Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SMC router

Témaindító: potornai, idő: Ápr 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 3
(#) potornai hozzászólása Ápr 25, 2006 /

netgear wg311v3 802.11g wireless pci adapter segítségével szeretnék netezni a szemközti házunkból mely max 60 méterre van az smc routertől amely küldheti a jelet és hozzá kell tennem hogy 2. emeleten lakom. Kérdésem: hogyan lehet megoldani a kapcsolat létrehozását.
(#) eSDi válasza potornai hozzászólására (») Ápr 25, 2006 /

Csak is antenna kérdése.

Googli-ba írd ezt be: Cantenna
(#) Árpy hozzászólása Ápr 12, 2008 /

Helló!
Adott egy SMC Barricade router (SMC7004VBR). Sajnos egyik napról a másikra egyszer csak nem látta a WAN portra kötött modemet. Volt már próbálva másik modemmel, vagy másik routerrel, de sajnos nem megy ez a port. A többi tökéletesen megy, a router is megy, csak így nem lehet netet osztani vele. Szerintetek ez valami típushiba lehet? Volt már valakinek valami ilyesmi gondja?

Üdv, Arpy
(#) Norberto válasza Árpy hozzászólására (») Ápr 12, 2008 /

Igen, volt egy, a szomszéd közelébe csapott villám pont ilyen jelenséget produkált egyszer a rokonéknál... nem vicc! Tehát nem égett el semmi, látszólag működött tovább a hálózati eszköz, de a WAN portja nem ment tovább...
(#) koczka válasza Árpy hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /

hello
nekem is smc routerem van (sajnos) már legalább 10 szer cserélték, volt hogy havonta 3szor kellet szervizelni aztán most adtak egy újjabb típust és kb. egy éve rendesen megy van hogy néha resetelni kell de működik.
(#) Árpy válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /

Én is ahogy néztem, nem lehetett semmi szemmel látható sérülést észrevenni. Sikerült vele kezdened valamit, vagy nem is foglalkoztál vele?
(#) Árpy válasza koczka hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /

Úgy látszik, hogy akkor nem megbízható router az SMC . Nekem D-link van, azzal szerencsére nem volt gond. Még a linksys-ről hallottam jókat, de még nem használtam olyat.

Üdv.
(#) patexati válasza Árpy hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /

Nekem smc van és kifogástalan!Szerintem meg a D-Link sokkal rosszabb!
Szerintem meg kell próbálni resetelni a routert sok esetban az a megoldás kulcsa!
(#) Norberto válasza Árpy hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /

Régebben SMC routerem volt. Már túladtam rajta (ingyen, mert többet nem ér)... mégpedig azért, mert volt olyan nap, hogy egy délután alatt pontosan 15-ször kellett újraindítani. Én ezt már nem bírtam idegekkel, és jött a megváltás: egy Linux alapú Linksys, ami másfél éve folyamatosan üzemel, egyetlen újraindítás sem kellett neki ezidő alatt, kisujjból bírja a 6/6 megabit/s-ot... Nem véletlenül meri adni a nevét a CISCO Networks is a Linksys routerekhez...
(#) Árpy válasza patexati hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /

Már próbáltam vele mindent. Reset, alapállapotra visszaállítás; frissebb firmware felrakása...
Úgyhogy csak hardveres hiba lehet már.
(#) Árpy válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /

Eddig szerencsére nekem jól ment a D-link routerem, nagyobb problémák még nem voltak.
Akkor érthető, hogy miért drágábbak a Linksys routerek, de úgy látszik, hogy megéri beléjük fektetni.
Üdv!
(#) oldman válasza Árpy hozzászólására (») Ápr 13, 2008 /

Valószínűleg kuka!
Nekem is ez van (SMC 7004 VBR ) két éve felütöttem a falra, azóta azt sem tudom megvan-e még, de működik.
Manapság szerencse kérdése mit fog ki az ember gyereke!

ui.: Van valahol egy ugyanilyen halott példányom, ezt kaptam, hogy kezdjek vele valamit szépen villog de nem működik. Ha akarsz szenvedni a pároztatással megoldjuk.
(#) Deta hozzászólása Okt 15, 2008 /

Nekem is smc 7004vbr routerem van. Kb egy évig jól müködött. Most azzal szenvedek, hogy nem akar router lenni. Pontosabban, csak egy számitógépet óhalyt fogadni. Ha az asztali gép is, és a laptop is fel van rá akasztva, lefagy. Ilyen gonddal futott-e össze valaki? A resetelésen, firmware-en már túl vagyok.
(#) small-zol hozzászólása Nov 30, 2008 /

Költözésnél elveszett az SMC7004VBR EU routerem adaptere. Az adattláról le tudom olvasni hogy : AC 9V/1A ez nem gond,de sehol sincs feltüntetve a polaritás.Ha valaki megtenné,hogy elküldené a : small-zol@freemail.hu címre.
Köszi
(#) Lucifer válasza small-zol hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

AC azaz váltóáram jön ki belőle, az egyenirányító a routerben van, így nincs értelme polaritásról beszélni.
(#) Geezer hozzászólása Dec 25, 2008 /

Heló!

egy smc routerrel lenne problémám: most vettem, rendben működik, szépen megy rajta a net....viszont! nem tudom letitkosítani a jelet! ez egy smcwbr12-g2 router, a dobozán az áll, hogy wpa és wpa2 titkosítást támogat...windows vista-t használok egy laptopon....van egy asztali gépem is win xp-vel és azon se jön össze a dolog(próbáltam vezetékkel és anélkül is, bár annak mindegynek kéne lennie)....nem vagyok vmi jártas a router-ek terén...gőzöm nincs hogyan kell rajta firmware-t frissíteni(mondjuk ezt egyenlőre nem akarok) vagy reset-elni....tudna valaki segíteni? természetesen további kérdésekre felelek...
ja igen: a jeltitkosítással az a problémám, hogy megpróbáltam titkosítani...a vezeték nélküli hálózatok ablakban belementem az smc tulajdonságaiba, majd a biztonság fülre kattintva ki tudom választani a titkosítást...na de így azt írja ki a csatlakozásnál, hogy a számítógép beállításai nem felelnek meg a hálózat követelményeinek...én arra gondoltam, hogy a router-t kell még beállítanom(mert így csak a wlan kártyát állítottam), csak hogyan? nem kaptam a router-hez semmi driver-t, semmi utility-t...
és még úgy tudom a kapcsolódásra van egy olyan megoldás is, hogy a router kapcsolatban marad a nettel, így nem kell állandóan nekem tárcsázni...erre is megoldást kérnék....
röviden ennyi lenne

Előre is köszönöm...

javítás: smcwbr14-g2
a honlappal nem stimmelt valami, de sikerült drivert leszednem, remélem megoldódik a probléma....

este vissza ültem elé és a probléma megoldódott(bár nem a driverrel)....
(#) janijani hozzászólása Dec 25, 2008 /

5 éves SMC 2804WBR routerm szép lassan meghalt, először a rádiós rész szünt meg működni, majd a kábeleken is bizonytalan és lassú lett az adatátvitel,a számítógép gyakran kiírta hogy a kábel nincs csatlakoztatva. Leszedtem a tetejét, van benne két púpos elkó, ezen kivül semmi gyanúsat nem látok benne.Vettem egy másik routert, de ha lesz időm kiváncsiságból kicserélem a két hibás kondit.
(#) elektrorudi hozzászólása Feb 1, 2009 /

SMC 7004WBR routerrel szeretnék a munkahelyi hálózathoz kapcsolódni.
Ruoter nélkül szépen megy a dolog, de routerrel a következő a hiba:
- a kapcsolódás megvan, ez eddig OK.
- a munkahelyi hálózat könyvtárait látom, de ahogy megyek a egyre mélyebbre a könyvtárakban, egyre lassabban nyitja meg őket 0,5-2 perc !!!
- ha elérek a fájlhoz, amit mondjuk másolnék, akkor nem tudok semmit csinálni vele, (ilyenkor gyakran teljesen lefagy a gép).
- Port forward-ba beírtam a következő portokat : 1072, 1723, 3889.
- DZM enable.
- firewall: disable.

Mi lehet a baj?
Köszönöm segítő válaszaitok.
(#) snakesix hozzászólása Feb 1, 2009 /

nekem is van egy 3hónapos SMC WBR14G2-es wireless routerem,nekem kábelen kapcsolódik a géphez,öcsém viszont a tiptopjával WIFI-n keresztül.Egy ideje minden előjel nélkül megszakad a vezetéknélküli net,de a vezetéken keresztül én még tudok netezni.ilyenkor adapter ki-be,és utána megint jó pár órát.ujabb firmware-t töltöttemrá,de azzal is ugyanezt csinálja.Vissza kéne vinnem,mert ezekszerint nem beállitási probléma van.D-link,Linksys amit hallottam ezek tényleg jók.Az SMC meg egy rakás sz@r,ez a tapasztalatom soha többet smc
(#) istvanpal16 hozzászólása Feb 1, 2009 /

Sziasztok
ahogy nezem sok baj van az SMC vel
Nekem egy MSI routerem van mindjart 2 eve es nem volt vele semmi gond, a kabelnelkuli reszre csak 4 gep van kotve es kabelen keresztul 3 s nem kell babralgatni mindig aramszunet utan is automatikusan visszaal a beallitasaimra
(#) icserny válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Nem tudom, hogy aktuális-e még az adapter téma, de az én adapterem polarizált, s a közepe a pozitív. A 9V/1A stimmel.
(#) tornadoplus hozzászólása Márc 21, 2009 /

Sziasztok!
A routerem SMC7004VBR egy ideje a következőket produkálja. Bekapcsolásnál a WAN led igen hamar kialszik és nem jön létre a kapcsolat. Többszöri ki-bekapcsolás után lesz csak működőképes. A táp bemenetnél már cseréltem a kondikat, /470µF 16V, 470µF 25V, 100µF 16V/ de javulás nem történt. Vajon mi lehet a következő lépés, hogy magához térjen?
Köszönettel: Péter
(#) lczandris hozzászólása Máj 24, 2009 /

Sziasztok!

Most növelték a netem sebességét 30Mbps-re, és sajna azt tapasztaltam hogy a jelenlegi routerem csak 11,8Mbps-t tud. Kérdésem csak annyi lenne, hogy milyen routert ajánlotok, ami bírja a 30Mbpst-t WAN porton, legalább 4 LAN portja van, és Wifi is van benne.
A kérdést kicsit tovább boncolgatva az is érdekelne, hogy tulajdonképpen mit jelent egy router 10/100M WAN sebessége, mert egy két bolt kínálatát átfutva csak ilyet kínálnak, és az enyémre is ezt írták, de 11,8Mbps a max.
Válaszokat előre is köszi!

Üdv Banday
(#) niedziela válasza lczandris hozzászólására (») Máj 24, 2009 /

Idézet:
„Most növelték a netem sebességét 30Mbps-re”

Elvileg növelték, csak a hálózatod nem bírja a 30M -t és a szerver parkok sincsenek felkészítve, hogy minden harmadik ember ilyen sebességen kapcsolódjon.

Nem a router hibája
(#) lczandris hozzászólása Máj 25, 2009 /

Sajnos a router lesz a hibás, mert ha kikötöm és csak a gépet csatlakoztatom a modemre akkor megvan a 30M le és a 3 m fel. A hiba viszont akkor is fennáll, ha a routerre csak 1 gépet csatlakoztatok.

Üdv Banday
(#) Pioneer94 hozzászólása Dec 21, 2010 /

Helló!
Kaptam egy ismerősömtől egy SMC 7004VWBR [BARRICADE] routert, aminek elvileg a wifi-je rossz. Most a wifi nem is lenne lényeges, de ha rákötöm switchről a netet a WAN portra, akkor el kezd gyorsan villogni a wan led és a switch azon portját jelző led, amibe a routert kötöttem. A routerben a statusban Disconnected nek írja a WAN-t. Micrós netem van, vagyis állíthatok be fix IP-s kapcsolatot. Ezt meg is tettem, belőttem a fix IP-t, de a villogás nem szűnt meg és net sincs.
Találtam újabb firmware-t hozzá, upgradeoltam is, de semmi változás. Mi lehet a gond, eszközhiba, vagy talán szoftveres gond?
Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) Pioneer94 hozzászólása Dec 23, 2010 /

Sziasztok!
A kérdésem most már lényegtelen, ugyanis sikerült megoldanom a problémát. Kicseréltem 2 kondit (nem voltak púposak), egy 47u/16v és 1500u/6.3v -osat, 330u/16v és 3300u/10v-osra és tökéletesen működik most már.
UI.: Az 5 évnél idősebb routerek nem nagyon bírnak 20Mbit/sec-nél nagyobb sebességet. Még akkoriban nem voltak ekkora lakossági net csomagok.
Javítsatok ki ha rosszul mondtam .
Üdv. Péter
(#) Farki77 hozzászólása Dec 23, 2010 /

Sziasztok!

Nekem is van SMC routerem 7004WBR és egy újabb fajta SMC... a poén az, hogy mindkettő többnyire használat közben ledöglik és újra kell indítani. A probléma oka pedig az, hogy a processora túlmelegszik egy idő után a hálózati forgalomtól függően hát nem csodálatos?

próbáltam kicsit gányolni... raktam a procira egy hatalmas hűtőbordát, ami egészen jó megoldásnak bizonyult, de sajnos ez is annyira felforrósodott, hogy nem tudta leadni a termelt hőmennyiséget és ezzel is lefagyogatott. Igaz most már lényegesen ritkábban esett össze. Esetleg ventillátor alklmazásával lehetne javítani rajta, de ez már kicsit durva egy gagyi rúterhez .

Azóta mindkettőt parkoló pályára állítottam és vettem egy BELKIN márkájú G tipusú routert... kb fél éve használom, de egyszer sem kellett újra indítani, nagyon gyors (gyorsabb mint az SMC volt) csak ajánlani tudom . Tudja a Wifis titkosításokat WPA WPA2 stb... esetleg nézzetek utna a neten. KB 6000 forint volt amiben benne volt egy USB -s WiFi dong is... (Madaras és kék csíkos bevásárlóközpontban talán lehet kapni olcsóért most is)

sok szerencsét
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem