Fórum témák
» Több friss téma |
Heló mindenkinek. A YouTube-on találtam rá erre a ketyerére, ez az ami műhetytelenítheti a munkálatok oly tömkelegét, hogy a magamfajta szerszámofilek rákapnak mint... Egy alternátorból átalakított hegesztőről, kombinálva egy klímából kialakított kompresszorról van szó.(tudom a kompresszor nem igazán elektrto téma de akettő eggyütt nem semmi, talán másokat is felcsigázhat.) Igaz odaátt mindent szívessen túlméreteznek, és a kérdés ebből következik, mifelénk ezt miből lehetne össze kutyulni és hogyan? (Nyugottan rúgjatok belém kezdő vagyok)IZÉ
Üdv!
Megnéztem a kis videót... Mit is mondjak? Szerintem a dolog több sebből is vérzik. A Klíma kompresszorban speckó olaj van. Ami nem bírja a levegőt se a vizet. Arról nem is beszélve hogy egy pillanat alatt kiköpné az olajat és anélkül pedig nem sokáig menne... A hegesztő meg megint csak érdekes dolog. Szikrázni szikrázik és a pálcát egy pillanat alatt elégeti. De az még nem hegesztés. Esetleg kertkapura. De akkor meg minek ugye az autós kütyü? Én vennék egy inverteres hegesztőt (kb. 3 kg). És egy agregátort. Szerintem többre mennék vele. Nekem legalábbis ez a véleményem.
Persze ez nem válasz a kérdésedre. És megvenni sem 2 forint ezeket a berendezéseket.
Akkor megpróbálok neked segíteni ha mindenképp barkácsolni szeretnél: Inverteres hegesztő Kompresszor Ezeket elolvasva bizonyára választ kapsz kérdéseidre.
Szerintem jó ötlet, ha valaki tele van pneumatikus szerszámokkal, és a hegesztő a leghasznosabb. Elég egy jó generátor és már is van remek egyenáramunk a a tanyavilág közepén. Szerintem okés a dolog ha nem is klímakompresszorból, meg stb.-ből építkezünk.
Szerintem klímakompresszor helyett mehet egy teherautó kompresszor bele, az direkt arra van kitalálva, hogy levegőt termeljen. A hegesztő picit húzósabb, itthon nehezebben lehet találni nagy áramú generátorokat. Terepjárókba szoktak tenni, ha csörlőzni kell.. Szerelhetsz fel mondjuk egy másik generátort a meglévő mellé, amit kicsit átberhelve (lehet, hogy elég a fesszabályzót kicserélni) vagy egy 24V-os teherautó generátort használva lehet tölteni két sorbakötött akksit, és arról hegeszteni. Bár lehet, hogy inkább 3 akksi kéne.. Illetve valami izmos mosfetes teljesítményszabályzót belerakva lehetne CO2 hegesztőt is faragni rá.
Közvetlen generátorról meg AWI hegesztőt lehet csinálni, de ahhoz kell olyan generátor ami tud 120-150A-t, erre van komplett leírás a neten, egy spéci áramgenerátoros szabályzóval.
Valamikor régen Orosz harckocsi dinamót hajtattak meg, azzal hegesztettek. Ilyet láttam üzem közben is. :nemtudom: Manapság ezt már nehéz beszerezni.
Az a hegesztő meg nem hegesztő hanem levegős flex !
A takkerrel belőtt szögek végét vágta le a srác az szikrárott ! (és mellékesen én még nem lálltam olyat hogy valaki deszkát tudott volna hegeszteni ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |