Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   975 / 1155
(#) Régi motoros válasza majkimester hozzászólására (») Jan 21, 2022 /

Na ezt nem is tudtam... Mégis mióta?
Csak mert az opera már akkor ismertnek számított, mikor a chrome még sehol nem volt...

Bár összehasonlítási alapom nincs, a firefoxhoz képest mégis kevesebbet ehet, mert nekem a tabletem 2GB -al folyton fagy firefox alatt négy ablakot bír csak. Az operával jobban bírja, azon megy 7 is... Mondjuk ebből is a felét a nyomorult win10 zabálja fel.
(#) antikzsolt válasza misi93 hozzászólására (») Jan 21, 2022 /

Jobban jársz a win7 el. Az is határeset na. Hasonló gépem van proci terén és bizony azon is sokszor 100% megy
(#) majkimester válasza Régi motoros hozzászólására (») Jan 21, 2022 /

Elég rég óta:
On May 28, 2013, a beta release of Opera 15 was made available, the first version of which was based on the Chromium project.

Oké, a chromium pár dolgot azért nem tartalmaz, amit Chrome igen, de a motor ugyanaz.
(#) vladcepes hozzászólása Jan 21, 2022 /

Sziasztok! Annyira nem gép hiba, vagy egyáltalán nem az? Van a laptop, rajta Windows 10 Home, próbáljuk csatlakoztatni Samsung Smart Tv hez, vagyis tükrözni, de nem sikerül, pörög a tv-n a csatlakozni akaró homok óra szerüség de utána eldobja. Szerintetek?, Nekem ugyan ilyen TV - m van max annyi hogy Windows 10 Professional, egyből sikerül tükröznöm otthon. Mi lehet a probléma?. Válaszokat köszönöm!
(#) img válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 22, 2022 /

Típushiba, hogy állásban is elromlik a Samsung TV-k WiFi modulja 2-3 év alatt. Nemrég már a másodikat vettem az egyik TV-nkhez.
(#) eSDi válasza misi93 hozzászólására (») Jan 22, 2022 /

Üdv!

A probléma abból ered, hogy a HTML5 óta a Youtube nagyban igényli a hardveres video dekódolás meglétét. Ha az alaplapi VGA van használva, akkor nagy eséllyel nem sok ilyesmit tud a GMA950-es csipkészlet. Szóval a procinak erőből kell dekódolnia a videót, amihez még rájön a HTML5 3D gyorsítás igénye, amiből szintén gyengécske a GMA950. Szóval annak egy részét is a processzornak kell elvégeznie. Megoldás lehet egy újabb videókártya beszerzése, ami már tudja a dekódolni a kívánt videót. Bár nem biztos, hogy érdemes bele fektetni a dologba.
(#) vladcepes válasza img hozzászólására (») Jan 22, 2022 /

Ilyen a tv tv

Azt hogy értsem?, szét szedted és vettél bele WiFi kártyát? Ez egy hetes., és vajon valóban a a kártyával lenne a baj?, amúgy netre csatlakozik rendesen, telefon tükrözése sikerült igaz csak egyszer próbáltuk.
(#) misi93 válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 22, 2022 /

Alapesetben én sem szórakoznék régebbi gépek élesztésével, de kolegám megkért nézzek már rá... (Zenegépben van, nem sűrűn használják, de ha igen akkor pedig normálisan szeretné ha lejátssza a dolgokat, ne akadozzon).
Esetleg egy proci csere megoldaná ezt a problémát? Találtam egy elméleti kompatibilitási listát erre az alaplapra, tudnál segíteni milyen processzort érdemes lenne bele venni, ami normálisan elvinné a YT-t? Természetesen kipróbálom a szoftveres javaslatokat is, de ha ez a legjobb megoldás, akkor lehet ráveszem, hogy vegyen bele egy erősebb CPU-t.
Asus P5LD2-VM CPU Támogatás
(#) misi93 válasza Régi motoros hozzászólására (») Jan 22, 2022 /

Rendben ki fogom próbálni még pár böngészőt, de nem fűzök hozzá sok reményt.
Igen a sz.gép tulaja is ezzel érvelt, hogy régen nem kellett olyan nagy "erőforrású" gép büngészéshez...
(#) misi93 válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 22, 2022 /

Bocsánat, Videó lejátszás a cél, élvezhető/ nézhető formátumban. Bár zenegépről beszélünk, amiben van ez a gép és van kijelzője is, ami többek között videó megjelenítésére is szolgál.
Idézet:
„Egyedüli funkciója, a jútúb zenelejátszás (természetesen videóval nem elég a hang).”
(#) misi93 válasza majkimester hozzászólására (») Jan 22, 2022 /

hmm ez érdekes, megpróbálom kipróbálni van-e különbség.
(#) misi93 válasza Skori hozzászólására (») Jan 22, 2022 /

Igen erre mi is gondoltunk, de kolegám ragaszkodik a windowshoz illetve mostmár a 10-hez is, főleg úgy, hogy már nem támogatott a Win 7. Nyilván, ha nem lesz más, kipróbáljuk másik op. rendszerrel, de egyelőre ezt az opciót hanyagolni szeretném.
(#) misi93 válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 22, 2022 /

Rendben ki fogom próbálni ezt az alkalmazást.
B. egyelőre nem opció másik op. rendszer.
(#) misi93 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 22, 2022 /

Első körben kipróbálom azokat az opciókat, amit előtted javasoltak (másik böngésző, YT alkalmazás ) majd ha minden kötél szakad, akkor megy másik Op rendszer rá.
(#) misi93 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 22, 2022 /

Hmm értem, akkor, ha venne bele egy másik erősebb processzort a gépbe, akkor sem oldódna meg teljesen a probléma?
Kérdéseim ezek után:
Elég lenne csak processzort cserélni, vagy csak videókártyát?
Esetleg ha elég a processzor, akkor milyet érdemes?
Ebben a hozzászólásomban már kérdeztem.
Köszönöm az eddigi segítségeiteket!
(#) Doky586 válasza misi93 hozzászólására (») Jan 22, 2022 /

Enterprise verzió..
Vidd oda a cég rendszergazdájának és kérd tőle hogy Ő oldja meg... (ne mi)
Ha meg magáncélú használat akkor ez itt nem a lopottszoftver.hu megoldások keresésének a helye.
(#) eSDi válasza misi93 hozzászólására (») Jan 22, 2022 /

Szerintem a proci még használható lenne, ha kapna egy jobb videókártyát (nem kell túl nagy befektetésre gondolni). Ha tényleg az alaplapit használja, akkor egy próbát megér egy kölcsön kártyával.
Ha nem az alaplapit használja, akkor a típusa alapján meg lehet nézni, hogy mit tud a kártya ezen a téren.
(#) misi93 válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 22, 2022 /

Mert a Windows 10 LTSC az ezt jelenti?
Tudtommal ezt is kell ugyanúgy aktiválni.
Azért esett erre a választásom, mert ahogy néztem kevesebb RAM-ot eszik, ki van szedve belőle pár hülyeség. Ilyen lite win 10 féle.
Gondoltam egy régi gépre jobb lesz ez... illetve frissítgetni se kell.
Ha van jobb ötleted szívesen fogadom.
(#) misi93 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 22, 2022 /

Rendben, meg fogom nézni, illetve próbálom frissíteni a driverét is, esetleg próbálok intézni próba kártyát is.
(#) img válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 23, 2022 /

Igen, szétszedtem és vettem bele WiFi modult (nem ugyanolyan van mindegyikben, utána kell nézned, hogy a tiédben milyen). Mondjuk, amikor másodjára cseréltem, akkor már kivezettem a csatlakozását a házán kívülre, így a kábelről lehúzva akár hardveresen is kikapcsolható, vagy szétszedés nélkül cserélhető. Ja és megfelelő szögbe is állítható, hogy jobb legyen a vétel.
(#) KBal76 válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 23, 2022 /

Kipróbálásibol a routerrel tv-t összekötni utp kábellel? Azzal kiderülne a hiba oka, ha ugy se megy akkoe tűzfal vagy hálózati konfig gond is lehet. Sams tévéknék lelkük van, feleségem telefonjáról Ytb lejátszás újabban csak akkor megy ha eleve be van indítva Ytb lejátszó, meg valamí kódot is meg kellett adni, amit évekig nem kért.
(#) elektrorudi válasza misi93 hozzászólására (») Jan 23, 2022 / 1

Szia!
Itt valami sántít. Ha jól olvastam a hozzászólásodat az elejétől, akkor a kollégédnak a Youtube nézés és hallgatás a célja. Most meg már csak Win10-en hajlandó Yt-t nézni? Más operációs rendszer nem is felel meg neki? Érdekes. Ha valamit rosszul értettem, bocsánat.
A másik érdekesség ez a
Idézet:
„hogy már nem támogatott a Win 7.”
Miben nem támogatott? Ez is csak az egyszerű nép beetetése, hogy vegyél Win10-et, 11-et, 12-t, végtelent.
A jelek szerint, ennek a butaságnak az elhintése is bejön a kereskedő lobbinak, szinte mindíg.
A "nem támogatott" azt jelenti, hogy az új hardverekhez már nem csinálnak drivereket, ha veszel egy új, akármilyen kártyát, az nem fog működni. Vagy veszel egy szoftvert, ami szintén csak Win 10 fölött működik, az nem fog működni (bár ez nem a Win "hibája".) Ennyi. Nekem naponta jönnek a Win7-hez biztonsági frissítések. Mi kell ennél több, egy youtube nézéshez, egy öreg gépen?

Más kérdés, hogyha nem lehetséges feltenni egy gépre másik szoftvert, csak amivel gyárilag szállították. Nekem is van ilyen laptopom, amit Win10-el szállítottak és letiltottak rajta minden más operációs rendszert használatát. Lassú, mint az állat, használhatatlan, 3giga RAM-al Ezt megszívtam. De ugye nálatok nem ez helyzet?
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2022
(#) villanyipi válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 23, 2022 /

Mielőtt bárki tanácsára hallgatva szétkapod az egy hetes tv-t, amin ha jól emlékszem a net hibátlanul működik, fel venném a kapcsolatot egy szakszervizzel el mondanám nekik mi a szituáció, és lehet ingyen kapsz egy szemüveges öltönyös embert aki ki megy megnézi készülék hibád van-e vagy szoftveres.
Garancia védő beszéd után a tanács, kapcsolódni készülő készülékek legfontosabb eleme hogy azonos hálózaton legyenek, ha véletlenül a router másik alhálózatba sodorta az egyik készüléket kicsi az esélye hogy megtalálják egymást, ki kell próbálni a klónozandó készüléket akár kézzel átírni a megfelelő hálózati címre.
Hálózati nyomtatóknál is előfordulhat ilyesmi ip konfigurációkat kell elsősorban átnézni, utána szétkapni bármit!
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2022
(#) img válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 23, 2022 /

Szerencsére nem kell szétszedni a hiba beazonosításához, mert elég jellegzetes tünete van: ha belépsz a TV vezeték nélküli hálózat menüjébe azonnal merevre fagy, esetleg még újra is indul.
(#) misi93 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 23, 2022 /

Lehet én fogalmaztam félreérthetően.
Első körben szeretnénk megoldani a problémát a meglévő (win 10) op. rendszeren, természetesen, ha más megoldás nem lesz telepítek rá win 7-et. Nyilván tudom régi gép, de ki szeretnék hozni belőle amit lehet.
Win 7 támogatás
Idézet:
„2020. január 14. után a Windows 7 rendszert futtató PC-k többé nem kapnak biztonsági frissítéseket.”

Ez a másik op. rendszer "letiltósdi" jelen gépnél nincs.
Bár nekem 3 alkalmamba telt míg felraktam rá a jelenlegi op rendszert, mert először UEFI módban volt a pendrive, majd MBR-ben, a biosban sok beállítással próbálkoztam, mire nagy nehezen sikerült. Nyilván ez az én tudatlanságomnak tudható be...
(#) antikzsolt hozzászólása Jan 25, 2022 /

Üdv.

Nem probléma csak hát idegesít. Mikor egy ideig nem piszkálom a gépet valami színes buborékok kezdenek el szaladgálni a képernyőn. HOl lehet ezt kikapcsolni a böngészőben? win7 google crom.
(#) Epu2 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 25, 2022 /

Asztalon jobb gomb. Képernyő kimélőknél, vagy energia beállításoknál.
(#) img válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 25, 2022 /

Ültesd arrébb a Pöttömöt a buborékfújóval!
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 26, 2022 /

"valami színes buborékok kezdenek el szaladgálni" a szemed előtt? Bizony eggyes drogoknak van ilyen hatásuk. Remélhetőleg elmúlik.

Kapcsold ki a képernyővédőt..
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2022
(#) antikzsolt hozzászólása Jan 26, 2022 /

Eh tényleg képernyő kímélő. Csak azt nem értem hogy váltott át. Én direkt feketére tettem. Szegény böngészőt szidtam.
Következő: »»   975 / 1155
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem