Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   816 / 1159
(#) antikzsolt válasza golem hozzászólására (») Feb 28, 2019 /

Neked is az a gyanúd hogy hamar elfogy a netes adatforgalmad? Ha igen és is erre gyanakszom. Első 3 hónapban elég volt az 50gb. Most meg már a 100gb sem elég és elfogy 3 nappal a fordulónap előtt. Letöltés nincs. Frissítés nem volt.
(#) nedudgi válasza golem hozzászólására (») Feb 28, 2019 /

A router nem tudja?
(#) Poli válasza golem hozzászólására (») Feb 28, 2019 /

Szia! Régebben innen mazsoláztam, a bejegyzések ugyan régiek, de a linkek élnek.
(#) bbb válasza golem hozzászólására (») Feb 28, 2019 /

Akkor jól tippeltem látatlanban a BIOS beállítással... ACER gépeknél előfordult olyan, hogy a LAN boothoz nem volt elég engedélyezni ezt az opciót, de még egy lan option rom beállítást is kellett mellé engedélyezni. Leírás persze sehol, jöjj rá magadtól
(#) golem válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 1, 2019 /

A router nem tudja szerintem
(#) nedudgi válasza golem hozzászólására (») Márc 1, 2019 /

Milyen típus?
(#) golem válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 1, 2019 /

tp link tl wr841
(#) Doky586 válasza golem hozzászólására (») Márc 1, 2019 /

TP-Link + DDWRT + ADSL

traffic1.png

(#) nedudgi válasza golem hozzászólására (») Márc 1, 2019 /

(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 3, 2019 /

Sziasztok
Tudnátok olyan mobil appot ajánlani amivel folyamatosan tudom a netsebességet mérni?

Wifi antenna beállítása közben kellene.
Amik vannak az csak pár másodpercig mernek és ez kevés idő az antenna beállítása közbe.
Udv
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2019
(#) mugab válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 3, 2019 /

Ha olyan is jó ami térerőt és zsúfoltságot mér akkor a "wifi analyzer"-t ajánlom
(#) zsoltee0001 válasza mugab hozzászólására (») Márc 4, 2019 /

Az a gond, hogy nem annak a wifit kellene vizsgálni, amire közvetlenül kapcsolódik, mivel az bridge módba van, az egy másikra kapcsolódik, így logikus, hogy a net sebességét figyeljem.
Leszedtem egy ping nevű programot amivel tudom pl a google szerverét folyamatosan pingelni, így a válaszidőből tudok következtetni az antenna beállításakor, hogy mi az optimális állás.
Mondjuk nem vagyok biztos benne, hogy erre nincs valami normálisabb megoldás.
Ezért kérdeztem.
Üdv
(#) Gombszem válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 5, 2019 /

Spektrum analizátor kellene mérő antennával. Ha tudsz ilyet kölcsön kérni, az a biztos megoldás. Venni nem időszerű, mert milliós tétel.
(#) zsoltee0001 válasza Gombszem hozzászólására (») Márc 5, 2019 /

Jó ez a pingelős módszer, a válaszidőkből lehet következtetni az ideális beállításhoz. Jobb is lett.
Üdv
(#) levaitamas hozzászólása Márc 5, 2019 /

Sziasztok!
RouterOS területen kérnék segítséget. Nem tudom megfelelő-e ez a téma?
(#) Szasza9668 hozzászólása Márc 6, 2019 /

Sziasztok!

Hozzám került egy mini pc. A blueray meghajtó nyitja a tálcát villog is de nem olvas semmit. Windows látja a meghajtót. Merre induljak el vagy szimplán cseréljem a meghajtót?

Üdv!
(#) bbb válasza Szasza9668 hozzászólására (») Márc 6, 2019 /

Meghajtó csere.
(#) Szasza9668 válasza bbb hozzászólására (») Márc 6, 2019 /

Köszönöm. Ettől féltem.
(#) bbb válasza Szasza9668 hozzászólására (») Márc 6, 2019 / 1

Abból a feltételezésből indultam ki, hogy bizonyítottan jó lemezt próbálasz vele beolvastatni, ezért mondom a cserét. Sajnos ezek az optikai meghajtók nem örökéletűek Kéksugaram mondjuk még nem volt, de a cd/dvd olvasó/író meghatjók tömkelege fordult meg a kezeim között és amelyik ilyen tünetet produkált, mint leírtad, az bizony mind repülhetett az elektronikus gyűjtőbe...
Alkatrészt nem lehet hozzájuk kapni, de ha lehetne is, akkor olyan árat kérnének érte, amiért már újat vesz az ember, a lutrifaktorról nem is beszélve. Kész szerencse, hogy az adathordozó az nem ez, hanem a lemez, amit olvasna
(#) Szasza9668 válasza bbb hozzászólására (») Márc 7, 2019 /

Köszönöm kimerítő válaszodat!
Valószínűleg szerzek bele egy dvd írót inkább. Úgysincs "kéksugaras" lemezem.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2019
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Márc 7, 2019 /

Gyors segítség kellene!!! Vadi új WiFi kártyám a vadiúj gépemben megtagadja bármiféle hálózathoz csatlakozást!!! A kapcsolatra pedig hatalmas szükségem lenne!!!
Mit és hol kellene átállítanom hogy a WiFi hálózatra csatlakozás végén ne azt írja ki hogy "Erre a hálózatra nem lehet csatlakozni"???
(#) villanyipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 7, 2019 /

Egészen véletlenül nem írsz el egy két karaktert a jelszóban, térerő megvan hozzá?Szabad port van még? Hirtelen ezek jutnak eszembe.
(#) Udvari Zsombor válasza villanyipi hozzászólására (») Márc 7, 2019 /

Jelszót nem írtam el (eddig "pár tucatszor" már próbáltam), térerő az van (most laptopról is azon vagyok), viszont szabad port? Azt nem értem...
Viszont esetleg mi mást nézzek még meg hogy végre működjön?

Valamint valamiért nem látja folyamatosan a hálózatot, tehát van hogy látja de ingadozik a jelerősség, utána pedig tojik bármit is látni! Az anetnnák a gép hátulján találhatóak...
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 7, 2019 /

Nálam ezt a hibaüzenetet dobja néha a laptop amikor aktiválom a WPA2 KRACK elleni védelmet a wifi-AP n (routeren). De ilyenkor várni kell fél egy percet és gond nélkül beenged. Nekem ennyi kényelmetlenséget megér az hogy a szomszéd gyerekek játékból se tudják nézegetni a wifi forgalmamat..
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Márc 8, 2019 /

Itt nem erről van szó... Az egészben az az idegesítő hogy tegnap még volt WiFi a gépen egészen addig míg be nem tettem a gépet a helyére a végleges konfigjával (ma délutánig ideiglenesen másik HDD volt benne pluszban amiről másoltam), azóta már azután sem lesz kapcsolatom hogy "kínomban" az egész Windowst újrateszem!
Vadiúj hardver nem mondhatja be az unalmast ilyen gyorsan (alig 2 nap)...
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2019
(#) eSDi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 8, 2019 /

Vedd ki a helyéről és úgy próbáld meg. Illetve ideiglenesen állítsd át titkosítatlan kapcsolatra.
Antenna csatlakozásokat nézd át. Esetleg, ha antenna nélkül üzemelt, akkor előfordulhat, hogy a végfok ennek okán elhalálozott. Bár ezt személyesen nem tapasztaltam még.
(#) Udvari Zsombor válasza eSDi hozzászólására (») Márc 8, 2019 /

Mit vegyek ki a helyéről? A WiFi kártyát vagy a rútert? Amúgy pedig addig el sem indítottam a gépet amíg rá nem tettem az antennákat a kártyára! Tehát, menjünk sorban...
1. Tegnapelőtt jött meg a gép, már akkor félig összeraktam és felraktam rá a Windowst.
2. videokártyát és WiFi kártyát telepítettem, utána ideiglenesen Edge segítségével kicsit használtam is a kapcsolatot.
3. Kétfelé partícionáltam az új HDD-t, majd ideiglenesen csatlakoztattam egy régi 250 GB HDD-t (IDE->SATA adapterrel) amiről mindent átmásoltam egy maratoni (majdnem 17 órás!) másolással.
4. Miután végre végzett, azt kivettem és véglegesen betettem az eddigi 1 TB HDD-met a gépbe, majd ráraktam mindkét oldalát és helyére raktam a gépet.
5. Ezek után észleltem először hogy többé nem tud csatlakozni az amúgy tökéletesen üzemelő hálózatunkra!
(#) Georgee hozzászólása Márc 8, 2019 /

Üdv uraim!

Hozzáértők segítségét kérném. Hozzájutottam egy asztali géphez. A windows-t telepítve a videó kártya szoftver kékhalált adott. Driver frissítés után már nem jött kékhalál, stabil a rendszer. Viszont a memóriát memtest programmal tesztelve a következőt kaptam lásd kép. Ilyenkor mi a helyzet a memória kuka? A másik memória modult tesztelve rendesen gond nélkül lefut a teszt. Illetve a kérdéses modult másik gépbe áttéve ugyanúgy pirosba teszi a gép. Programozásra használnám a gépet, és nem szeretném, ha a megírt kód egy kékhalál vagy memória hiba miatt szállna el.
(#) vargaf válasza Georgee hozzászólására (») Márc 8, 2019 /

Ha két gépben is hibás a memória, illetve másik memóriát téve a helyére a Memtest nem jelez hibát, akkor mi a kérdés? Természetesen rossz a memória.
(#) Doky586 válasza Georgee hozzászólására (») Márc 8, 2019 /

A ram csatlakozóit törölgesd fényesre.
Következő: »»   816 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem