Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Akkor fogalmam sincs mi lehet a baja, mert az alkatrészek ugyan úgy vannak benne, mint lajos1969 nek. :S De ha az ic nem működik, akkor ott kell valmainek rosszalkodni, ami az ichez tartozik nem? Miket nézzek át, vagy cseréljek ki?
Ezt most kitől kérdezed? Könnyítene a helyzeten a "Válasz" gomb használata
Ha én kicsit belevau lehet, akkor javaslom, hogy nézz át mindent, töviről hegyire. Minden dióda megfelelő polaritással csücsül? Az IC-t nem tetted be fordítva (hehe, lábával felfele )? Az 1. lábat jelölik kis likkal, vagy onnan lehet tudni, hogy az IC egyik rövid oldalán egy kerek mélyedés van és ha felülről nézzük és a mélyedés is "felfele" van, akkor a bal felső az egyes láb. Aztán a forrasztás! Tudsz szépen, nem bumszlikkal, jó kontaktus kialakítással forrasztani? Nincs rövidzár-szakadás valahol? A nyáklap jól van kimaratva előkészítve? A nyák nincs-e esetleg fordítva kimarva, tükörképként? Azonfelül minden alkatrészt a megfelelő módon megvizsgálhatsz, amit mérni tudsz. Kondit zárlatra, diódát szintén, meg szakadásra, ellenállás értékeket is, hogy jókat tettél-e jó helyre. Jól kötötted-e be a primert, helyes huzalozással?
Átnézek mindent, és majd szólok a fejleményekről
Ezt a képet én csináltam Már el is felejtettem.
Ez a vége! A tető még ideiglenes!
Na ez egész jó. Egy polírozott tetőt kell már csak rátenni, valami kis csúccsal.
Elkészült a tetőkapacitás! Ezzel 1.4A lett kb a fogyasztása 24 voltról, eddig 0.88A. Ez lehet a tetőkapacitás miatt ez természetes?
Hasonlítsd össze a szikrahosszt. Ha elhangolja, akkor rosszabb lesz a hatásfok. De valami apró csúcs legyen rajta, különben máshol kezdhet el szikrázni.
Köszi! Nem lett kisebb a szikrahossz ! De rá kell erre is hangolni gondolom amúgy megy rendesen! Ha leveszem a toroidot akkor van 0.88A fogyasztás ,ha rajta van 1.4 A!
Csao!
Bocsánat a késésért, most mellékelem neked a képeket! Még nem teljesen kész a tekercs, azaz a primer része, kísérletezgetek, hogy lehetne kihozni a maximumot belőle . Fogsz látni egy képet "szikra" néven. A távolság 12 cm, a tetőkapacitástól. Eddig ennyire jutottam.
Úgy néz ki így marad! /L4-C4 24uH-10nF/
A videó nem a legjobb minőségű sajnos!
Nekem tetszik!Gratula!
Új tetőkapacitás 0,5 rézlemezből!
Fincsi. Van nekem is egy nagyobb toroid formám, arra kéne valahogy rásajtolni ilyen sárgaréz vagy vörösréz lemezeket, csak nincs hozzá normális présem.
Ilyen fincsi szikrákat produkál vele!
Köszi! A táppal ma kísérleteztem, de nagy nehezen sikerült! Bika táp kell neki ha szép nagy szikrákat akarunk! Íme az eredmény! És ez a vége!
Megkérdezhetem, hogy mekkora lett a szikrahossz ezzel az összeállítással?
Hát srácok, próbálgattam a teslámat , és egyszercsak elkezdett valami a kapcsolásban zümmögni, ezután a szikrám lerövidült, kb 2mm ről húzott ívet, és égetett az ónt megolvasztotta! Aztán mostmár még szikra sincs, gondoltam beállt a tápom, de sajnos nem, hiába cseréltem másikra semmi... a tranzisztorok nem melegszenek, és nem reagál semmilyen vezető anyagra... Gondolom az elektronikában feladta valami :S Tudom hogy így nehéz megmondani, de szerintetek mi lehet a gond, vagy hogyan keressek hibát benne? Válaszokat előre is köszönöm
BUZ11, a másik két fet, 15voltos zéner. nekem élesztéskor ezek adták be az unalmast! Hol az egyik hol a másik! L1 ,L2 jól van bekötve?
Eddig működött, mondjuk összesen pár napa altt ment 10 percet, alap szikrám csak 3 mm es volt, de ha kezem odatettem akkor volt 7 cm es szikra is, de most semi :'( Köszi a tippet meg fogom nézni
Sziasztok bajba vagyok benne van a kapcsolásba a a 6,8µF 63V MKS kondi ilyet honnan tudok beszerezni mert eddig nem tudtam beszerezni ha van ötletetek akkor öröme várom kösz előre is. Vagy helyette jó lenne a foljakondenzátor ?
Hali!
A Tesla tekercs mennyire ad ki egyenáramot, mármint a kijövő szikra? Ugye kap egy nagy áramú impulzust a primer körben és végigszalad a szekunder tekercsen. De ez után gondolom még rezonál oda vissza egy párszor? Van valakinek ötlete, hogyan lehetne egyenirányítani? Esetleg más módon nagy feszültségű, egyenáramú impulzust előállítani?
Üdv!
Szerintem ez nem utolsó megoldás. Bővebben: Link
Sziasztok,
a közeljövőben én is fogok egyet építeni, csak még nem tudom, hogy mekkorát. Élesztettem egy stroboszkópot, és arra jöttem rá, hogy NEM szabad nyúlkálni a kondenzátorokhoz |
Bejelentkezés
Hirdetés |