Fórum témák
» Több friss téma |
Több éve használom, nem volt vele semmi baj. Nem zavart semmi, semmit. Csak ma vacakol. De azt se tudom, hogy vírus okozza, vagy hardver hiba...
Idézet: „... azt se tudom, hogy vírus okozza, vagy hardver hiba...” Vírus szinte biztos, hogy nem okozza. Ellenben lehet hardver esetleg driver hiba. Ha a drivert újra telepíted, és marad a hiba akkor talán a kiszáradt szűrő elkó miatt van. Ilyenkor a táp szűretlensége miatt az ott levő zavarjelek bejutnak az analóg ágba, és zajnak hallatszanak. Nézd meg az elkókat, ha púposak, vagy maguk alá piszkítottak, akkor biztos hogy rosszak. De úgy is kiszáradhat egy elkó, hogy semmi sem látszik rajta. A cseréhez ki kell szedni az alaplapot, és komoly pákával, némi elkészültséggel és bátorsággal kicserélhető. Ha ezek nincsenek meg, inkább bízd rá egy gyakorlott ismerősre, mert könnyen hazavághatod az egész alaplapot, és akkor zaj sem lesz. Mindenesetre ilyenkor az összes elkót érdemes cserélni, nem olyan drágák.
Egy rögzített hangmina elég sokat tudna segíteni.
Mixerben a nem használt bemeneteket némítottad?
Sziasztok!
Van nekem egy arris cm550b modemem a net sebességét hogy lehetne be állítani 15Mb/s netet fizetek és a net mérésel csak 1 Mb/s mérek ez most hogy van?
Ez úgy van, hogy megnézed a szerződéseden feltüntetett garantált minimumot.
Ha ennél kevesebb, akkor reklamálhatsz.
Szia!
Olyan a hang, mint a tv-n, amikor olyan csatornára keresel, ami nincs. Amikor a hangyák háborúja van. Zenéből semmit nem hallani, de látszik hogy szól, a winamp hanghulláma mozog. Hangerő panelnál lenémítottam mindent. Ez a sssss hang a Hanghullám panelnél van. A Tv a Cd lejátszó részt használja, tv-nél van hang. De ha a programjában zenét nyitok, megint jön a sssssss hang. Próbáltam Ubuntu cd-vel, telepítés nélkül. ott is ssssss hang jön mindig.. Vírusirtóval körbenéztem, semmit nem talált. Másik gépen nem tudom kipróbálni, mert integrált hangkártya.
Először is ki kellene próbálni egy másik géppel, és a mérés idejére minden hálózatos programot be kell zárni. Igen, a torrentet is! Lehetőleg direktbe kellene kötni a másik gépet a modemre, és egy új bolti kábellal. Én el szoktam tenni a gyári kábelt, pont ilyen esetekre. Ha ezután is 1Mbps-t mérsz pl ezzel, és ahogy az előző írta, a szerződésben vállalt minimumtól is elmarad, akkor reklamálhatsz. Ha magasabb, mint a garantált minimum, akkor is érdemes felvenni velük a kapcsolatot, mert esetleg haldoklik a modemed. De egy ismerős úgy járt, hogy a szolgáltató torentezést észlelt, és korlátozta a garantált minimum +20%-ban a sávszélességet.
Akkor mérd le úgy, ahogy írtam, majd irány a szolgáltató. De mindenképp kell, hogy legyen egy másik gépen történő mérés router nélkül, mert különben lepattintanak, hogy rossz a géped vagy a routered. A haver is így járt, betelefonált, le akarták pattintani. Mondta, hogy másik gépen is lassú. Persze hogy lassú, ha több gépen használják egyszerre. Mondta, hogy a mérés idejére csak egy gép volt rádugva. Akkor a router a rossz. De mikrotik a router. Akkor is a router a rossz! Erre mondta, hogy mivel nem éri el a garantált minimumot, kötelesek kivizsgálni, legföljebb ha tényleg a router a rossz, kifizettetik a kiszállást. Kiküldték a szerelőt, aki előre meg volt győződve arról, hogy a router a rossz. Amikor meglátta a Mikrotik routert, csendesen csak annyit mondott: "Hozom az új modemet". És láss csodát, újra gyors lett.
15 megás nethez kb 15000 kbps letöltés dukál. Nekem az 5 megát hozza ami a szerződésben van, sőt picivel felette van.
Megcsináltam a mérést és ugyan az az eredmény.
Lehet nálam is azért lassították a netet mert torrentezek A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2013
Nekem szüleimnél volt, hogy nem ment rendesen a net, router nem volt, tehát direktbe a gép volt. Felhívták a szolgáltatót, szerelő kijött, modem és elosztókat lecserélte, azóta stabil, jó. Hívd ki őket, kösd ki a routert és mondd h nem jó.
Szerintem elösszőr tudni kellene ,hogy milyen netről van szó.Aztán a szerződést is el kellene olvasni (az apróbetűs részt is).
Coax kábellel van össze kötve.
És már volt kint a szerelő kicserélte a modemet de ugyan olyan.
Amikor lecserélték a modemet, le kellett mérnie a sebességet a szerelőnek. Akkor jó volt?
Szia! Nem tudni milyen oprendszered van és milyen böngészőt használsz. A TCP/IP optimalizálás-ra van számos lehetőség Bővebben: Link. Talán valami kémprogram is fogja a kimenetedet?
Sziasztok!
Kitakarítottam, ahogy javasoltátok, kb 10percig jó volt, most megint szaggat Egyébként, ahhoz képest, hogy két éve naponta legalább három órát megy, gyakorlatilag tiszta volt a belseje. Egy pici por volt a ventilátoron, de semmi egyéb... A memóriát kivettem, megtisztogattam, de semmi. Valakinek valami tippje van?
Szerintem meg kellene azt a merevlemezt vizsgálni milyen állapotban van.
Esetleg egy hdd sentinelt ráengedve hátha mutat valamit. Sajnos a laposoknak ez egy gyenge pontjuk.
Sziasztok!
Van egy nagy problemám. A barátom vett egy új videókártyát és az ő régi kártyáját nekem adta, ami egy HD 3870 512 DDR4/256 Bit. Az a gond vele, hogy amikor indul a windows, akkor kifagy és kékhalált ad, és ha bemegyek a biosba akkor néhány betű helyén furcsa jelek vannak nem betűk, amugy a havernál tökéletesen működik, nem tudom nálam miért nem megy? Az alaplapom egy ECS AMD690GM-M2, talán nem támogatná a videokártyát? Kérlek segítsetek, mi lehet a probléma?
Az előző videókártya drivereit leszedted?
Persze, de ha nem vettem volna le akkor is mennie kellene, mert az elozo egy radon hd 5450-es volt. Semmi otletem, hogy mi a baj vele!
Sziasztok!
Ha egy számítógépben van bluetooth vevő, akkor ahhoz egy időben hány eszköz tud csatlakozni? Vezeték nélküli egér, billentyűzet, és egy bluetooth-os hang továbbító mehetne egy időben? Köszönöm a választ!
Szia!
Megvolt, de semmi hiba nem látszik, VISZONT abbahagyta ez a dög, minden tökéletesen működik rajta, ezt most már végképp nem értem Lehet, hogy örülnöm kéne, de szeretem tudni az ilyen dolgok okát...
Akkor megmondom.
Na? Na? Na? Ütemezett töredezettségmentesítőnek nevezik a dolgot és amíg dolgozik addig bizony dadog a gép.
Ha mindegyik eszközödet támogatja a drivere akkor talán 63 vagy 127. De ez függ a kialakítástól meg márkától stb. Ki kell próbálni.
Köszönöm a választ! Tehát a párhuzamos adatkommunikáció nem gond. Szép estét!
Elvileg nem. A régebbi logitech termékek hasonlót alkalmaznak. És egy vevőre rá tud kapcsolódni egér+billentyűzet+egyéb logitech kütyük.
Az USBn pedig alapértelmezetten 127 eszközt tudsz kezelni/port.
Na ne viccelj, mit töredezettségmentesít egy frissen telepített gép magán, főleg, ha be sincs állítva neki, hogy ilyet csináljon...
Valami otlelt? Fontos lenne !!!
Sziasztok!
Van egy nagy problemám. A barátom vett egy új videókártyát és az ő régi kártyáját nekem adta, ami egy HD 3870 512 DDR4/256 Bit. Az a gond vele, hogy amikor indul a windows, akkor kifagy és kékhalált ad, és ha bemegyek a biosba akkor néhány betű helyén furcsa jelek vannak nem betűk, amugy a havernál tökéletesen működik, nem tudom nálam miért nem megy? Az alaplapom egy ECS AMD690GM-M2, talán nem támogatná a videokártyát? Kérlek segítsetek, mi lehet a probléma? |
Bejelentkezés
Hirdetés |