Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres kulcstartó

Témaindító: elek-tronika, idő: Nov 23, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) elek-tronika hozzászólása Nov 23, 2007 /

Császtok!
Segítsen nekem valaki hogy lehet házilag lézer pointert készíteni nem nagy teljesítményüre gondoltam és lehessen hozzá cuccokat találni tehát nem a gép kibelezésére gondoltam...egyszerű józan paraszt gyerek vagyok segítsetek KÖSSZ!
(#) titi válasza elek-tronika hozzászólására (») Nov 23, 2007 /

Hali!

Szerintem ne akarj házilag csinálni!
Menj ki a piacra, és vegyél pár száz forintért.
Idézet:
„józan paraszt gyerek vagyok”

Akkor igyál egy kis HP-t és gondold át a dolgot!
(#) Kovidivi válasza elek-tronika hozzászólására (») Nov 23, 2007 /

"házilag lézer pointert készíteni" - komolyan gondoltad? Kíváncsi vagyok a végére
(#) Medve válasza elek-tronika hozzászólására (») Nov 23, 2007 /

Cső! Nézz szét a NETen , hogy mibe kerül egy lézerdióda, olyat kellene szerezned, ha olcsóbb, mint egy pointer...
(feltételezem, hogy nem a lézerdiódát akarod házilag megcsinálni, de a lézerdióda és a pointer között csak a "doboz" a különbség. Sajnos, mert inkorrekt a megoldás, de működik.
(#) elek-tronika hozzászólása Nov 23, 2007 /

Kössz! nem is tudtam hogy még lehet kapni de meg fogom nézni a piacon, mert régebben tudtam hogy lehetett kapni de hogy még mindig azt nem
(#) valve válasza elek-tronika hozzászólására (») Nov 23, 2007 /

Red-Bull szarnyakat ad; bocsi ezt nem hagyhattam ki! Lezert hazilag, mire gondoltal, h tokot keszitessz neki hazilag v a fenyt kibocsato diodat rakod occe Edison modra? (info: o keszitette hivatalosan a villanykortet, bar elotte mar hasznaltak tudosok, megis o vitte el a palmat) No de ez nem FizikaOra,.. Ha keszitesz es megy 10m -nel tavolabbra es lezer nem egerbol kibanyaszott led akko Nekem is kell! Vegyel az oroszoktol, par Ft -ba kerul,.. Minden utcasarkon kaphato,..
(#) Szebence hozzászólása Nov 23, 2007 /

Búcsúkban, piacokon lehet venni olyan lézereket, amiknek a fejüket is lehet cserélni ilyen mintával 500-1000 Ft körül van...

Már csak a gyors "össze-vissza" mozgatását kellene megoldani
(#) Szetya válasza elek-tronika hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

Kicsit nagyobb mint a kulcstartó.
500mW zöld. és igen létezik dióda de nagyon drága...
(#) mefi01 hozzászólása Nov 24, 2007 /

vagy ha nem is lézer, de fogsz 1 nagyfényerejű ledet, és azt optikai lencsékkel, nagyítókkal befókuszálod

én 1szer csináltam 1 ilyet (vannak oylan öngyújtók amik 1 mintát világítanak, kivettem vagy 6 ból a lencsét és összefókuszáltam

így sikerült 60 m-re belőni a távot
(#) Szebence válasza mefi01 hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

Honna tudnék én ilyen lencséket szerezni? (öngyújtóról még nem is hallottam ilyenről) valami egyszerű kis dologból miből tudnék kiszerelni, és hogyan kell ezeket befókuszálni? még nem csináltam ilyet...
Egy sima nagyfényerejű ledet használtál?
(#) borvendeg válasza Szebence hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

Hy nekem van pár ilyen lencsém régi diavetítőkből beleztem ki próbálj szerezni régi diavetítőt egy vetítőben van két lencse...
(#) Szebence válasza borvendeg hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

megpróbálok...

fókuszálni meg úgykell hogy rögzítem a lézert eléteszem az egyik lencsét pár miliméterre, a másik lencsét meg előre hátra tologatom és a falon figyelem, hogy mikor a legjobb a fénye?
(#) Djatis válasza elek-tronika hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

Üdv !
Én is vettem a piacon itt szegeden és mégcsak el sem rakják a pultról.
pontosan 350 ft volt de én az 500 forintosat vettem meg mert az erősebb.
Ajánlom ha sikerül venned csavard le a végét amit cserélgetni lehet és ha réztömbről csavartad le akkor azt vedd meg.
Ha meg műanyagról (általában szürke műanyag)
Akkor azt nem érdemes mert kevés a hűtése hamar tönkremegy és zárt tokos diódás.
A réztömbös abban egy kis fikapötty van és nincs tokban na az erős ám de veszettül. Bár láttam réztömbösben is tokos diódát de a fénye megmutatja hogy mien, már ha tudsz mihez viszonyítani.
Ha véletlen szürkeöntvény fémet találsz a cserélhető fej alatt azért azt is elhozhatod mert olyan is van de ezt majd meglátod.
(#) Szebence válasza Djatis hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

Okés, köszi a tanácsot, megnézem pár kínai boltban vagy piacon,csak az a baj, hogy környéken kis piacok vannak

Ha minden kötél szakad, akkor úgyis megyek hamarosan pestre, ott tuti találok
(#) Pixi hozzászólása Dec 22, 2007 /

Hali!

Szerintetek ez ami ebben a videóban látható ez lehetséges valós dolog????
Itt van!
(#) Pixi hozzászólása Dec 22, 2007 /

Közben megtalálltam itt a fórumokban, hogy volt ez már téma!
(#) Collector válasza Pixi hozzászólására (») Dec 23, 2007 /

Bővebben: Link
Igen, csak nem cd olvasóból, hanem dvd íróból. Működik a dolog.
(#) Gera0221 hozzászólása Dec 29, 2007 /

Hali! Én még csak most csatlakoztam, de a dvd íróbol sem biztos a dolog mert én kipróbáltam öbb fajta írót és egyikel sem sikerült!
(#) Djatis válasza Pixi hozzászólására (») Dec 29, 2007 /

Igenis meg lehet valósítani nekem már két vörösem is van és tényleg gyujtja a gyufát már egy 8x-os LG-jét régóta használom 170 ma-en és ha jól be van fókuszálva olvassza a fekete szigszallagot de vettem egy 16x-os diodát és azzalm már lehet pirítani olyan szépen viszi a szőrt a kézről is lehetne vele fájdalommentesen borotfákozni.
(#) Collector válasza Gera0221 hozzászólására (») Dec 29, 2007 /

Két kép 16x-os dvd íróval. A gyufát azonnal meggyújtja ha 20 centire rakom a forrástól, és ha jól van kollimálva a nyaláb.
(#) orgion hozzászólása Máj 1, 2009 /

Hy all én is látam a videot ténleg az alapján meg lehet csinálni?mert mán megvan a lézer az az izé meg a DVD-dé böl az a lencseszerü izé is és most mi legy valaki segicsen PLZ aszt nagyon meg köszöném ha valaki segitene
(#) Moderátor hozzászólása orgion hozzászólására (») Máj 1, 2009

Ilyen szinten igénytelenül írni már művészet, díjazom is egy Tranyókával.
Valami eszméletlenül gyorsan tanuld meg normálisan használni mind a nyelvet, mind a billentyűzetet, ha sokáig szeretnél itt aktív lenni...
(#) bgsf hozzászólása Nov 15, 2009 /

Ha valaki lézert akar építeni annak van egy jó tanácsom! Szerezen be egy nagyon jó minőségű plexi (vagy rubin) rudat! 4-6 vakucsővel körberakva, az egyik végén tükör (a rúd végén), a másik végén félig áteresztő tükör, és egy jó kis lézer lesz belőle! Ez az alapelv még a 70-es évekből... Vigyázzunk vele mert még a plexi rudas is képes egy léggömböt kidurrantani olyan 10 méter távolságból.
Sajna már a könyvem nincs meg (kölcsönkérték).....
Pedig jó lett volna az elvet megértettni mindenkivel aki ilyet akar építeni. Azt a könyvet fizikusok írták, akik tisztában voltak a lézerfény előállításával! Gyakorlati kapcsolás is volt benne....
(#) Collector válasza bgsf hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Idézet:
„Ha valaki lézert akar építeni annak van egy jó tanácsom! Szerezen be egy nagyon jó minőségű plexi (vagy rubin) rudat! 4-6 vakucsővel körberakva, az egyik végén tükör (a rúd végén), a másik végén félig áteresztő tükör, és egy jó kis lézer lesz belőle!”

Huhh, hát ez egyszerűnek hangzik, mindjárt veszek is a boltba rubin rudat, amire felgőzöltek féligáteresztő, és teljes visszaverő tükröt
Nagyon remek a rubin lézer, csak rossz a hatásfoka, és csak impulzusüzemben működik. Na meg elég drága.

Plexi rúddal lézert???
(#) Alkatel válasza bgsf hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Igen, nekem is meg volt. Az ilyen konyvet nem szabad kolcson adni, mert soha nem latod viszont. Az enyem is igy jart. Csak rubin egykristaly ruddal mukodik a plexi rud csak modellezesre volt hasznalva.
(#) Collector válasza Alkatel hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Az is volt a könyvben, hogy házilag is lehet rubin egykristályt húzni?
Engem az érdekelne.
(#) fazakaspeter hozzászólása Jan 23, 2010 /

Nekem sikerült eléggé kicsi méretben és 1300ft ből kihozni egy tök jót (ott a kép)lehet kapni vörös lézermodult 990ft ért és kt drótot kell összeforrasztani meg egy kapcsolót.

lézer.jpg

(#) coyote83 hozzászólása Nov 6, 2010 /

Hol tudnék beszerezni félig áteresztő tükröt ?????
(#) Suncorgo hozzászólása Dec 27, 2010 /

Sziasztok!

Ez milyen lézer lehet? Bővebben: Link

Mi lehet ez ami mint egy kilövi a lézert? Bővebben: Link

Kondenzátorbankot töltenek fel és abból nyeri a lézer az erejét.
(#) Collector válasza Suncorgo hozzászólására (») Dec 27, 2010 /

Ez egy Nd:YAG lézer.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem