Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   824 / 1159
(#) erbe válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 9, 2019 /

Ehhez azt is tudni kellene, mi van a gépedben, ami terheli a tápegységet. Valaminek elő is kell állítania azt a forró levegőt.
(#) antikzsolt válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 9, 2019 /

1.Nézd meg hogy mi is terheli a gépet.
2.Lehet az egész táp haldoglik. Mérj feszültségeket.
3.Cserélj ventit ha a feszültségek jók. Ideiglenes jelleggel egy kis olajazás segíthet neki.
4.De a hőfog szabályzó is lehetséges mint hiba forrás.

Tápnak utána néztem. 5000ft csoda hogy megy. Lehet jobban jársz ha cseréled.
(#) Gabó válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 9, 2019 /

Nem lehet, hanem biztos jobban jar a cserejevel. Ugyan is ezek ipari hulladek kategoriak.
(#) Ge Lee válasza Gabó hozzászólására (») Máj 9, 2019 /

Miből gondolod? Netán volt olyanod? Nekem az egyik asztali gépemben ugyan nem olyan, de hasonló nevesincs táp van, 5500Ft volt új korában, passzív PFC (fojtó) van benne, és hiba nélkül megy már 7 éve, pedig napi használatban van.
(#) antikzsolt hozzászólása Máj 9, 2019 /

Üdv.

Jól értelmezem hogy a ram 400mhz üzemel csak?
Bármit csinálok vele nem változik az érték.

400.jpg

(#) Gabó válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 9, 2019 /

Ilyenem nem volt, és soha nem is lesz, de ismerősöktöl kaptam "ha tudom, javítsam már meg neki ezt a jó fajta tápot, mert annó Bécike a sarki számtek boltba áradozott róla, milyen frankó" felkiáltással volt szerencsém párhoz.
Hát mit ne mondjak, belenéztem, de inkább mondtam, hogy vegyél egy normális kategóriát.
Az átlag amik eljutottak hozzám, mentek kb 2-3 évet.
Bár csodáltam is, hogy bírta addig
(#) pittti válasza Gabó hozzászólására (») Máj 10, 2019 /

„...Ugyan is ezek ipari hulladek kategoriak.”

Ezt olyan határozottsággal állítod, mintha Te tervezted volna! Ilyenkor mindig eszembe jut mennyit anyázták a Codegen tápokat annak idején. Pedig a mai napig kerülnek hozzám gépek amiket úgy 10 -15 éve raktak velük össze - lehet hogy az alaplap leállt mert kiszáradtak rajta a kondenzátorok, lehet hogy a merevlemez végelgyengülésben és helyhiányban szenved, de a tápok még mennek. Púpos kondenzátor véletlenül sincs bennük (por annál inkább), minimalista konstrukció - de pont emiatt az egyszerűsége miatt szinte nem is tud elromlani.

Szóval - lehet hogy az a tápegység sem annyira rossz...
(#) eSDi válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 10, 2019 / 1

Elvileg igen, jól értelmezed. De milyen programmal nézed? Mik a gép többi tulajdonságai?
(#) antikzsolt válasza eSDi hozzászólására (») Máj 10, 2019 /

Ha hazaértem megkérdezem hogy lehet visszaszedni ez elveszett mhz kat.

sp.jpg

(#) eSDi válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 10, 2019 / 1

Nos, a BIOS-ban kell keresni valami erre vonatkozó beállítást. A processzorban lévő memóriavezérlő 533MHz-et tud maximum, úgyhogy ennél gyorsabban nem fog menni hivatalosan.
(#) Macsek71 válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 10, 2019 /

Köszi a segítő hozzászólásokat !

Ami szerintem nem "jött le" a kérdésemből, bő egy éve üzemel a gép, és most kezdett el fűteni (kicsit kényes vagyok a hűtésre - sok régi "húzott" gép megtanított rá ... 4Mhz 286-kezdtem )

Felirat szerint van PFC a tápban, ez jó pont neki ...
Nem tudom van-e hőmérséklet szabályzás ?
Mit szól a táp, ha a hűtőventilátort a belső csatiról átkötöm direkt 12V-ra ?

Informatika topicba illő kérdés :
Valaki tudna ajánlani háttérben futó monitorozó programot ?
Hőmérsékletek és feszültségek érdekelnének ...
(#) Gombszem hozzászólása Máj 10, 2019 /

Tud valaki linkelni egy korrekt Classic Téma fájlt Win10-hez? Tele lett a hócipőm az új megjelenéssel. Olyan kellene, ami volt az XP-n. Ezt még a Win7 is tudta. Sajnos az a fájl már nem vihető át, mert más a háttér rendszere.
Amiket a Neten találtam, azok vagy nem működnek korrekten, vagy nem olyanok, mint a régi megjelenés. Lehetne editálni, de nem akarok órákat eltölteni vele, és az eredmény is bizonytalan.
(#) pittti válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 10, 2019 /

Ha a ventillátor vezérlése hőre szabályoz, akkor a vezérlőáramkörből jön ki egy vezeték, ami a hűtőbordához van ragasztva (ennek a végén egy hőérzékelő van) - ezt ellenőrizni tudod. Viszont először nem ártana az egész belsőt megtisztítani (ecset, porpisztoly) - majd kiszerelni a ventillátort, levenni a cimkét és a gumitömítés alatt a csapágyat egy csepp olajjal megolajozni. Lehet, hogy ez már megoldja a problémádat. Az is lehet, hogy az egyik tekercs szakadt (ilyenkor értelemszerűen lassabban forog) - ez csak cserével orvosolható. Rá lehet kötni közvetlenül a 12V-ra (ez a tápon belül is megoldható, nem kell hozzá külön vezeték), ekkor gyorsabban pörög, de természetesen zajosabb is lesz.
(#) antikzsolt válasza eSDi hozzászólására (») Máj 10, 2019 /

Hazaértem. Azóta megemeltem az órajelet. Most 533mhz rezeg. Ha tovább emelem lesz károsodás? Vagy csak nem indul el?
(#) pittti válasza pittti hozzászólására (») Máj 10, 2019 / 1

Hozzáfűzve az előzőkhöz - Nagyon drága Corsair táp volt nálam nemrégen, az illető ugyanerre panaszkodott, szerinte túl meleg levegőt fúj ki hátul. A közvetlenül a rács elé tett szenzorral mérve 50 °C volt a távozó levegő hőmérséklete - ennek ellenére a táp hiba nélkül működött. Jobban utánanézve a gyártó a csendesség érdekében, szándékosan állította be így a vezérlést - tehát ez önmagában nem hiba. Persze hogy ez hosszú távon mennyire jó megoldás, az már egy másik kérdés. Mindenesetre, belenyúltam a vezérlésbe, egy kicsit alacsonyabbra állítva a küszöböt a ventillátor fordulatszáma némileg emelkedett, a kifújt levegő 35 °C lett így (és még mindig nagyon csendes volt!)- a tulajdonos pedig megnyugodott.
(#) vision61 válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 10, 2019 /

Az egyik memória 1600, a másik 1333 MHz-es.
Az alacsonyabbhoz állítsd az órajelet, tehát még mehetsz feljebb, 667 MHz-re.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Máj 10, 2019 /

Sziasztok

Win7/64
Számítógép kezelés/ lemezkezelés- be próbáltam egy laptop vinyót USB-ről életre kelteni.
Én hülye kijelöltem aktív meghajtónak, de egy szóval nem mondtam neki, hogy az legyen az oprendszer
Ujraindításkor persze jött a puszi
Dos os felület: Hiányzó BOOTMGR.

Microsoft szrint le kell futtatni telepítőlemez, helyreállító konzolt, persze, hogy nem lett jó (volt, valaha is, hogy ez megoldotta a problémát?)
Van valakinek ötlete, hogy lehet visszahozni?
Üdv
(#) pittti válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 10, 2019 /

Nem egészen értem a problémádat. Ha csak az USB-re kötött másodlagos winyóval variáltál a lemezkezelőben (és az eredeti rendszerhez nem nyúltál) és nem sikerült, akkor az USB lehúzása után az eredeti rendszernek szó nélkül indulnia kellene. Amennyiben nem így van, akkor valami mást is kellett csináljál.

„...Én hülye kijelöltem aktív meghajtónak”

Szerintem meg meghajtót nem lehet aktívnak jelölni, csak partíciót!
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2019
(#) eSDi válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 11, 2019 / 1

Max 533MHz-et tud a memóriavezérlő, ha nem hülye az alaplap, akkor nem történik semmi 533-on marad. Ha mégis megpróbálja átállítani, maximum nem indul el a gép.
(#) eSDi válasza vision61 hozzászólására (») Máj 11, 2019 /

Processzorban van a memóriavezérlő, ami maximum 533MHz-et tud. Az hogy az alaplap mit támogat már más kérdés. Hiába emeli, nem fog feljebb menni, vagy maximum nem indul el.
(#) antikzsolt válasza eSDi hozzászólására (») Máj 11, 2019 /

Eddig stabilan megy.

r2d2.jpg

(#) zsoltee0001 válasza pittti hozzászólására (») Máj 11, 2019 /

Lehet, hogy partíciót jelöltem aktívak, meg arra emlékszek, hogy a mikor ez történt a c meghajtonal megjelent egy összeomlás figyelmeztetés.
De az biztos hogy a c meghajtót nem formattaltam vagy particionaltam
Udv
(#) Doky586 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 11, 2019 /

Már nem XP időket élünk.. Újabb windowsoknál nem feltétlen azonos a C partíció és a boot partíció. Lehet akár másik fizikai lemezen is. Erre próbált is figyelmeztetni téged az a hibajelzés. De úgy döntöttél hogy omoljon csak.. Most állítsd vissza oda ahol előtte volt és jó eséllyel megjavul..
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2019

Valami még nem stimmel. Ha 533MHz-en megy a memória, elvileg itt 1066-ot kellene írjon.

Ezt adja a bioszban
(#) pittti válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 11, 2019 /

Az aktív partíció megváltoztatásával elvetted a lehetóséget a saját rendszered indításától - a kijelölt partíción pedig valószínűleg nem volt működőképes OP-rendszer. Ha van egy Win7 telepítő DVD-d (eredeti, nem torrentes buherált) akkor két lehetőséged is van. Bootolsz a DVD-ről, majd javítás - indítási javítás, ez általában helyrehozza (újra aktívvá teszi) a boot partíciót. Ha esetleg mégsem tudja akkor parancssoros indítás, majd Diskpart.

Itt elég jól le van írva, hogyan kell használni...

A feladatkezelőben az effektív sebességet mutatja. Tehát neked 400MHz-en megy még mindig.
Mi történik, ha 533-ra állítod a BIOS-ban? A Memory Timing alatt nincs valami plusz sebesség beállítás?

Csak ennyi van ott.
(#) zsoltee0001 válasza pittti hozzászólására (») Máj 11, 2019 /

A win7 telepítő lemezt/javítás el lett indítva de nem tudta helyreallitani, pedig ezek szerint nem egy nagy művészet lenne.
És mi van ha ki eszem a gépembol a c meghajtót és USB-vél rakotom egy másik win7 gépbe, és ott kijelolom aktív meghajtokent. Ha meg vosszarakom a gépem e akkor indulnia kéne mert elvileg raszallt az aktivitás.
Mondjuk akkor még az a másik gép nem fog indulni, de nem gáz mert abba úgyis újra akarom rakni
Udv
(#) lelkes amatőr válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 11, 2019 /

Esetleg win7 telepítő lemez/parancssor/fixmbr megpróbálható, ártani nem árt.

Vagy ezt olvastad?
Következő: »»   824 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem