Fórum témák
» Több friss téma |
2 ellenállás. 1-1 mindegyik kimenetre.
Fázisfordító áramkörös hídnál mindkét kimenetet a védelemre kötjük, az adatlapi híd kapcsolásnál csak az invertálós kimenetét.
Szia! A trafó szórhatja szépen az alkatrészeket a fotóról nézve, kisérletezz az elhelyezésével, forgatással, vagy leárnyékolással, Üdv!
Mit jelent a sorosan felfuzott tapbekotes?
Adatlapi hídkapcsolás amit építek .
De miért csak az invertálós kimenetet? Mi van ha a másik repül el? (Ki-be kapcsolgatna a védelem . Vagy nem?
Ha az invertáló kimenet IC-je fekszik ki a tápra, akkor ugye egyértelmű a védelem aktiválódása. Amennyiben a nem-invertáló hibásodik meg, a kimeneti feszültsége átkerül az invertálós IC kimenetére, csak éppen ellentétes polaritással és már tilt is védelem.
Előfordulhat, hogy mindkét IC egyszerre megy tönkre, akkor az első pont lép életbe
Szó szerint kell érteni. A pufferre megy az egyik csatorna és onnan van átvezetve a másik csatornára. Szerencsésebb, ha minden csatorna a puffer kondi lábától külön ágon kapja a táplálást.
Csillagpontosan vannak kotve a tapagak is szerencsere.
Szeretném a felső határfrekvenciát kb. 1000Hz-re csökkenteni.
Melyik kondenzátort változtassam? C2-tnöveljem? Köszi A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2017
Szia! Ebből sajnos nem tudsz alul-áteresztőt faragni.
Mi a végső célod? Ajánlanék hozzá kapcsolást.
Itt találsz szub-szűrőt.
Sziasztok!
Van egy régi Renkforce erősítő, amiben tönkrement a végfok. Ezt gondoltam lecserélni egy ilyen IC-re. 2x40V DC-t ad le a tápja, valamint egy 190VA-s trafó van benne. Olvastam, hogy ez már elég magas feszültség ennek az IC-nek. 6 ohmos hangfalakkal nem lesz vele gond? Akinek lesz az nem szeret halkan hallgatni semmit sem. Vagy inkább legyen TDA7293?
Szia! Határeset. Jó hűtéssel elbírja és a terheléstől is lesz némi tápesés.
Ha a gyári végfoknak elég volt ez a hűtés, akkor gondolom ennek is elég lesz.
Két akkora hűtőborda van rajta, mint ezen is, csak feketében (elvileg ennek jobb a hőátadása), valamint vastagabb bordákkal. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2017
Azt is felfűti , ami még nem is volna probléma. Jó hőátadás kell az IC és a borda között!
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2017
Az IC saját furatán való felfogás nem tudja a minimálisan elvárt hőátadást biztosítani. Ilyen megoldást javaslok.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2017
Értem. Még annyi, hogy csillám vagy szilikon legyen a szigetelés?
Hűtőpasztából pedig egy processzorokhoz valót használnék. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2017
Én a 0,09 mm vastag csillámot javaslom. Ilyesmire gondolok
Köszi.
A szűrőt már megépítettem. Arra gondoltam, hogy a végfok határfrekvenciáját csökkentem kb. 1 kHz-re. Ne is működjön feljebb. Zaj, gerjedés stb. megelőzése érdekében.
Közben rájöttem, hogy a C2 növelésével az alsó tartomány megy mélyebbre.
Sziasztok.
Végre elkészült az első TDA7294-es erősítőm. Sajnos a fázis fordítót sikerült kiütni a fordítót táp fesz miatt, de már úton az új IC . Az erősítő 90 százalékban bontott alkatrészekből van össze rakva. Én megvagyok vele elégedve, hogy ennyiből sikerült valami jót alkotni, igaz nem a legszebb de nekem a műhelybe megteszi . Köszönöm az eddigi segítséget!
Szia!
Mire használod a fázisfordítót? hidalva lesz?
Igen, azt szeretném elérni. Viszont a mostani tesztelgetések során annyira meg tetszett, hogy inkább építek hozzá egy equalizert (lm1036 segítségével)
Sziasztok!
Volt régről két darab saját paneles TDA7294-es kis erősítőm, ezekhez nemrég elkészítettem reloop "egyszerű" NYÁK-ját. Bővebben: Link Ma beültettem, illetve be is üzemeltem, de csalódás ért, mert bár szólt, de halkan. Hamarosan kiderült, hogy gerjed a kicsike. +/- 19V-ról járatom, a Boucherot tag az előző panelen sem volt fent. Alapból 3,7MHz-en gerjed, RC taggal (3,9ohm + 100nF) 3,3MHz-en, rövidrezárt bemenettel is. Az egyetlen különbség, hogy az általam készített paneleken van lötstop. Tudtok valami tippet adni, mivel szüntethetném meg a gerjedést?
A képen láthatóan. Igaz, most vettem észre, hogy a 220kohm-os ellenállás csak 120kohm. A többit pedig kimértem beültetés előtt.
szerk.: A Boucherot ellenállása 9,1ohm, azt elírtam fentebb. Holnap megpróbálom alacsonyabb értékkel is. A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2017
Annak az ellenállásnak a pontossága így is megfelel.
A tápfelező nem látszik, azt megépítetted? |
Bejelentkezés
Hirdetés |