Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NEC monitor probléma

Témaindító: Piroska, idő: Jan 30, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Piroska hozzászólása Jan 30, 2008 /

Sziasztok!
Hát nem is tudom hová kellene írnom.
Gyors segítség kellene.
Vettünk (kéz alól)egy Nec Px42VP2G gy.számú monitort vagy mit ,nem nagyon értek hozzá söt.
Sajnos nem müködik.Ment ugyan 3 hétig nálunk is,de egy reggel megállt.Ahogy bekapcsoljuk magától leáll.
Elvittük szerelöhöz
,itt a környéken egyetlen ember válalta be.Kicserélte az invertert.Visszahozta,k.b. fél óra múlva ujra leállt..Elvitte megint nála müködöt.Kicserélt benne mindent amit lehetett.
megmérte a konektorokba a feszültséget mindenhol 230 volt.Tegnap visszahozta,elindult,de hozott egy érzékenyeb mérőt amivel már 252-t is mért,de a tv ment.Egészen d.u 5-ig.Ekkor újra leállt.Azt javasolta vegyünk egy feszültség stabilizátort az valószínű segíteni fog.Szerinte csak ez lehet a baj,már ő is tanácstalan,nem érti mindenhol megy csak ebben a lakásban nem. Ma megint megmértük a konektorban a valamit ami 225 volt ,de a tévé nem megy.
Az utcában egyedül lakunk .
Valaki segítsen mert már nem tudjuk mi lehet a baj.
Valóban lehet-e a feszültség miatt?

Ha valamit nem érthetően írtam az csak azért van mert ehez egyáltalán nem konyitok,de ez gondolom látszott.
Köszönöm előrre is a segítséget.
(#) aflmor válasza Piroska hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

Kellene infó, hogy milyen alkatrészeket cserélt benne pontosan. Abból többet lehetne következtetni. :yes:
Mennyibe fájt ez a plazma? (ha nem titok) Bízom benne, hogy sokat nem adtatok érte...
(#) valve válasza Piroska hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

Szia,

Szóval az a valami az egy Tv, ahogy aflmor kollega írta,.. Hogy érted azt, hogy kicserélt mindent benne amit lehetett? Az egy igazi szaki vagy csak konyit egy irtó keveset az elektronikához, mert ugyebár két típusra bonthatjuk a szervizeseket: az egyik megkeresi a problémát és ha cserélni kell valamit akkor kicseréli, a másik meg nekiáll s mindent kicserél több okból kifolyólag, pl: nem tudja megkeresni vagy megállapítani a probléma forrását és gondolja ha mindent kicserél akkor csak helyre-jön, s jó summát is fel-tud vasalni érte, hisz azt tudja mondani, hogy ez-ez-meg-amaz rossz volt mikor sztem miden jó volt benne (így mutatván, hogy azért fizetünk).

Másképp szólva a feszültség pont a megengedett határ körül ingadozik, tehát azzal simmán kellene menie,.. Az nem lehet gond! (bár lehetnek kivtelek). A fesz-stabilizátorral kapcsolatban elég kellemetlen kidobni a pénzt ha meg-sem oldja a problémát. Előre ki-kellene probálni egy-el s ha működik akkor venni egyet, persze ha megéri ez az egéssz,..
(#) Piroska válasza valve hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

nem volt drága,és a szerelő sem kért pénzt.
Azt nem értjül,máshol miért müködik itt nálunk meg nem.Én láttam hogy máshol megy.

Idézet:
„Azt nem értjül,máshol miért müködik itt nálunk meg nem”
Én se, ezért kértem bővebb infót...

Idézet:
„Kicserélte az invertert”
...háááát, pont volt neki egy elég ritka, 42"-os NEC plazma monitorba való, 450-500W-os? (...mert ennyit fogyaszt a "kicsike" :yes:

Idézet:
„fél óra múlva ujra leállt..Elvitte megint nála müködöt”
Láttad, vagy csak vissza szólt telón? És közben nem nyúlt bele? Akkor minek
Idézet:
„cserélt benne mindent amit lehetett”
?

252V-al már nagyon kellene "virítani" az izzóknak is a csillárban! Vagy az nem olyan érzékeny mint a "második műszer"? Az első (is) jót mérhetett, mert aki plazmát javít, szar műszert nem tart! Nem kell mindent "megenni"!

Így elsőre, -amíg nincs bővebb- kontakthibás lehet a dög. :eek2: Amikor cincálva van lehül, és ideiglenesen megszűnik. Valahol kimelegedhette magát.

A topic címe, meg jó volt, mert ez monitor (...de mindegy)
(#) Piroska válasza aflmor hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

Az inverter ugy lett megrendelve németországból.Valóban müködött nála.

Értem. ...vagyis, nem Elég titokzatos a dolog, tényleg...
Én még mindíg, kontaktra gyanakodnék. Ha leáll, hosszabb ideig várj vele hűvösebb helyen, és utána próba. (egy kontaktvizsgáló "fagyasztó-spray" jó szolgálatot tehetne) Merről írsz amúgy? Hátha...
(#) valve válasza aflmor hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

Akkor ezt én nem-értem,.. Most jólenne biztosra tudni, hogy ez egy Tv vagy egy monitor,.. Piroska?

akkor.gif

Ez az!Szerintem.Ezek a számok,betűk vannak ráírva.Mi is ennyit találtunk.
Egyébként a Férjem a sogórátol vette,nekik is ugyanilyen van.Ezeket Németországban kiálításokon használták.Ők ott dolgoznak és így jutottak hozzá.

A férjem most éppen úton van a szerelöhőz,most megint ott lesz újra megnézi hogy müködik-e az embernél.És elhozza a kicserélt invertert.
Balatonlelle
(#) szabjan hozzászólása Jan 30, 2008 /

Nekem azért lenne egy kérdésem. Más konnektorból próbáltátok táplálni?
Mi nemrég elkezdtünk ugyanígy TV-t javítani.
LG TV-nk időnként spontán kikapcsolt Stand-By-ba.
Már-már elkezdtük ismerőssel átnézni a tápot -kisebb nagyobb fejvakarások közepette-, de aztán kiderült, hogy az automatáknál rossz az érintkezés és a tranziensekre kapcsolt ki.
Érdemes lenne egy jelalakot mérnia 220-on esetleg.
De lehet, hogy tévedek...

(#) aflmor válasza valve hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

Monitor, és abból sem a legjobb
(
Idézet:
„Physikalische Auflösung: 853 x 480 Bildpunkte
Weitere Auflösungen: 1024 x 768, 800 x 600 (komprimiert)”
)

Gondoltam az "eredetét" mert, mint írtam, "nagyon ritka errefelé". Ezeken mennek pl. a reklámfilmek, meg ilyesmi.
(#) Piroska válasza szabjan hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

Szinte minden konektorba kiprobáltuk.És most hogy említed a tápot is kicserélték.

"Ez az!" Szóval akkor azt írd be, hogy "Tv" vagy "monitor" mert nekem még mindig nem tiszta!
Kaptam érvet Tv -re / monitorra is. Az RTL-Klub -ot nézitek rajta? van rajta BNC (antenna) csatlakozó?

OFF -> A BNC az elfordítós, két kis "pöcökkel" az oldalán, az antennáé nem olyan, (csak a rádió-adóvevőkön)

ON

NINCS BENNE TUNER. De a hiba szempontjából, tökmindegy. :yes:

Azt nem tudom,hogy mi aza BNC,szerencse ti tudjátok.Egy szürke valami van amibe bevan dugva a videó,házi mozi.és a upc.Ja meg egy lila zsinor ami megy a tv-be vagy monitorba(már én sem tudom hogy mi)

Az a szürke valami a számítógép? Pc? (elírtam a Bnc -t, Koax aljzatra gondoltam, köszi a javítást).
(#) szabjan válasza valve hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

Az a szürke valami szerintem a beltéri egység
(#) szabjan hozzászólása Jan 30, 2008 /

Szerintem ha bárhol máshol megy a készülék, méressetek rá komolyabban a 220-ra.

Ez az.

Esetleg egy kép nagyon sokat segítene arról a valamiről meg a lila zsinoros szürke micsodáról,..
Arra lennék még kiváncsi, hogy máshová elvitték és ott ment, de meddig, biztosan nem menették napokig, vagy hetekig,.. S így könnyedén lehet egy melegedő alkatrész benne,.. Ti otthon huzamosabb ideig használtátok és azután nem-ment,..

Ezeket felismerem én is.Ez nem a számítógép és nem is a beltéri.

A fickó azt mondta nála napokig ment.Ezt viszont mi nem láttuk.

Ott a pdf róla amit feltettem. (talán meglesz a szervízkönyve is) (elmentem melózni, holnap, re. Hali.
(#) szabjan válasza Piroska hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

Idézet:
„Ezt viszont mi nem láttuk.”

Ez így mondjuk érdekes. ismerősnél nem tudnátok bedugni hosszabb időre?

Jó munkát,holnap jelzem a fejleményeket.

Ha most hazajön a férjemmel valószínű ez lesz.

Akkor jó nagyot kamuzott,.. Sztem 95%, hogy nála sem ment,..
(#) perlaci válasza Piroska hozzászólására (») Jan 30, 2008 /

Két jó tanács.
Sajnos tapasztalatból tudom,hogy azon a környéken nincs a helyzet magaslatán az áramszolgáltatás. Ezért a következőket lehetne kipróbálni.
Egy számítástechnikai boltból kölcsönkérni egy legalább 2000w-os online szünetmentes tápot (BACK UPS) talán a legjobb. Vagy szerezni egy 1KW-os transzformátoros stabilizátort. A kettő közül az egyiket a konektorba és erre kötni a tévét. Ha meggyógyul a kicsike, sűrű káromkodás közepette hívni az elektromos műveket és mérőmüszer kihelyezését kérni. Szerintem óriási ingadozások vannak és ezt nem tűri a táp és lekapcsol.
Hali Laci
(#) Piroska válasza perlaci hozzászólására (») Jan 31, 2008 /

A tévé nem ment tegnap nála sem.Ma telefonon beszéltünk vele,azt mondta felpuposodott a táp.Most ezt fogja kicserélni.És ő is valami konektorba bedugos valamit mondott,hogy így megprobáljuk megoldani.Azt gondolom ez olyan lehet amiről írtál.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem