Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hello!
Minden feszültségmérőt rá lehet bírni árammérésre. Tekintve, hogy az áramot általában nem közvetlen módon mérjük, hanem az áram hatására egy ellenálláson eső feszültség mérésével és a jó öreg Ohm bácsi törvényének segítségével. Ez a Shunt ellenállás. üdv! proli007
Ok felrakom szkennelt remélem lehet látni.
Sziasztok!
Első sikertelen próbálkozásom után megépítettem az astabil multivibrátort. (Ugy alakult h nem volt suli ![]() Innentől nem állok meg. ![]() Videó Kép1 Kép2 Kép3 Kép4 Kép5 Kép6 Ezek ilyen megás képek még JPG-ben is, meg amúgyis másnak is mutogatom ,úgyhogy inkább feldobtam a tárhelyünkre. ![]() Köszönöm a segítségeket
A hatos képen létok egy hajszálat.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A barról a második ellenállás lábánál
Utána fujtam le onnan, akkor nem vettem észre. Nem sok "vizet" zavart ott.
![]()
Valaki kért rajzot a 400w-os FET-es végfokhoz tessék.Ránagyítva elég jól látszanak a dolgok.
Ugyan már! Az az élő organizmus a fémvázon.
![]() Szobati, csak így tovább! Mikor én kezdtem még ilyen dugaszolós micsoda (próbapanel) sem volt.
Sziasztok 24V-ról szeretnék le(mit tudom én mit csinálni) 15 V-ra
tudom, hogy valami áramkör kell, de milyen??? valami ilyesféle kéne (azt hiszem) csak más cuccokkal azt hiszem egy 7815-öst raknék be, de ehhez a kondikat nem kell változtatni???
Helló! Itt egy kapcsolás,ami a bejövő(max 28V)ból 1.2-25V ig bármit tud csinálni.Egy potméterrel be bírod állítai a neked szükséges 15Vot.
Illetve lenne egy kérdésem: a 2N3055 -ös NPN trazisztorak csak 2 lába van.Viszot a kapcsolási rajzomon kollektor,bázis és emitter is van.Az adatlapján úgy írja,hogy a kollektor a TAb.Az mi is?
A borda az 12x12cm a bordák 5cm magasak és 10db van
A rajz lemaradt...
A kollektor az maga a tranzisztor fém váza.
Hello!
Egy 24V-os 100VA-es trafó, elég lesz. A pufferkondi helyett, inkább 2x220µF-ot választanék. üdv! proli007
Köszi a segítséget a tanácot is megfogadom
![]()
Azt írtad, hogy max. 28, a rajzon ellenben >28 V van a bemenetnél, ami minimum annyit jelent.
Az jou lesz. De szerintem eleg lesz ha csk 4 -et hasznalsz egy oldalhoz es leszeded a nyakrol a tranyokat es felfogod a bordara
![]()
Akkor rakosgassam szét rajta a 4tranyót?Én úgy gondoltam mivel nem ez a borda lesz végelesen hogy ahogy rajtavan a nyákon úgy simán fölrakom és közbe a bordát hűtöm ventivel és nemhajtom nagyon.Majd kap egy jó nagy bordát kb 25x25-cm-est 14-es ventivel.
helló. Lenne egy pioneer autórádióm. A kábelozás a hátulján. egy sárga, piros, fekete, kék. A sárgára egyértelműen rá van írva h. baterry +. A pirosra rá van írva hogy ACC. A feketére nincs írva semmi. És a kékre, System remote Control. Mi mit is jelent, és hogyan is kössem be, hogy működjön is?
Hoppá. az előző kérdésem mindenkinek szól, nemcsak Flatlander -nak
![]()
Hali!
A lényeg, hogy a sárga és a piros +12V-ot igényel. Célszerű a sárgát állandó 12V-ra kötni, a pirosat pedig kapcsolt 12V-ra, vagyis gyújtáskapcsoló után. A feketét testre kötöd, a kéket pedig jól szigeteld le, arra nemigen lesz szükséged. (az esetek 90%-ában nincs) Egy jó tanács a végére: Először a hangszórókat kösd be, jól legyen szigetelve, majd a testet, és utoljára a +12V-ot.
Üdv!
Van egy BSM 25GD 100D tipusú IGBT-m. Szeretnék vele kísérletezni egy kicsit. Ahoz kérnék segítséget, hogy hogyan bírom kapcsolgatni egy PIC-cel? A PIC és az IGBT összekötése érdekelne konkrétan. 10-12 voltos egyenfeszültséget alakítanék 3 fázisúra vele. Csatoltam az oldalán látható bekötési rajzot.
szevasztok!
én még új vagyok errefelé, de máris van egy kérdésem! hangerőszabályzót szeretnék építeni ehhez az erősítőhöz ,csak hülye vagyok ahhoz a részéhez.meg nem is vagyok egy műszaki zseni egyenlőre(remélem). na akkor ehez külön kell építeni hangerőszabályzót vagy rá kell kötni valahogy mer TDA7250 van benne az meg ha jol tom tudja állítani a hangerőt is. kösz a segítséget előre is! ![]()
Pl. ezt itt, a FETek helyett megfeleloen bekotod az IGBT-t. Az IGBT teljesitmenyet meg neked kell ismerni!
Bővebben: Link #93878
Ez csak végfok?Ha igen akko simán a bemenetet rákötöd a poti egyik felére a közepét a végfokra a másik felét földre és kész is máris tudod állítani.
Akkor*
Nemvagyok akkor paraszt hogy akko-t írok csak elírtam ![]()
393715 hozzászólásomba megtalálod ha még érdekel
![]()
Szia Imi65! Minden infót szívesen veszek, nem vetem meg a tudományt. Be is látom: kell még csíszolódnom az elmélet terén is... köszönöm a tanácsodat, kissé kijózanított... de nem adom fel!
![]()
sziasztok
már bocs mindenkitől h ezt kérdezem de sehogy sem tudok rájönni mi az a GND.tom hogy azt hiszitek h hülye vagyok de az egészben még kezdő vok....
Az angol ground szó rövidítve, jelentése föld.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...