Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   533 / 1158
(#) BEMcorp válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Tényleg, vannak ilyen csúcs-hiper-szuper ezüsttartalmú szilikonzsírok, amik vezethetnek.
Pedig a legegyszerűbb alap fehér 'kenőcs' a legjobb (szerintem).
(#) belfi2 válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Őszintén szólva én egyszerű hőállózsírt használok.
(#) BEMcorp válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Igen, igazából lényegtelen, csak kitöltse a barázdákat és egyenetlenségeket. Valami tesztben olvastam, hogy összehasonlítottak egy gagyi és egy márkás ezüstös zsírt, plusz sima LEKVÁRT.
Közben meg is találtam.
(#) belfi2 válasza BEMcorp hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Igen , olvastam .Úgy szoktam tesztelni hogy rákenem egy izzó(60W hagyományos) üvegburkolatára , és ha nem olvad le akkor a célnak megfelel.
(#) BEMcorp válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Természetesen, és nem is mondtam (írtam), hogy mindenki azonnal kapja szép a PC-t, szaladjon a spájzba és nyomjon fél kiló jam-et a bordák alá
(#) Puklee válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 29, 2015 /

Nem kísérletezek a sütéssel nem ér annyit, hogy tönkretegye véletlen az alaplapot. Felraktam inkább hibásként a jófogásra.. ha nem kel el meg elfér a fiókban.. Gondoltam én is a pasztára.. nem folyt közé.. bár maradhatott közte.. Egyébként lehet hülyén hangzik, de nyomtam egy lapra egy kis pasztát és bele mértem 2Mohmot mért a műszer a mérőtüskék 1-2 mm-re voltak egymástól. Jó idők lesznek a hétvégén és én dolgozom, szóval ha lesz időm megpróbálom a lemosást, bár kétlem, hogy az már segítene valamit. PErsze nem egy erőmű, mint ahogy elhangzott, de mégis többet tud mint egy 8400gs , kategóriáján belül abból is a gyengébbik változat.. Afféle hétvégi játékos vagyok nem érzem szükségét egy gtx970 szintű hardvernek.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2015
(#) BEMcorp válasza Puklee hozzászólására (») Máj 29, 2015 /

Jó ,persze, nem kell mindenkinek 100e Ft-os kártya, de van ám a kettő között is pár erősnek mondható, elfogadható áron. Pl.: az én GTX560Ti-m se havi fizetés volt, mégis a legtöbb játék fut FullHD-n.
De természetesen kinek mire van igénye ÉS lehetősége.
(#) belfi2 válasza Puklee hozzászólására (») Máj 29, 2015 /

Világos , de nem 280 fokra gondoltam. Jó a hajszárító is , vagy csak egyszerűen kiteszed a napra, vagy vársz néhány napot.Én egy PCI-e foglalatot forrasztottam át és a folyasztó szert (forrasztózsír) nem mostam le rendesen. A lap nem indult és nehezen jöttem rá hogy miért.Nagy frekin másként viselkednek az anyagok.De veszteni valód nincs , egy próbát megér.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Máj 29, 2015 /

Helló!
Van egy règi p4 es gèpem, aminèl az a gond, hogy règen nagyon jó gèp volt, de ma már alig megy. Ha netezek vele, akkor nagyon lassan jön be minden. Gyárilag 512mb ram volt benne, de raktam bele 1 gigát. Változatlan volt a helyzet. Ujra lett telepítve többször is xp vel, ès most win7 el de mintha a 7 el jobban menne, de így sem lehet èlvezni.
A proci: egy 2 ghz es intel celeron 1 magos.
Ram: 1gb ddr
Alaplap valami Asrock.
Mi lehet a gond, hogy mára így belassult?
Előre is köszi!
(#) zolika60 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Máj 29, 2015 / 1

Az élet. A szoftver fejlesztők úgy írják meg a programokat, hogy minél több erőforrást használjanak. Ez a rendszeres frissítések alkalmával a te gépedbe is beépül, ami ettől lelassul. Egy idő után megunod és veszel újabbat. Így garantálják a fogyasztás folyamatosságát.
(#) steelbird válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Máj 29, 2015 /

Inkább az van, hogy ma már nem foglalkoznak annyira a szoftverek optimalizálásával. Minek, mikor úgyis erőművek a mai gépek a régiekhez képest? Egy újabb, erősebb, gyorsabb gépen nem vehető észre, de a régi vasak izzadnak, meghalnak, már egy Youtube, 480p -re lebutított videónál is. Mert a böngésző felzabálja az összes memóriát... meg nem győzi a VGA. Ez van. A régi vasaknak leáldozott.
Még esetleg egy Win 8-at próbálj ki, az némelyik régi vason jóval gyorsabb, mint a 7 -es és kicsivel a memóriával is takarékosabban bánik. A csempe menü ne zavarjon, van régi Start menü is, ha kell, innen letölthető hozzá a kiegészítő program.
A Win 7 -nek nagyon kevés az 1GB memória.
(#) szucsistvan123 válasza steelbird hozzászólására (») Máj 29, 2015 /

Akkor ráteszem a 8 at. Ismerem sanos a 8.1 et, a másik gèpemen az van. Úgyhogy a cempèk nem zavarnak, megszoktam .

Ott Classic Shell és ugyanolyan Start menüd lesz, mint a régebbi Windows -okon.
Ha van 8.1, inkább azt tedd rá. (Már ha rámegy...)

Azt is akartam! Csak azt nem tudom, hogy az integrált videokártya (32Mb) elég e neki?

Az én 2003 -as HP notimnak a chipset -éhez már nincs is driver, mégis alapértelmezett VGA -ként hibátlanul kezeli a 8.1. Még a felbontást is elsőre eltalálta.
HD videóval már nem bírkózik meg, de azt nem is vártam ettől a régi géptől.

VGA.png

Az 1GB rendszermemória kevés inkább, de majd kiderül. Jobban érezné magát a 7 is, meg a 8 is 2GB RAM -mal.

Hát nem mai gép az biztos!
Nem szeretnék már pénzt áldozni rá, mert nagyon drága a ddr1 es ram.

Idézet:
„..nagyon drága a ddr1 es ram.”
3.000
De igen, ahhoz képest, hogy az újabb tipusúak milyen olcsók, drága a DDR1.
(#) szucsistvan123 válasza steelbird hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Tudod hogy èrtem! Nekem nem èrnè már meg.
Kösi a segítsèget!!
(#) steelbird válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Persze. Néha az ingyen elvihetős topicban is szoktak hirdetni alaplapokat, memóriákat.
(#) Puklee válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

BEMcorp hát az biztos,hogy ha már így jártam, inkább várok 2 hónapot és veszek erősebbet. Belfi2 azt mindjárt gondoltam, hogy nem kell szénné égetni. Reggel gáz felett melegítettem de semmi.. szerintem kirakom a napra holnal meló előtt, estig hagy legyen kinn, ha az sem, akkor ismerősnek van hőlégfúvója.. valamint a műveletek után kicserélem a 3 elektrolit kondit. Ha az sem, akkor meggyógyítjuk lánghegesztővel
(#) elektros90 hozzászólása Máj 31, 2015 /

Sziasztok!
Sok DVD-m írás után olvashatatlan (látszik az égetés nyoma, nem marad üres). Viszont van egy RW, amiről sikerül hiba nélkül visszaolvasni.
A különbség annyi, hogy az RW 2x 4x es sebességes, míg a sima DVD 16x os. Az égetőm csak 2x és 4x es írási sebességet támogat.
Lehet valami összefüggés?
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2015
(#) tiggersoft válasza elektros90 hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

A sima DVD-k DAO módban vannak írva?
(#) elektros90 válasza tiggersoft hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

Igen, de általában ISO-k ból vannak kiírva.
(#) eSDi válasza elektros90 hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

Üdv!

Gondolom, már nem mai darab a DVD író, ezért nagy a valószínűsége, hogy már a végét járja.
A rossz íráshoz/olvasáshoz még az is hozzá adódhat, hogy ha a sima írható lemez eléggé vacak minőségű. Az optikailemezes adattárolás lassan elavulni látszik, a Blu-ray sem sokat segített ezen. A piac meg tele van silány minőségű írható lemezekkel, ha meg is lehet írni őket rendesen, pár év után foltosodni kezdenek és tönkre is mennek végleg.
(#) tiggersoft válasza elektros90 hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

Próbáltad másik programmal is írni?
Nero-val voltak régebben gondjaim...
(#) Chipmunk1960 válasza elektros90 hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

Szia! Próbáld meg lassabban írni. Nem mindíg jó a rohanás.
(#) elektros90 válasza eSDi hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

A notebookomban van, 2 éves. Windózt akarnám átnyomni, de USB-ről nemtalál valami drivereket. DVD ről szokott menni, már ha sikerül elolvasni. Verbatim DVD ket használok, mivel ilyet vettem még anno. De sajnos ezzel rengeteg a gondom. Amire éppen égetek (RW) az valami noname márka lehet, majd kiderül olvassa-e.
(#) eSDi válasza elektros90 hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

Rosszul készült el az USB telepítő. Ha Win7-et próbálod telepíteni, akkor figyelj arra, hogy UEFI módban (ha a noti támogatja) nem nagyon fog települni. Nekem is ugyan ezt a jelenséget produkálta, Lagecy (normál BIOS) módban gond nélkül települ. USB telepítő készítéséhez én a Rufus nevű kis programot szoktam használni.
(#) elektros90 válasza eSDi hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

Én is a Rufust használok. Nekem csak sima BIOS módom van, de nem működik. Néha sokadjára elindul, de most 1000edjére sem.
Következő: »»   533 / 1158
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem