Fórum témák
» Több friss téma |
Nem feltéltenül kell foglalkozni vele, AIDA64-el ellenőrizd és terhelés alatt is.
Hány magos a processzorod? Kettő, vagy hyper threading-es egymagos? Mert akkor kétszer 1,4=2,8.
A HT-s processzor is 2.8-on, megy ennek semmi közea HT-hez.
![]()
Szerintem egymagos, régi kb 10 éves Pc
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2015
Állítsd automatára a CPU frekvenciát (CPU Speed) a BIOS-ban és úgy nézd meg.
Sziasztok!
A számítógépem egy ideje elég lassú. Szeretném megkérdezni h tudtok e rá megoldást v ha nem akkor mit kell bele vennem?
Nem, már egy ideje meg van.
A helyesírásra célzott. Próbáld belekézelni magad a válaszolók heylébe ezek után "lassú a gépem". Nem gondolod, hogy pokoli kevés az infó?
Bocsi, de nem nagyon értek a gépekhez és azt tapasztalom h amik eddig rendesen mentek (pl: videók, programok, játékok) mostanában akadoznak.
Ezesetben hívj szakit.
Nem tudsz semmit h mi okozhatja?
Lehet programtól kezdve, a túlmelegedésen át, a hardverig minden. Ergo kb akármi.
Képzeld el, hogy gumis vagy és azt mondom, hoogy gumi kell az autómra, de fogalmas sincs arról, hogy milyen autóm van, mekkora gumi kell rá. Te tudnál segíteni?
Megkérdezem majd valakitől aki gépeket szerel, ha memóriát, vagy wincsesztert veszek bele attól lehet h kicsit gyorsabb lessz?
Amíg nem tudjuk milyen géped van, nem tudjuk és nem is tudhatjuk a választ értsd már meg. Szedd le az AIDA64 nevű programot, majd kattints fenn a riport gombra és készíts riportot, ott válaszd a "csak a rendszer összesítő" opciót, majd sima HTML. Az elkészült riportot ments le, majd mellékeld a hozzászólsában itt.
Dióda. Szívatom magam ezerrel! Most így, ahogy "lapozgatom az internetet" esett le, hogy mi okozza a bajt. Ennek a Csoda ESPRIMO -nak a hálózatikártyája nem a szokványos, van benne routing, NAT, és minden be volt kapcsolva. A probléma azért volt, mert a google szervereit kezdte el nekem bénítani a kisokos.
![]() A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2015
Üdv!
Adott egy WD20EARX Caviar Green 2TB SATA merevlemez! Illetve egy FM2A85X Asrock alaplapos AMD processzoros gép! Nos ezek nem szeretik egymást, mert ha rádugom bármelyik csatlakozóra a vinyót, akkor a BIOS-ban látható, de az előző rendszer WIN7-ben sem, és az újabb telepítésű WIN8-ban sem látható! Sem az eszközkezelőben nincs, sem a lemezkezelő nem látja! Ha mobilrackban csatlakoztatom USB-n keresztül, akkor sem. A merevlemezek a biosban AHCI módban üzemelnek. DE! Ugyanez a vinyó másik gépre dugva, vagy laptophoz mobilrackben használva minden gond nélkül üzemel! Vagy egy éve, amikor a probléma jelentkezett , úgy emlékszem utánaolvastam annak idején, és találtam valami megoldást erre az elméletileg kompatibilitási hibára, hogy egy WD által kiadott segédprogrammal kell újraformázni a merevlemezt, majd ez után az felismerhetővé válik! De ehhez le kellett volna mentsem a 2TB anyagot, így nem foglalkoztam vele mostanáig, mert csak most vettem egy másik 2TB vinyót! Le is üritettem a merevlemezt, de sajnos most már nem találom milyen segédprogrammal kellene leformáznom a vinyót, mert windows alól particionálva és formázva ugyanúgy nem látható az eredeti gépben! Tudtok valami megoldást erre, vagy nem emlékszik valaki ilyen WD segédprogramra?
Ott valami más gond van, talán el van állítva a Bios-ban valami. Nekem még a gagyibb chipset-es alaplapom van (Asrock FM2a55) és simán rádugva a win7-el tudtam partíciót csinálni a 2 és a 3 terás zöld WD-kre, ahogy a 3 terás Toshibára is, amik azóta is használatban vannak.
Esetleg megpróbálhatod a *Partition Master 9.2.1* programmal, ez látja azokat a HD-ket is amit a Win nem. Ott aztán formázhatod aminek akarod.
Semmilyen más vinyóval, SSD-vel nincs baja a gépnek! A Bios is lett már frissítve, és emiatt vissza is lett alapra állítva, merevlemezekre vonatkozóan csak az AHCI mód lett beállítva!
Este megpróbálom a particióbuherálókkal, hátha látja valamelyik...
Üdv! Beszereltem a gépembe egy Amd Athlon x2 4200+ processzort. Működik meg minden, viszont az Aida 64 mérései aggasztanak.
Cpu hőmérséklet 37 fok cpu1 és cpu2 hőmérséklet 66 fok. A hűtő tiszta, jól felfogatott, most pasztáztam újra. Miért ilyen forró a processzormag? A cpu ház-ra 37 fokot ír. Akkor most hány fokos ?
Ez jellemző ezekre a processzorokra, pláne, ha 939-es.
Am2 foglalat gondolom egy és ugyan az. Elindítottam egy játékot, a maghőmérséklet már 68 fokon volt. Nem fog elszállni ?
Előbb lekapcsol nyugi. Hűtő jól felfekszik?
persze az jól, mindig figyelek rá. a processzor-ház hőmérséklettel nincs is baj az maximum 40 fok. Itt a két mag hőmérséklete iszonyúan magas
Biosba nézd meg. Nekem meg a CPU hőfok 36C 1-8magig meg 15C. Szobába melegebb van...
![]()
Bios-ban is azt a 37 fokot írja. De az Aida külön méri a processzor burkolatot és a két magot. És nálam a magok melegek, 60 fokosak a burkolat meg csak 40. És rendesen fel van fogatva, pasztázva stb. az nem lehet, hogy a processzor burkolat nem fekszik rá rendesen a magokra?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |