaplapodhoz. Jó eséllyel elfogadja a procit, de benne van a rizikó, hogy mégsem. Mondjuk ezen is segíthet egy BIOS frissítés. Ez valami gyári gép lehet. Amikor az én procimat árultam, ami egy Pentium D 935-ös volt, volt egy jelentkező, akinek HP gépe volt, és a kompatibilitási listában megtaláltuk a 925-öt és a 945-öt, de az enyémet nem. Mivel nem tudtuk megoldani a személyes átvételt, ahol kipróbálhatta volna, nem javasoltam, hogy megvegye.

Nagyon köszönöm a korrekt választ! Leszedtem a programot is és majd megvizsgálom vele (azért mégis csak idegesít hogy miért ilyen tetű lassú a gép).Köszi a linkeket meg is néztem,(tudom apám nem első osztályú játékokat akar vele játszani) de valóban annyit meg is ér hogy jobban menjen a Ram-ja az most 1,5Gb. És így majd szerintem jó lesz neki arra amire kell. Nos akkor majd valamelyik procit kiszúrom neki. Az első linken lévő(amit adtál) meg a most betett proci között gondolom majd lesz jelentős változás. Köszönöm még egyszer. Ha valami még van szívesen fogadom. Üdv.
(#) Mengyán válasza vladcepes hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Nincs mit. Egy CPU-Z képernyő mentést tudnál feltenni a 2.9-es prociról? A CPU, Mainboard, és a Memory fülek érdekelnének.
(#) vladcepes válasza Mengyán hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Szia! Ahhoz el kell mennem hozzá megint(amit a héten valamelyik napra tervezem) hogy képernyőmentést csináljak.Max van a telomon amit csináltam Everestel ha esetleg pont a lényeg benne van,azért feldobom azt,majd megírod hogy ez elég vagy sem.
(#) antikzsolt válasza sean hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Na az jó ha 12cm. Sajnos a Codegen olyan hogy megy egy darabig aztán elhalálozik. általában viszi magával gépet is. A takarítás nem árt egyiknek sem. Sőt ha lehet magasan legyen a géped. Kevésbé porosodik. A tápot viszont ha kicseréled ne dobd el. Hátha tudsz vele majd valamit kezdeni. Itt is van sok tipp hogy mihez lehet vele kezdeni.

Váóóóó, Prescott Cerka! Ez jó hír. Valószínűleg jó lesz bele a 3GHz-es Prescott proci. Ráadásul az az olcsóbb.
(#) vladcepes válasza Mengyán hozzászólására (») Feb 4, 2013 /

Az az ami az első link? a 2 ezres? Ami most van benne az nem jó semmire?

Igen, az első link. De jó, hiszen működik, meg van kép, stb. Sőt, még jobb, is mint amire számítottam. Ugyanaz a Prescott mag van benne, mint a 2000-es prociban. Közben nézelődök a neten a Prescott után, és eddig annyit találtam, hogy szidják, mert a 2.8-as procit csak 3.5GHz-ig lehet tuningolni, míg az ugyanolyan sebességű, de korábbi Nortwood-ot 3.75-ig. Meg nagyon melegszik. De az most úgysem számít, legföljebb kevesebb lesz a gázszámla.
Következő: »»   363 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem