Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   446 / 1156
(#) _ampervadasz_ válasza balukapitany91 hozzászólására (») Márc 14, 2014 /

Nos az Nforsz csipszetek mind "forrasztanak". A jó megoldás, hogy beszerzel egy, például p4wm800 -as alaplapot, arról leszeded az északi híd hűtőjét(pozició méret és furat azonos!), és átrakod a nforsz csipszeretedre. Ami már képes meghűteni ezt az "állatkát". Ez az Nforsz (jórészének) sajátossága ezekben a szériákban.
Másik SocketA (462) nél még volt északi híd, a tied 754, itt a processzorban foglal helyet.
BIOS csiped nem melegedhet, effektív nem is aktív ilyenkor, ha fut a rendszered, mert az csak egy FrimwareHUB memória. Amikor bekapcsolod a géped, egyből felnyomja magát a rendszer memóriába és onnan fut tovább, aztán átadja a redszertöltőnek a vezérlést és jön a nagy "varázslás" és lőn vindóz. Ha tényleg ez is forró, akkor a géped negyon szellőzetlen. Ilyen messzire nem juthat el könnyen a meleg, kivéve, ha az amit te BIOS chipnek hiszel, mégsem az, mert akkor az "normális".

Ezt a szériát tényleg érdemes elkerülni, mert nagyon szerencsétlen az alkatrész elrendezettsége, továbbá az elkók minősége sem túlzottan lehetnek jók, ha használt a deszka, ezeket mindenképpp hajintsad ki belölle. Utólagos (és szükséges) megoldásként, egy ventillátorral többet haszálj a gép hátuljába berakva, a gépet ne told neki a falnak, ami azt jeleni, hogy szellős hejen szabad használni feltól 15-20cm -re szabadon kell hagyni.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2014
(#) _ampervadasz_ válasza sprofan hozzászólására (») Márc 14, 2014 /

Ami nálad lesz az kifejezetten GPU grafikus számításokra lefoglalt memóriaterület, a másik egy olyan memóriaterület (szerintem) amit a CPU és GPU rendereléshez tart fenn a rendszer, amolyan cache jellegú lapmória.
(#) _ampervadasz_ válasza Placi84 hozzászólására (») Márc 14, 2014 /

Neked akkor már meghibásodott (bekapcsolási/stabilitási anomáliák), vagy "felvállt a padról" a cshipszet óngömbje (pl. ott ahol a z USB root hub lábcsoportjai vannak). Sajnos az elégtelen csipszethűtő "áldásos" munkát tud végezni.
(#) _ampervadasz_ válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 14, 2014 /

Okozhatja a 32/64 alkalmazások egyidejű futása. "kőmívesWindóznál" nem ritkaság ilyesmibe belehasalni. Példa egy memóriarezidens/illetve nem rezidens alkalmazásoknál: Egy könyvelőnek halt meg lapija, majd vett egy másikat. Nos ott elég volt annyi hibát elkövetni, hogy a PDF readerrel leszedte az emamszifrít' (vagy minek nevezik) 32 bites változatát, majd silentinstallal, felment a gépre, pedig csak a letöltéskor kikelett volna velni a pipát, hogy ne szedje le, na mindegy. A gépen az eset 64 bites verziója futott. Mondanom sem kell, hogy megerőszakolta magát a rendszer, mert elég volt egy notepad -ot megnyitni, vagy bármit, egyszerűen semmit nem hajtott végre. Nem fagyott, ki, az egér az mozgott szépen, ahogy kell, de a tulaja 6 óra ofisz teleptés után feladta a küzdelmet, majd hozta is vissza hozzám. Megoldás, természetesen az emamszifríí kilövés volt, meg a laptop egyéb gyári programösszetevőjének a lezsedése, ami szintén 32 bites volt, meg is ette a 4 magos processzort (nem HT -s).
Attól a pillaattól kezdve már, egész használhatóan futott a rendszer.
Hogy érthető legyen, sajnos vannak még ebben a verziókban is hibák rendesen.
A gépen minden szoftver jogtiszta, az operációsrendszerrel együtt, a némi plussz a rendszer tweak- elése, amivel némileg kevésbé erőszakolja meg a lapi HDD -jét, illetve memóriáját.
(#) sastas01 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 14, 2014 /

Nekem a windowzom (még) nem eredeti, így nem csodálkoznék 1-1 ilyen hibán. Bár akkor a zafírral is produkálnia kéne... De én még mindig alaplapra gyanakszom.

Kérdés vetődött fel bennem. Pontosabban egy egér hibába futottam bele. Egy Gigabyte GM-M6880 as. A hiba az, hogy a görgő forgóenkóderében(?) a lemez elkopott. Ezt lehet-e valahogy javítani, vagy esetleg cserélni. Gari már 1 éve lejárt, saját egér, napi használatban megy 5-8 órákat. Nem csodálkozom rajta, de nem szeretnék új egeret venni csak ezért...
(#) _ampervadasz_ válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 14, 2014 /

A racsni kopott ki, vagy az enkóder dölgötte meg magát?
A racsni házilagosan, az enküder önmagában cserélhető.
(#) sastas01 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 14, 2014 /

A racsni jó. Ha nem lenne, azzal sem lenne bajom. Sajnos maga az enkóder adta fel. Pontosabban szétkopott benne a fémlap. Ilyen enkódert honnan lehet venni?
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 15, 2014 /

Sziasztok
Ha nyomok egy Power gombot akkor a gép sleep módba kapcsol (ventik, vinyó kikapcs) .
Ritkán, csinál olyat, hogy fogja magát és elindul, ez lehet táphiba, mondjuk kezdeti fázis?
Üdv
(#) antikzsolt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Szia. Szerintem van egy program a gépen aminek engedélyezve van hogy felébressze a gépet alvó üzemmódból. Én is ezzel szenvedek amúgy. Hajnali 3 kor indul el néha. És nem találom meg az okát.
(#) zsoltee0001 válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Hello
Azt nem tudom, hajnalba mit csinál, de tök bosszantó, mikor indulnék haza, hallom, hogy újra indul...
(#) mraulajos hozzászólása Márc 15, 2014 /

Hali!
A képen látható TV tunert szeretném berakni asztali gépembe, de nem tudom azt a kis vezeték csatlakozót hová rakjam.? alaplap ASUS P4B533-V

100_3453.JPG

(#) laszlokunstar válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Esetleg?
(#) antikzsolt válasza laszlokunstar hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Azt érdemes kikapcsolni. Én megtettem.
(#) mate_x válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 15, 2014 / 1

Szia!
Okozhatja ezt például az egér is. Érdemes kikapcsolni, hogy ne ébreszthesse fel a gépet.

Névtelen.jpg

(#) mraulajos válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

A képen be jelöltem, egy ilyen csatlakozót találok, ahová a CD író is csatlakozik. Felette van egy fehér csatlakozó alj, abba be rakhatom, vagy az más.?
(#) hobbielektro válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

az alaplapon a CD1 jelölésűbe dugd bele vagy az AUX1 jelölésűbe azok a hang bemenetek és jó lesz ha valami nem jó írj nyugodtan
szia
(#) hobbielektro válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

ide kell a képen a bejelölt részbe
(#) mraulajos válasza hobbielektro hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Hálásan köszönöm, egy értelmű. Próba!
(#) zsoltee0001 válasza mate_x hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Szia
Köszi, pipálva volt, lehet, hogy megmozdult az egér ahogy kiléptem az ajtón...
Az automatikus karbantartás, a frissítések keresése (windows update)-vel együtt le van tiltva, gondolom tudjátok miért
Üdv
(#) _ampervadasz_ válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Azt nem tudom, ilyet nem szoktam cserélni, főleg azért, mert 400Ft -ért kapsz egy új egeret.
Eleinte (8 -9 éve) nekem is volt egy 6000Ft -os csoda rádiós masinám, atán elkezdte feladni a küzdelmet, majd egy 900Ft -os egérrel fojtattam a pályafutást ugyan olyan jól és azóta is tart.
(#) btibor hozzászólása Márc 15, 2014 /

Sziasztok! Van egy HP Compaq dc 7100 asztali pc-m, amely nem akar bekaocsolni. Bedugom a hálózati kábelt 9-et sipol, a bekapcsoló gombot benyomom,el akar indulni, de rövid időn belül leáll (kb 1sec.). Az alaplapon kivettem az elemet, majd vissza, ill. reset-eltem, ugyanaz a hiba jelzés.
(#) Joci77 hozzászólása Márc 15, 2014 /

(#) ludus válasza btibor hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Nézd meg ezt Bővebben: Link
Sok sikert!
(#) sastas01 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Ez szimpla kábeles. Ha rádióst veszek, akkor valami iszonyatdrága sokév garanciás logitech-et veszek. Illetve ez már wifis, de talán ez mindegy. Megkérdezem pár helyen, lehet-e ilyen enkódert kapni, aztán ha nem akkor marad egy új egér.
(#) KTobi válasza sastas01 hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Keress másik egeret. Más célra beépítettem egy egérből származó enkódert, meghibásodott, nem tudtam még egyet találni. (Meg fejlődik is az egerek tudása, amin (felület) régebben nem látott az optikai azon az újabbak gond nélkül működnek már)
(#) mraulajos válasza hobbielektro hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Hali!
Be raktam a TV tunert a gépbe, a kis hangkábelt a bejelölt helyre. Ez a tuner egy másik gépben volt, más típusú alaplapon. Nem akar működni. Mikor megnyitom a programot/lejátszót, próbálom a csatornát keresni, állandóan lefagy a gép. Kell valami illesztést csinálnom ehhez az alaplaphoz?
(#) tiggersoft válasza mraulajos hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Szia
Ha jól láttam a képen akkor BT chip-es a kártya. Sokat szenvedtem pár éve egy hasonlóval. Telepíts hozzá egy btinstall nevű kis progit. Nézegetőnek és felvevőnek pedig az iuvcr vált be nekem(okosítva).
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2014
(#) mraulajos válasza tiggersoft hozzászólására (») Márc 15, 2014 /

Írtam privát.
(#) mraulajos válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Na lám, - ennyi eszem van! Légyszi annyit, hogy mi ennek a menete? Rakjam be a gépbe, és csinálja a dolgát?
(#) mraulajos válasza hobbielektro hozzászólására (») Márc 16, 2014 /

Hali!
Minden összejött, de hang az nem akar lenni.
Következő: »»   446 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem