Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   131 / 147
(#) Hagens válasza tibike32 hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Szia! Ebben aztán nem sok használható alkatrész maradt. Én is szétszedtem egy fejet a múltkor, nem volt semmi, kb 100 sebből véreztem, mire kibányásztam a panelt a műgyantából. Nálam maradt egy fej ami elvileg jó, csak nem tudom hogy kell bekötni, ill lehet e a saját vezérlője nélkül használni. Majd teszek fel egy képet, hátha valaki már találkozott ilyennel.
(#) hbfj válasza Hagens hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Kiyo eseteben minden fej kepes nalloan mukodni. A kozpont csak a jelzeseket produkalja es osszekapcsolja a ket elso fej szinkron vonalat. Keresd meg,hogy hova kell a tap es adj neki - mennie kell.
(#) Hagens válasza hbfj hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Ilyenem van. Erről tudsz esetleg valami infót? Szeretném felhasználni, ha magába működőképes lenne.
(#) hbfj válasza Hagens hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Szerintem ez Blinder , ehhez kell a központ mindenképpen
(#) Hagens válasza hbfj hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Na ettől tartottam, ugyan is hiába adtam rá tápot, nem csinált semmit. Akkor ettől meg fogok válni, mert nem tudom semmire sem használni. Azért köszi!
(#) Reggie válasza Hagens hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Engem erdekelne ez a blinder fej. Mit lehet tudni rola?
(#) jefflynn válasza Reggie hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Ez lenne a G9 vevője? Érdekes
Vevő
Hogy oldják meg vajon azt, hogy a vevő nemcsak a LIDAR jelét veszi, hanem a kisugárzott zavaró impulzus visszaverődését is, és ez nem zavarja meg a blokkoló működését, nem esik ki a szinkronból.
(#) Hagens hozzászólása Jún 12, 2011 /

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy nem tudna valaki kiönteni nekem vagy 5 blokkoló fejet?
(#) Reggie válasza jefflynn hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Hat ezt mar 500szor atbeszeltuk itt

LI-nel ugy csinaljak, hogy minden 5. kibocsajtas idopontjat annyira kesore toljak, hogy elobb jon be a valodi jel es utana megy ki a zavaro jel.
Igy minden 5. bejovo jelet merik valojaban, a tobbi alkalommal mert ertekeket eldobjak addig.
(#) jefflynn válasza Reggie hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Bocs, lemaradtam róla Sokáig nem jártam erre, most van csak időm agyalni ezeken a dolgokon. Egyébként nekem sántít amit írtál, ha már bejött a valódi jel, akkor utána miért küldik ki a zavaró jelet? Úgysem ér oda időben
(#) g1lmor3 válasza Hagens hozzászólására (») Jún 16, 2011 /

Szia Hagens!
Ha gondolod,veszek neked kiöntő gyantát,mert július elején Debrecen ,Téglás környékén leszek,esetleg Tégláson otthagyom rokonoknál,ha át tudsz menni érte.
Szólj ha érdekel.
Amúgy én is kiöntés előtt vagyok,HMJ blokkolóját tudtam megépíteni,igaz csak a ledest.A tesztert is megépítettem,arra reagál,Van egy kis tárolós szkópom,még próbálom azonosítani az impulzusokat,én úgy látom hogy változó eltolású impulzusok lesznek,de csak két-két impulzust tudok azonosítani.Úgy emlékszem hogy régebben 5 és 10 impulzusos csomagról volt szó.HMJ-től sajna csak a hex fáljt kaptam meg,pedig szívesen kiiktatnám az 5 másodperces limitet
Addig pedig csak a saját elképzeléseim szerint alakítgatom a forráskódot...
A fórumot már ezerszer átolvastam,a pic-es forráskódok érdekelnének,ha valaki nem félti szívesen venném,persze kizárólag magáncélokra!
Most rendeltem perspex lapokat az ebay-en utána összerakom az egészet,és berakom a gyári LI mellé,és jöhet a tesztelés...
(#) Hagens válasza g1lmor3 hozzászólására (») Jún 16, 2011 /

Szia! Nagyon rendes vagy hogy válaszoltál a kérdésemre, és felajánlottad hogy lehozod nekem a kiöntőt. Igen élek a lehetőséggel, szólsz hogy ott van, és én megyek érte, és fizetem. Még egyszer köszönöm neked, további szép napot!
(#) Reggie válasza jefflynn hozzászólására (») Jún 16, 2011 /

Semmi gond

Tobb oka is lehet akar:
1. Az algoritmus egyszerubb mert csak egy offszet valtozot kell modositani.
2. A valos merojelnel ekkor ugyan annyi impulzus ter vissza mint amennyit a tobbi esetben is hasznalnak, igy a meroeszkoz a zavaras tenyet nehezebben ismeri fel. (Ugye ha nem csak 1 db zavaro impulzus hasznalnak, hanem sorozatot).
(#) Reggie hozzászólása Jún 16, 2011 /

Viszont jo hir, hogy mar csak 1 vizsga van hatra a felevbol, es nemsokara az FPGA panelem is megjon, ugyhogy 1000rel raallok a temara en is.
(#) jefflynn válasza Reggie hozzászólására (») Jún 16, 2011 /

Helyes A LI központban szerinted mi a másik nagy TQFP tokozású IC? TDC?
(#) Reggie válasza jefflynn hozzászólására (») Jún 16, 2011 /

Annak nem csak ketoldalan vannak labak? Az szerintem inkabb TSOP tokozasu, es mindenbizonnyal flash memoria.
(#) hbfj válasza jefflynn hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Jo esellyel a hangokat tarolja abban
(#) tibike32 válasza g1lmor3 hozzászólására (») Jún 17, 2011 /

Helló!

Próbáltam privát emailt küldeni Neked, de állandóan visszadobja ismeretlen címzettel http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=4366&ppid=1010011&pop=1#

Tibi
(#) g1lmor3 hozzászólása Jún 18, 2011 /

szia Tibi! katona1david@gmail.com ,a rĂŠgivel valami baj van.
(#) tibike32 válasza g1lmor3 hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Köszi
(#) Hagens hozzászólása Jún 19, 2011 /

Ma jutottam el odáig, hogy az egyik ismerősömmel le tudtuk tesztelni a blokkoló fejeket.
Régóta a kocsimban van, jelezni szépen jelez, akár már 1500m -röl is.
De a blokkolását csak ma tudtuk próbálni, ami sajnos nem csinált semmit.
Telefonnal nézve világítanak a ledek halványan, meg sípol is 5mp-ig, meg addig is világítanak a ledek, de nem blokkol. Szerintetek mi lehet a baj, mekkora fényerővel kell a ledeknek világítani?
Mit nézzek meg, hol keressem a hibát?? 3 fejet tettem fel, kettőt e rendszámtábla keret alá, egyet meg felé.
Kérlek segítsetek!

SMD_TFDU.sch

(#) hbfj válasza Hagens hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Nem a fenyerovel lesznek gondok,hanem az idozitessel. Viszonylag kis teljesitmeny is eleg lehet a zavarashoz,a Te esetedben azonban jo esellyel a pontatlan idozitessel, tul nagy kitoltessel vagy a szinkronnal lesz gond.
Milyen csuzlial teszteltetek ?
(#) Hagens válasza hbfj hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Szia! SCS103! Még egy van, a ledeket a licitálós oldalról vettem, az eladó szerint az a típus ami a rajzon van. Esetleg lehet azzal baj?
(#) hbfj válasza Hagens hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Hat,el kell ,hogy keseritselek, az scs103 az egyik legkonnyebben zavarhato muszer Egyetlen fegyvere a viszonylag magas mukodesi frekvencia (3200Hz-vagy pps ha igy jobban tetszik) . Azt,hogy a led miatt lehet-e a
hiba,eleg nehez megitelni-szerintem nem ez a gond,hanem amiket korabban is irtam.
Erdemes lenne megprobalni prolaser3-al (fama3),azt egy karacsonyfaizzo is blokkolja.(mielott megkerdezned:nekem nincs ,csak la speedlaser2-vel van lehetosegem merni)

Helyileg merre vagy ?
(#) Hagens válasza hbfj hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Hajdúböszörmény
(#) Reggie válasza Hagens hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Es mi van a rajzon?
(#) Hagens válasza Reggie hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Szia! tshf5210
(#) Reggie válasza Hagens hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Ha valoban az, akkor a tipussal nincsen gond.
(#) g1lmor3 válasza Hagens hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Két észrevéteem van a kapcsolási rajzzal,az egyik hogy én is ezt építettem meg,nekem is így működik,nekem még nincs letesztelve.A másik hogy gondolom te is HMJ szoftverét használod,mint én.Emailezgettem HMJ -vel,több kérdésem volt a rajzzal kapcsolatban.Tehát a
D1,R38 páros igazából nem kell,ez egy régi projektből maradt a rajzon,a másik felvetésem a c4,r4 rc taggal kapcsolatos,ami ha jól gondolom a picből kijövő impulzusokból kb 50ns -es impulzusokat csinál.Azon gondolkodtam hogy a tshf5210 mit kezd egy 50ns-os impulzussal?
A másik az hogy szkóppal leméregettem az időzítéseket,már amennyire egy 25megás szkóppal lehet,és valóban változó időarányú elélövéseket alkamaz HMJ.Még egy érdekes dolog,én nem tudtam csak két 50ns-os impulzust azonosítani ,de ez lehet hogy csak a szkóp hibája(bár 500ns volt az időalap)csomagonként.
Ha észrevételeimre valaki hozzáértőbb választ tudna adni,megköszönném,meg gondolom te is ,Hagens.
(#) denon888 válasza g1lmor3 hozzászólására (») Jún 19, 2011 /

Az hogy a D1 R38 benne van most igazából nem mérvadó. Szerintem ha benne van nem gond. A C4 R4 el kapcsolatban pedig jó az elgondolásod.
Következő: »»   131 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem