Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Igen azért írtam...na most aztán kaptam annyi ajánlatot ,hogy lehet válogatni bőven :yes:
Esélyes
Nem az olcsó kategóriás tranzisztor, viszont a minőségében nem fogsz csalódni. A Quad-omban használok ilyen tranyókat.
Azok (MJ) lesznek Ebbe a készülékbe amúgy is illő...
Elkészült az erősítőm panelja. Az alkatrészekre várok, meg 2db DMV56-os damper diódára, mert se égen se földön nem találtunk.
Ha a válaszidőbe belefér a 100nS akkor ezzel nyugodtan helyettesíthető. Bővebben: Link
A paneled szép lett
Nem gond a 100nS. Viszont nagyon húzós ára van ahogy látom.
Sziasztok!
Valaki megtudná mondani, hogy ez milyen erősítő lehet? Vagy ha látott már ilyet a kapcsolási rajzot felrakná? a nyákot nem tudom kiszedni mert be van ragasztva:S . Köszi előre is. IC- lm386n-4 van benne 4 kondi 2 ellenállás meg egy dióda
Mj15003? (Nagyon jó tranyó) Már megelőztek, nem olvastam végig.
Esetleg tudnál segíteni megépíteni egy ilyet?
Szia!
Miért nem építed meg te magad? Veszel egy kit-et és így könnyedén elkészítheted ezt az áramkört.
Pont azt akarom, megépíteni, csak a nyák be van ragasztva és nem lehet kiszedni. és így nem tudom a kapcsolást:S
Ebben kérnék segítséget.
Nem fontos pontosan ugyanazt a kapcsolást lemásolnod. A net tele van olyan erősítőkapcsolásokkal és nyáktervekkel, ahol ez az IC működik teljes sikerrel. Bővebben: Link
És akkor működni fog úgy is, hogy ha a kimenetre egy indukciós hurok van kötve (amiket a neten árulnak azt hiszem a nokia-nak is van ilyen? Igazából nagypapám nagyothalló, de a végcél egy puskagép építése lenne..
Kipróbálod, kikísérletezed és meglátod, hogy működik-e. Elviekben működhet a dolog.
Köszönöm szépen a segítségedet. majd jelezek, hogy működik e a dolog
Üdv!
Mindenképpen valami mini erősítő, esetleg telefonhoz mp3 lejátszóhoz, az adatlapon vannak külömböző kapcsolások, de a google is kidob jópárat ami megépíthető. Adatlap
Ja, azt elfelejtettem említeni, hogy mono.
Köszönöm szépen.
Nekem van ilyennel is, és hasolló kisteljesítményű (tda2822) erősítőm is. Egyszerű szerkezetek, természetesen a képességük is ehez méltóak.
És akkor ha ennek a kimenetére rákötök egy rézből készült hurkot akkor elvileg a fülben lévő mágnesen hallható lesz a hang?
mert még az nem világos, hogyan is működik ez az indukciós hurok.
Ez jó kérdés, keresgélni kell a neten a működési elvét.
Már meg is rendeltem, holnap meg is hallgatjuk
Na találtam egy kapcsolást lm386-al:ITTBővebben: Link
Meg megpróbáltam elkészíteni a nyákrajzto, de nem tudom, hogy jó lett-e? várom a kritikákat
Üdv!
A bemenetnél a 10k az potméter, ha nem akarod állítani akkor nem kell bele ellenállás, illetve tehetsz bele trimmert is. A kondiknál meg (főleg a 220uF) nél lehet hogy a lábtávolság kicsi lesz. Nekem is van nyáktervem hozzá, én ezt használom.
Köszi szépen.
Az egyik tranzisztornál 77V a másiknál 40V ot mérek. A kimeneten is 40V van, de úgy van megoldva ,hogy egy 50V 1000uf elkon meg 1-2 ellenálláson át megy kifelé a hangfalba. Gondolom hangszóróvédelem és rövidzár ellen van ez a megoldás. Így a kondi bemeneténél 40V van a hangszórónak természetesen nem jut belőle. Alapzaj az van ,hangerőpotira ugyan úgy reagál, de alapzajon kívül más nem jön ki rajta ! ez gondolom a két végtranyó (ez még a 2N3055) valaki valamit tudna mondani erre ? Köszi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |