Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tesla tekercs építése

Témaindító: finenet, idő: Júl 17, 2006
Lapozás: OK   162 / 227
(#) Fritzi91 hozzászólása Dec 11, 2011 /

Akkor fogalmam sincs mi lehet a baja, mert az alkatrészek ugyan úgy vannak benne, mint lajos1969 nek. :S De ha az ic nem működik, akkor ott kell valmainek rosszalkodni, ami az ichez tartozik nem? Miket nézzek át, vagy cseréljek ki?
(#) _BiG_ válasza Fritzi91 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Ezt most kitől kérdezed? Könnyítene a helyzeten a "Válasz" gomb használata

Ha én kicsit belevau lehet, akkor javaslom, hogy nézz át mindent, töviről hegyire.

Minden dióda megfelelő polaritással csücsül?

Az IC-t nem tetted be fordítva (hehe, lábával felfele )? Az 1. lábat jelölik kis likkal, vagy onnan lehet tudni, hogy az IC egyik rövid oldalán egy kerek mélyedés van és ha felülről nézzük és a mélyedés is "felfele" van, akkor a bal felső az egyes láb.

Aztán a forrasztás! Tudsz szépen, nem bumszlikkal, jó kontaktus kialakítással forrasztani?
Nincs rövidzár-szakadás valahol? A nyáklap jól van kimaratva előkészítve?

A nyák nincs-e esetleg fordítva kimarva, tükörképként?

Azonfelül minden alkatrészt a megfelelő módon megvizsgálhatsz, amit mérni tudsz. Kondit zárlatra, diódát szintén, meg szakadásra, ellenállás értékeket is, hogy jókat tettél-e jó helyre.
Jól kötötted-e be a primert, helyes huzalozással?
(#) Fritzi91 válasza _BiG_ hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Átnézek mindent, és majd szólok a fejleményekről
(#) pcroland válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Ezt a képet én csináltam Már el is felejtettem.
(#) lajos1969 hozzászólása Dec 12, 2011 /

Ez a vége! A tető még ideiglenes!
(#) Collector válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Na ez egész jó. Egy polírozott tetőt kell már csak rátenni, valami kis csúccsal.
(#) lajos1969 válasza Collector hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Köszi! Azon dolgozom!
(#) lajos1969 válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Elkészült a tetőkapacitás! Ezzel 1.4A lett kb a fogyasztása 24 voltról, eddig 0.88A. Ez lehet a tetőkapacitás miatt ez természetes?

SDC16473.jpg

(#) Collector válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Hasonlítsd össze a szikrahosszt. Ha elhangolja, akkor rosszabb lesz a hatásfok. De valami apró csúcs legyen rajta, különben máshol kezdhet el szikrázni.
(#) lajos1969 válasza Collector hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Köszi! Nem lett kisebb a szikrahossz ! De rá kell erre is hangolni gondolom amúgy megy rendesen! Ha leveszem a toroidot akkor van 0.88A fogyasztás ,ha rajta van 1.4 A!
(#) joseyy válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Csao!
Bocsánat a késésért, most mellékelem neked a képeket!
Még nem teljesen kész a tekercs, azaz a primer része, kísérletezgetek, hogy lehetne kihozni a maximumot belőle . Fogsz látni egy képet "szikra" néven. A távolság 12 cm, a tetőkapacitástól. Eddig ennyire jutottam.
(#) lajos1969 válasza joseyy hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Köszi!
(#) lajos1969 válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Úgy néz ki így marad! /L4-C4 24uH-10nF/
A videó nem a legjobb minőségű sajnos!
(#) belganarancs válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Nekem tetszik!Gratula!
(#) Collector válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Toroid egyébként hogy készült?
(#) lajos1969 válasza Collector hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

(#) lajos1969 válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Új tetőkapacitás 0,5 rézlemezből!
(#) Collector válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Fincsi. Van nekem is egy nagyobb toroid formám, arra kéne valahogy rásajtolni ilyen sárgaréz vagy vörösréz lemezeket, csak nincs hozzá normális présem.
(#) lajos1969 válasza Collector hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Ilyen fincsi szikrákat produkál vele!

SDC16482.mp4

(#) ekkold válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Klassz lett!
(#) lajos1969 válasza ekkold hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Köszi! A táppal ma kísérleteztem, de nagy nehezen sikerült! Bika táp kell neki ha szép nagy szikrákat akarunk! Íme az eredmény! És ez a vége!
(#) joseyy válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Megkérdezhetem, hogy mekkora lett a szikrahossz ezzel az összeállítással?
(#) Edm hozzászólása Dec 18, 2011 /

Hát srácok, próbálgattam a teslámat , és egyszercsak elkezdett valami a kapcsolásban zümmögni, ezután a szikrám lerövidült, kb 2mm ről húzott ívet, és égetett az ónt megolvasztotta! Aztán mostmár még szikra sincs, gondoltam beállt a tápom, de sajnos nem, hiába cseréltem másikra semmi... a tranzisztorok nem melegszenek, és nem reagál semmilyen vezető anyagra... Gondolom az elektronikában feladta valami :S Tudom hogy így nehéz megmondani, de szerintetek mi lehet a gond, vagy hogyan keressek hibát benne? Válaszokat előre is köszönöm
(#) lajos1969 válasza joseyy hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

12-14cm-es szikrákat produkál!
(#) lajos1969 válasza Edm hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

BUZ11, a másik két fet, 15voltos zéner. nekem élesztéskor ezek adták be az unalmast! Hol az egyik hol a másik! L1 ,L2 jól van bekötve?
(#) Edm válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Eddig működött, mondjuk összesen pár napa altt ment 10 percet, alap szikrám csak 3 mm es volt, de ha kezem odatettem akkor volt 7 cm es szikra is, de most semi :'( Köszi a tippet meg fogom nézni
(#) fúró hozzászólása Dec 21, 2011 /

Sziasztok bajba vagyok benne van a kapcsolásba a a 6,8µF 63V MKS kondi ilyet honnan tudok beszerezni mert eddig nem tudtam beszerezni ha van ötletetek akkor öröme várom kösz előre is. Vagy helyette jó lenne a foljakondenzátor ?
(#) Nanok hozzászólása Dec 22, 2011 /

Hali!
A Tesla tekercs mennyire ad ki egyenáramot, mármint a kijövő szikra? Ugye kap egy nagy áramú impulzust a primer körben és végigszalad a szekunder tekercsen.
De ez után gondolom még rezonál oda vissza egy párszor?
Van valakinek ötlete, hogyan lehetne egyenirányítani?
Esetleg más módon nagy feszültségű, egyenáramú impulzust előállítani?
(#) joseyy válasza Nanok hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Üdv!
Szerintem ez nem utolsó megoldás. Bővebben: Link
(#) HA3GX hozzászólása Dec 22, 2011 /

Sziasztok,

a közeljövőben én is fogok egyet építeni, csak még nem tudom, hogy mekkorát.
Élesztettem egy stroboszkópot, és arra jöttem rá, hogy NEM szabad nyúlkálni a kondenzátorokhoz
Következő: »»   162 / 227
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem