Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tápegység
 
Témaindító: Szabiiiii, idő: Jan 17, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   54 / 54
(#) Gafly válasza Landsmann hozzászólására (») Vas, 10:43 /
 
És még a bekapcsolást is jelzi.
(#) Landsmann válasza proli007 hozzászólására (») Vas, 11:00 /
 
Na, megejtettem a próbát. Jó lesz ez. 12 V 5 W-os izzót tettem rá. A 12 V-os rész így egy kicsit emelkedett is, 11,7 V-ra. A 60 W-os fényszóró izzóval 10,5 V-ig esett a feszültség, a ventilátor sebessége fülre, alig észrevehetően csökkent.
Azon a tápon nem lesz 5 A-es terhelés. Szerintem az a rádió nemigen fog 2-2,5 A-nél többet felvenni. Két, 35 éves Videoton (talán 25 W-osak) hangdoboz lesz rajta. Már vagy 15 éve nem is használtam. Számítógéphez használtam, mikor még a régi alaplap volt és olyan hangkártya volt benne, hogy 2x4 W-os hf erősítő van benne. Közvetlenül az hajtotta ahangdobozokat. Hangfalnak nem nevezném, mert nem olyan nagy méretű, de vabn benne egy közép és egy magas hangsugárzó. A küözépsugárzókat már cserélni kellett, mert a membrán széle szétporladt.
Antenna alighanem kerül itthon ha szétnézek, de ha nem, majd veszek az autós boltban. A memória kérdését úgy terveztem megoldani, hogy egy diódán keresztül egy nagy kapacitású kondi látná el a tápot átmenetileg. Gondolom egy 2200 mikrós kondi pár percig el tudja látni a memóriát. Ha nem, akkor valami más megoldást kitalálok. Nem kell a végtelenségig tárolnia, elég ha egyhúztomban 10-20 percet kibír. Ennél hosszabb áramszünet nemigen szokott lenni.
(#) Gafly válasza Landsmann hozzászólására (») Vas, 11:28 /
 
Antennának egy darab (negyedullámú ... fél méter drót) is jó. Régen a börzéken ezer+ áron lehetett kapni, és azon már csatlakozó is volt (meg design).
Nem az áramszünet miatt kellene az akku/elem, hanem mert ugye nem akarod a PC tápot 24/7 búgatni. Ha meg kikapcsolod, akkor oda az állomás beállítás...
(#) Landsmann válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 11:30 /
 
Szerencsére elég csendes a ventilátor, meg elég eldugott helyre lenne berakva, így a ventilátor hangja nem sok vizet zavarna. De mindjárt megnézem a tervezett helyen mit mutat a hang.

Egyáltalán nem zavaró, alig lehet hallani. Az 5 W izzó fénye az inkább zavaró, úgyhogy ehelyett valami mást kell kitalálni.
A hozzászólás módosítva: Vas, 11:38
(#) Gafly válasza Landsmann hozzászólására (») Vas, 12:55 /
 
Én nem ásnám el, és nem véletlen mondja Proli007 hogy izzó.
Kikapcsolás hívő vagyok, már korai gyerek(korom, ez utóbbi csak tréfa) óta.
De lelkesen olvasok érdekés helyi híreket a Tűzoltók lapjában.
(#) Landsmann válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 13:03 /
 
Nyilván az izzó a legegyszerűbb megoldás. De a fényével valamit kezdeni kell. Vagy kivezetem az erkélyre, ott ráér világítani.
(#) kadarist válasza Landsmann hozzászólására (») Vas, 14:11 /
 
Kössél rá egy ventilátort, annak nincs zavaró fénye.
(#) Hutty válasza Landsmann hozzászólására (») Vas, 15:39 /
 
Esetleg rászerelsz egy 10W-os ellenállást a házra, a ventilátorral átellenes oldalra belülről. Rákötve az 5V-ra.
(#) Landsmann válasza Hutty hozzászólására (») Vas, 16:02 /
 
Majd szétnézek a repertoárban, de nem emlékszek hogy lenen ilyen teljesítményű ellenállásom. Lehet marad az izzó, legfeljebb valamit csinálok vele, hogy ne látszódjon hogy világít. Betekerem alufóliába.
(#) sargarigo válasza Landsmann hozzászólására (») Vas, 22:48 /
 
Az sem rossz, én egykor fém csőbe húztam, egyáltalán nem is látszott ki belőle.
A hozzászólás módosítva: Vas, 22:48
(#) Landsmann válasza Gafly hozzászólására (») Hé, 23:26 /
 
Ó, találtam a lomjaim között egy 12 V 5A-es laptop tápegységet. Lehet ez lesz a nyerőbb. Ennek semmi hangja. Igaz, kisebb a teljesítménye. Majd kipróbálom, hogy ez mennyire melegszik.
Következő: »»   54 / 54
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem