Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   519 / 1155
(#) rozsdas111 hozzászólása Márc 21, 2015 /

Sziasztok! Ha esetleg nem jó helyre teszem a kérdésem akkor bocsánat!
Kaptam ajándékba egy kedves felhasználótól 2 db HDMI-VGA kábelt ( kukából mentette őket).
Számítógép videokártyája HDMI csatlakozóba bedugom Látja is hogy lett egy második monitor.
Monitor VGA csatlakozóba dugva a másik végét ( VGA) a monitor azt írja hogy nincs bedugva kábel.
Kipróbáltam fordítva is egy TV-vel, a PC vga csatlakozójából a TV HDMI csatlakozójához, de ott is csak azt látni hogy van HDMI cstlakozás, de nem jön át kép. Úgy gondolom a kábel VGA oldalán lehet a hiba. Ötletek?
(#) zoszka válasza Kismazsika hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Azok malware-ek. (ha villogó reklám ablakokról van szó) Csak anti-malware programmal tudod leszedni. Utána a böngésző beállításait alapra kell állítani. Törölni kell a nem oda való, vagy gyanús bővítményeket és programokat, különben visszarakja magát.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2015
(#) Gombszem válasza Kismazsika hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Megpróbálhatod a AdwCleaner-t.
Itt írtam róla.
(#) zoszka válasza Gombszem hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Én próbáltam ... nem jó hozzá....( nem adware)
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2015
(#) Balu12 hozzászólása Márc 21, 2015 /

Bocsánat csak nem találtam az eredeti kérdést!
Fontos lenne leírni hogy milyen gépetek van! Ugyanis az XP túl régi a mai modernebb hardverek nem támogatják elég régen.
Hiába teszed fel neki az XP-t ha nem lesznek driverek. A frissítés más kérdés de ebben is igaza van a többi felhasználónak hogy elavult rendszer.

Hány telepítőt próbáltál? Mert pl. a dirtywindows.hu -ról letölthető oprendszereknek semmi bajuk nincs ott segítséget is kapsz ha valami nem ok.

Particiót lehet változtatni win alól is! google segít
(#) belfi2 válasza Kismazsika hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Szia!

Minta ahogy említették , lehet már a géped is tele van szemetelve. Mind a két "vírusirtót" használd , amit ajánlottak,és van még egy, az onlie NOD .Nagyon hatásos . Ha a böngészőt telepíted , ne felejtsd el letörölni a telepítési mappát sem, mert az általában ott marad, (Appdata) és utána telepítsd az új böngészőt. Ha minden jó akkor a felugró ablakok alapból tiltva vannak.
(#) Kismazsika válasza kadarist hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Olyan reklámok hogy a böngészőm meg sincs nyitva és egyszer csak annyit veszek észre hogy megnyílik és már ott is a reklám oldal, vagy ha épp például hobbielektronikát böngészem akkor is megnyílik egy új ablakon a reklám.
(#) Placi84 válasza Kismazsika hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

A telepített programok között meg kell találnod a nem oda illőt, illetve a böngèsződ kiegészítői közül is távolítsd el a nem oda valót.
(#) greatman válasza Kismazsika hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Szia! Mikor letörlöd, vagy újratelepíted a böngészőket, a felhasználói profilhoz kötött böngésző profilok nem tôrlődnek. A böngésző újratelepítése után a profil újra élni fog, és jönnek a kéretlen oldalak betöltődése. Ezek a klasszikus értelembe véve nem vírusok, ezért a vírusirtók sem találják őket. Ezek a böngésző beállításához kötődnek, ezért sok esetben még egyéb programok sem blokkolják ezeket. Egyébként sem jó megoldás, hogy különböző blokkoló programokat használjunk, mert fölöslegesen emésztik fel az erőforrásokat. A megoldás, hogy pl. egy Total nCommander segítségével, ahol engedélyezzük a rejtett fájlok megjelenítését, az egyes felhasználói profilban, az AppData könyvtárakban megkeressük az adott böngészőt, és töröljük a könyvtárban lévő profiles könyvtárat. A böngésző újratelepítése után már nem fognak jönni a felugró ablakok...
(#) Pacso hozzászólása Márc 22, 2015 /

Sziasztok! Ismételten egy újabb problémával szembesültem : telepítenék egy gépet és a nyelv választás után a telepítés gombra kattintva megjelenik egy hiba kód: 0XC0000005 . és nem tudom tovább folytatni! Ez win7 nél jelentkezik, de megpróbáltam xp. vel is de ott is le áll a telepítés. Az előzményekhez tartozik hogy a telepítést igen lassan kezdi el, valamiért lassú az egész gép . Próbáltam rákeresni erre a hiba kódra de nem találtam megoldásra magyarázatot ! Találkozott már valaki ezzel és mi lenne a megoldás ?? Válaszotokat előre is köszönöm !
(#) Kismazsika válasza greatman hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Köszönöm a segítséged, és hasznos volt. Abba a mappába ha kitörlöm a többi ilyen fájlokat akkor azzal kárt csinálnék ?
(#) belfi2 válasza Pacso hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Szia!
Ha telepítés közben jelentkezik akkor valamilyen hardver hiba lesz.
(#) Pacso válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Igen telepítés közben jelentkezik és láthatóan lassan telepít, mármint amíg elér a telepítésig ! HDD vagy DVD rom is okozhatja ?
(#) nasrund válasza Pacso hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Én hw problémára gyanakodnék elsőre.
Miután a BIOSban visszaállítottad a gyári beállításokat, futtassál a gépen egy memtest-et legalább 2X. Ha ezután sem megy a telepítés és régi az alaplap, akkor nézzél a neten BIOS frissítés után.
A következő lépés egy másik tápegységgel való próba.

Ha nincsen memtest-ed, töltsed le a netről a hiren's boot cd image-t, a rajta leő progik máskor is jól jönnek.
(#) belfi2 válasza Pacso hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

A Hirens' boot jó ötlet. De most bármilyen Live cd megtenné. (UBCD Linux valami). Ha van valamelyik amin van mini XP akkor indítsd el rajta. Ha az sem indul akkor lehet keresni , de én is RAM ra gyanakszom. De lehet lassú DVD , vagy hibás HDD.USB ről nem próbáltad?
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
(#) Pacso válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

USB ről még nem próbáltam, de megnézem vele. RAM-ot már cserélgettem de semmi változás. HDD-t még nem tudtam cserélni. Köszi a választ. Amint sikerül valamit megoldani jelzem !
További szép napot kívánok !
(#) xitibi válasza Pacso hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Szia.
emlékeim szerint az hibás lemez kód. Ha nem karcos a lemez akkor optikai egység csere....
(#) vladcepes válasza BEMcorp hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Szia! Megpróbáltam: a CPU T2300 Duo-t átrakni aU CP575 helyére. Nem ment bele egy lábbal több van a T2300-on. Megnéztem azt írja a netten hogy: CPU T2300 Socket M és CP575 Socket P ha jól néztem.
(#) BEMcorp válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 22, 2015 /

Értem én, csak fel nem foghatom... Bővebben: Link
(#) belfi2 hozzászólása Márc 22, 2015 /

Hali!
Másnál is előfordult hogy annak ellenére ahogy a visszaállítási pont területének mértékét 4% ban határoztam meg, a rendszer átlépi ezt a határt, és akár a lemez 70%át is lefoglalja.WIN7 ről van szó.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
(#) coyote55 válasza BEMcorp hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Ez érdekes... Illene tudniuk, hogy mit gyártanak!
(#) Gombszem válasza belfi2 hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Már sokan, sok helyen írták, hogy a visszaállítási pont létrehozása igen nagy területet igényel. És ahány ilyen mentés van, annyiszor néhány GB, vagy még több. A Win sajnos csinál csodákat. De ezen nem tudunk változtatni, tehát más megoldás kell a biztonság miatt.

Én ezért nem használom ezt, az amatőr usereknek kitalált MS megoldást. Ki van kapcsolva, és kész. Ez a visszaállítás ráadásul nem old meg minden problémát, csak valószínűleg azokat, amik az adott fiókra vonatkoznak. De ha van egy súlyos Registry sérülés, egy hibás telepítő hatása, vagy egy vírusfertőzés, akkor jöhet az újratelepítés, mert a rendszer helyreállítás nem tudja visszaállítani a hibátlan állapotot.
A kikapcsolt helyreállításnak nagy előnye, hogy jóval kisebb a Win által elfoglalt terület De még így is szükségtelenül nagy, mert nincs jó megoldás a WinSxs kezelésére.

Helyette ott van a partíciómentés, ami mindig visszaállítja az eredeti (mentés kori) állapotot. Már régebben írtam, hogy mindezt közel húsz éves tapasztalat alapján mondom. Igen sokszor húzott ki az amúgy megoldhatatlan helyzetből. Tárhely persze ehhez is kell, de valamit valamiért.

Újra csak javasolni tudom a használatát. De végső soron mindenki úgy tolja el az adatait, és az idejét, ahogy akarja.
(#) vladcepes válasza BEMcorp hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Ja és a CP575 nek a socket nél nem is volt meg az a luk a műanyagon mint a T2300-é.
(#) belfi2 válasza Gombszem hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Szia!
Hát nem is tudom.Most egyenlőre jól viseli magát, de majd meglátom. őszintén szólva én csak átmeneti megoldásként használtam , ha valamiért nem tudtam mihez kezdjek az adott problémával. ha egyszer beállt egy hiba akkor már nem tekintettem a gépet megbízhatónak.Most 3%on van. Igaz hogy tele volt a hibanapló WMI hibákkal, erre van egy javítás, amit feltettem.Ha továbbra is zabál ki fogom kapcsolni.Azért köszi a véleményt.
(#) BEMcorp válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 23, 2015 / 2

OKé, akkor nem tudom miért.
anno gépészet tanárom mondta, hogy "luk csak egy van, a többi furat..."
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2015

Meg van pontozva ott,csak ki kéne fúrni
(#) BEMcorp válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Tudom nagy rá a kísértés, de inkább ne...

Csak vicceltem h....e azért nem vagyok Marad úgy ahogy van.
Másik kérdés: Laptop beépített kamerája hova van kötve? Gondolok én arra hogy egy halott laptopbol de a kamerája jó,beépíthető egy olyan laptopba amibe nem is volt kamera? Nem maga a beépítés érdekelne hanem a bekötés. Egy ilyen kamera nem USB -n működik? (persze driver kell hozzá).
(#) BEMcorp válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 23, 2015 /

Sajnos ebben már végkép nem tudok segíteni.
Az USB kézenfekvőnek tűnik, de ez csak tipp a részemről.

Okés, köszönöm. Kiszedem a másikból megprobalom USB n felismeri e ha igen akkor beépitem.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2015
Következő: »»   519 / 1155
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem